Lahjojen saajien blokkaus meneillään...

  • Viestiketjun aloittaja Raxu
  • Ensimmäinen viesti
Raxu
Pakko karsia lahjojen saajia, kun ei rahatilanne anna tänä vuonna millään veny jokaisen muistamiseen. Jotenkin todella haikea mieli, kun ei kykene kaikille tärkeille ostamaan mitään. Nyt sen huomaa kuinka pinnallista tämä jouluhössötys on nykyään.

Ennen oltiin sukulaisten, kummilapsien, sisarien ym. kanssa tekemisissä pitkin vuotta ja nyt suurimman osan kanssa pitäisi varata aika kalenterista jo viikkoja ennen näkemistä.

Hieman mentiin ns raiteilta pois, mutta tämä kitkuttelu on saanut silmäni aukeamaan. Minkä takia sitä loppujenlopuksi stressaa tämmöisellä asialla? Kuitenkin jokainen varmasti ostaa omalle perheelleen muistamiset, eikä juuri se "minun" antama lahjani ole todellakaan se joulun pelastus... ellei se sitten ole rahakirstu tms :D

Jotenkin sitä vaan tuntee itsensä niin petturiksi, kun haluaisi muistaa.. riittääkö kenellekkään tänä päivänä vaikka mm kirje tai muu vastaava?

Itselläni aina ollut sellainen asenne, että jokainen antaa lahjan hyvästä sydämestään, eikä sitä ole varaa parjata tai aliarvioida, jos olet yksi minun kirjeen tai muun itse tekemän härpäkkeen saaja, toivon että tiedät, että kantaisin vaikka kuun luoksesi jos siihen pystyisin :/

Ps. onko paha blokata listalta mm kummilapsi, jota en ole pyynnöistä huolimatta nähnyt koko vuotena? On sen verran pieni, että näkeminen on vanhemmistaan riippuvaista.
 
kirjeet on ihania =)

meillä on sukulaisten ja kavereiden kesken ollut jo vuosia sopimus et kaikki ostaa vaan omille lapsille ja esim vanhemmilleen, ja joskus sitten muillekkin jos ihan pakko-ostaa-lahja silmiin osuu, mut kukaan ei loukkaannu jos heille ei lahjoja ostella.Vähentää huomattavasti stressiä kun ei tarvitse väkisin keksiä mitään, eikä kenenkään tarvitse keksiä lahjatoiveita muille :D
 
Raxu
Niin ollaan sovittu mekin... mutta vuosi toisensa jälkeen ikäänkuin pistetään paremmaksi.
Viimehetken konvehtirasiat ja kukat haetaan , kun mennään paketteja vaihtamaan. Pöljää. Sitten ihmetellään, että mitenkäs sitä loppukuu "ajellaan" ja tammikuukin tulee... Tää on just tätä: Tiedän itsekkin vastauksen/ratkaisun, mutta ARGHHHHHHH!!!
 
Etanaposti
Musta joulukirje on ihana ajatus! Nykypäivänä kaikilla tuppaa olemaan sitä roinaa, jos nyt ei ihan puutteessa elä, joten rohkeasti vaan olet ostamatta lahjoja joka kumminkaimalle, jos siltä tuntuu! Voihan sitä jos jotain tahtoo antaa, ostaa vaikka jotain aineettomia lahjoja, joita niitäkin saa ostettua jo ihan vaikka neljällä eurolla (ainakin pakolaisavulla on niitä parempia lahjoja, jotka alkaa ihan pienistä summista, varmaan muillakin?) Sitten antaa sen ikäänkuin joulukorttina :)

Ei se joulu tavaralla tule, vaan joulumielellä :)
 
Musta olisi v*ttumaista blokata kummilapsi lahjalistalta. Eihän se lapsen syy ole, jos vanhemmat eivät ole järjestäneet tapaamisia. Jos olette kummiksi ryhtyneet, niin kyllä se kuulkaa täytyy hoitaa kunnialla loppuun -lapsen etua ajatellen.
 
Raxu
Musta olisi v*ttumaista blokata kummilapsi lahjalistalta. Eihän se lapsen syy ole, jos vanhemmat eivät ole järjestäneet tapaamisia. Jos olette kummiksi ryhtyneet, niin kyllä se kuulkaa täytyy hoitaa kunnialla loppuun -lapsen etua ajatellen.
Kummeus ei ole lahjojen ostamista - vaan jotain muuta. Sä taida olla just semmonen tyyppi, joka valkkaa mukulille kummit vaan lahjojen toivossa :D
Ite en ainakaan pahastu jos mun lapsien kummit ei osta mitään.. ja lapsethan ei sitä tiedä, koska luulevat lahjojen tulevan joulupukilta! Ja vaikka olisi vanhemmista lapsista kyse, en koskaan laita pakettikorttiin, että keneltä lahja on..
 

Yhteistyössä