Kouvolan seutu

Muutama muu jo tuosta kirppiksestä jo kirjoittikin, ja minä vielä soitin sinne ja varmistin pari juttua B)
Keskiviikkona (24.9) on Pentsojan sisätiloissa kirppis klo 10-12, jonne minkä tahansa kunna asukas saa tulla ostamaan ja myymän tavaroitaan. Eikä maksa myyjille mitään! Käytössä on Pentsojassa olevat pöydät, eli niitä on rajoitetusti, ja jos myyjällä on kotonaan joku pieni pöytä tai esim. rekki, sen voi ottaa mukaansa. Kannattaa myös olla hyvissä ajoin, koska monet tulevat kuitenkin aikaisin paikan päälle.
Mekin ollaan toivottavasti siihen mennessä terveitä, ja vien myytäväksi Rosalle pieneksi jääneitä vaatteita (eli ihan pieniä tyttövaatteita), sekä pojille pieniksi jääneitä ja sellaista mikä ei ole kelvannut (joo pojatkin voivat olla tarkkoja väreistä ja kuvista vaatteissaan :( ) eli kokohaitari niissä on 56-128 cm :)
Voi ei, Ericalla onkin sitten ollut rankaa yö. Täällä taasei saada nukuttua flunssan vuoksi, Rosallakin nuhaa...
Näkyilemisiin!
Maria (+ Emil, Otto ja Rosa)
 
Koitamme päästä perjantaina paikalle vauvan kanssa ja ehkäpä ke käväisen myös ilman pojua, miulla on hierojalle aika klo 9.30, ihanaa! :heart:

mwm, housut on olleet hyvät =) innostuin noista Ruskovilloista ja kävin ostamassa pojalle talveksi pitkät vastaavat :) Mukavaa, jos on ainakin yksi tuttu tapaamisessa, ei ehkä pelota niin paljoa :D
 
hellurei.
Lomilta on palailtu B)! Tänään emme kuitenkaan vielä pääse pentsojaan, kun on neuvola.
Mutta perjantaina kyllä. Toivottavasti silloin olisi tulossa mahdollisimman paljon porukkaa =)

Tarttetko nassukka vielä liinaa? voin tuoda sen perjantaina jos on tarvetta?

Kamalaa tämä odotusaika. Stressaan nyt paljon enemmän kuin ekaa odottaessani. Ekasta tunsin tässä vaiheessa jo liikkeitä ja nyt en vielä oikein tunne, joten olen ihan paniikissa. Ja viimeksi neuvolassa niitä sydänääni etsiskeltiin varmaan 5minuuttia ennekuin löytyivät. Löytyivät siis kuitenkin, mutta jotenkin siitä jäi todella epävarma olo. Muuten kaikki mennyt hyvin ja mulla olo on jo ihan virkeä. Kyllä sitä kuitenkin mietityttää, että onko tuolla masussa ketään :/ Tänään veken neuvolassa ajattelin kysästä, että josko se äitiysneuvolan täti ehtisi hiukan kuunnella sydänääniä, että saisin mielenrauhan.. Miten musta onkaan tullut tällainen hermooja :ashamed: ?
 
Ihan kamala pvä |O Tiian 10vuotis synttärit ja oli tosiaan 12 tyttöö kylässä,pikkasen hulinaa ja sotkua ;) ja huomenna kutsut jatkuvat.Elikkäs en pääse vauvatapaamiseen,vieraat tulevat yhdeltä.Mutta jos eivät ole kauaa nää sukulaiset niin tuun käväsee puistossa,koittakaahan olla siellä kolmeen :D just ja just pääsen muskariin aamupvällä.
Ja Sipulle: en tarttee liinaa,olisin lainannut sen viikonlopuksi helsinkiin ;) Mutta nyt siivoomaan loppuun nää sotkut ja sitten nukkumaan.Hyvät yöt kaikille! Ja toivottavasti nähtäis huomenna.
 
Heippa!
Sipulle tässä tsemppausta.... Eli silloin, kun mie odotin Maijaa, niin tunsin liikkeet vasta tooodella myöhäisillä viikoilla. Taisi olla peräti rv 20+ jotain :eek:. Olin koko raskausajan sitä mieltä, että vauva liikkuu tooodella vaisusti. Pessimistinä olin satavarma, että kaikki ei voi olla kunnossa! Mulla oli vielä alkuraskaudesta kirkasta verivuotoa yms. häikkää. Vauva oli masussa tosi rauhallinen ja sitä tuo tyttö näyttää olevan edelleen =). Eli jos siulla masussa vaan köllii ns. rauhalllisempi tapaus :hug:.

Joo meilläkin Maija nukkuu edelleen muskarin jäljiltä, joten ei tulla Pentsojaan. Ensi viikolla meillä ei olekaan muskaria, joten päästään piiiiitkästä aikaa perjantaina vauvamiittiin, jee =).

Ainis, meidän Maija se alkoi ryömimään pari päivää sitten :heart: . Suloista, kun tuollainen pieni ähertää vauhdilla eteenpäin =).

Nyt päiväkahveelle!

t. Milla ja Maija
 
Mekään ei sitten tultu tänään kun ollaan jo eilen ja toissapäivänä haahuiltu Pentsojassa, ja muutenkin niin paljon tekemistä tällä päivälle (siivoamista ja kaupassa käyntiä jne.). Mutta varmaankin ens viikolla sitten.
Meillä oli ekan kanssa muuten juuri niin, että istukka oli suoraan edessä ja sen vuoksi potkut eivät tuntuneet, ja neuvolan täti ei myöskään helpolla löytänyt sydänääniä, vaan lähetti meidät useamman kerran sairaalaan, silloin vasta oltiinkin hermona! Aina kaikki oli kuitenkin hyvin (ja olivat sairaalassa vihaisia neuvolalle kun turhaan säikäyttelivät ensisynnyttäjää ;)). Mutta tosiaan, se että sydänäänet ei heti löydy ei vielä sano mitään, vauva voi myös olla kääntynyt "selin", eli silloinkin niiden löytyminen vaikeutuu.
 
Glow
Heissan! Täällä odotetaan jännityksellä huomista rakenneultraa :)
Vaikka maanantaina jouduin jo lääkärin lähetteestä ultrattavaksi. Aika paljon kipeitä supistuksia ollut. Paikat on kuitenkin kiinni ja toivottavasti pysyykin. Enää ei juurikaan reippaasti lenkkeillä, siivota, kanneta mitään jne...
Joky "myooma" löytyi kohdun seinämästä(kö se oli?) joka aiheuttaa kipua tietyssä kohtaa silloin tällöin. Ei pitäisi olla mitenkään vaarallinen.
Mulla tuntu liikkeet nyt aiemmin ja tuntuu paljon napakammin kuin ekaa odottaessa. Ekassa oli istukka edessä, nyt takana.
"Maha-asukki" herää joka aamu vähän ennen viittä mylläämään kun isukin herätys soi :D hassua. Siinä sitten meikäläinenkin herää eikä voi olla kun yhtä hymyä.

Sairaslomaa vietän kesälomani alkuun asti! Reilu viikon päästä alkaa tän perheen kesäloma
:D eihän sitä kauaa oo otettukaan....

Koitetaan perjantaina veetin ja tän mahan kanssa pentsojaan tulla käymään :)

 
Koittakaahan kaikki tulla sitten perjantaina pentsojaan! Me tullaan ainakin. Mä voisin sitten jotain herkkuja tuoda vaikka noiden Minean 6kk synttäreiden(mitkä siis oli jo 28.9) kunniaksi! Tekosyitä joo... :LOL:
Saatan sitten ottaa pikkusiskon mukaan,että olisi toi mukavaa jos muitakin leikki-ikäsisä olis tulossa, mariawm:n pojat ja lorelain poitsu yms... =)
Nita on 4vuotta. Mutta katotaan nyt...

Perjantaihin sitten

>t. erica ja minea...Minealla tänään 6kk neuvola! :heart:
 
moikka ;)

mekin koitetaan tulla perjantaina, mutta meillä on nyt ollu aika pahasti päiväunet monesti just klo 11-15 välillä. Että koitetaan muutella rytmiä tai sitte tullaan jos ehditään.

Laitan tähän nyt vielä noi mun proseminaarityön kysymykset, että jos joku jaksais vastailla ja lähetellä mulle vaikka yv:nä vastaukset. Tai sähköpostilla tai voi antaa vaikka tulostetunkin paperin. Pitäis saada noita vastauksia mahdollisimman pian, jos vaan joku jaksaa käyttää vähäsen aikaa vastaamiseen. Jos joku kysymys on hankala, niin voi kysellä minulta tai vastata niinkuin tuntuu itsestä parhaalta. Tässä tää nyt on:

Vanhempien toiveita päiväkodin kuluttajakasvatukselta

Olen lastentarhanopettaja opiskelija Helsingin yliopistosta. Teen varhaiskasvatuksen kandidaatintutkielmaani vanhempien toiveista päiväkodin kuluttajakasvatukselle.

Syöminen, pukeutuminen, asuminen, liikkuminen, ostaminen ja kierrätys ovat keskeisiä asioita päivittäisissä toiminnoissamme. Tässä tutkimuksessa kuluttamisella ja kuluttajakasvatuksella tarkoitetaan erityisesti kestävää kulutusta. Tällä tarkoitetaan kuluttamista, joka rasittaa luontoa mahdollisimman vähän.
Etsin tutkimukseeni kaikenlaisia perheitä riippumatta siitä kuinka keskeinen asia kuluttaminen on perheessänne.

Toivoisin, että vastaisitte vapaamuotoisesti seuraaviin kysymyksiin:

- Perheen lapsen/ lasten iät?
- Vanhempien iät?
- Lasten sukupuoli?
- Millaisia arvoja perheenne pitää tärkeinä?
- Mitä asioita pidätte tärkeinä kuluttajakasvatuksessa?
- Mitkä asiat eivät mielestänne ole tärkeitä kuluttajakasvatuksessa?
- Mitä asioita erityisesti painotatte kodissanne liittyen kuluttajakasvatukseen?
- Mitkä asiat kuuluvat erityisesti kodin tehtäviin lapsen kuluttajakasvatuksessa?
- Ovatko vanhempien ajatukset kuluttajakasvatuksesta perheessänne samanlaiset?
Mitkä ajatukset ovat samanlaisia? Mitkä asiat eroavat toisistaan?
- Mitkä asiat estävät mielestänne kotona kuluttajakasvatuksen toteuttamista?


- Mitä asioita toivoisitte päiväkodin painottavan kuluttajakasvatuksessa?
- Mitkä asiat kuuluvat mielestänne erityisesti päiväkodin tehtäviin kuluttajakasvatuksessa?
- Mitkä asiat eivät mielestänne kuulu päiväkodin kuluttajakasvatukseen?
- Toivoisitteko, että eri ikäisten lasten ryhmissä painotettaisiin eri asioita kuluttajakasvatuksessa?
- Millaisia asioita alle 3-vuotiaiden ryhmissä voisi mielestänne painottaa?
- Millaisia asioita 3-5-vuotiaiden ryhmässä voisi mielestänne painottaa?
- Millaisia asioita 6-vuotiaden esiopetusryhmässä voisi mielestänne painottaa?
- Ovatko vanhempien toiveet keskenään samankaltaisia vai miten ne eroavat toisistaan?
- Mitkä asiat mielestänne estävät päiväkodin kuluttajakasvatuksen toteuttamista?

- Kerro vapaasti mitä haluat liittyen kuluttajakasvatukseen.



Lähetä vastauksesi 5.10.08 mennessä osoitteeseen: jaana.j.anttila@helsinki.fi. Jos Sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla.
Jokainen vastaus on tärkeä ja niitä käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti.


Kiitos osallistumisestasi!


Tulipas pitkä viesti

:heart:
 
Me ei Matildan kanssa päästä tänään muskariin. Matilda on ollu koko viikon kauheessa nuhassa :snotty: Eikä varmaan huomenna päästä Pentsojaankaan, ellei tapahdu jotain ihmeparantumista :/ ei sitten tartuteta tuota räkätautia muihin...

Minealle oikein paljon onnea näin myöhässä! =)

T: Heidi ja Matilda
 
Täällä myöhäinen kävijä... soitin tänään Petsojalle ja sain ilokseni kuulla että huomenna on vauva-tapaaminen, jossa käy iloista porukkaa aktiivisesti, ihanaa! Olen 8kk poikavauvan äiti ja kovin on vähän vauvatuttuja täällä seudulla kun en ole täältä kotoisin. Tulen huomenna tutustumaan paikkaan ja porukkaan, mikäli pikkuherran uniajat osuu yksiin tuon 13-15 kanssa, näkemisiin!

Terkuin

Maija ja Olli

 
Meillä sama tilanne kuin Heidillä ja Matildalla. Täälläkin ollaan oltu nyt pari päivää tosi kovassa nuhassa :snotty: . Ja tosiaan jos ei tapahdu jotain ihmeparantumista, niin mekään ei kyllä huomenna tulla tartuttamaan teitä muita. Mä niin odotin huomista, että päästäis pitkästä aikaa Pentsojaan, kun sitä meidän muskariakaan ei ole tässä kuussa, dääm :/ . Käy kyllä surku tuota pientä nuhanessua! Maija saa jo hillittömän huutohikarin, kun edes otan esiin sen niistosydeemin. Tekis mieli itsekin parkua myötätunnosta :'( .

Mutta katsellaan huomenna tilanne uudestaan. Minealle täältäkin kovasti onnitteluja :flower:.

t. Milla ja Maija 7.5 kk
 
En vielä varmuudella sano päästäänkö tänään tulemaan, kun on niin paljon tekemistä ja vielä neuvolakin nyt päivällä. Mutta koetetaan käväistä ainakin.
Mietin aikaisemmin että ehtiiköhän Rosalle tulla hampaita ennen 6-kk päivää kun on niin kamalasti kuolannut, ja launtainahan se sitten puhkesi eka hammas, päivää ennen kuin "täytti" 6 kk :D Ja juhlan kunniaksi sai sitten ekan kerran maistaa sosetta sunnuntaina, ja sitä menikin heti puoli purkkia :eek: Oli näköjään aikakin aloittaa soseet... Joka kerralla syö nyt vähintään sen puoli desiä. Onnea myös täältä Minealle! Pidittekö isotkin juhlat? Me syötiin perheen kesken marenkikakkua, varoitus Frödingen marenkikakusta, on sen verran hyvää että se syötiin heti loppuun... :saint:
 
Glow
Heippa! Me ei sitten päästy/viitsitty tulla. Veetillä flunssa ja meikäläiselläki veto ihan pois, miltei kokopäivä menny makuu asennossa. Koville ottaa, mutta palkinnoksi saamme poika-vauvan :D
Eilinen ultra kertoi hyviä uutisia kaikin puolin.
 
näköjään on muitakin, jotka eivät päässet pentsojaan tänään. Me käytiin pihalla, mutta ajettiin heti kotiin. Tultiin suoraan kaupasta, mutta jätkä olikin nukahtanut autoon ,niin en raaskinut herättää. Tultiin sitten kotiin päiväunille.

Onnea minealle ja rosalle puolivuotisen taipaleen johdosta!

Ja lorelaille onnittelut toisesta poikavauvasta! Siellä veeti saa pian olla ylpeä isoveli :heart:
Saa nähdä selviäkö meille 1,5 viikon päästä, että kumpi meille tulee. Pojalle olisi vaatteet valmiina. Mutta kumpikin "kelpaa"... (kivasti sanottu).


Me voitais ens viikolla koittaa tulla penstojaan vaikka keskiviikkona aamupäivällä. Vaikka heti yheksältä:) Tapahtuiko siellä jotain erikoista sillon?
 
Meikälaiseen iski sitten taas flunssa :( Saa nähdä miten nopeasti parannun tällä kertaa, ja tarttuuko tuo lapsiin miten. On kuulemma ollut sitkeää flunssaa tänä syksynä, päiväkodissa sanoivat että jollakin on ollut yskä jo 3 viikkoa.
Sippu laitoin sulle yv:tä!
 
Meillä on korvatulehdus :(. Oiken märkivä sellainen! Voi hitsin hitsi! Nyt on sitten 7 päivän antibiootit + reseptillä nenukkatippoja. Ihmettelinkin kyllä miksi Maijan nukahtaminen on nykyään niin vaikeaa + ei ole ruokahalua, voi ressua :heart:. Olis pitänyt viedä lääkäriin jo aikaisemmin, mutta kun ei ollut pahempia oireita. Nuhaa tietysti, mutta muuten on ollut suht normaali oma itsensä. Konttaamaankin tässä opittu :whistle:. Joo tulipa testattua se Pohjolatalon uusi lääkäriasema. Aamulla soitin ja nyt jo illalla päästiin korvalääkärille, että ihan nopeeta toimintaa, onneks.

Jes, miun lempisarja alkaa taas -> Täydelliset naiset -> täytyy kiirehtiä sohvan nurkkaan :wave: .

t. Molla ja Maija kohta jo 8 kk
 
Hei!

Oli tosi mukava käydä siellä Pentsojalla viime perjantaina! Yritetään tulla taas tällä viikolla. Ollaan kyllä reissussa ke-pe, mutta jospa ehdittäis kuitenkin sinne :) Oliko joku siellä VPK:n talon myyjäisissä/kirpputorilla (tai mikä se nyt oli nimeltään:) viime su? Oliko se joku ainutkertainen juttu vai onko vastaavia useinkin tällä seudulla? Harmitti kun ei päästy! Mutta mahdollisesti siis tulemme perjantaina Pentsojalle :)

Maija ja Olli
 
Hei!

Oli tosi mukava käydä siellä Pentsojalla viime perjantaina! Yritetään tulla taas tällä viikolla. Ollaan kyllä reissussa ke-pe, mutta jospa ehdittäis kuitenkin sinne :) Oliko joku siellä VPK:n talon myyjäisissä/kirpputorilla (tai mikä se nyt oli nimeltään:) viime su? Oliko se joku ainutkertainen juttu vai onko vastaavia useinkin tällä seudulla? Harmitti kun ei päästy! Mutta mahdollisesti siis tulemme perjantaina Pentsojalle :)

Maija ja Olli
 
Heippa!

Kipeille pikaisia paranemisia :flower:

tullaan/mennään tänään pentsojaan klo 9.00, mutta joudutaan lähtemään jo 9.45 kun mulla on kympiltä neuvola. mutta ehditään me hetki siellä leikkiä:) ehkä siellä on jotain muitakin;)
 
heippa! Nyt sitten kaikki halukkaat perjantaina vauva tapaamiseen pentsojalle,tuon kakkua tullessani,vietetään Aleksi pojan nimipäiviä =) Illalla haluaa tulla kummitkin kylään,kivaa =)
Nyt Aleksi vaatii koneelta pois,nähdään!
T.minna ja aleksi
 
Moikka!

Unohdin ihan kokonaan mainostaa Amautista vuokraamaamme Ergon kantoreppua. Aivan loistava sekä kantajalle että kannettavalle! Ainut ongelma oli, että kun poitsu oli vetänyt repussa unia koko päivän virtaa riitti illalla vaikka muille jakaa, kun taas muita Repoveden reissaajia olisi hiukkasen jo väsyttänyt.

Ollinäiti: Kävin kirpparilla viime sunnuntaina ja kovasti oli muitakin liikkeellä. Ensi lauantaina on Korialla Pioneeriravintolassa klo 10-14 kirppari mutta meillä ainakin uinti sotkee sinne menemistä. Meksiko-talolla ainakin suurin kuhina oli heti kymmeneltä, jolloin ostettiin parhaat päältä, joten uinnin jälkeen ei taida paljon tuollakaan ostettavaa olla jäljellä :)

Meillä on jäänyt Pentsoja muskarit väliin, sillä poitsu käy just niihin aikoihin unille, joten tänäänkään ei tod.näk. olla tulossa. Mutta perjantaina sitten!

Terveempiä tuulia pienille ja isoille nuhanenille!

Anna ja pikku-E
 
Heippa!

Vielä kerran pyydän vastauksia tuohon minun kyselyyn. Tarvitsisin vielä min.neljä vastausta, että saisin edes pienen aineiston kokoon. Vastaaminen kestää keskimäärin noin 15-25minuuttia. Kiitos! :heart:

Me emme taas tänään pääse pentsojaan , mutta jos joku käy siellä aamupäivisin, niin tulemme mielellämme mukaan. Myös tuo torstain muskarin aika on meille aika huono, joten siksi emme ole päässeet mukaan. Mutta mukavaa vauvatapaamista teille muille =)
 

Yhteistyössä