Kotilääkärit? Rinnoista

  • Viestiketjun aloittaja kysyyn
  • Ensimmäinen viesti
kysyyn
No niin auttakees naista mäessä.....
Rinnat olleet todella arat perjantaista lähtien. Nyt kun tänän rutistin rintaa, tuli kirkasta nestettä sekä ihan tummaa.
Pari tippaa, ei paljoo, vähän kuin alkumaitoa....

Miksi?
 
niukat on tiedot
Kerro vähän lisää. Ikäsi, synnytys- ja imetyshistoriasi ja tämän hetkinen tilanne. Ja onko rintojasi joskus jollain tavalla operoitu ja jos niin millä tavalla.
 
sadas
Syötkö (masennus)lääkkeitä joilla sivuvaikutuksena usein maidon tulo? Voi olla maitohormoonin liikaeritys tai jokin tulehdus/kasvain rinnassa myös. Lääkäri selvittää tilanteen.
 
niukat on tiedot
Jos imetyksestä alle neljä vuotta aikaa, todennäköisin syy on rintarauhasen tulehdus.

Vaikka imetyksestä pidempikin aika, tulehdus voi silti olla kyseessä. Toinen, se ikävämpi vaihtoehto on sitten jonkun sortin kasvain; hyvän- tai pahanlaatuinen. Lääkäriin varaile aikaa heti huomenissa. Pillit vinkuen ei tartte mennä, mutta lykätä ei sitä lääkäriajan varaamista nyt kannata.
 
kysyyn
Imetyksestä on aikaa yli viis vuotta. Lähinnä tuo tumma neste ihmetytti. ehkä haen raskaustestin ja sen jälkeen pohdin uudestaan asiaa. Kirkasta tai maitomainen vielä olisi ymmärretävää, mutta tuo tumma... Tuli siis kun rutistin.
 
hälyyttävä merkki
Suosittelen varaamaan heti huomenna ajan lääkärille. Ehdottoman tärkeää on päästä uä /mammografia kuviin pikaisesti. Uä tutkimus on tarkempi varsinkin nuorilla ja naisisilla joilla isot rinnat ja tiivis rintakudos. Kotona voit vielä tutkia rinnat mahdollisisten pattien varalta tehdä r-testin mutta siltikin varaa aika heti huomenna lääkäriin ja vaadi lähete kuvaukseen. Voi toki olla hormonaalista , tulehdusta. tiehyt tukos tms mutta mun tiedoilla ehdottomasti itselleni vaatisin kuvaukset varmuuden vuoksi. Tsemppiä matkaan!
 
Yleensä tumma erite rinnoista ei ole mitenkään vakavaa. Kirkas ja/tai verinen neste on huolestuttavampaa mutta ei sekään läheskään aina merkki mistään vakavasta. Esim. Mehiläisen sivuilla sanotaan näin: "Rintaeritteen väri ilmaisee jatkotutkimustarpeen
Maitomainen, vaalea tai vihertävä erite, joka usein liittyy sidekudosta ja kystiä sisältäviin muutoksiin, ei anna aihetta jatkotutkimuksiin. Kirkas tai verinen rintaerite voi olla merkki maitorauhastiehyen sisäisestä rintasyövästä. Oljenkeltainen erite viittaa hyvänlaatuiseen papilloomaan.
Kirkkaan, verisen tai oljenkeltaisen eritteen syy selvitetään ns. galaktografiassa eli maitorauhastiehyiden varjoaineröntgenkuvauksessa."

Tuossa vielä vähän lisää tietoa aiheesta: Vuoto rinnasta, rintaerite :: Terveyskirjasto
 
Viimeksi muokattu:
hälyyttävä merkki
Voi olla siis ihan vaaratontakin mutta kuullostaa siltä että syytä tutkia todellakin pian huolella ja sinuna vaatimalla vaatisin ajan kuvantamistutkimuksiin.
 

Yhteistyössä