Lapsen äkillinen vatsakipu...

Meidän 4vuotiaalla alkoi aamulla, tuossa 8 jälkeen sattumaan vatsaan. Välillä kipu hellittää hetkeksi mutta välillä toinen itkee ihan kauheasti ja makaa ihan kippurassa. Kuumeen mittasin ja lämpöä oli 37,5.

Mistähän voisi johtua ja miten tuota voisi ite yrittää helpottaa?
 
vieras
Meillä alkoi kerran tytöllä mahatauti noin. Eli ensin oli maha tosi kipeä ja vähän lämpöä, sitten oksensi. Mäkin heti pelästyin, että umppari, mutta onneksi ei ollut.
 
Alkuperäinen kirjoittaja flow87:
jos painelet siitä muksun masusta vasemmalta puolelta samalta korkeudelta ku umppari niin sattuuko muksua oikeelle puolelle?

painelin vatsaa, sanoista ei selvää saanut kun kiljui kun syötävä... luultavasti sattuu. kun painelin vatsaa niin se tuntui aika "pinkeältä", ei siis kovalta vaan vähän niinku iho ois tosi kireä...
 
Hei vaan! Nyt on iltahommat tehty niin ehdin kuulumisia kertomaan. Eli soitin päivällä päivystykseen, kovasti siellä oli ruuhkaa ja hoitaja käski seurata tilannetta kotona ja tulla sitten jos ei kipu hellitä. no, kipu hellitti sen verran että lapsi sai syötyä ja juotua ja sen jälkeen tulikin sitten ihan valtava lasti pönttöön. Lapsi on ollut aika pirteä ja leikkinyt, nyt illalla lapsi sanoi että ei satu paljon, ihan vähän vaan. Jos huomenna aamulla on vielä masu kipeä niin menemme heti aamusta päivystykseen. Toki ennemminkin jos tarve vaatii.
 

Yhteistyössä