Kylmiö on kyllä aivan ehdoton ja suosittelen sitä muillekin

Uhraa jonkun vaatehuoneen tarkoitukseen tai jos sellaista ei ole niin voi rakentaa vaikka olohuoneen nurkkaan ylimääräisen huoneen ja laittaa siihen kylmäkoneen. Kunhan käyttää ammattilaista ettei tule kosteusvahinkoa. Meilläkin on nyt 120 kiloa perunaa ja kymmeniä kiloja hedelmiä, juureksia ja vihanneksia varastossa. Tavallisessa jääkaapissa tällainen ei onnistuisi.
 
vierailija
Uhraa jonkun vaatehuoneen tarkoitukseen tai jos sellaista ei ole niin voi rakentaa vaikka olohuoneen nurkkaan ylimääräisen huoneen ja laittaa siihen kylmäkoneen. Kunhan käyttää ammattilaista ettei tule kosteusvahinkoa. Meilläkin on nyt 120 kiloa perunaa ja kymmeniä kiloja hedelmiä, juureksia ja vihanneksia varastossa. Tavallisessa jääkaapissa tällainen ei onnistuisi.
Kellari on aina parempi ja jäähuone erikseen jossakin varjossa
 
vierailija
Jatkan vielä etyleenistä.
"Etyleeni on kaasu, jota syntyy kasvien hengityksessä ja joka nopeuttaa kasvisten kypsymistä ja vanhenemista. Toiset erittävät sitä paljon: tomaatti, banaani, omena, päärynä, persikka, nektariini, luumu ja avokado etunenässä.
Toiset taas ovat etyleenille erityisen arkoja. Vihreät vihannekset kuten kurkku, yrtit, salaatit, pinaatti, selleri ja purjo eivät oikein etyleeniä kestä. Etyleenille arkoja ovat myös esimerkiksi peruna, porkkana ja kaalit sekä kesäkurpitsa, appelsiini ja herkkusieni." Martat
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Enpä suosittele, meillä oli sellainen. Noita varten on parempi olla perinteinen kellari.

Onhan se kylmiö silloin kätevä, jos itse suolaa kinkun suolavedessä saavissa ja hillopurkkejakin siellä on mukavampi säilytellä kuin perinteisessä maakellarissa.
 
Jatkan vielä etyleenistä.
"Etyleeni on kaasu, jota syntyy kasvien hengityksessä ja joka nopeuttaa kasvisten kypsymistä ja vanhenemista. Toiset erittävät sitä paljon: tomaatti, banaani, omena, päärynä, persikka, nektariini, luumu ja avokado etunenässä.
Toiset taas ovat etyleenille erityisen arkoja. Vihreät vihannekset kuten kurkku, yrtit, salaatit, pinaatti, selleri ja purjo eivät oikein etyleeniä kestä. Etyleenille arkoja ovat myös esimerkiksi peruna, porkkana ja kaalit sekä kesäkurpitsa, appelsiini ja herkkusieni." Martat
Tuossa on lähinnä se että säilyttää vihreät vihannekset ja salaatit erillään muista. Sitä ei tiedetty mutta pitää perehtyä asiaan. Vuoden päästä kylmiössä on oletettavasti hurjasti omenaa ja marjoja.

Enpä suosittele, meillä oli sellainen. Noita varten on parempi olla perinteinen kellari.

Onhan se kylmiö silloin kätevä, jos itse suolaa kinkun suolavedessä saavissa ja hillopurkkejakin siellä on mukavampi säilytellä kuin perinteisessä maakellarissa.
Kellari on mutta siellä on nyt lämminvesivaraajat ja kiertovesipumppu. Erillisestä maakellarista taas ei ole ollut puhetta. Niitähän näkee välillä yhtälailla vanhojen mutta yleensä isompien talojen lähellä. Ne on sellaisia pieniä kivirakennuksia.
 
vierailija
Tuossa on lähinnä se että säilyttää vihreät vihannekset ja salaatit erillään muista. Sitä ei tiedetty mutta pitää perehtyä asiaan. Vuoden päästä kylmiössä on oletettavasti hurjasti omenaa ja marjoja.


Kellari on mutta siellä on nyt lämminvesivaraajat ja kiertovesipumppu. Erillisestä maakellarista taas ei ole ollut puhetta. Niitähän näkee välillä yhtälailla vanhojen mutta yleensä isompien talojen lähellä. Ne on sellaisia pieniä kivirakennuksia.
Omena ja peruna ei samaan tilaan.
Meillä on maakellari rakennettu 2000. On uudenaikainen ja kuten mainitsin kolmiosainen eli eteinen, jossa tyhjät lasipurkit ja pullot, välitila, jossa hyllyt mehuja ja säileitä (alkusyksystä omenoita ja päärynöitä) sitten varsinainen kellari jossa perunat, porkkanat, palsternakka, maa-artisokka, varavesi ja juomia. Perunakellarissa on pakkasvahti joka pitää lämmön siinä n +6°C. Aivan älyttömän hyvä esim silloin kun paljon vieraita ja ruoille tarvitaan säilytystilaa.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Omena ja peruna ei samaan tilaan.
Meillä on maakellari rakennettu 2000. On uudenaikainen ja kuten mainitsin kolmiosainen eli eteinen, jossa tyhjät lasipurkit ja pullot, välitila, jossa hyllyt mehuja ja säileitä (alkusyksystä omenoita ja päärynöitä) sitten varsinainen kellari jossa perunat, porkkanat, palsternakka, maa-artisokka, varavesi ja juomia. Perunakellarissa on pakkasvahti joka pitää lämmön siinä n +6°C. Aivan älyttömän hyvä esim silloin kun paljon vieraita ja ruoille tarvitaan säilytystilaa.
Hieno juttu!
 
Uhraa jonkun vaatehuoneen tarkoitukseen tai jos sellaista ei ole niin voi rakentaa vaikka olohuoneen nurkkaan ylimääräisen huoneen ja laittaa siihen kylmäkoneen. Kunhan käyttää ammattilaista ettei tule kosteusvahinkoa. Meilläkin on nyt 120 kiloa perunaa ja kymmeniä kiloja hedelmiä, juureksia ja vihanneksia varastossa. Tavallisessa jääkaapissa tällainen ei onnistuisi.
Sulla näyttää olevan pakkomielteenä muuttaa kaikki ennen luonnolliset jutut sähköllä toimiviksi. Taitaa tulla hintoihinsa, kun joka asiaan pitää ostaa sähköä. Tee, kuten on neuvottu, kunnon kellari ja säilytä perunasi ja juureksesi siellä.
Noita hedelmiä nyt ei kannata säilytellä kuin säilöttyinä. Ja siihenkin on kellari parempi.
Jos aijot tuota omavaraistelua jatkaa pitemmänkin aikaa, tulet kyllä jossakin vaiheessa huomaamaan, että vanha konsti on parempi kuin pussillinen ostoenergialla toimivia vimpaimia.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Sulla näyttää olevan pakkomielteenä muuttaa kaikki ennen luonnolliset jutut sähköllä toimiviksi. Taitaa tulla hintoihinsa, kun joka asiaan pitää ostaa sähköä. Tee, kuten on neuvottu, kunnon kellari ja säilytä perunasi ja juureksesi siellä.
Noita hedelmiä nyt ei kannata säilytellä kuin säilöttyinä. Ja siihenkin on kellari parempi.
Jos aijot tuota omavaraistelua jatkaa pitemmänkin aikaa, tulet kyllä jossakin vaiheessa huomaamaan, että vanha konsti on parempi kuin pussillinen ostoenergialla toimivia vimpaimia.
Niin justiinsa!
Omenoista Lobo säilyy pidempään kuin muut
 
vierailija
En taida. Vie se kylmiökin sähköä.
Ollaan pärjätty jääkaapilla ja pakastimella.
Jos olisin itse kasvattanut vihannekset, hedelmät, juurekset ja perunat, voisin harkita mahdollisten säästöjen vuoksi kylmiön rakentamista.

Mutta.. on hirveä työ kasvattaa satoja kiloja ruokaa ja pitää olla paljon maata, lannoittaa, kastella jne.
Tämäkin vie rahaa ja varsinkin aikaa eli on
kokopäivätyötä.
Eli tuleeko sitä säästöä?
Joten pysyn toimistohommissa ja ostan kaupasta sen verran kun tarvitaan.
 
En taida. Vie se kylmiökin sähköä.
Ollaan pärjätty jääkaapilla ja pakastimella.
Jos olisin itse kasvattanut vihannekset, hedelmät, juurekset ja perunat, voisin harkita mahdollisten säästöjen vuoksi kylmiön rakentamista.

Mutta.. on hirveä työ kasvattaa satoja kiloja ruokaa ja pitää olla paljon maata, lannoittaa, kastella jne.
Tämäkin vie rahaa ja varsinkin aikaa eli on
kokopäivätyötä.
Eli tuleeko sitä säästöä?
Joten pysyn toimistohommissa ja ostan kaupasta sen verran kun tarvitaan.
Meillä siis on jo nyt palstat, puut ja puskat valmiina.
 
Niin justiinsa!
Omenoista Lobo säilyy pidempään kuin muut
Meillä siis on jo nyt palstat, puut ja puskat valmiina.
Monet Suomessa perinteisesti viljellyt omenalajikkeet ovat aika huonoja säilymään ja tautiherkkiä (muumiotauti, omenarupi). Lobo säilyy, mutta ei suinkaan parhaiten ja on kolhuille herkkä.

Kannattaa siis istuttaa uusia lajikkeita niin ei tarvitse kemikaaleja käyttää saadakseen laadukasta satoa.

Esim. täältä löytyy hyvä valikoima, Rustan tai Prisman puutarhaosastot ovat valikoimaltaan olemattomia.

Haukkailen parhaillaan venäläisen Afroditan hedelmää, Punakanelit ovat jo nahistuneita ja syötetään linnuille ja peuroille.





 
vierailija
Uhraa jonkun vaatehuoneen tarkoitukseen tai jos sellaista ei ole niin voi rakentaa vaikka olohuoneen nurkkaan ylimääräisen huoneen ja laittaa siihen kylmäkoneen. Kunhan käyttää ammattilaista ettei tule kosteusvahinkoa. Meilläkin on nyt 120 kiloa perunaa ja kymmeniä kiloja hedelmiä, juureksia ja vihanneksia varastossa. Tavallisessa jääkaapissa tällainen ei onnistuisi.
 
Tuo on maksumuurin takana, joten kaikki eivät sitä artikkelia pääse lukemaan.

Meillä on isot kellaritilat ja siellä säilyy pitkään viileässä säilytettävät elintarvikkeet. Toki mitään maitoja me ei siellä säilytetä, mutta esim. virvoitusjuomat on juomalämpimiä miltei vuoden ympäri. Toissakesänä oli niin kuuma hellejakso, et menimme kellariin nukkumaan yöksi, kun makkari oli pakahduttavan kuuma. Inhoan hellettä, vaikka kaipaankin välillä lämpimiä kesäpäiviä.
 
vierailija
Meillä siis on jo nyt palstat, puut ja puskat valmiina.
lue siekii

 
vierailija
Tuo on maksumuurin takana, joten kaikki eivät sitä artikkelia pääse lukemaan.

Meillä on isot kellaritilat ja siellä säilyy pitkään viileässä säilytettävät elintarvikkeet. Toki mitään maitoja me ei siellä säilytetä, mutta esim. virvoitusjuomat on juomalämpimiä miltei vuoden ympäri. Toissakesänä oli niin kuuma hellejakso, et menimme kellariin nukkumaan yöksi, kun makkari oli pakahduttavan kuuma. Inhoan hellettä, vaikka kaipaankin välillä lämpimiä kesäpäiviä.
Meillä ei osteta virvoitusjuomia vaan juodaan vadelmanlehtiteetä huoneenlämpöisenä. Ei maksa mitään
 

Yhteistyössä