Lähes kolmikymppiset ekakertalaiset, elokuussa

Odottelijat:

Taivaannasta....................................LA 30.8.2008..............LKS
Matarena..........................................LA 5.9.2008................TAYS
Tiinuliini.............................................LA21.9.2008......... ......Kät
Siilura................................................LA 27.9.2008...............NKL
Nanna81...........................................LA 1.10.2008..............LKS
Novelle78..........................................LA 12.10.2008............K-SKS
Tanjuska2.........................................LA 9.11.2008..............LPKS
Plussasinpas78.................................LA 23.11.2008
Violet78............................................ LA 18.1.2009.............K-HKS
Moccamaster.....................................LA 24.1.2009..............
Memmuliina.......................................LA 24.1.2009..............TAYS
sasha80............................................LA 24.1.2009.............KHSHP
Kvart Över.........................................LA 10.2.2009.............KOS
niiskunenä-78...................................LA 14.2.2009.............K-HKS
Hazel................................................LA 28.2.2009
maikkis123.......................................LA .4.2009
milkystern........................................LA 23.4.2009

Jakautuneet

26.1.08
Hipu....................................LA 25.1.2008..............TYKS.....Poika

20.2.08
Piipi79.................................LA 15.2.2008..............TYKS.....Tyttö

3.4.08
Veera80..............................LA 7.4.2008...............SATKS....Tyttö

30.4.08
Juuri....................................LA 28.4.2008...............OYS.....Tyttö

21.5.08
Hemuli79.............................LA 24.5.2008...............KOS....Poika

5.7.08 klo 20.00
HPM.....................................LA 13.7.2008......TAYS....Poika 47cm, 2800g.

31.7.08
Coke...................................LA 4.8.2008.........TYKS....Poika 48cm, 3460g


heinäkuun jutut: http://kaksplus.fi/keskustelu/t1091956
Kesäkuun juttuja: http://kaksplus.fi/keskustelu/t1064751
 
Ja tuoreet kuulumiset =) Kaikki on ihan hyvin! Kyllä helpotti kuulla pikkuisen sydänäänet ihan itsekin selvästi. Sydän tykytti semmoista 155 :heart: Helpotti suuresti! Harmi, kun täällä Riihimäen seudulla ei ole äitiysjoogaa. Se varmaan rentouttaisi vähän.
 
Hyvää elokuuta!

Mies tuolla sohvalla kuorsaa, niin on hyvää aikaa istua koneella. Taisi ukko väsyä meidän shoppailureissusta. Tuli käytyä Tuurissa Keskisen kyläkaupassa ostoksilla. Mukaan tarttui vauvalle parit potkuhousut ja yksi body sekä vaunuihin sade- ja hyttyssuoja. Itselle löytyi yksi isolle masulle sopiva paita, mutta eipä paljon muuta.

sasha, hienoa että kaikki oli hyvin neuvolassa.

Kvartti, sullakin tuli ultrasta hyviä kuulumisia jo aikasemmin. Hienoa! Ja olet tainnut saada sen 12 viikkoa jo täyteen myös.

Tulipa itsekin taas käytyä neuvolassa kertomassa, miten sokerimittailut on menneet. Yksi arvohan siellä oli liian korkea, ja nyt pitää vielä viikko mittailla kolmena päivänä, sen jälkeen saan vähentää yhteen päivään viikossa. Neuvolassa kaikki oli hyvin meilläkin. Pikkusydän jumpsutteli 152:ta, verenpaine oli hyvä ja pissa puhdas. Painoa oli tullut taas 450 g/vko, mutta se on ihan ok. Jos tätä tahtia tulee lisää, niin ehtiihän sitä vielä kertyä viitisen kiloa ainakin. Se tuntuu aikas paljolta kyllä. Vauva oli nytkin pää alaspäin eli taitaa viihtyä hyvin niin päin, vaikka saattaahan hän vielä kääntyillä.

Cokella onkin ollut jännät paikat tällä viikolla. Nyt vaan täytyy malttaa odotella kuulumisia.

Novelle 29+5
 
Hei tytöt!

Nyt on palattu reissusta, Kreetan aurinko lämmitti mukavasti! Masu on kasvanut kahdessa viikossa hurjasti, eilen ei mahtuneet housut kiinni, jotka ennen matkaa oli vielä ihan ok. Viikkoja kasassa 15+1 :) Äkkiä menee! Huomenna aamulla neuvola sitten. Vähän olin levoton reissussa ruokavalion suhteen, koska etelässä ei voi kuitenkaan syödä yhtä "puhtaasti" kuin täällä kotona. Mahan suhteen ei kuitenkaan ollut ongelmia, joten eiköhän vauvallakin ole kaikki ok. Haniassa oli aivan ihana Jumbo-niminen lastenvaate- ja tarvikeliike, josta tarttui mukaan 4 bodya ja lisäksi ostettiin pienen pieni Kreeta-paita vaaville :) Matkalaukkuun ängettiin miehen vastusteluista huolimatta myös komean kokoinen Tiikeri, joka siis täytti puolet laukusta :) Mutta hauskaa ja rentouttavaa oli! Vielä viikko lomaa ja sit pitääkin taas mennä töihin. Laskeskelin, et neljä kuukautta pitäs olla töissä ennen mammalomaa. Ihan uskomatonta tämän ajan kulku!

- M

 
Enpäs meinannut löytää koko pinoa, kun Nanna oli näppäränä tyttönä sen uusinut :D

Memmu, tervetuloa takaisin! Ai että kun olisi taas itelläkin jo matkakuume, vaikka edellisestä reissusta ei niin kovin kauan vielä ookaan...

Onnea Sashalle ja Novellelle hyvistä ultrakuulumisista! Ja Nove, hieno homma että ne arvot on pysyneet suht oikeissa lukemissa.

Täällä alkaa väsymys pikkuhiljaa helpottaa. Ihanaa! Reilun viikon on jo ollut ihan ok olo, että ei ihan 24/7 tarvi ajatella tota omaa sänkyä. Muutamana päivänä oon kyllä päikkärit vielä nukkunut, mutta en läheskään joka päivä. Eikä ne unet oo enää olleet mitään kolmetuntisia tajuttomuuskohtauksia, vaan tänäänkin otin vajaan tunnin tirsat ja hyvin jaksaa. Tosin kohta vois mennä taas nukkumaan, jos vaikka huomenna ei tarvis nukkua ollenkaan päivällä...

Selkäkipukin on alkanut selvästi helpottaa! Ihan mahtava olo kun pystyy taas kävelemään. Nyt on tosin ollut melkein joka ilta jotain hommia niin, että en vielä kuntolenkille oo ehtinyt, mutta tällä viikolla ajattelin kokeilla sauvojen kanssa vielä. Ja uimaankin voisi kohta taas alkaa kun ei tarvi olla koko aikaa nukkumassa. Vaivoja jos pitää listata, niin maha on alkanut taas iltaisin turvota. Ehkä se kohta oikeasti alkaa jo kasvamaankin...

Eilen kuunneltiin taas dopplerilla ja alkaa jo aika kovaa äänet kuulumaan :heart:

Mukavaa elokuun alkua kaikille! Ootteko muuten lomat jo kaikki pitäneet vai vieläkö edessä? Mulla on nyt enää kaksi viikkoa töitä ja sitten pääsee viikoksi purjehtimaan. Toivottavasti ei sada ja myrskyä koko aikaa.. B)

KÖ ja Pikku B 12+6
 
Moro kaikki! Elokuu alkoi ja kuun lopussa sitten meikäläinen vanhenee... ei ole kyllä mitään 30 kriisiä näkyvissä:) on Plussasinpas78 nimimerkin jos joku viisaampi osaa vaihtaa Marraskuu08 niin kiva!! Aina tää patturan kirjautumis ongelma painaa päälle.
Odottelen tässä sokerirasitusta joka on parin viikon päästä samoin kuin neuvolalääkärin tapaaminen. On jo ihan ikävä pikkuista, kun siitä on jo niin kauan! Saas nähdä miltä kaveri näyttää. Tosiaan Lahdessa tuulee tällä hetkellä ihan älyttömästi. Tuulitukka on uusi muoti-ilmiö:) Viikot ne kuluu ja tällä hetkellä mennään 24+2 lukemissa, et huhhuh! Masu on kiitettävän kokoinen, koska yksi vanha tuttuni kysyi et taidan olla viimeisilläs?? Täh no en ku 23.11 on la... Ei tätä masua ite huomaa, kun sen kanssa tässä taapertaa menemään joka päivä.
 
Aivan pikaseen tulin ilmoittamaan että makuupakkoon jouduin sairaalaan. Vielä en tiiä millon pois pääsen, tänäänki vain erityisellä kinuamisella kotona pääsin käymään. Mutta kaikki on muuten hyvin. Kortisonit pistetty ja supistusten esto lääkitys aloittu. Tulen kertomaan lisää jos tulee uutta! Hyviä vointeja kaikille.

Nanna + poju 31+6
 
Isot tsempit Nannalle ! Toivotaan, että tuosta rauhoittuu.

Olin eilen neuvolassa ja nyt kuuli sitten ekan kerran vauvelin sydämen lyönnit. Oli se vaan hurja jumputus, terkkari sanoi, että 150 olisi syke. Liikuttavan kuuloinen otus :)

 
Nanna, kovasti jaksamista sulle! Toivottavasti toi lääke vaikuttaisi ja loppuisi ne supparit vielä viikoiksi!! Voin vaan kuvitella, miten ikävää on maata lasaretissa pitkän aikaa.

Memmu, ne sydänäänet on kyllä niin :heart: Ihan hassu tunne, että tuolla mahassa asustelee joku pikkukaveri, jolla on oma sydän :)

Millä perusteella muuten tonne sokerirasitukseen joutuu ja milloin siitä kerrotaan, että pitääkö sinne mennä vai ei? Mulla on painoindeksi 25,1 kun otin vähän fättistä tossa talven ja kevään aikana, niin joutuuko sinne kaikki "ylipainoiset"?

Täällä alkaa nyt olla oikein kiva olo! Tänään nukuin pienet päikkärit kyllä, mutta sen jälkeen menin kaverin kanssa tunnin sauvakävelylenkille ja hyvää teki! Oon niin iloinen, kun toi selkä on nyt sellainen, että voin näköjään taas liikkua. Kaks kuukautta minimiliikunnalla alkaa jo ottaa kunnolla kupoliin, ihan löysä olo tulee.

Jee, enää 7 työpäivää :D
KÖ & Pikku B 13+1
 
Kvarttis, mun tietämykseni mukaan riippuu paljon kunnasta joutuuko sokerirasitukseen vai ei. Eihän sun painoindeksi edes viittaa mihinkään ylipainoon :)

Tiedän tuon liikkumattomuuden! Ärsyttää, kun ei häntäluun kanssa pääse liikenteeseen. Sitten alaselkää särkee ihan hillittömästi, kun ei pääse liikkumaan. Noidankehä... Yöllä joku naksahti tai oikeastaan kolahti alaselässä. Ajattelin, jos vaikka häntäluussa olis tapahtunut joku positiivinen muutos. Sen näkee sitten tänään...
 
Heippa kaikki!

Eilen vasta kotiuduttiin pikkuisen pojan kanssa sairaalasta. Strategiset mitat olivat 48 cm ja 3460g. :) Ei siis äitiinsä eikä isäänsä tullut pienehköjen mittojensa vuoksi. :) Muuten kyllä on hyvin periytynyt jo nyt selkeesti huomattavissa olevat itsepäisyys, kovaäänisyys tarvittaessa ja "kaikki mulle heti nyt" -tyyppinen käytös.

Leikkaus meni hyvin ja poika oli terve ja hyvissä voimin. Iskäkään ei pyörtynyt leikkaussalissa... :) Mun parantuminen on ihan mukavasti mennyt mielestäni. Ei mitään ihan hirveätä ollut. Jännitti kyllä aika lailla. Ja koko sairaalassa olo aika oli ihan kuin unessa olisi ollut ja eilen herännyt viikon mittaisesta unesta.

Alku ei siellä lähtenyt kovin hyvin käyntiin. Toisena päivänä hän joutui lastenosastolle teholle tarkkailuun (hän hengitti tosi tiheästi), mikä pelästytti meidät ihan hirveesti. Siellä aloitettiin antamaan pojalle varmuuden vuoksi antibioottia infektioepäilyn vuoksi. Ensin hänen piti olla siellä vähintään 2 vrk eli niin kauan kunnes veriviljelyn tulokset kestää. Päivä ja yö olivat ihan kamalia, kun en päässyt sinne hänen kanssaan kun olin niissä letkuhärveleissä ja laitteissa kiinni sänkyyn sidottuna. Hän oli kuitenkin siellä vain yhden vuorokauden, kun sain hänet takaisin vierihoitoon osastolle. Loppujen lopuksi kaikki oli hyvin eikä kokeissa löytynyt mitään. Antibiootit olivat siis turhia, mutta parempi niin, että siellä ollaan liian varovaisia.

Teho-osastolla ne "lääkitsevät" myös ruualla. Hän sai siis isompia annoksia ja tietty pullosta. Ja tuttikin annettiin heti käyttöön. Nämä on hankaloittanut imetyksen onnistumista. Saa nähdä kuinka tässä loppujen lopuksi sitten käy, tuleeko imetys onnistumaan ollenkaan.Kova yritys on kyllä. Hän kyllä rupeaa imemään, mutta huomaa ettei tavaraa tulekaan samaa tahtia kuin pullosta niin alkaa hirveä huuto ja sitten hän ei suostu enää vastaanottamaan maitoa muuta kuin kaikki mulle heti nyt -periaatteella. Se on tosi harmi, koska tuntuu että mulla on kuitenkin maito noussut tosi hyvin.

Nyt ruvetaan sitten harjoittelemaan todenteolla tätä yhteisasumista kotona. On tää vaan kaikki niin uutta ja ihmeellistä, että tuntuu ettei ehdi kun syöttämään lypsämään syöttämään ja lypsämään... :) Jossain välissä olen muutaman tunnin nukkunutkin. :) Pussit silmien alla alkaa jo tässä vaiheessa kasvamaan semmosiksi, että rupeaa ja haittaamaa näköä (eikä pelkästään ulkonäköä vaan näkemistä)... :)

Mukavaa kesän jatkoa/syksyn alkua kaikille!! (sairaalassa oloaikana musta tuntui, että kesä vaihtui syksyksi)

Toivottavasti tässä päästään piakkoin vähän tähän uuteen maailmaan kiinni ja saadaan jonkin näköinen rytmi tähän elämiseen.

Coke ja Mr. Pikkumies
 
Onnea Coke!!! Tulinkin vähän katselemaan, joko olisit ehtinyt kirjotella. Hyvä että toipuminen on lähtenyt hyvin käyntiin sinulla. Toivottavasti se imetyskin alkaa pikkuhiljaa sujua paremmin ja paremmin seuraavina viikkoina.

Kvartti, on varmasti ihana tunne kun pääset taas lenkille selkävaivojen jälkeen. Pitäis itsekin vielä muistaa käskyttää itsensä kävelylle vielä kun ei tule edes mitään supistuksia. Kohta ne varmaan alkaa.

Sokerirasitukseen lähettäminen vaihtelee tosiaan paikkakunnittain. Täällä sinne laitetaan painon takia, jos se indeksi on 26 tai yli. Mulla just oli se 26 lähtötilanteessa. Muuten sitten pitää mennä, jos on sukurasitusta tai aiemmassa raskaudessa ollut sokeriongelmia jne.

Nannalle tsemppiä kovasti! Toivottavasti poju tykkäisi vielä jonkun viikon pysytellä masussa voimistumassa. Yritähän saada aikasi kulumaan levossa.

Mulle tuli joku niskajumitus viime yönä. Nyt on ihan tönkkönä oikea puoli ja sattuu, jos vähänkin liikuttaa päätä väärin. Toivottavasti menisi tuollainen pian ohi. Täällä vietellään viimeistä kesälomaviikkoa. Tulikin käytyä jalkahodossa tänään, pientä hemmottelua kesän kunniaksi. Samalla otin ripsiin kestovärin, niin kelpaa mennä töihin taas maanantaina, eikä tarvii aamulla niin kovasti meikkaillakaan.

MemmuLiinan Kreetan loma kuulostaa ihanalta. Tervetuloa vaan takaisin palstailemaan! Meillä onkin mennyt koko loma ihan vaan pääasiassa kotona puuhaillessa. On kyllä nähty paljon kavereita, grillailtu, saunottu ja vähän ajeltu autolla sukulaisissa.

Novelle 30+4
 
Onnea coke pienestä pojasta :heart: :flower: ! Toivottavasti tuohon listaan tuli nyt tiedot oikein.

(.) Kaikki hyvin täällä vielä. Kotiin pääsin lauantaina. Makuulla pitäis pysyä tekemättä mitään, mutta käy se kyllä pitkäksi aika. Vauvalla kuitenki onneksi kaikki hyvin. Suunnittelin että jos tuohon syyskuun toiselle viikolle ainaki pääsis (saahan sitä suunnitella :LOL: ...).

Mitäs teille kuuluu?

Nanna + poju 32+5
 
nanna,
varmaan kiva päästä kotiin välillä. Eiköhän ajan saa kotioloissa aina paremmin kulumaan kuin sairaalassa. Toivotaan, että pääset sinne syyskuun puolelle edes vähän matkaa. Sitten oliskin jo hyvin viikkoja täynnä.

Eipä täälläkään liikkumisen kanssa mitään juhlaa enää ole. Vähänkin kun reippaammalla kävelyllä yrittää käydä, alkaa alavatsaa kiristellä, ylämäet varsinkin on pahoja. Ei onneksi mitään sen pahempia supistuksia sitten tule, mutta välillä on aika epämukava olo. Ja sitten kun vielä pikkukaveri painaa sopivasti virtsarakkoa niin vessahätähän siinä yleensä aina ehtii tulla kesken matkan. Mutta pitää olla tyytyväinen kun sentään saa vapaasti liikkua. Ei varmasti herkkua ole pakkolepo ollenkaan. Eiköhän kunto palaudu taas jossain vaiheessa synnytyksen jälkeen, kun pääsee vaunuja lykkimään syksyn viimaan ja toivottavasti myöhemmin lumihankiin.

Palailin tänään työelämään. Eka työpäivä alkaa olla pulkassa, ja kivastihan se on mennyt Sopivasti kaikkea puuhaa loman jälkeen. Tuntuu kyllä, että ihan kaikkea en taida saada valmiiksi tehtyä, mitä olis hyvä saada ennen äitiyslomaa. Jatkatkoon joku muu sitten loppuun...Hammaslääkärissäkin on nyt käyty. Tarkastuksen tuloksena oli onneksi nolla reikää, ja vain vähän hammakiveä piti putsailla pois.

Novelle 31+1
 
Hei kaikille! :wave:
Mä tuolta kuumeilupuolelta tulin vähän varovaisesti tänne odotuspuolelle kurkkimaan kun sain eilen plussan raskaustestiin :) En kuitenkaan ole vielä asiaa ihan sisäistänyt, enkä oikein voi uskoa, että tässä sitä nyt sitten ollaan. Ja tänään olen ihan varma, että en enää ole raskaana, kun oireet tuntuu eilistä vähäisemmiltä, heh :LOL: Väsyttää kyllä, mutta suurin syy on se että en saanut viime yönä nukuttua, kun niin paljon asioita pyöri mielessä :D

Jos kaikki menee hyvin, niin h-hetki koittaa huhtikuun loppupuolella.

t. maikkis, ehkä 4+2
 
Tervetuloa Maikkis! Muistan hyvin sen alkujännityksen, huh! Jännitystä on toki vieläkin, mutta erilaista. Tosi varovaiseksi olen tullut esim. kaupungilla, kun on paljon ihmisiä liikkeellä ja tungeksivat kohti. Kaikin puolin yritän suojella masua =)
 
Tervetuloa Maikkis!! Ja onnittelut täälläkin puolella :D :flower:

Kiva Nanna, että pääsit takaisin kotiin. Nyt vaan makoilet sitten, vaikka kuinka ottaisi aivoon. Kyllä sitä sinne syyskuulle ainakin jaksaa. Katot netistä läjän kirjoja, jotka oot aina halunnut lukea mut et ole ehtinyt ja pyydät miestä toimittamaan ne kirjastosta. Ja sit alat neulomaan kaikkia ihania pikkutöppösiä ja villapaitoja. Ja pyydät, että kaikki tutut tuo lainaan sulle kaikki niiden DVD-boxit Frendejä, Housea ja mitä niiltä nyt löytyykin :p

Me tultiin taas äsken ultrasta. Kaikki onneksi hyvin! Säikäytti vaan taas kunnolla, kun alkoi vuotaa kirkasta verta töissä vessakäynnin yhteydessä. Vuoto loppui onneksi, tuli kuulemma kohdunsuulta. Syytä ei saatu selville, ilmeisesti vaan paikat on siellä niin verevät, että limakalvo jostain syystä vuotaa jos paljon ponnistelee. Taidan lopettaa kokonaan töissä kakkosella käynnin kun siitä tuntuu tulevan noita säikähdyksiä... ;)

Kaveri oli kasvanut kahdessa viikossa yli kolme senttiä, että ei ihme jos mahanahkaa vähän kiristelee! Liikkui myös tosi vilkkaasti ja istukka kiinni takaseinässä, eli voi olla että ne hennot puunlehdellä vetelyt, mitä oon viikon aikana pari kertaa jossain alavatsan sisällä huomannut, voisivat olla liikkeitä :) Oltiin kyllä miehen kanssa kummatkin niin huojentuneita! Huh!

:heart: KÖ 14+0
 

Yhteistyössä