Kysymys kanojen munimisesta...

jojo
Alkuperäinen kirjoittaja Porina:
Jst googletin ja selvisi, että kanojen munimista säädellään valon määrällä.... Mihin kukkoja sit edes tarvitaan =)
Kana munii kyllä ilman kukkoakin, mutta jos kukkoa ei ole hedelmöittämässä, ei munasta voi koskaan tulla tipua.
 
jojo
Tämä on vähän sama juttu kuin naisen ovulaatio. Oli miestä tai ei, munasolu tulee ulos. Vauva syntyy vain, jos on mies saatavilla. Siinä, missä meikäläisellä irtoaa se noin yksi munasolu kuukaudessa, kanalta putkahtaa muna. Munia ei normaalisiti tule kuin tiettynä vuodenaikana ja vain muutama per kana, sitten se hautoo ja lopulta kuoriutuvat poikaset.

Munintakanaloissa kanan munintaa pidetään yllä sillä valolla (se luulee, että on munintakausi, päivän pituuden perusteella) eikä muninta lopu kesken, kun sille ei jätetä haudottavaa, mikä tyrehdyttää munantuotannon luontojaan
 
jojo
Alkuperäinen kirjoittaja HannNa:
Millanen se kukon...ööö..... penis on? :ashamed:
Epäilisin, että pieni ;)

Ei vaan, mun tietääkseni kukolla ei ole varsinaista penistä lainkaan, vaan parittelu tapahtuu siten, että kukko ja kana laittavat/hierovat kloaakkinsa yhteen, jolloin kukko siirtää sukusolunsa kanaan. Kloaakki tarkoittaa yhteissuolta, eli kukko hoitaa sen kautta sekä ulostamisen että parittelun, kanan vastaavasta aukosta tulevat ulos sekä ulosteet että munat.

Joitakin poikkeuksia on, esim. sorsalla on penis.
 
"jeps"
"Munia ei normaalisiti tule kuin tiettynä vuodenaikana ja vain muutama per kana, sitten se hautoo ja lopulta kuoriutuvat poikaset."


Muninta aikana kana munii noin yhden munan per päivä, eli kyllä niitä munia tulee kesän mittaan enemmän kuin muutama...
 

Yhteistyössä