Kokemuksia ja neuvoja maitoallergiasta

Poika on nyt 1v 3 kk.
Imetin noin yksi-vuotiaaksi, ja imetyksen lopetuksen jälkeen meni maha ihan sekaisin. Jatkuva ripuli, kakkaa noin 5 kertaa päivässä.
Minulle sanottiin että ei voi olla maitoallergiaa, kun ei ole ihottumaa, kunnes nyt vasta kävin allergologilla joka sanoi että voi olla vain suolioireet, ei kaikille tule ihottumaa. Neuvolassa ja tk:ssa ripuloinnista syytettiin puhkeavia hampaita, ja vaikka mitä, ja vakuuteltiin että allergiasta ei voi olla kyse.
Nyt lapsi on vasta pari päivää ollut soijamaidolla, maha on rauhallisempi, mutta vieläkin löysällä.
Olen ostanut kaupan soijamaitoa, ilmeisesti kun on jo tämän ikäinen niin ei tarvetta apteekin juomille? Vai?
Kaupassa oli monenlaisia soijamaitoja, aivan uusi asia minulle.
Oli myös Muksu soijajuoma 1-3 vuotiaille, ostin sitäkin, sekä paria muuta, näin alkuun ja kokeeksi. Mietin niitä vitamiinilisiä, että onko niissä jotakin liikaa tai vaarallista, niistä lääkäri ei ehtinyt ohjeistaa minua mitenkään, ei ehdi ensimmäsellä käynnillä kaikkea.
Onko muita joilla neuvoja ja kokemuksia tälläisesta suolioireisesta maitoallergiasta?
Voi olla muutakin allergiaa, lääkäri oli vain sitä mieltä että usein näin pienillä verikokeet ja prick-testit epäluotettavia, parhaiten selviää välttämiskokeilulla.
Jos tämä nyt jää pysyväksi olotilaksi, osaako joku neuvoa pitäisikö käyttää kalkkitablettaja, sekä mitä muita soijatuotteita olette käyttäneet, ja onko joku ollut alllerginen myös soijalle sitten?
Kyselen lisää kunhan kokeilu etenee, vihjeitä otetaan kiitollisena vastaan.
Harmittaa että näin kauan meni lapsen kärsiessä vatsan takia .....oli jo vauvana itkuinen kun imetin mutta kaikki pannaan aina jonkun muun vaivan piikkiin, varmasti kärsi jo silloin minun ruokavalioni takia .....
 
Viimeksi muokattu:
torstain, perjantain ja lauantain ollut soijajuoma käytössä ja täysin maidoton ruokavalio.
Tänäänkin kakkasi löysää pahanhajuista ripulimaista kakkaa viisi kertaa päivässä.
Ei näytä siltä että maidon vaihto soijajuomaan auttaa?????
Miten pian pitäisi näkyä jos olisi maitoallergiaa?
Mikä ihme tässä voi olla syynä?
 
Jos tämä nyt jää pysyväksi olotilaksi, osaako joku neuvoa pitäisikö käyttää kalkkitablettaja, sekä mitä muita soijatuotteita olette käyttäneet, ja onko joku ollut alllerginen myös soijalle sitten?
jos maidoton niin kalkkitabletteja tai esim. apuaineetonta kalsiumkarbonaatti? jauhetta taitaa myös olla pusseissa tai kilotavarana. joissain juomissa voi olla lisättyä kalkkia ja vitamiineja (tarkoitettu juurikin yli 1vuotiaille).
vitamiinilisissä voi olla myös makeutusaineita tms.

soijakin voi allergisoida.

samaa mieltä lääkärin kanssa, että voi olla vain suolioireet ja että prickit ym. voivat vielä olla epäluotettavia pienellä.

julkinen puoli ei ole ottanut tosissaan vauva-ajasta alkaen meidän lapsen allergioita, suolioireita ja refluksia. ensin johtui muka hampaista. kun hampaat olivat jo kaikki puhjenneet, väitettiin, että johtuisi vain uusien kehitysvaiheiden oppimisesta yölevottomuus.
kun diagnooseja / dokumentteja saatte niin toimittakaa neuvolaan ja tk:lle.
 
tänään oli neljäs päivä maidottomana, ja viisi pahanhajuista ripulimaista kakkaa !
En jotenkin enää usko että ripuli johtuu maidosta, oisko viljat sitten, yritän miettiä mitä syö joka päivä, muut ruuat vaihtelee mutta puuro ja maito on joka päivä.
Onko joku jolla ollut samankaltaisia oireita, vain vatsa oireilee, yhtä kakkavaipan vaihtoa koko elämä :((
 
maiskuttelija, mille sinun lapsesi on allerginen, miten oireili ja miten selvisi?
verikokeet ja prickit eivät näyttäneet mitään pienempänä. oireina mahavaivat, ulosteongelmat ja refluksi (allerginen/närästys).
myöhemmin isompana kalprotektiinitesti, jonka arvo kertoi ruoka-aineallergiasta. se tehdään ottamalla näyte kakasta. lisäksi piilevän veren ulostetestissä oli 2/3 näytteestä positiivista. IgE ja IgG verikokeet Antioksidanttiklinikalla. niissä jäi kiinni kananmuna, osteri ja kaura. suolioireilevana ollee muillekin allerginen, kun sopivia ruokia ei ole niiden ja refluksioireiden takia löytynyt.

pidätkö ruokapäiväkirjaa? joskus se voi auttaa nappaamaan pahiksia ruokavaliosta.
 
Lapsellani oli myös refluksilääkitys 8-12 kk:n iässä,
olisi tarvinnut jo ennemminkin apua mutta kun kukaan ei tajunnut miksi on niin itkuinen ja ei yhtään viihtynyt lattialla ja vatsallaan, sylissä vain ja pystyssä.
Kasvoi hyvin koko ajan.
Nyt tämä viikko mennään niin että pois ruokavaliosta edelleen maito ja nyt myös viljat, siis kaura, ruis, vehnä ja ohra.
Olen miettinyt että mitä syö joka ikinen päivä? maitoa ja puuroa. Muu ruoka sitten vaihtelee, mitä milloinkin , eri päivinä.
Olen nyt reilun viikon kirjannut ylös kaikki mitä syö ja jokaisen kakkaamisen,
sekin on työlästä kirjata kaikki ylös enkä osaa siitä päätellä mitään, ei ole mitään selvää rytmiä enkä hoksaa mitään syytä miksi kakkasi ym. mikä sen aiheutti ym.
Jos se on nyt sitten vilja-allergiaa, onkohan se pysyvä olotila vai alkaako sietää kun on jonkun aikaa vältetty....
 
ei ole tuttu, täytyy käydä katsomassa, ei mitään tietoa.
Keliakia ja laktoosi-intoleranssi on tutkittu verikokeella, ei pitäisi olla, siis tulos negatiivnen, en sitten tiedä voiko siihenkään tulokseen luottaa, jos kerran allergiatestit verikokeesta ja prick-testit on epäluotettavia pikkulapsilla.
Ilta meni taas itkeskellessä, pylly ihan punainen, illan viimeinen kakka ärsytti kai sitten jo liikaa, tänään vaan kylläkin kolme kertaa ....
 
Kuulostaapas kurjalle. :-/ Kokeile vaihtaa soijamaito riisimaitoon. Meille selvisi, että poikamme (nyt 7kk)on soiijalle alleginen. Maissista myös saa oireita. (+tomaatti ja muutamat muut näin alkuun) Meillä iho-oireita ja pylly punainen.
 
täytynee nyt vain edetä siten että en ihan joka päivä tee muutoksia, omin päin,
malttaa ainakin viikko katsoa rauhoittuuko vatsa, ettei tule tehtyä hätäisiä vääriä johtopäätöksiä.
Lapsi on terveen tuntuinen ja leikkii ja syö hyvin, ei itke, edes kakatessa.
Mikään muu ei ole vialla kuin se että kakkaa joka päivä noin 5 kertaa ja pylly ei kestä sitä. Just tänään ajattelin että onneksi olen kotona lapsen kanssa, mitä jos olisin töissä apua.......
 
Meillä poika moni allerginen,maito kaikista pahin.
Erilaisten kokeilujen jälkeen ollaan huomattu etteivät soija,kaura tai riisi "maidot" sovi ollenkaan niin että niitä joisi.Seurauksen on aina että maha menee aivan sekaisin.
Ruuanlaitosssa kaikki "maidot" käy, eikä maha mene sekaisin.
Kalkkitabletteja otetaan joka päivä. Pienempänä murskattiin tabletti ja laitettiin esim. banaani mössön sekaan.Nyt isompana menee jo ihan ilman murskaamista.
 
mielenkiintoista tuokin, että ruuanlaitossa maito käy mutta ei suoraan juotuna.
Näkyikö mahdollisesti allergiatesteissä mitään?
Tänään oli vain kolme kakkavaippaa, en tiedä oliko sattumaa, vai alkaako jotakin tapahtua, viljojen poisjättö vai mitä onko huomenna taas vilkas suolentoiminta...
 
Tänään oli vain kolme kakkavaippaa, en tiedä oliko sattumaa, vai alkaako jotakin tapahtua, viljojen poisjättö vai mitä onko huomenna taas vilkas suolentoiminta...
oliko niin, että ei ole käytössä mitään lääkeaineita ulostamiseen liittyen?
 
CLOSTRIDIUM DIFFICILE. Laittagaa googleen jos ei ole tuttu, ns. antibioottiripuli.
Tämä löytyi kakkaviljelystä, kun vihdoin joku lääkäri tajusi pyytää bakteeriviljelyt.
Pojalla on nyt lääkitys menossa ja maha on rauhallisempi, ripulointi loppunut, ja ilmeisesti ja toivottavasti ei ole allerginen millekään.
Tästä bakteerista vaan saattaa olla tosi vaikea päästä eroon, olen lukenut että joillakin se uusii tai ei parane, pahimmillaan johtaa kuolemaan heikkokuntoisilla potilailla.
Mistä tuotakaan olisi äiti osannut epäillä, en ollut ikinä kuullutkaan, ja lääkäreissä olen ravannut, nyt vaan toivon ja rukoilen että lapsi paranee.
 
Tämä löytyi kakkaviljelystä, kun vihdoin joku lääkäri tajusi pyytää bakteeriviljelyt.
Kun oikea syy löytynyt, saa oikeamman hoidon. Eikö bakteeriviljely ole niitä perustestejä? Meillä niissä ei ole mitään yleensä näkynyt. Eri ulostetesteissä kyllä. Jaa-a, ettei tavallista ulostenäytettä tutkittaisi automaattisesti..
Parempaa kohden, toivoen.
 
Viimeksi muokattu:
maiskuttelija, varmaan sen pitäisi olla perustesti, otettiin meiltäkin jo ennemminkin "kakkatestejä" mm. tutkittiin onko verta, onko helikobakteeria yms.
Vasta nyt keksittiin tutkia salmonella, yersinia, ja sen tyyppiset bakteerit.
En tosiaan ollut ikinä kuullutkaan Clostridium Difficilestä, kukaan lääkäri ei sitä maininnut, on tietysti paljon mahdollisuuksia mistä lapsen ripulointi voi johtua.
 
Hyvä jos syy on löytynyt :) Kommentoin tuohon kun sulle oli sanottu että ei voi olla maitoallergiaa kun ei oo ihottumaa. Mun lapsella (vajaa 10kk) ei ollut mitään ihottumaa, "vain" oksentelua ja ummetusta ja mahakipua. Diagnoosina suolisto-oireinen maitoallergia + refluksi.
 

Yhteistyössä