Kokemuksia suurentuneesta kitarisasta/leikkauksesta pienellä lapsella?

  • Viestiketjun aloittaja "mama"
  • Ensimmäinen viesti
"mama"
Olisko kenelläkään jakaa kokemuksia jos lapselta on leikattu kitarisa/nielurisat? Miten alkoi oireilemaan, miten tutkittiin?
Epäilen suuresti, että mun 1vee tytöllä on suurentunut kitarisa, meillä on kyllä tulevana perjantaina aika lääkäriin, mutta kyselen nyt oisko kellään kokemuksia jaettavana.

Mä aloin epäilemään asiaa sen takia, kun meidän supernukkuja (4kk asti nukkunut yöt putkeen kertaakaan heräämättä) alkoi heräilemään öisin ilman selvää syytä...useasti herää sellaseen hätäitkuun, ihan kuin olisi jotain säikähtänyt ja kunnolla. Viime aikoina on myös alkanut kuorsaamaan oikein toden teolla, ensin ajattelin että nyt iskee flunssa/nuha, mutta ei... laitoin yöllä nasoliniakin, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta. Eikä kyllä ole tolleen kuorsannut ikinä, vaikka olisi ollut kuinka nuhainen/flunssainen.

Etsin tietoa ja nämä oireet kyllä saattavat viitata siihen, että olisi kitarisa suurentunut. Tyypillistä on justiinsa tollanen hätäitku yöllä, koska iso kitarisa saatta aiheuttaa uniapneaa ja lapsi herää paniikissa kun ei saa hengitettyä..ja kuorsaaminen johtuis siitä kun ilma ei enää mahdu kunnolla kiertämään ison kitarisan takia.
 
ex-putkikorva
Meillä pojalta leikattiin 1v4kk ikäisenä korvakierteen takia, samalla putkitettiin. Epikriisissä kerrotaan kitarisan olleen todella kookas. Korvakierre helpotti.
Nyt himpun alle 4v leikattiin nielurisatkin pois, olivat nekin tosi isot (kuorsasi). Samalla poistettiin putket jotka ei itsestään irronneet.
Molemmat leikkaukset tehtiin päiväkirrassa ja ihmeen helpolla meni paraneminenkin. Kipulääkkeitä kyllä saa ja niitä pitää uskaltaa antaa vaikka määrät tuntuvat välillä hurjille.
Pojalla on kuorsaus selvästi vähentynyt ainakin. Kysyin miten vaikuttaa kurkunpääntulehduksen uusimiseen, pojalla lähes joka köhän aikaan, mut siihen ei kuulema välttämättä tehoa.
 
Meidän lapselta leikattiin korvien putkituksen yhteydessä kitarisat 1,5v ikäsenä. Korvatulehdus oli 3kk ennenku saatiin putket. Kitarisa oli iso ja lapsi kuorsasi pienestä pitäen. Lääkäri kertoi leikkauksen jälkeen että kitarisa oli ollu vihreän liman peitossa :x

Leikkaus meni hyvin. Ensimmäinen yö oli itkuinen, kun kurkku oli kipeä ja itku pahensi kipua. Siihen loppui kuorsaus ja yöt rauhottu ihan senkin takia kun päästiin korvatulehduksesta eroon.
 
-
Meidän pojalta leikattiin kitarisat 1.5-vuotiaana, samalla laitettiin putket korviin jo toista kertaa. Syy jatkuva korvatulehduskierre, johon ei auttaneet enää antibiootitkaan.
Korvat oli jo putkitettu ekan kerran 9 kk ikäisenä, mutta heti kun putket irtosivat korvatulehdukset alkoivat taas.
Tohon toiseen putkitukseen ja kitarisojen poistamiseen loppuivat sitten korvatulehdukset.
 
"mama"
Onko teidän lapset tutkittu jo ennen leikkausta ja todettu kitarisan olevan suurentunut?? vai onko vain oireiden perusteella leikattu ja vasta sitten todettu se isoksi?
 
ex-putkikorva
[QUOTE="mama";22173500]Onko teidän lapset tutkittu jo ennen leikkausta ja todettu kitarisan olevan suurentunut?? vai onko vain oireiden perusteella leikattu ja vasta sitten todettu se isoksi?[/QUOTE]

Ihan vaan sen korvakierteen perusteella leikattiin.. Ei sitä kitarisaa kateltu kun vasta salissa. Tklta ei lähetettä saatu vaikka monta kertaa pyysin, sairaalan yhteispäivystyksen lääkäri sitten vihdoin sen teki, 9 kuuria lähes putkeen ehti poika syödä 8kk aikana...
Nielurisat katsoi korvalääkäri putkikontollin yhteydessä pari kertaa ja totesi että leikkaukseen vaan. Ja yksityisen kautta mentiin eikä kestänyt kuin pari viikkoa odotus.
 

Yhteistyössä