Kollikissan pylly ihan kakkainen

Mistähän johtuu nyt, että kissamme 5,5 vuotta ei pysty enää puhdistamaan pyllyään kakasta kokonaan ? Siinä roikkuu kuivunutta kakkaa eikä millään anna minun pyyhkiä kostealla rätillä. Kissamme ulkoilevat, koska asumme maalla ja on saanut matokuurinkin, syövät enimmäkseen kaupan ruokia, joskus jauhelihaa tai kalaa. Poikakissan turkki myös hilseilee kovasti, tyttökissan turkki on ihan erilainen. Vinkkejä esim. ruokavalioon ? :(
 
Onhan täällä, mie kävin aamulla klukemassa tämän jo, mutta en keksinyt mitään syytä... Hilseilyyn voisit kokeilla lohiöljyä, saa eläinkaupoista, tekee ihmeitä kuivalle hilseivälle iholle!!!

Meillä tyttökissalla on vaan jaksoja, jolloin ei persustaan pese... enkä minäkään kyllä ala sit' pesemään... Yksi tuttu kuulemma sutaisee öljyä hännän alle, saa kissan nuolemaan persuksensa siten puhtoiseksi... :LOL:
 
Olen pahoillani, mutta itselle tulee mieleen se, että jos kissa on alkanut laiminlyödä hygieniaansa ja turkki on hilseilevä ja eloton, vaikka toisella samaa ravintoa syövällä ei näin ole, niin suottaisi olla paikallaan viedä kissa lekuriin...
Kissalla nuo ovat jo kohtalaisen vakavia oireita, etenkin jos ne ovat selkeä muutos entiseen..

Paljon kuitenkin peukkuja siihen, että teillä ei olisi mitään vakavaa =)
 
Kiitos vastauksista ! Siis mitä öljyä hännän alle, ihan tavallista ruokaöljyäkö ? Käyn kysymässä tuota lohiöljyä jostain eläinkaupasta. Niin näillä meidän villikissoilla voi olla vaikka mitä vaivoja, kun ovat niin paljon ulkona ja syövät raakaa kalaa (appiukko tuo) enkä saa yksinäni niitä eläinlääkärille vietyä. Mies ei ole innostunut hoitamaan näitä, vaikka paljon pyydystävät hiiriä ja rottia, kun maalla asumme ! :/ No jospa se tästä, ei vaan ole ennen ollut tällaista vaivaa !
 
Ulosteen paakkuuntuminen viittaa löysään ulosteeseen tai jopa ripuliin. Syy voi olla myös anaalirauhaserite, jota valuu jostain syystä jatkuvasti. Asia kannattaa tutkituttaa eläinlääkärillä. Ovathan kissat leikattuja?

Kissoilla on ilmeisesti paljon matoja. Madot aiheuttavat ripulia ja vaikuttavat myös kissan koko yleiskuntoon turkkia ja ihoa myöden. Ulkokissojen madotukset tulisi hoitaa nelisen kertaa vuodessa Drontalilla tai Axilurilla.

Löysään ulosteeseen vaikuttaa myös ruokavalio. Koska kissat syövät jyrsijöitä ym, ruoan laadulla ei ole niin suurta merkitystä. Ihan pelkkää viljaraksua ei silti kannattaisia syöttää, vaan ainakin raksut kannattaa hankkia eläinkaupasta. Lohiöljy pieninä määrinä on hyvä lisä parantamaan turkin kuntoa, jos terveysasiat ovat ensin kunnossa. Myös keltuaista kannattaa kokeilla, jos se kissoille maistuu.

Raakaa järvikalaa ei missään nimessä kannata antaa. Seurauksena voi olla lapamato, jonka häätäminen vaatii erittäin rankan ja pitkän matokuurin.
http://www.sey.fi/printit/eiraakaakalaa_print.html
 

Yhteistyössä