Kuinka moneen 4-vuotiaat yleensä osaavat laskea?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
4v7kk
Meillä osaa "kymmeneentoista", eli yhdeksääntoista asti menee oikein ja sitten tulee kymmenentoista... mutta jos siinä kohtaa auttaa, että se on kaksikymmentä, niin jatkaa taas siitä kyllä ihan oikein eteenpäin, en tiedä minne asti menis oikein.
 
Meillä 4v2kk laskee sujuvasti legopalikoita 13 asti, sit alkaa tulemaan numeroita sekaisin ja ihan mitä sattuu. Lisäksi osaa laskea helppoja yhteenlaskuja tyyliin 2+3 tai 1+2, sellaisia, jotak voi sormista tarkistaa :D
 
"aapee"
Kiitos vastauksista.
Ihmettelin vaan kun päikyssä kehuivat,että laskee tosi hyvin tuo just 4v. täyttänyt,laskee siis sujuvasti 17 asti,näyttäen samalla luvut sormillansa. En pitänyt erikoisena,eikä kai kauheen erikoista ole,mutta kiva kuitenkin.
 
vierass
Ja miksi nää ketjut menee aina pätemiseksi? Kukaan "normaalin" lapsen äiti ei vastaa näihin... Tai eka vastaus voi olla "normaali" tokan pitää viedä voitto ekasta, kolmannen tokasta jne... Ihan typerää.
 
No jaa, esikoinen osasi siinä kolmen-neljän vanhana 12 tai 13 asti oikein, sitten luetteli jotain omakeksimiä "numeroita". Mutta en tiedä, osasiko tuo oikeasti laskea, vai luetteliko vain kuin minkä tahansa lorun.
 
"Vieras"
Meillä 1v 11kk kkinenkin osaa LUETELLA numerot yhdestä kahdeksaan. Mutta ei tosiaankaan osaa laskea. Kolmevuotias on nyt alkanut hiffaamasn laskemista mutta virheitä tulee paljon. Esim lautapelejä pelatessa osaa usein liikkua oikean määrän ja kuvasta osaa laskea kymmeneen, mutta aika usein vielä menee luetteluksi eli latelee vasn numeroita eikä liikuta sormea samassa tahdissa.
 
"Heivaan"
Meillä 1v8kk tunnistaa numerot 1-10 ja osaa nimetä ne sikäli kuin äänteet hallitsee. Esimerkiksi jos näkee numeron 10, sanoo "kymbä". Osaa siis luetella numerot ainakin, jos näkee ne kirjoitettuina. Mutta ei sillä mitään tekemistä laskutaidon kanssa ole.
 

Yhteistyössä