Kun mies vihaa joulua

  • Viestiketjun aloittaja "Ninni"
  • Ensimmäinen viesti
"Ninni"
Kaikki jouluun liittyvä, sukulaiset, ruoat, yhdessä olo, lahjat, pukki, kuusi, kaikki! Stressaa ja ärsyttää, koska haluaisin lapselle yhteisöllisen, elämyksellisen joulun!

Yleensä olemme viettäneet perhe joulua pohjoisessa(mistä muut kyllä nauttii) Paitsi mieheni, joka siis ei vaan viihdy MISSÄÄN juhlissa tai ns. pakollisissa juhlissa :( Ahdistuu, ja vetäytyy, aiheuttaen kiusallisen tunnelman:(

Miehen vanhemmat ovat kuolleet jo muutama vuosi sitten, omat vanhempani( ja veljeni perheineen) ovat halukkaita viettämään joulua kanssamme.

Kurjaa kun aina joku kärsii, ja itselleni on selvää mistä lapsemme nauttisi..
 
"Ninni"
Miehellä ei ole tarjota mitään "vastinetta" vaihtoehdoksi. Suostuu siis periaatteessa lähtemään, mutta on syrjäänvetäytyvä ja silminnähden ahdistunut aattona ja jouluna yleensä. On avoimesti kertonut inhoavansa juhlapyhiä:( Minulla on niin surullinen mieli lapsen takia, joka aina odottaa kovasti joulua ja yhdessä oloa..
 
"vvvv"
Viettäkää nyt ihmeessä joulu ihan vaan omalla perheellä! Opeta miehelle mitä on ihana rauhallinen stressitön joulu. Syökää teidän lempiruokia, ei mitää saunan jynssäämisiä eikä hirveitä leipomisia. Anna isän valita hyvä leffa minkä katsoa lapsen kanssa, käykää tervehtimässä kynttilällä miehenkin vanhempia.
Anna lapsellesikin myös tämä vaihtoehto, ihana rauhallinen joulu onnellisen perheen kanssa.
 
Io
Jätä mököttävä erakkomies kotiin ja lähde lapsen kanssa pohjoiseen. Eipähän mies pääse pilaamaan muiden iloa ja joulumieltä ja saa viettää joulunsa ihan niin kuin itse haluaa (tai olla viettämättä). En jaksaisi tuollaista, että toinen pilaa aina kaikki erityiset, mukavat tapahtumat omalla käytöksellään.
 

Yhteistyössä