Kotihoidontuki+työ sen jälkeen äitiyspäivärahalle, miten verot?

  • Viestiketjun aloittaja Uusäiti
  • Ensimmäinen viesti
Uusäiti
Hoidan lapset kotona ja teen töitä kotona, saan kotihoidontuen ja palkan. Miten lasketutan vuoden veronkortin kun elokuussa on laskettuaika. Jos äitiyspäiväraha lasketaan 6kk palkan perusteella niin lasketutanko koko vuoden veroprosentin koko tulevan vuoden tuloista äitiyspäiväraha rahoineen vai puoleksi vuodeksi vain kotihoidontuestanja palkasta, muutan sitten veronkortin kun äippäraha alkaa. Miten se tavallaan olis edullisin? Onko sama laskee kerralla koko vuoden tulot?
 
"Vieras"
Koko vuoden tuloilla tietenkin. Jos ensin lasket vaan puolen vuoden tulot ja niiden mukaan veroprosentin niin kesällä ku muutat kortin niin maksat tosi isoa prosenttia. Tosin vuosi tilannetta se ei muuta ihan sama miten kortit lasket niin vuoden aikana maksat saman verran veroja, mutta jos et halua äippärahasta kauheeta veroprosenttia maksaa niin arvioit koko vuoden tulot. Toivottavasti tuli mahdoolisimman vaikeesti kirjotettua ;)
 
Viime vuonna sain itsekin sekä äippärahaa, kotihoidontukea että keikkatöistä palkkaa. Laskin verokortin niin, että arvioin koko vuoden tuet (näille on netistä tilatessa oma kohta) ja koko vuoden palkat (samoin oma kohtansa). Sen verran fiksu järjestelmä, että lähettää yhden kortin suoraan Kelaan ja toisen kotiin. Itse asiassa just tein tämän taas tänään tälle vuodelle :D
 

Yhteistyössä