kuinka usein kissan hampaat on pestävä? kuinka usein kynnet on leikattava?

  • Viestiketjun aloittaja .
  • Ensimmäinen viesti
Nipsu
Hampaat olisi hyvä pestä päivittäin. Jos ei päivittäin niin sitten ainakin pari kertaa viikossa. Ruokaan voi lisäksi laittaa Plaque Off jauhetta joka ehkäisee hammaskiven muodustumista. Lisäksi ainakin osan suuasta kannattaisi olla kuivamuonaa niin hampaat saa töitä. Kynnet voi leikata sitten kun ne näyttää liian pitkiltä. Ehkä kerran kuukaudessa.

 
-Jonttu-
Mun mielestä kissan kynsien lyhentäminen on turhaa puuhaa. Kissan kynnet kasvavat kerroksittain, joten kun leikkaat kynnestä kärjen, menee hetki, ja kynnen alta kuoriutuu taas uusi terävä kynsi. Kissojen kynnet ovat ihan erilaiset verrattuna koirien kynsiin, ja kissa kyllä hoitaa itse kyntensä.
 
beri
kissan kynnet voi leikata, jos sisäkissalla on ylipitkät kynnet
hampaita kannattaa sen sijaan harjata, omilta kissoilta en ole ennen harjannut mutta nyt 12 vuotias leikattu kollimme kehittänyt niin pahan hammaskiven, että vaikutti ruokahaluun.
kissoille on erikoishammasharjaoa, jotka maistuvat kissan mielstä hyvälle.
 
hm
leikataan säännöllisesti kynnet koska tietyt tilanteet vaativat sitä. ja ei pestä hampaita vaikka joskus yritettiin, mutta säännöllinen hammmaskivenpoisto on kissoilla ohjelmistossa. ei kaikilla kissoilla koska kaikki eivät hammaskiveä saa.
 

Yhteistyössä