Koirista tietävät (kääpiökoirat)

  • Viestiketjun aloittaja harkitsen ostoa
  • Ensimmäinen viesti
ap
Lenkit ei ole mikään ongelma, ja kovin pieniä ei oo enää jälkikasvukaan (juniori täyttää heinäkuussa 6v) joten ei tulisi pienten kiusattavaksi.
Mites luonteet?
Koko perheelle ostetaan tietty, mutta eniten tuo 13v sitä haluaisi hoitaa. Ajattelin pientä lähinnä siksi et jos ulkoilee niin tuonkin voimat riittää pitämään aisoissa. Meillä on nyt kaksi noutajaa ja ne on vähän vielä isoja päästää 13v:tä yksin, jos tulee vaikka kissa tai pupu niin ei tiedä kuinka käy
 
Villakoira
Meillä oli kotona toyvillakoira. Oli todella seurallinen tapaus, vaati aika paljon huomiota, rapsutteluja ja seuraa, mutta toisaalta pärjäsi hienosti myös yksinkin esim. päivän.
Ei vaadi kovin pitkiä lenkkejä, mutta jaksaa silti kävellä vaikka 10 km jos haluaa. Vähä ruokainen ja siten edullinen pitää. ( Meillä söi ihan kotiruokaa, ei tarvinnut kaupasta ostaa mitään erikoisia pöperöitä )Karvat ei irtoa, vaan täytyy leikata. Siitä aika työläs, mut toisaalta ihana ku ei ole karvoja joka paikka täynnä. Voi trimmata muotoon, tai jos haluaa päästä helpommalla niin ihan vaan lyhentää karvoja ja harjailee silloin tällöin. Mitäs muuta kertoisin.. kysy jos rotu kiinnostaa ja tulee jotain mieleen vielä?

 
Bostoninterrieri
Bostoninterrieri. Bostoninterrieri ei ole nimestään huolimatta terrieri, vaan se on sukua bulldogeille ja mastiffeille. Bostoninterrieri ei vaadi välttämättä pitkiä lenkkejä, mutta jaksaa kuitenkin liikkua paljon.

Kotimaassaan Yhdysvalloissa sitä kutsutaan usein leikkisästi "amerikkalaiseksi herrasmieheksi" johtuen bostonin ystävällisestä luonteesta ja värityksestä, joka tuo mieleen miesten tumman puvun valkoisine paitoineen.

Turkki on erittäin helppohoitoinen. Se harjataan ja pyyhitään kostealla liinalla tarvittaessa. Turkista ei irtoa karvaa.

Bostoninterrierin hienolaatuinen karva on lyhyttä ja kiiltävää. Väriltään se on joko brindle, seal (musta, jossa punainen vivahde) tai musta. Yleisin väri on brindle. Kaikissa väreissä tulee olla valkoiset symmetriset merkit.

Bostoninterrieri on Suomessa melko harvinainen rotu, joten pentua voi joutua odottamaan jonkin aikaa. Yhdysvalloissa bostoninterrieri on suosittu rotu, onhan se Yhdysvaltojen kansalliskoira.

Bostoninterrierin pentu maksaa noin 1500-2500 euroa.
 
bbierass
No mäyräkoira on aika pieni. Meillä se tavan mäykky, mut onhan niitä kääpiö ja kaniini mäykkyjäkin. Hinnat taitaa heitellä 800-1200? välillä.
Niin ja soveltuu muuten myös seurakoiraksi ihan täysin!
en ainakaan mäyräkoiraa ottaisi, koska ainakin se tuntemani mäyräkoira aina tyydyttää itseään oli vieraita, lapsia tai ketä,vaan paikalla, ja sotkee paikat.
 

Yhteistyössä