Koiranpennuista

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
suoraan esitetty kysymys:

Tienaako koiranpennuilla? Siis rotukoiran.

Ja en, en ole teettämässä koiranpentuja, kun en omista edes koiraa. Ihan vain miehen kanssa mietimme voiko niillä oiukeasti tienatakin?
 
noup
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
suoraan esitetty kysymys:

Tienaako koiranpennuilla? Siis rotukoiran.

Ja en, en ole teettämässä koiranpentuja, kun en omista edes koiraa. Ihan vain miehen kanssa mietimme voiko niillä oiukeasti tienatakin?
Ei voi. Ainakaan jos hoidat kasvattamisen kunnolla!
 
Khimaira
Ei voi jos tosiaan kasvattaa kunnolla, kouluttaa ja käy näyttelyissä/ kokeissa. Joinakin vuosina voi jäädä plussalle, mutta toisina vuosina voi mennä rajusti miinukselle..Riippuu aika paljon rodustakin, mutta kyllä sillä harrastuksen kuluja kattaa :)
 
vieras
Koira pitää rodusta riippuen käyttää erilaisissa terveystutkimuksissa, esim lonkkakuvauttaa. Lisäksi sillä olisi hyvä olla koe/näyttelytuloksia tai hyväksytty jalostustarkastus. Kaikki nämä maksaa. Pentujen ruokinta maksaa. Tunnistusmerkintä maksaa ja on nykyään pakollinen. En ole koskaan pentuja teettänyt, mut jos laskee kaikki tälläiset kulut, niin ei siitä lopulta varmaan kovin paljon käteen jää. Siis jos homman hoitaa kunnolla ja tosiaan maksaa ne terveystutkimukset, käy kokeissa ja näyttelyissä hankkimassa koiralle tuloksia.
 
No jos sä ostat koiran pennun vaikka 1000 eurolla, sitten rokotat, madotat sen ja käytät jalostusta varten takastuksissa (meijän rodussa silmät, lonkat, kyynärpäät) + ruokakulut jne. Ja ota huomioon että narttu on ollut sulla VÄHINTÄÄN 2 vuotta ennen ensimmäisiäkään pentuja. Ennen pentujen teettämistä käytät näyttelyissä ja sitten vielä otat hyvän uroksen jolle maksat noin yhden pennun hinnan palkkiota. Pentujen ruokintakulut ja sirutus, emän lisäruokinta jne
Pentuja syntyy vaikka 8 kpl ja myyt ne 1000e/kpl saat siis 8000e josta vähennät nuo syntyneet kulut.
Tai jos pentuja syntyykin vain 3 ??

 
Kunnollinen, aktiivinen kasvattaja ei juurikaan tienaa, päinvastoin.

Sitten nämä muut jotka kasvattavat lähinnä rotumäärää, tienaa.

Näiden kahden tyypin eroista en jaksa kirjoittaa mitään. Ylempänä onkin tullut jo tietoa.
 

Yhteistyössä