Kuka oikeesti tekee matalapalkkahommat tulevaisuudessa

  • Viestiketjun aloittaja Merkitkatos
  • Ensimmäinen viesti
Merkitkatos
Kun tulevaisuudessa on lähinnä tosi vaativia, korkean koulutuksen vaativia hommia ja sitten on matalapalkkaisia "perushommia", niin kuka nää kaikki muka tekis jos ei ainakin osan maahanmuuttajat.

Ite oon ainakin huomannut jo nyt että esim. siivoojina on enempi maahanmuuttajia ja taso ei oo huonompi.

Joku sanoo, että "hoidetaan eka omat kuntoon ja sitten vasta muut". No luulisin, et ne joille esim. siivous kelpaa supisuomalaisista olis ne hommat jo hommanneet...
 
koska
Työnantajat suosii niitä ulkomaalaisia kun niille voi maksaa paskempaa palkkaa.

Mulle kelpais siivoustyöt eivät vaan ota kun ei oo kokemusta siivoustyöstä. Tuskin niillä mutuillakaan on...
 
Kun niitä vähän koulutusta vaativia töitä on aina vaan pienempi määrä, niin kyllä niille löytyy tekijöitä, kun aina osa ihmisistä ei kuitenkaan hanki itselleen korkeaa koulutusta, tai hankkii sellaisen koulutuksen joka ei työllistä. Tai jos työntekijöitä ei johonkin hommaan löydy, niin sitten pitää korottaa palkkoja (mikä ei varmaan olisi haitaksi monellakaan alalla).

Mitä mamuihin tulee, niin heitä on Suomessa koko ajan isompi määrä ja vähän tai ei lainkaan koulutusta vaativia töitä taas on koko ajan vähemmän. Kun mamuilla ei sitä koulutusta tai edellytyksiä koulutuksen hankkimiseen useinkaan ole, niin tämä on melkoinen ongelma. Massatyöttömyyden välttämiseksi huonosti koulutettujen mamujen määrää pitäisi saada vähennettyä nykyisestä.
 
Nkkn
Ehdottomasti pitäisi estää ulkomaalaisten pääsy tänne matalapalkkatöihin. Tällöin matalapalkka-alojen työnantajat olisivat pakotettuja nostamaan kyseisten työpaikkojen palkkoja sille tasolle, että niillä pystyy elämään ja töitä ottaisivat vastaan suomalaiset työttömät.
 

Yhteistyössä