Kuivakakkun ohjeita?

täs tulee ja kaivoin tuolta miun resptistöstäni

Hedelmäkakku

150 g leivontamargariinia
1,5 dl sokeria
3 munaa
3 dl Myllärin Juhlavehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl omenamehua
1 dl kuivattuja hedelmäpaloja

1. Pane uuni kuumenemaan 180 °C.
2. Voitele ja jauhota vuoka (noin 1,8 dl).
3. Vatkaa margariinia ja sokeri kuohkeaksi.
4. Lisää munat yksitellen taikinaa voimakkaasti vatkaten.
5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja seos taikinaan.
6. Lisää taikinaan mehu ja pieniksi kuutioiksi leikatut kuivatut hedelmät.
a. Huomaa, että valmiita hedelmäpaloja on kaupoissa kakkukoriste- tai maustehyllyssä.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Hieno tumma suklaakakku
(noin 10 annosta)

¾ rkl pikakahvijauhetta
3 rkl kuumaa vettä
280 g tummaa suklaata
40 g kaakaojauhetta
2 cl tummaa rommia
4 kpl kananmunia
80 g sokeria
1,5 dl kuohukermaa

1. Yhdistä vesihaudekattilassa pikakahvijauhe, kuuma vesi, suklaa, kaakaojauhe ja rommi.
2. Kuumenna varoen, kunnes suklaa on sulanut ja aineista on tullut tahna.
3. Poista liedeltä.
4. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
5. Lisää kerma nauhana vaahtoon.
6. Sekoita suklaamassa joukkoon.
7. Kypsennä vesihauteessa voidelluissa annosvuoissa tai isossa kakkuvuoassa noin 1,5 tuntia.
8. Kumoa jonkin verran jäähtyneinä.
9. Säilytä kylmässä hyvin kelmutettuna.
10. Tarjoa kylmänä, kevyesti vaahdotetun kerman kanssa.


Englantilainen kahvikakku

250 g voita
3 dl sokeria
3 kpl kananmunia
1,5 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliini/vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100 g rouhittua mantelia

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Yhdistä kuiva-aineet keskenään.
4. Lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
5. Sekoita tasaiseksi, vältä turhaa vaivaamista.
6. Paista huolella voidellussa, vehnäjauhoilla jauhotetussa rengasvuoassa 170 asteessa kypsäksi noin 50 minuuttia.
7. Anna seisahtaa hetki ja kumoa jäähtymään.
8. Kiehauta 4 rkl fariinisokeria ja 1,3 dl kuohu/vispikermaa, lisää 4 rkl voita ja noin 1 pkt tomusokeria.
9. Kuorruta kakku lämpimällä massalla ja koristele mantelilastuilla.
10. Halutessasi voit pakastaa kakun ja kuorruttaa sen myöhemmin.

Hedelmäinen taatelikakku
(25 annosta)

1 pss (250 g) kivettömiä taateleita
1/2 pss (à 250 g) kuivattuja aprikooseja
1 tlk (160 g) punaisia kirsikoita
200 g leivontamargariinia
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk (2 dl) vispikermaa

Vuokaan:
n. 1 dl kookoshiutaleita

1. Voitele noin 1,8 litran rengasvuoka.
2. Jauhota se kookoshiutaleilla.
3. Paloittele taatelit ja aprikoosit saksilla.
4. Leikkaa kirsikat pieniksi paloiksi.
5. Sulata margariini kattilassa.
6. Lisää joukkoon paloitellut hedelmät.
7. Anna jäähtyä.
8. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
9. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
10. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan varovasti sekoittaen.
11. Lisää lopuksi jäähtynyt margariiniseos.
12. Kaada taikina vuokaan.
13. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
14. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
15. Kakku mehevöityy folioon käärittynä.
16. Säilyy viileässä useita päiviä.
17. Voidaan pakastaa.

Luumu-konjakkikakku

150 g kuivattuja luumuja
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl konjakkia tai brandyä
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

1. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi tai suikaleiksi ja rouhi pähkinät.
2. Kaada konjakki luumujen ja pähkinöiden päälle .
3. Anna niiden maustua muutamia tunteja.
4. Vaahdota rasva ja sokeri.
5. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
6. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos, kerma sekä luumut ja pähkinät liemineen.
7. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa runsas tunti.
9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
10. Säilytä peitettynä pestyssä kakkuvuoassa tai alumiinifolioon kiedottuna.
11. Luumukakku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.

Kirsikkainen taatelikakku
(12 annosta)

200 g leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1/2 pss (à 250 g) taateleita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kahvijuomaa

Vuokaan
10 kpl punaista säilykekirsikkaa
1/2 dl hasselpähkinärouhetta

1. Voitele sydänvuoan reunat.
2. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.
3. Paloittele kirsikat.
4. Ripottele ne sekä hasselpähkinärouhe vuoan pohjalle.
5. Vaahdota margariini ja sokeri.
6. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
7. Paloittele taatelit.
8. Sekoita vehnäjauhot, paloitellut taatelit, kaneli, kardemumma, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.
9. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa varovasti sekoittaen.
10. Levitä taikina vuokaan.
11. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia.
12. Taatelisydän säilyy mehevänä useita päiviä jääkaapissa.

Skottilainen viskikakku
(25 annosta)

200 g tummaa suklaata
175 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 dl vahvaa kahvijuomaa
1 dl viskiä

1. Sulata suklaa vesihauteessa.
2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
4. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään.
5. Lisää sulatettu suklaa rasvaseoksen joukkoon.
6. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan.
7. Paista 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.
8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
9. Pese kakkuvuoka.
10. Siirrä kakku takaisin vuokaan.
11. Kostuta kakku viskillä.
12. Anna maustua 1 - 2 vuorokautta jääkaapissa.
13. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.

Suklaakakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 pss (200 g) minttusuklaapalloja

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
4. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita.
5. Paloittele minttusuklaapallot neljään osaan ja lisää taikinaan.
6. Sekoita hyvin.
7. Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
8. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin tunti.
9. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle kaakaojauhetta ja tomusokeria.

Ananaskakku
(20 annosta)

100 g margariinia
11/2 dl sokeria
2 munaa
21/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tlk (227 g) ananaspaloja

Vuokaan:
20 g margariinia
1 dl mantelirouhetta

1. Voitele kakkuvuoka (n. 1l) margariinilla ja leivitä mantelirouheella.
2. Paloittele hyvin valutetut ananaspalat 2-3 osaan.
3. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
4. Lisää munat yksitellen, välillä voimakkaasti vatkaten.
5. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja kardemumma.
6. Sekoita jauhoseos ja ananaspalat varovasti taikinaan.
7. Levitä taikina vuokaan vedellä kostutettua lusikkaa apuna käyttäen.
8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia.
9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
10. Säilytä viileässä folioon käärittynä.

Ihannekakku

2 kpl kananmunia
2 dl sokeria
1 tl kanelia, sitruunamehua tai kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
100 g margariinia

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota korppujauhoilla tai mantelirouheella rengasvuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.
5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen rasva.
6. Lisää seos taikinaan.
7. Kaada taikina välittömästi vuokaan.
8. Kypsennä kakkua 25-30 minuuttia.

Murokakku

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
1 tl sitruunamehua
3 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi.
4. Lisää munat yksitellen taikinaa voimakkaasti vatkaten.
5. Sekoita keskenään kuivat aineet.
6. Lisää taikinaan.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Kypsennä uunin alaosassa noin 35 minuuttia.

Piimäkakku 2

1 dl sokeria
1,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
1 tl ruokasoodaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl siirappia
2 dl piimää tai jogurttia
1 dl rypsiöljyä

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää siirappi, piimä ja öljy.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Kypsennä kakku uunin alaosassa noin 60 minuuttia.

Pähkinäkakku

150 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
100 g pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munat voimakkaasti vatkaten.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään.
6. Lisää taikinaan.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Kypsennä uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

Tiikerikakku

250 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kermaa

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota korppujauhoilla rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella.
4. Lisää munat yksitellen ja vatkaa taikinaa samalla voimakkaasti.
5. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri sekä lisää taikinaan.
6. Ota kolmannes taikinasta erikseen.
7. Sekoita kaakaojauhe kerman joukkoon ja lisää tähän osaan.
8. Laita molemmat taikinat vuokaan kerroksittain.
9. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

Tiikerikakku 2

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa
2-3 rkl kaakaota jauhettuna
3 rkl kermaa

1. Pehmeä voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
2. Munat lisätään yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Lisätään jauhot joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja leivinjauhe.
4. Erotetaan taikinasta 1/3 toiseen kulhoon, lisätään kaakaojauhe sekä kerma/voisula.
5. Kaada taikinat voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, ensin vaalea, sitten tumma ja taas vaalea.
6. Paistetaan 175 asteessa n. 50-60 min.

Tiikerikakku 3

3 munaa
2½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitoa
1½ rkl kaakaojauhetta
150 g margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää toisiinsa sekoitetut vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho.
3. Lisää maito ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty margariini.
4. Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja värjää se kaakaojauheella ruskeaksi.
5. Laita taikina kerroksittain vuokaan, niin että päällimmäisenä ja alimmaisena on vaalea kerros.
6. Marmorikuvio saadaan nostelemalla kahdella haarukalla.
7. Paista alaritilällä 200 asteessa 45 min.

Syksyinen kakku

1 prk maitorahkaa
0,5 dl maitoa
1 dl sokeria
2 dl siirappia
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl pomeranssin kuorta
2 dl rusinoita
200 g meijerivoita
1,5 tl soodaa
6,5 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita maitorahka ja maito keskenään.
2. Lisää sokeri, siirappi, mausteet ja rusinat.
3. Lisää joukkoon sulatettu, jäähdytetty voi.
4. Sekoita sooda jauhoihin.
5. Kaada jauhot tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 2 l:n rengasvuokaan.
7. Paista 175 asteessa noin tunti.
8. Kumoa jäähtyneenä.
9. Tarjoa mieluimmin seuraavana päivänä.

Halvatun hyvä suklaakakku
(10 annosta)

200 g Flora Leivontaa
2 dl sokeria (1dl=85g)
3 kpl kananmunaa
1 dl appelsiinimarmeladia
1 dl sokeroituja appelsiininkuoripaloja
1 dl mantelirouhetta
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl vehnäjauhoja (1 dl = 70 g)
1 tl leivinjauhetta
100 g halvaa

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi ja ilmavaksi massaksi.
2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, voimakkaasti vatkaten ja jatka vatkaamista jonkin aikaa.
3. Sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi ja appelsiinikuoripalat.
4. Lisää mantelirouhe ja kaakaojauhe.
5. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
6. Lisää taikinaan.
7. Lisää 3-4 tippaa rommiesanssia, jos haluat.
8. Sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi ja appelsiinikuoripalat.
9. Lisää mantelirouhe ja kaakaojauhe.
10. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
11. Lisää taikinaan.
12. Lisää 3-4 tippaa rommiesanssia, jos haluat.
13. Lisää varovasti sekoittaen kuutioitu halva.
14. Nostele taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
15. Kypsennä kakkua uunin alaosassa 150 °C:n lämpötilassa noin 1 tunti.
16. Jäähdytä kakkua hetki ennen kumoamista.
17. Sirota päälle tomusokeria tai kookoshiutaleita.

Appelsiinikakku (helppo)

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl Valio kuohukermaa
100 g Valio voita
1 1/2 dl appelsiinimarmeladia
2 tl vanilliinisokeria
1/2 rkl kardemummaa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää kerma, sulatettu voi ja appelsiinimarmeladi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1 1/2 l:n kakkuvuokaan.
6. Paista 175 asteessa 50 min.

Taatelikakku

1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g Valio voita
2 munaa
1 dl (100 g) Valio kermaviiliä
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja

1. Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi.
2. Lisää sokeri.
3. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen.
4. Lisää kaikki loput aineet.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vuokaan.
6. Paista 175 asteessa noin tunti.

Charlotte Russe

1 kääretorttu (Napakymppi)
250 g maitorahkaa
2 dl kermaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 l mansikoita + mehu
6 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 10-15 minuuttia.
2. Vaahdota kerma.
3. Lisää maitorahkaan sokerit ja mansikat.
4. Valuta liivatelehdet ja sekoita ne kiehuvaan veteen.
5. Kaada liuos ohuena nauhana rahkaseokseen.
6. Lisää lopuksi kerma rahkaseokseen varovasti sekoittaen.
7. Ota pyöreä astia ja aseta kääretorttusiivut astian reunoille ja pohjalle.
8. Kaada rahka-kermaseos astiaan.
9. Hyydytä kokonaisuus kylmässä seuraavaan päivään.
10. Tarjolle vietäessä kumoa vuoka tarjottimelle.
11. Koristele esim. kermavaahdolla ja säilykehedelmillä.

Suklaa-banaani kuivakakku

2,4 dl sokeria
120 g voita
3 banaania
1 muna
3,6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
n. 2 dl suklaarouhetta (itse rouhin Fazerin sinistä)

1. Hiero voi ja sokeri yhteen, lisää muna ja murskatut banaanit.
2. Sekoita yhteen jauhot ja sooda ja lisää taikinaan, sekoita.
3. Lisää loput aineet, kaneli ja sokeri.
4. Sekoita.
5. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
6. Paista 175 ast. n. 1 h. alatasolla.

Mausteiset rusinakakut
n. 20 kpl

1 ½ dl juoksevaa margariinia
1 tl kanelia
2 dl sokeria
½ tl neilikkaa
½ dl siirappia
½ tl inkivääriä
1 muna
¼ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl rusinoita
2 tl soodaa

1. Sekoita juoksevaan margariiniin sokeri, siirappi ja muna.
2. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda ja mausteet.
3. Sekoita joukkoon myös rusinat.
4. Peitä kulho ja pane jääkaappiin.
5. Kun taikina on jäähtynyt ja muuttunut kiinteäksi.
6. Muotoile siitä käsin pallosia leivinpaperilla peitetylle pellille.
7. Älä pane leivonnaisia liian lähelle toisiaan, jotta ne mahtuvat laajenemaan.
8. Annoksesta tulee noin 20 pikkuleipää.
9. Paista rusinakakkuja 200-asteisen uunin yläosassa 10 - 12 minuuttia.
10. Anna jäähtyä pellillä noin minuutti ja siirrä sitten ritilälle.

Piimäinen maustekakku

4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua neilikkaa
2 dl sokeria
100 g sul. marg.
3 dl piimää

1. Sekoita jauhot ja mausteet sekaisin.
2. Sekoita sulatettu rasva, piimä ja sokeri hyvin keskenään.
3. Lisää jauhoseos.
4. Paista voidellussa ja korppujauhoitetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti

Daim-kakku

200 g margariinia/ voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 pss daim-rakeita
1/2 dl maitoa

1. Vaahdota sokeri ja vanilliinisokeri sekä pehmeä voi vaahdoksi.
2. Lisää munat joukkoon hyvin vatkaten.
3. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, johon on lisätty leivinjauhe ja kaakao.
4. Lisää maito taikinaan.
5. Lisää viimeiseksi daim-rakeet kevyesti sekoittaen.
6. Paista kakkua korppujauhotetussa vuoassa 175 asteisessa uunissa n. 40-60 min.

Paholaisenkakku

5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria (itse laitan 2,5 dl, ei tule niin kauhean makea)
1 dl kaakaota
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl van. sokeria
2 munaa
1,5 dl voisulaa
2 dl maitoa

1. Sekoita kuivat aineet.
2. Lisää munat, maito ja voisula.
3. Paista 175 asteessa 50-60 min.

Muuta:
Kakkuvuoka pyöreä tms. vastaava. Voit myös laittaa esim. ananasmurskaa, suklaata yms. taikinaan ja puoli desiä mehua. Voi tehdä myös muffinsseja, mutta muista jättää kohoamisvara.

Amerikkalainen rusinakakku

200 g margariinia
3 dl rusinoita
kiehautetaan

1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
lisätään edelliseen

3 dl vettä
3 dl fariinisokeria
2 munaa
lisätään edelliseen

4½ dl jauhoja
1½ tl soodaa
lisätään viimeisenä

1. Kaadetaan jauhotettuun vuokaan.
2. Paistetaan 175 asteessa 45-50 min.

Seeprakakku 1

250 g voita t. margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Lakuraitoihin:
1/3 kakkutaikinasta
1 ½ dl valmista lakritsakastiketta
1/4 dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa sokeri ja rasva keskenään.
2. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten.
3. Kääntele lopuksi kuivat aineet taikinaan.
4. Ota n. kolmannes taikinasta erikseen.
5. Lisää lakukastike ja vehnäjauhot.
6. Kaada taikinat kerroksittain kakkuvuokaan.
7. Vedä taikinaa sieltä täältä haarukalla pohjasta pintaan päin.
8. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 50 min.

Seeprakakku 2
25-30 palaa

200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl murukahvijauhetta + 1 rkl kiehuvaa vettä
1/2 dl kaakaojauhetta

Kuorrutus
3 dl tomusokeria
1 tl murukahvijauhetta
n. 2 rkl kylmää vettä

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Vatkaa munat vaahtoon yksitellen.
3. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe sekä vaniljasokeri ja sekoita joukkoon.
4. Ota taikinasta 1/3 erilleen toiseen kulhoon ja sekoita sen joukkoon sitruunamehu.
5. Lisää lopun taikinan joukkoon kiehuvaan veteen liuotettu murukahvi- ja kaakaojauhe.
6. Voitele ja korppujauhota 2 litran kahvikakkuvuoka.
7. Pane puolet tummasta taikinasta ensin vuokaan.
8. Levitä vaalea taikina sen päälle.
9. Lisää loput tummasta taikinasta.
10. Paista 175 asteessa noin 1 tunti.
11. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Tee kuorrutus.
12. Sekoita kuorrutusaineet ja levitä kakulle.

Daim Dream -suklaakakku

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
1,2 dl vehnäjauhoja
0,3 dl perunajauhoja
0,5 dl O'Boy-kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
150 g voita
150 g MARABOU-maitosuklaata

Kuorrutus:
2 kpl Daim- patukoita tai yksi Dubbel Daim- patukka tai Daim- rakeita 1/2 pussia tai vastaava määrä murskattuja Daim-paloja
200 g Marabou tummaa suklaata
2 rkl voita

1. Sulata voi, jäähdytä.
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään.
5. Siivilöi jauhoseos muna-sokeri-vaahdon joukkoon, nostele, älä vatkaa.
6. Sekoita sula suklaa ja jäähdytetty voi edellisiin, vältä turhaa vatkaamista.
7. Kaada valmis kakkutaikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, minkä pohjalle on leikattu pyöreä leivinpaperi.
8. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia.
9. Varmista kypsyys hammastikulla.
10. Kakun tulee olla keskeltä mehevä, ei kuiva.
11. Reunat ovat kuohkeat ja rapeat, eivät kuitenkaan kuivat tai palaneet.
12. Kumoa kypsä kakku.
13. Sulata kuorrutuksen aineet vesihauteessa (kokonaista DAJMia käytettäessä tulee se kuitenkin ensin hienontaa) ja levitä kakun päälle.
14. Koristeluun voit käyttää esim. kermavaahtoa.

After Eight-kakku

200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 tl kuivattua minttua
0,5 dl maitoa

Kuorrutus:
Kuuman kakun päälle After Eight -levyjä.

1. Vatkataan rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisätään munat yksitellen hyvin sekoittaen.
3. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
4. Parhaiten käy suorakaiteen muotoinen vuoka.
5. Myös rengasvuoka käy.
6. Voidellaan vuoka ja jauhotetaan.
7. Paistetaan 175 asteessa n.1h.
8. Kuuman kakun päälle After Eight-levyjä joka puolelle.
9. Suklaa sulaa kauniisti kakulle.

Arabialainen maustekakku

200g voita tai margariinia
3 ½dl sokeria
3 munaa
5dl vehnäjauhoja
¼ tl leivinjauhetta
3/4tl muskottipähkinää
1tl vanilliinisokeria
(3rkl kaakaojauhetta)
2dl kermamaitoa
½-1sitruunan mehu
1tl raastettua sitruunan kuorta
1dl jauhettua mantelia tai pähkinää

1. Hiero rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen seosta hyvin vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen kermamaidon kanssa taikinaan.
4. Lisää lopuksi sitruunamehu, raastettu kuori ja jauhetut mantelit tai pähkinät.
5. Paista korppujauhotetussa vuoassa 175 ast n. 45min.

Arabialainen kahvikakku

3 kpl munaa
3,75 dl sokeria
2 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoa
0,25 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2,5 rkl kaakaota
200 g voita sulatettuna
3 rkl voita
3,5 dl tomusokeria
1 tl kanelia
1,5 rkl kahvia kuumana

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää kerma.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon.
4. Lisää viimeiseksi sulatettu rasva.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen 2 l:n kakkuvuokaan.
6. Paista 175 asteessa tunnin verran.
7. Kumoa ja anna jäähtyä.
8. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään (voi, tomusokeri, kaneli, kuuma vahva kahvi) ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle.

Joulun paras luumukakku

200 g kuivattuja luumuja
1 dl rommia
200 g voita tai margariinia
2 dl tummaa sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 Leivonta Kultamunaa
1 tlk (1 ¼ dl) ranskankermaa tai smetanaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Leikkaa luumut saksilla ohuiksi suikaleiksi.
2. Kaada suikaleiden päälle rommi.
3. Anna maustua peitettynä muutaman tunnin ajan tai yön yli.
4. Vaahdota rasva ja sokerit.
5. Lisää munat vaahtoon yksitellen, voimakkaasti sekoittaen.
6. Sekoita taikinaan ranskankerma ja keskenään sekoitettu vehnäjauho-leivinjauheseos.
7. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
8. Paista 175° C:ssa tunnin verran.
Allin kakku

200 g voita
3 munaa
3 3/4 dl sokeria
5 dl jauhoja
½ tl soodaa
1/4 dl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl muskottia
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
½ sitruunan mehu
2 rkl kaakaota

1. Kaikki sekaisin ja vuokaan
2. 175 asteessa tunti

kuorrutus
75 g voita
1 keltuainen
1 pkt tomusokeria
1 rkl kaakaota
1 tl kanelia
2 rkl kahvia

1. Sulata kattilassa voi
2. Kuorruta kakun päälle.

Jogurttikakku

3 dl sokeria
2 munaa
2 dl jogurttia
125 g sulatettua rasvaa
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
5 dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
2. Lisää jogurtti.
3. Sulata rasva ja lisää se vaahtoon.
4. Sekoita sooda, suola, kardemumma ja vehnäjauhot sekaisin.
5. Lisää taikinaan.
6. Paista 175 asteessa n. 50 min.

Helppo banskukakku

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 keskikokoista banaania
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Margariini ja sokeri vaahdotetaan.
2. Lisää munat yksitellen.
3. Lisää loput aineet.
4. Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia

Helppo sitruuna-omenakakku
10-12 palaa

pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm

100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1,5 dl hienosokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
2 omenaa
vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi kulhossa.
4. Lisää muna, sitruunakuori ja lopuksi jauhot.
5. Sekoita hyvin.
6. Levitä taikina vuokaan.
7. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
8. Leikkaa omenat ohuiksi kauniiksi lohkoiksi.
9. Asettele ne kauniisti taikinan pinnalle.
10. Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
11. Anna jäähtyä ritilällä.
12. Vispikerma, vaniljasokerilla maustettuna, maistuu hyvältä kakun päällä ja tuoreen kahvin kanssa.

Kardemummakakku
10-12 palaa

pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm

6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2,5 dl hienosokeria
3 tl jauhettua kardemummaa
2,5 dl maitoa
2 rkl raesokeria (jos löytyy kaapista)
½ dl mantelirouhetta

vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa.
4. Lisää voi nokareina.
5. Sekoita haarukalla tai sormin.
6. Lisää hienosokeri ja kardemumma.
7. Kaada maito joukkoon.
8. Sekoita tasaiseksi taikinaksi (helpoimmin sähkövatkaimella alhaisella nopeudella)
9. Kaada taikina vuokaan.
10. Sirottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.
11. Paista uunin alaosassa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kuivalta, kun kokeilet tikulla sen kypsyyttä.
12. Poista kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
13. Jäähdytä ritilällä.
14. Kylmä maito maistuu erinomaisesti tämän kakun kanssa.

Mutakakku
10-12 palaa

pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm

100 g sulatettua voita
2 munaa
2 dl hienosokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi kulhossa.
4. Lisää sulatettu voi.
5. Sekoita.
6. Sekoita jauhot, kaakao ja vaniljasokeri lautasella.
7. Kaada sekoitus taikinaan.
8. Sekoita tasaiseksi.
9. Kaada taikina vuokaan.
10. Paista kakkua uunin keskiosassa tasan 20 minuuttia.
11. Ota se uunista ja anna jäähtyä ja jähmettyä vuoassa.
12. Anna kakun levätä pari tuntia ennen tarjoilua.

Kentuckylainen kakku

200 g margariinia
4dl sokeria vaahdotetaan
3 munaa lisätään yksitellen hyvin vatkaten
6,5 dl vehnäjauhoja. + 2 tl leivinjauhoa.
2,5 dl kermamaitoa lisätään vuorotellen jauhot + neste
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl rusinoita pienittynä
1,5 dl mantelirouhetta lisätään edellisiin

1. Paistetaan 175 asteessa noin yksi tunti.

Kuorrutus:

1 dl kermaa
100 g voita
2 dl sokeria
300 g pölysokeria

2. Kerma ja voi kiehautetaan kattilassa.
3. Sokeri paahdetaan tummaksi ja lisätään kerma-rasva-seokseen.
4. Seos kaadetaan vähitellen siivilöidyn pölysokerin joukkoon.
5. Vatkataan kiiltäväksi ja tasaiseksi.
6. Levitetään kakun päälle veitsen avulla nopeasti.
7. Koristellaan mantelilastuilla.

Pätkiskakku

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
4 patukkaa pätkistä
3 munaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
3. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat.
4. Lisää vielä kuivat aineet.
5. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
6. Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan.
7. Paista n.45 minuuttia 175 asteessa.

Kuorrutus:
170g suklaata
100g voita

1. Sulata aineet varovasti liedellä.
2. Valuttele jäähtyneen kakun päälle.
3. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

Englantilainen hedelmäkakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 kpl munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa
1-2 dl kirsikoita paloiteltuna
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
1 dl rusinoita
1 dl luumuja suikaleina

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita jauhoihin vanilliinisokeri, leivinjauhe ja hedelmät ja lisää taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
5. Paista 175 asteessa reilu tunti.

Sahramikakku

3 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl kermaviiliä
50 gr voita
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
0,5 gr (1 pss) sahramia
1 dl rusinoita tai korintteja

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää kermaviili, voisula ja vehnäjauho-soodaseos.
3. Lisää kuumaan maitotilkkaan liuotettu sahrami ja rusinat.
4. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
5. Paista 175ºC:ssa noin 50 min.
6. Kakku maistuu erinomaisesti teen kanssa.

Kahvikakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita vaahtoon vanilliinisokeri ja vehnäjauho-leivinjauheseos.
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
5. Paista 175 asteen lämmössä 50-60 minuuttia.

Mansikkakakku

2 munaa
3 dl sokeria
125 g sulaa margariinia
½ dl kermaa
2 dl jogurttia
1 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja

1. Vaahdota muna ja sokeri.
2. Sekoita jogurtti ja ruokasooda keskenään.
3. Sekoita kaikki aineet keskenään sopivankokoiseen kulhoon.
4. Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia.

Maustekakku

1 muna
1 dl siirappia
½ rkl pomeranssinkuorta
2 tl inkivääriä
½ tl mausteneilikkaa
1 rl soodaa
½ dl kermaa
2 dl graham- tai ruisjauhoja

1. Voitele vuoka voilla ja jauhota se hyvin.
2. Kuumenna uuni miedoksi 175 asteessa.
3. Vatkaa muna vaahdoksi.
4. Sekoita mausteet ja siirappi munavaahtoon.
5. Sekoita sooda ensin kermaan, se munavaahtoon ja lopuksi jauhot taikinaan.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista kakku miedossa lämmössä kypsäksi.
7. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä kahvileipänä.

Helppo piimäkakku

3 dl talouspiimää
200 g sulatettua voita
2 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl hien. neilikkaa
2 tl hien. kardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
(2 dl rusinoita)

1. Sekoita taikinan ainekset luettelon mukaisessa järjestyksessä keskenään.
2. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
3. Kypsennä kakku uunissa 175 asteessa.
4. Kypsymisaika on noin tunti.

Toscakakku

3 munaa
2 dl sokeria
50 g sulatettua voita tai margariinia
1 sitruunan mehu (laimennettuna vedellä 1 dl:ksi)
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
100 g mantelilastuja
50 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 rkl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja

1. Vatkaa muna ja sokeri.
2. Lisää sulatettu voi tai margariini, sitruunan kuori ja mehu ja viimeksi jauho-leivinjauheseos.
3. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina leivitettyyn tasapohjaiseen vuokaan.
5. Paista 25 minuuttia 175 asteessa.
6. Valmista kuorrutus kakun paistuessa: mittaa kaikki ainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 1-2 minuuttia.
7. Kun kakku on paistunut 25 minuuttia, ota se uunista ja käännä termostaattia 200 asteeseen.
8. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun pinnalle.
9. Pane kakku uudelleen uuniin ja paista sitä vielä noin 10 minuuttia eli kunnes sen pinta on kullan ruskea.
 

Yhteistyössä