Koiraperheet, kuinka usein imuroitte tms? Miten selviätte järjissänne karvoista???

"vieras"
Meillä on kolme kissaa. Paljon karvoja kaikkialla (paitsi sängyissä, kun sinne ei kissoilla ole asiaa). Imuroin kun jaksan. Joskus joka toinen päivä, useimmiten kerran viikossa. Ne on vain karvoja, en jaksa stressata asiasta.
 
katatsu
Mulla ei oo koiraa, mut kaks sisäkissaa, joista lähtee karvaa aivan pirusti. Mun pelastus on ollu rikkaimuri. Siis tällainen: http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/polynimurit/rikka-ja-varsi-imurit/BBHMOVE2/bosch-move-2-in-1-imuri

Aivan mahtava laite. Todella helppo käyttää ja helppo ottaa, toisin kuin normi imuri, joka kolisee joka paikkaan ja aina johto on liian lyhyt jne jne... Joka päivä tuolla imuroihten koko huushollin, meillä 70 neliötä. Normaalia imuria tuun käyttämään enään "supersiivouspäivinä", eli 1-2 kertaa kuussa (kun matot lentää pihalle). Suosittelen!!
 
Mulla ei oo koiraa, mut kaks sisäkissaa, joista lähtee karvaa aivan pirusti. Mun pelastus on ollu rikkaimuri. Siis tällainen: Bosch Move 2-in-1 imuri - Gigantti

Aivan mahtava laite. Todella helppo käyttää ja helppo ottaa, toisin kuin normi imuri, joka kolisee joka paikkaan ja aina johto on liian lyhyt jne jne... Joka päivä tuolla imuroihten koko huushollin, meillä 70 neliötä. Normaalia imuria tuun käyttämään enään "supersiivouspäivinä", eli 1-2 kertaa kuussa (kun matot lentää pihalle). Suosittelen!!
Minä käytän siis rikkaimuria monesti vielä isolla tehtyjen imurointien välissä. Mua noi karvat ahistaa, en kestä jos näyttää saastaiselta. Ja siltä minusta karvainen lattia näyttää heti :(
 
"mamma"
Täällä ilmottautuu karvojaan pudottavan sakemannin omistaja! järjissä pysyn kun päivittäin harjaan koiran FURMINAATTORILLA, se on maailman paras keksintö. ja yks mikä vähän helpotti raakaruokaan siirtyminen ja nappulat kokonaan pois. Lohiöljyä päivittäin ruuan sekaan.
 
katatsu
Ehkä stressaat liikaa :) Meilläki karvat aivan pölisee ilmassa, varsinkin makuuhuoneeseen tahtoo kertyä. Sen kanssa ei auta oikein muu ku oppia elämään. Vaikka tympiähän tuo on ja ihteäki iljettää, ku sänkyäki petaat niin karvat & pöly vaan pölisee...
 
katatsu
Mut mua on helpottanu kyllä tuon imurin osto. Varsinki ku ennen se imurointi oli sellasta pakkopullaa et huh huh :) Kerran viikossa jakso imuroida ja voi taivas sitä karvapallojen määrää...
 
meillä on
Miustakin on ihana se ergorapido... ilman sitä imuroisin noita kultasennoutajan karvoja vieläkin vähemmän.. nyt tulee useemmin imuroitua alakerta, missä koira oleilee :)
 
tsiipa
[QUOTE="hmm";24336761]No ei kai se vauva pienestä karvamäärästä kuole. Vastustuskyky vaan kasvaa :D[/QUOTE]

Ei kuole, pienestä karvamäärästä. Mut näkisitpä minkälaisen karvameren nää haukut onnistuu jo päivässä (tai parissa tunnissa) itsestään tiputtamaan :D Ilmankos mein muksu on niin terveenä pysynykin :)
 
Mut mua on helpottanu kyllä tuon imurin osto. Varsinki ku ennen se imurointi oli sellasta pakkopullaa et huh huh :) Kerran viikossa jakso imuroida ja voi taivas sitä karvapallojen määrää...
Meillä on tämmöinen imuri Imurit ja lattian puhdistusvälineet edullisesti zooplussalta: Dirt Devil Fello & Friend Infinity VS 8 Turbo ja lisäksi tosi hyvä pitkävartinen rikkaimuri, itse imurointi on helppoa kuin saippua molemmilla mutta tosiaan usean kerran päivässä tehtynä silti rasittavaa!
 
kultsu
Täällä toinen "kohtalotoveri", meidänkin narttu-kultsusta lähtee karvaa ihan älyttömät määrät. Vaikka sitä harjaa joka päivä niin silti irtoaa. Imuroin about 2 krt päivässä ja silti lattialla pyörii vaaleita karvakasoja. Koko kesän sillä oli nätti ja paksu turkki ja karvan lähtö oli vähäistä ja nyt se heittää näköjään koko turkkinsa pois - nytkin jo selästä "paistaa" iho läpi harvan turkin alta. Oltiin tyttöjen kanssa pari viikkoa Thaimaassa ja sillä aikaa mies oli vaihtanut ruoan toiseen merkkiin niin voisiko johtua ihan tästä. Aikaisemmin ruoassa ei ollut vehnää mutta nyt uudessa oli. Noh, ollaan nyt palattu vanhaan turvalliseen ruokaan, toivottavasti turkkikin tuosta paranee normaaliksi.
 
vanhemmilla rotikka ja lapukka ja karvaa lähtee ympärivuoden, mutta keväällä ja syksyllä toosi paljon. kotona asuessa imuroitiin väh 1xpv ja "hiljaisella imurilla" (vähän niinkuin rikkalapio mutta siinä on ilmeisesti mikrojotain se "harjasosa")
Furminaattori on kyllä pelastus, het huomas jos ei ollu viittiny harjata kunnolla. rapa aikana vielä luututtiinkin kerranpäivässä.. 6h+keittiö.. ;P

nykyään kun äiti on pääasiassa keskenään koirien kanssa niin imuroi enään joka toinen päivä kun "et ole joka päivä laahamassa pitkine lahkeines karvoja joka paikaan tai makaa koirien kanssa lattialla" muutin pois kotoa siis kakskymppisenä, mutta ruukasin makoilla koirien kanssa olkkarin matolla ja tehdä siinä kaiken laista :D

silloinkun olen itse ollut vauva ja silloiset koirat tiputteli karvoja niin äiti kuulemma "julisti ensin sodan karvoja vastaan" mutta se oli kuulemma toivotonta, söin niitä silti eikä musta tämän hullumpi tullu ;P vaikka toisinaan varastin koiran kupista nappulaakin ;P
 
"koiruus"
Osta keltainen furminator, riittää leveydeltään kultsille, liian leveällä on hankala ottaa jalkojen yläosista ja rintaa. Furminator-karstaus 2-3 vk:n välein karvanlähtöaikaan poistaa pohjavillat parhaiten tavan harjauksiin verrattuna. Annatko rypsiöljyä ruokaan? B-vitamiinikuuri karvanlähtöaikaan auttaa hiukan.
 
"vieras"
Mitäh?
Meill on kaks koiraa, toisesta irtoaa tukuttain pohjavillaa toinen pohjavillaton; ei lähde karvaa.
Meillä imuroidaan vain 1-2x viikossa. Rikka-imurilla saatetaan pahimpia tukkoja ottaa välillä. Tosin meill ei oo konttausikäisiä lapsia joten karvat lattialla ei ole kuin esteettinen härö, daa...Mutt lähinnä asennekysymys minusta: antaako karvojen häiritä vai ei...
Furminator on meilläkin käytössä toisella koiralla
 
Karvanlähtöaika on välillä yhtä tuskaa... En silti jaksa ihan joka päivä imuroida.
Isommat tollukat keräilen käsin nurkista ja vapaat lattiapinnat suihkasen nopsaan kuivalla mikrokuituliinalla ja lastalla kun oikein ahistaa. Sohvan käyn joka aamu läpi kostutetulla froteella johon tarttuu karvat hyvin kiinni. Kivempi kölliä kun ei oo mustat vaatteet heti ihan harmaana karvoista.

Just tilasin uusia pölypusseja, parit raikastuskuulat ja uuden huonekalusuulakkeen imuriin.
Furminaattorin osto kanssa edessä, ei tuolla normi karstalla jaksa koko ajan olla rahnuttamassa.
Yritän vaan olla stressaamatta, karvanlähtöaika ei kuitenkaan loputtomiin kestä, ja ne "väliajat" on ihan siedettäviä kun ei tuo muulloin niin mahdottomasti karvaa pudota.
Öljyä ruuan sekaan ja muutenkin laadukas sapuska, se on meillä vähän hillinny tuota karvan pöllyämistä.
 
"pöhkis"
Emmä selvii järjissäni. Noi perhanan bernit pudottaa kiloittain karvaa joka päivä, en jaksa olla imuroimassa koko ajan. (On meilä kuitenkin yleensä suht siistiä.) Mutku ilman noita mussukoitakaan en osaa olla, niin tyydyn osaani (valittaen).
 
"vieras"
Furminaattori kannattaa ostaa heti, eikä 12. päivä. Se on erittäin hyvä kapistus. Kannattaa myös pestä koira. Lähtee karvat ihan erilailla. Eli Furminaattori ja pesu!

Kaikista paras vaihtoehto koira, joka ei tiputa karvaa. Toki jokaisesta koirasta lähtee edes vähän karvaa, mutta niin ihmiseltäkin lähtee hiuksia.
 
ulkoistaminen toimii :)
Meillä on viiden koiran populaatio ulkoistettu kokonaan pihalle 24h/vuorokaudessa..mutta joo, eihän se nyt tuohon teidän ongelmaan auta..Kannattaa että Furminaattori myös katkoo koiran karvoja, ja saa pitkään käytettynä turkin aika karseaan kuntoon, esim.näyttely koiraan ei ihan näyttely aikana kannata Furmilla koskea. Muuten on loistava väline juuri karvanlähtö aikaan, meillä ainakin sillä saa vanhan kuolleen karvan ikään kuin "kuorittua" koiran päältä. Lohiöljy (meillä menee ihan normaalia ruokaöljyäkin) koirien ruuan joukkoon lisää myös turkin kuntoa ja kiiltoa. Myös ruuan ravinto arvoja ja sisällysluetteloa kannattaa katsoa, laadukas ruoka-->hyvinvoiva koira->hyvä turkki--->vähemmän karvaa lattialla :)
 
ulkoistaminen toimii :)
Aika moni käyttää :/ Furminaattoria hehkuttaa kaikki ihan ihme laitteena, ja sitten kun sitä kokeillaan ja huomataan että se on tehokas, niin koiraa Furminoidaan harvasen päivä ettei tule karvoja...
 
pitbull
Imuroin joka päivä, mahdollisesti myös kahdesti päivässä.
Pitbull koirastamme lähtee yllättävän paljon karvaa, poika 1v tuo ulkonta hiekkaa sisälle ja murentaa maissinaksuja ja mies tuo hiekkaa työnsä puolesta myös sisälle.
Päivänkin jos voisi olla imuroimatta.
 
koiruli x 3
Imuroin yleensä aamulla ennen töihin lähtöä ja sitten illalla uudestaan. Kotona kolme koiraa: beagle, kk mäykky ja karkeakarvainen russeli. Karvaa lähtee kaikista. Ja tassuissa tulee hiekkaa. Tarvittaessa pyyhin vielä nihkeällä.
 
"tiiva"
meillä auttaa furmis ja robotti-imuri. Imuri joka aamu päälle kun lähdetään töihin johan häviää suurimmat karvatupot., sitten välillä kunnon imurointi. Pysyy muutenkin kämppä siistimpänä kun ei jätä tavaroita ympäriinsä että imuri pääsee kulkemaan.
 

Yhteistyössä