Kummalla tavalla jakaisitte huoneet lasten kesken tällaisessa tapauksessa?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Perheessä neljä lasta, poika 15v. tyttö 12v. tyttö 9v. ja poika 5v., huoneita jaettavaksi lapsille 3.
Vaihtoehdot: omat huoneet pojille ja tytöt jakavat yhteisen huoneen vai omat huoneet kahdelle vanhimmalle lapselle ja nuorimmat tyttö ja poika jakavat yhteisen huoneen?
 
"vieras"
Pojille omat.Vanhin tarvitsee sen oman rauhan ikänsä puolesta.Tytöt taas ovat molemmat jo kouluikäisiä niin osaavat varmasti rauhoittaa huoneen läksyjentekohetkeksi kun taas 5-vuotias saattaisi häiritä siinä.Etenkin jos jokin huone on selvästi suurempi kuin muut kaksi niin siitä saisi jaettua hienosti tytöille huoneen niin,että kumpikin saa oman rauhan.
 
"vieras"
[QUOTE="asdf";22454814]Kaksi huonetta makuuhuoneiksi ja yksi läksyjentekohuoneeksi, lapset valitkoot itse kuka nukkuu kenenkin kanssa, ja nukkumahuonetta saa myös (sovussa) vaihtaa.[/QUOTE]

Näin kellään ei ole omaa paikkaa. Lapsella pitää olla joku oma paikka. Ei välttämättä omaa huonetta, mutta joku kolo silti. Joku, joka on ikioma.
 
"asdf"
[QUOTE="vieras";22454837]Näin kellään ei ole omaa paikkaa. Lapsella pitää olla joku oma paikka. Ei välttämättä omaa huonetta, mutta joku kolo silti. Joku, joka on ikioma.[/QUOTE]
Kyllähän oma makuusoppi voi olla se oma kolo :)

Mun mielestä erillinen läksyjentekohuone vähentää riitoja kun tavallaan lapsella on kaksi huonetta joissa voi oleskella, joko oma makuuhuone tai oma toimisto. Ja läksyhuoneessa voi olla jokaiselle oma pöydännurkka ja laatikosto/hylly.
 
dfs
15-vuotias tarvii jo oman huoneen. Sen ikäisenä ei halua nukkua samassa huoneessa nuorempien sisarusten (etenkään tyttöjen kanssa).

Oisko mahdollista joku huonee jakaa esim. sermillä niin että olis kuitenkin oma tila. Se on tosi tärkeää lapselle.
 
pojille omat, tytöt samaan huoneeseen. Perustelisin samoin kun joku tuolla jo aiemmin. Vanhin on jo sen verta vanha että tarvitsee oman huoneen, mahdollinen seurustelukin saattaa alkaa jo kiinnostaa... Tytöt sen ikäisiä että osaavaan rauhoittaa läksyjenteko hetken. Nuorin sitten omaan. Jos kaksi nuorinta laittaa samaan, voi tulla riitaa leikki rauhasta, läksyjen teko rauhasta puhumattakaan
 
"mama"
Ehdottomasti 15 vuotiaalla täytyy olla oma huone. Itse jouduin sen ikäisenä nukkumaan samassa huonneessa nuorempien veljieni kanssa ja koin sen erittäin epämiellyttäväksi. Sen ikäinen tarvitsee jo sen verran omaa rauhaa ja yksityisyyttä että sitä ei edes sermillä jakamalla saa.
 
"vieras"
vaan ollu mahdollisuuksia omiin huoneisiin. Tuvan lattialle vaan siskonpetejä, ja sitä rataa.
Ai niin. Niin oliki. Mitä jos ap sulkis ne 2 makuuhuonetta ihan vaan kasvatussyistä ja laittais koko komppanian hiomaan toisiaan sinne yhteen kammariin. Tai jos oikein haluaa olla fiksu Äiti, niin sinne tuvan lattialle sitten. Jääpä kangaspuille sun muillekin tilaa. =)

Kyllä palstalla osataan.
 
Poika 15 v oma huone, tytöt 12 v ja 9 v yhteiseen huoneeseen, ja 5 v pojalle joku kolo jostain. Vanhemmat vaikka olkkariin, elleivät jo ole.

Eiku huoneita olikin 3...sori :ashamed:. Sitten omat huoneet pojille, ja tytöt yhteiseen huoneeseen.
 
Viimeksi muokattu:
Rollolainen
isommille omat huoneet. pienemät voivat nukkua samassa,v aikka ovatkin tyttö ja poika. Teini-iässä olevat ja teini-ikää lähestyvät tarvitsevat omat huonet, varsinkin jos ovat eri sukupuolta .
 
creme b
Minusta kuulostaa hyvältä, että pojille omat huoneet ja tytöille yhteinen. Tosiaan huonejärjestystähän voi myöhemmin vaihtaa, mutta tässä vaiheessa järkevin näin? Tytöillä kuitenkin ehkä samoja kiinnostuksen kohteita ja sisustus ym. näin helpompaa. Ja ehkäpä esikoinen muuttaa jo kolmen vuoden päästä omaan kämppään, jolloin kaikki jäljelle jäävät saavat omat huoneet..
 
selvä juttu
Musta asia olisi harvinaisen selvä. Tietenkin vanhimmat saa omat huoneet.
15v muuttaa pois kotoa kolmen-neljän vuoden päästä ja silloin 5v ja 9v:kin saavat omat huoneet. Olisi epäreilua laittaa vanhempi tyttö nuoremman tytön kanssa koska joutuisi ainakin 15 ellei 16 vuotiaaksi jakamaan huoneen pikkusiskonsa kanssa ja tuossa ikävaiheessa tuo pienikin ikäero on TODELLA SUURI ja tuossa vaiheessa se huone on toisaalta tärkein. 5v taas ei tee mitään leikkihuoneella vai onko teillä tiukkiskoti jossa ei saa olohuoneessa leikkiä.
 

Yhteistyössä