Korvatulehduksista taaaaas..

  • Viestiketjun aloittaja Kippuravarvas
  • Ensimmäinen viesti
Kippuravarvas
Vauvalla todettiin liimakorva tänään ja toinen korva tulehtunut. Kipeä ei ole korvistaan pariin viikkoon ollut. Nyt sitten taas on. Voisko olla sen takia kun niitä korvia ronkittiin tänään?
 
Meilläkin itse asiassa pääs kerran jopa puhkeemaan korva itellään ennenkun ilmeisesti tuli kipeeks. Ennen sitä lapsi ei reagoinu mitenkää siihen, vaan oli ihan normaali. Ei se aina tee kipeetä muuta kun sitten yhtäkkiä. Esikoinen oli paljon kipuherkempi noiden kanssa, kakkosella on aina päässy pahemmaks ennenkun ollaan alettu epäillä tulehdusta.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Kippuravarvas:
Niin tuo toinen tuntuukin olevan kipeä, siis se kun oli vaan tulehtunut.
Meillä on ainakin kierteen aikaan ollu niin että ei noi oo korviaan valittanu, kun ollaan jälkitarkastukseen menty on todettu ettei oo parantunu. Muutaman kerran käyny niin että kuuri aloitettu illalla ja seuraava yö on ollut kipua siis ennenkuin se uusi kuuri on ehtiny alkaa vaikuttaa vaikka lääkärille mennessä eivät ole kipua valittaneet.
 
näin
Ilmeisesti tarkoitat nyt välikorvantulehdusta kuten puhekielessä tarkoitetaan. Se ei voi tulla mistään ulkoisesta tekijästä. Vaikka korvaa ronkkisi kuinka sinne ei voi tulla sitä klassista välikorvantulehdusta sen seurauksena. Tärykalvo estää bakteerien ja muiden aiheuttajien läpimenon. (Ja siitä samasta syystä korvatulehduksia ei voi lääkitä paikallisesti suoraan korvaan vaan täytyy syödä sisäinen antibioottikuuri.)
 
Kippuravarvas
Siis siellä on märkää ja oli tulehtunut jo ennen , ollut jo pari kuukautta. Ajattelin että josko olis ärsyynytnyt tutkimisesta ja kipuilee siksi nyt. Mutta taitaa olla sattumaa,
 
Meidän vanhempi poika, 03/05, hänellä todettiin eka korvatulehdus 10kk iässä ja siitä se sitten lähti. Joka kuukausi ainakin yksi antibiootikuuri, välillä jopa kaksi. Joka kerta kun mentiin kuurin jälkeiseen kontrolliin, lähdettiin pois uuden reseptin kanssa. tätä kesti melkein 3 vuotta. Ikä ilmeisesti teki tehtävänsä ja ne loppuivat.
pari satunnaista ollut.
Nuorempi, nyt ikää 9,5kk, sai ekan korvatulehduksen 5kk iässä, nyt on syöty 5 antibioottokuuria, viimeksi toissapäivänä käytiin lääkärissä, vaikka lääke vaikuttaa vielä lauantaihin asti ja toinen korva ei ole kunnossa.
Nyt odotetaan ensi viikon perjantaihin asti, kunnes päästään omalle lastentautien erikoislääkärille, joka on sanonut, että viidennen jälkeen lähtee lähete putkitukseen.

Esikoisella jouduin tappelemaan putkitukseen pääsyn (eri lääkäri kuin nyt) ja silloin leikkaava lääkäri sanoi, että ei ole koskaan nähnyt yhtä pahoja liimakorvia.
Kitarisoja tosin ei tajuttu ottaa samalla kertaa ja siksi hän joutui uudelleen leikkuriin. Noh, nyt tiedän vaatia kitarisojen poiston samalla kertaa.
Esikoisella putkitus ja kitarisojen poisto ei auttanut yhtään. Kierre jatkui edelleen.

Mutta asiaan,meillä jokainen lääkäri on silti sanonut, että korvien rönkkiminen ja lapsen mahdolinen itku edesauttaa korvien punaisuutta.
Joten miksei myös kipua... ??
 

Yhteistyössä