Kysymys lukutoukille.

  • Viestiketjun aloittaja plops
  • Ensimmäinen viesti
plops
Jos kävisi niin, että kaikki lukemasi kirjat pyyhkiytyisivät muististasi, et muistaisi tarinoita, kirjailijoita, edes lukeneesi yhtään kirjaa, lukuunottamatta YHTÄ KIRJAA joka mullisti ajatusmaailmaasi, herätti tunteita ja ajatuksia tai mihin vain yksinkertaisesti rakastuit.

Minkä lukemasi kirjan jättäisit muistiisi?

Miksi?

Miten tämä kirja muutti sinua, miksi herätti tunteita?
 
Monta hyvää kirjaa olen lukenut ja ajattelin etten osaa nimetä kaikista parasta mutta kaksi tuli kuitenkin mieleen, sidney sheldonin jos huominen ei koskaan tule (tai jotain sinne päin) ja klassikko jonka kirjoittajaa en kuollaksenikaan muista; kärpästen herra.
Niin ja 10 pientä neekeripoikaa.
Luin nämä teini-iässä joten ehkä siksi jättäneet voimakkaamman mielikuvan kuin mitä ne nyt jättäisivät
 
Voi hitsi.... Humiseva harju , Bronte... tai Tuulen viemää, Mitchel ... tai Tuulen varjo, Zafon... tai Oma taivas, Shebold... tai ..... Onhan noita hyviä kirjoja ... Ei ne mua ole varmaan muuttaneet mutta jollain tavalla ehkä koskettaneet ja herättäneet ajatuksia. No myönnettäköön, teininä Tuulen viemää kirjan Scarlett teki kyllä vaikutuksen ja sekin oli jotenkin järisyttävää, että kirjassa ei ollutkaan sellaista pumpulista onnellista loppua.
 
Alkuperäinen kirjoittaja määä;28841253:
Sinuhe egypitläinen. Tai Joanne Harrisin Riimut. Tai Goldingin Kärpästen herra. Eiks vois jättää kolmea?
Tämä oli hyvä. Unohtui mun listalta. Sitten tykkäsin muuten Kate Mossin Labyrintistä.

Hyvä juttu siinä, että unohtaisi lukeneensa monta hyvää kirjaa olisi siinä, että sen ensimmäisen lukukokemuksen voisi uusia! :D
 
Ekana tuli mieleen Neil Gaimanin Neverwhere. Aivan mahtava ja yllätyksellinen fantasiakirja. Suosittelen lukemaan tuon. Entinen kämppäkaveri sanoi, että ei tykkää fantasiasta, mutta meidän muiden kämppisten suosituksesta sitten luki tuon kirjan ja oli ihastui tuohon kirjaan kans aiva täysin.

Tokana tuli mieleen "yllättäen" Tuulen viemää. Sitä kirjaa tuskin tarvittee pahemmin teille esitellä.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28841308]Vanity Fair teki samantapaisen vaikutuksen, kun Tuulen viemää ja tuleekin mieleen, että kuinkahan tarkkaan Micthell oli Thackeraynsa lukenut.[/QUOTE]

anteeksi kirjoitusvirhe, Mitchell tietty :)
 
"rrr"
Esko Laukko Surmansyöksy Caprilla. Teki minuun jostain ihmeen syystä vaikutuksen yli kymmenvuotiaana (-12v noin, en tarkkaan muista),, taisi olla ensimmäinen aikuisten "satu", jonka luin. Sinä kesänä luin kaikki kotikirjahyllyn kirjat, Raamattu mukaan lukien.
 

Yhteistyössä