Kysymys siisteydestä ja lasten terveydestä

  • Viestiketjun aloittaja pölyhuisku
  • Ensimmäinen viesti
pölyhuisku
Vaikuttaako eläimet tai kodin siisteys lasten terveyteen?

Olen kummastellut erään perheen sairastelua hyvän aikaa ja sitä, miksei se tartu, jos olisi uusiutuvaa kausi sairastelua. Ihmettelen, miksei lääkärissä ole tutkittu myöskään sitä kuinka voi olla niin paljon sairaana lapset putkeen.
Hygienia ei ole siellä siedettävää, vaikkei kyllä pahinta mahdollistakaan. Vai voiko johtua allergiasta johonkin?

Toisaalta taas eräässä paikassa missä ei puhtosta ole juuri koskaan ei lapset oo sairastanu kun vesirokkoa ja neljän äiti ei tiedä mitä on kun korvat tulehtuu.. meillä oli päivähoidon alkaessa kolme korvatulehdusta putkeen ja saatiin putkitukset sitten vauhdilla.
 
nooh
Meillä ei ole koskaan ollut mitään ylisiistiä ja kissakin pyörii jaloissa, on hiekkaa eteisen lattialla ja villakoirakin saattaa jossain vilahtaa ;) Keittiöstäkin löytyy muru jos toinen ja telkkarin päällä on pölyä.
Mutta, lapsi sairastaa keskimäärin yhden flunssan vuodessa, korvatulehduksia on kuuden elinvuoden aikana ollut yksi.
 
"viiraska"
Näin päinhän se vaikuttaa että lapset sairastaa ja on allergisia jos on liian siistiä ja hygieenistä. Isossa lapsiryhmässä leviää taudit. Paras kasvuympäristö immuunijärjestelmän kehitykselle on iso perhe jossa on eläimiä, ja pienet lapset hoidetaan kotona. Ei liian siistiä ja sopivasti tautia tarjolla - ei liikaa eikä liian vähän.

Kokemuksesta näyttää että tautitilanteessa on kausivaihtelua. Meillä oli jostain syystä tautinen syksy nyt, edellisvuonna oli naapurissa.
 
"niin"
Liiallinen hygienia ei ole hyväksi. Suomen rajojen toisella puolen Venäjällä (ja välimatkaa siis ei ole paljon) ei ole allergioita juuri nimeksikään... Lasten on kuulemma hyvä olla hieman likaisia, hieman viluisia ja hieman nälkäisiä niin pysyvät terveempinä.
 
ylihygieenisyys kyllä lisää sairauksia ja allergioita, mutta kyllä myös sellanen paskanen, pölykerroksen alla ja eläinten karvoja täynnä oleva siivoton koti on myös omiaan aiheuttamaan hengityselinsairauksia.

Kultanen keskitie on paras.
 
Meillä on eläimiä varmaan keskikokoisen kotieläinpihan verran, lapsia neljä.
Kämppä on harvoin tiptop, useimmiten vähintään hallittu, jos ei täysin hallitsematon kaaos.

Nää sairastaa ehkä yhden pikkunuhan ja yhden jonkun vatsataudin/vuosi, ja nekin siinä tapauksessa, että ne kiertää kylällä ja saadaan jostain koulusta tai kerhosta "hankittua"...

Kukaan meillä ei ole allerginen millekään.
 
"huppeli"
Meillä lapset sairastivat pienenä minkä ehtivät. Molemmat. Toisella oli korvatulehduksia alle 3v tosi usein, toisella jatkuva flunssa. Toinen oli pph:lla, toinen kotihoidossa.
Kun kasvoivat, loppuivat sairastelutkin.
Lemmikkejä ei ollut eikä erityisen likaistakaan mutta ei myöskään ylipuhdasta.
 

Yhteistyössä