Lapsen on lopetettava puistotoiminta, ei osaa kuulemma käyttäytyä

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Näin siis meille sanottiin. Toisen kerran nyt kävi siellä, ensimmäinen sujui hyvin, mutta nyt oli potkinut, sylkenyt muita lapsia. En ymmärrä. Lapsia on paljon, joten johtuisikohan siitä. Normaalisti osaa kyllä käyttäytyä ja leikkiä hyvin muiden lasten kanssa. Toki hiekkaa on heittänyt ja muuta, mutta senkin on tajunnut, että toista sattuu, voi mennä silmiin (on siis itse totenut asiaa surullisesti, kun leikkikaveri joutui lähtemään tämän vuoksi). On siis kolme vuotias. Koskaan en ole aikaisemmin edes nähnyt potkivan ketään. Äitin naaman toki kotona saattaa sohvalla jalat lentää, kun leikkii, mutta siitä olen tottakai suuttunut ja lapsi toki joutuu sitten jäähylle tuollaisesta käyttäytymisestä. TOinen sitten suo sylkeminen. Tekee samaa kotona, nauraa vielä päälle, kun tietää, että se on tuhmaa. Oppi siitä, kun joskus kielsin sylkemästä ruokaa ja teki siitä sitten itselleen kivan leikin. Siitä olen myös uhannut jäähyllä, mutta koska on lopettanut siihen, en ole jäähylle vienyt (pitäisi kai sitten alkaa viemään). En ole koskaan aikaisemmin nähnyt että sylkisi toisia lapsia naamaan.

Ei tosin sanottu koko lopettamisesta, vaan kehoitettiin ainakin lyhyempää päivää. Ettei lapsi siis voi olla ainakaan noin pitkään. On jotain 1,5 tuntia siellä ja riehuminen ei ala heti samantien. Sanoivat, että saattaisi johtua että on liian pitkä aika ja väsyy, mutta tiedän kyllä että lapsi on hyvin villi ja ulkonakin oltu normaalisti ihan 2 tunnin pätkiä ilman ongelmaa. Ei tosin missään vilkkaissa puistoissa, kun ei sellaisia ole. Yleensä leikkii enintään kahden lapsen kanssa tuttavilla ja lapsi ei ole edes kiusannut muita. On ollut tosi rauhallinen muita lapsia kohtaan. Vähän ihmetyttää, että miksi tuolla sitten noin. On kyllä äidille ja aikuisille vähän hankala, mutta lasten seurassa aina ollut kiltti ja viihtynyt.

kyllä tuo pahalta tuntui, vaikka tottakai ymmärrän, että heille aika raskasta jos on yksi vähän hankalampi joukossa. En kyllä taida viedä lasta enään lyhyeksikään aikaa, koska heillä kai vähän vaikea sanoa suoraan, että olisi parempi että lopettaisi kokonaan. Ettei vanhempi siitä sitten loukkaantuisi.

Ei tosiaan taida puistotoiminta olla villeille, pahasta uhmaiästä kärsiville lapsille sopia. Vähän harmittaa, mutta sille mitään voi. Lapsi aloittaa pian päiväkodissa. Mitenköhän siellä suhtaudutaan? Pakkohan lapsen on oppia. Olen kotona samaan aikaan vauvan kanssa (ja opiskelen etänä) ja lapsi menossa siis osa-aikaiseksi. Harkitsin jo kokonaan etten laittaisi päiväkotiin vaan että puistotoiminta olisi riittävä, mutta taitaa se päiväkoti olla ainoa mihin voin nyt lapsen viedä itsekseen. Kerhoja ei ole ja tosiaan pakkohan lapsen jossain oppia.

Eikö varhaiskasvatus, jota päiväkoti nimenomaan ole, ole tuota varten? Eli myös kasvattavat lasta, opettavat käyttäytymään. Eivätkä sitten valita minulle siitä, että miksi lapsi ei osaa käyttäytyä. Lapsi on hyvin temperamenttinen ja tottakai olen yrittänyt, minkä pystyn. En ole välinpitämätön tai liian kiltti äiti. Lapsella on rajat, mutta on hyvin vaativa tapaus. Tottakai teen osani kotona, mutta vähän vaikea opettaa ryhmäkäyttäytymistä kotona, kun ei ole niitä muita lapsia (paitsi yksittäisiä tuttavaperheiden lapsia, joiden kanssa kaikki sujuukin hyvin).
 
"hoplaa"
Jos lapsi on tottunut pienempään porukkaan leikkiessään, hän voi hyvinkin väsyä tuossa ajassa, kun väkeä ja virikettä on niin paljon. Ja ylikierroksille ajautuessaan hän voi tehdä ikäviäkin temppuja. Vie lapsi puistoon, mutta käy kytiksellä seuraamassa tilannetta jossain lapsen näkymättömissä vaikka 45 minuutin päästä, sitten uudelleen puoli tuntia myöhemmin. Jos lapsi törttöilee jotakin, nouda hänet pois. Kerro, että takaisin leikkimään voi päästä toistekin, mutta jos käyttäytyy huonosti, joutuu kotiin.
 
"pii"
kyllä sen kasvatuksen pitää lähteä kotoa käsin eikä odottaa, että siellä päiväkodissa kasvatetaan!

"Eikö varhaiskasvatus, jota päiväkoti nimenomaan ole, ole tuota varten? Eli myös kasvattavat lasta, opettavat käyttäytymään. Eivätkä sitten valita minulle siitä, että miksi lapsi ei osaa käyttäytyä."
 
  • Tykkää
Reactions: Phoebsi
"elvis"
Viet uudelleen lyhyemmäksi ajaksi. Voinut ihan vaan testata saako kukkoilla niinku lystää. Kerrot täteille et ottaavat luulot pois ja pistäävät jäähylle heti kun ei ole kiltisti.
 
höh!
Tuntuu kurjalta puolestasi. Itse harkitsin vakavasti kerhoilun lopettamista, kun lapsi ei oikein osannut käyttäytyä ja sai vain koko ajan huonoa palautetta. Enkä usko, että se vain kasvatuksen puutteesta olisi ollut kiinni, lapseni nyt vain sattui olemaan huomattavasti muita vilkkaampi. Sitten me kykittiin kotona ja mä itkua väänsin, että täälläkö me nyt sitten kökötetään kun lapsi on tuommoinen. No, onneksi aika kului ja lapsikin siitä rauhoittui. Mutta tiedän ja ymmärrän hyvin siis sun fiilikset.
 
"vieras"
[QUOTE="hoplaa";28439142]Jos lapsi on tottunut pienempään porukkaan leikkiessään, hän voi hyvinkin väsyä tuossa ajassa, kun väkeä ja virikettä on niin paljon. Ja ylikierroksille ajautuessaan hän voi tehdä ikäviäkin temppuja. Vie lapsi puistoon, mutta käy kytiksellä seuraamassa tilannetta jossain lapsen näkymättömissä vaikka 45 minuutin päästä, sitten uudelleen puoli tuntia myöhemmin. Jos lapsi törttöilee jotakin, nouda hänet pois. Kerro, että takaisin leikkimään voi päästä toistekin, mutta jos käyttäytyy huonosti, joutuu kotiin.[/QUOTE]

No en tiedä mitä tekisin sillä välin. Ei ole edes penkkejä tai mitään oleskelupaikkaa, missä voisin vain istua ulkona. On siis asuntoalue, enkä kenenkään pihalle voi mennä istumaan. Emme asu kaupungin keskustassa, jossa voisi sillä välin käydä vaikka ostoksilla. En myöskään asu ihan leikkipaikan vieressä, joten joutuisin käytännössä kävelemään kotiin ja samantien takaisin. Matkaa menee siis 15 min per suunta puistoon. Siksi myös ajattelin koko toiminnan lopettamista, koska en ehtisi kun käymään kaupassa ja samantien takaisin. Tai vastaavasti kotiin ja melkein heti lähtö takaisin. Tuntuisi vähän tyhmältä. Lähden mieluummin lapsen kanssa sitten jonnekin muualle ja menen mukaan.
 
"xxx"
Puistotätejä ei ole samassa suhteessa/lapsi, kuin päiväkodissa ja he eivät pysty samanlaiseen toimintaan kuin päiväkodissa. Lapsi ei voi siellä jatkuvasti olla satuttamassa muita, samasta syystä meidän esikon kerhossa eräs poika joutui lopettamaan, kun satutti muita ja vei yhden tädin kokonaan itselleen jäähytyksen jmv muodossa, joten toisen harteille jäi 13 muuta lasta. Sitten kun olikin vain yksi täti paikalla ja tämä poika.. Se ei ole muille lapsille enää turvallista, kyse ei ole siitä että se on tädeille hankalaa.

Ja toisekseen tokihan päiväkodissa lasta kasvatetaan, mutta yksin heidän tehtävä se ei ole. Tulet ihan varmasti kuulemaan, mikäli lapsesi ei käyttäydy. Sitä kutsutaan kasvatuskumppanuudeksi.

Kuulostat provolle tai sitten niille vapaan kasvatuksen mutseille, ei meidän pikkuinen Nico-Petteri koskaan tee mitään..
 
.ap
[QUOTE="pii";28439152]kyllä sen kasvatuksen pitää lähteä kotoa käsin eikä odottaa, että siellä päiväkodissa kasvatetaan!

"Eikö varhaiskasvatus, jota päiväkoti nimenomaan ole, ole tuota varten? Eli myös kasvattavat lasta, opettavat käyttäytymään. Eivätkä sitten valita minulle siitä, että miksi lapsi ei osaa käyttäytyä."[/QUOTE]

Sanoinkin tähän jo aloituksessa, että tottakai kasvatan kotona myös, mutta eikö päiväkodissa myös kasvateta eikä tulla heti äidille sanomaan, että voisiko lapsi olla lyhyemmän aikaa tai jäädä kotiin kun tekee kiusaa muille ja kysytä, että miksi lapsi käyttäytyy näin, että olen huono äiti. Että eikö heidän tehtävä ole myös kasvattaa, ettei lapsi toimisi näin. Tottakai oletan, että minulle kerrotaan miten päivä on mennyt, mutta tuntuu epätoivoiselta, jos sanotaan että ei osaa käyttäytyä ryhmässä ja itse en kauheasti pysty sitä opettamaan kotona.
 
ap_
[QUOTE="hoplaa";28439154]Uskon, että lapsi alkaa käyttäytyä ihan fiksusti, kun tottuu paikkaan ja akvereihin.[/QUOTE]

No tätä olisin vähän olettanutkin, mutta kun sanoivat jo heti toisena päivänä, että lapsi ei osaa käyttäytyä, että ei voi olla ainakaan näin pitkään, tuntui vähän siltä, etteivät he jaksa tai pysty odottamaan että lapsi tottuu. Tuntuisi siis tosiaan ihan älyttömältä viedä lapsi puoleksi tunniksi puistoon tai vaikka 45 min, kun kuitenkin matkaa menee itsessään jo sen verran, että ehtisin siinä vain nopeasti kotona kääntymään.
 
.ap
[QUOTE="elvis";28439184]Viet uudelleen lyhyemmäksi ajaksi. Voinut ihan vaan testata saako kukkoilla niinku lystää. Kerrot täteille et ottaavat luulot pois ja pistäävät jäähylle heti kun ei ole kiltisti.[/QUOTE]

Tuo jäähy olisi kerhotädeille varmasti aika vaikeaa, koska lasta ei saa istumaan jäähypenkille vaan joutuisivat siis käytännössä pitämään lasta paikallaan siinä sen ajan. Meillä jäähy on siis omahuone tai joutuu siis omaan huoneeseen rauhoittumaan, koska tosiaan jäähypenkkiä ollaan kokeiltu, mutta siitä mitään tullut. Tiedän kyllä miten lapsi käyttäytyy jos häntä kielletään. Rimpuilee, potkii, huutaa, Ihan muillekin kuin vain äidille. Ymmärrän siis jos tälläiseen ei ole aikaa tai jaksamista, kun on niitä muitakin lapsia. Sanoivat siis, että koko loppuaika oli mennyt taistelemiseksi lapsen kanssa, kun ei osaa käyttäytyä. Näin myös itse vähän sitä menoa, kun sinne menin hakemaan lasta. Lyhyempi aika kuin tuo 1,5 h tuntuisi siis turhalta, kun matkaa kuitenkin menee kävellen.
 
"vieras"
Kokeilisin sinuna lyhyempää aikaa edes viikon ja katsoisin tottuuko lapsi käyttäytymään ryhmässä. Tympeätähän se vähän sinulle on odotella mutta käy vaikka lenkillä sillä aikaa. Lapsen takia kannattaa vähän nähdä vaivaa, ei asiat välttämättä itsestään lähde sujumaan.
 
Se on kivempi niille muille, paremmin käyttäytyville lapsille että viet omasi sinne joko lyhyemmäksi ajaksi tai et vie ollenkaan. Ei se ole päiväkoti, vaikka ei päiväkodissakaan varmaan riemuissaan olle sylkevästä ja muita hakkaavasta kolmevuotiaasta.
 
Bvcd
Jos sä haluat, että sun lapsi tuttuu muihin lapsiin ja käy siellä puistossa, sun on alkuun vietävä se vaan vähäks aikaa. On hankalaa itselle alkuun, mut palkitaan varmasti myöhemmin. Ä

Meidän reilu 2v ei oikein aluksi viihtynyt puistossa, jossa paljon lapsia, vaikka äitikin on mukana. Liikaa hälinää ja uutta. Nyt useamman kerran jälkeen on alkunut jo leikkiä paremmin seurassa.

Ei se lapsi opi ryhmässä olemista kerrasta. Toi puistoon totuttelu auttais kyllä varmasti päiväkodin aloitusta. Ei tule siellä sitten hälinä uutena.
 
ap.
[QUOTE="xxx";28439198]Puistotätejä ei ole samassa suhteessa/lapsi, kuin päiväkodissa ja he eivät pysty samanlaiseen toimintaan kuin päiväkodissa. Lapsi ei voi siellä jatkuvasti olla satuttamassa muita, samasta syystä meidän esikon kerhossa eräs poika joutui lopettamaan, kun satutti muita ja vei yhden tädin kokonaan itselleen jäähytyksen jmv muodossa, joten toisen harteille jäi 13 muuta lasta. Sitten kun olikin vain yksi täti paikalla ja tämä poika.. Se ei ole muille lapsille enää turvallista, kyse ei ole siitä että se on tädeille hankalaa.

Ja toisekseen tokihan päiväkodissa lasta kasvatetaan, mutta yksin heidän tehtävä se ei ole. Tulet ihan varmasti kuulemaan, mikäli lapsesi ei käyttäydy. Sitä kutsutaan kasvatuskumppanuudeksi.

Kuulostat provolle tai sitten niille vapaan kasvatuksen mutseille, ei meidän pikkuinen Nico-Petteri koskaan tee mitään..[/QUOTE]

:D voi kiitos, jos kuulostaan provolle. Vähän erikoinen tuo viimeinen lauseesi. Minähän nimenomaan sanoin, että tiedän lapsen olevan hankala ja ymmärrän täysin, jos eivät lasta sinne halua. Enkö saa silti pettymystäni ilmaista, kun ajattelin että tämähän on sopiva lapselle? Tosiaan opiskelen tälläkin hetkellä ja lapsen kanssa se on välillä vähän haastavaa. Siksi olin iloinen tälläisestä lyhyestä "hoito"päivästä, jota emme näemmä voikaan sitten käyttää.

Ja tosiaan mainitsin myös, että nimenomaan kysyin tuosta päiväkodin toiminnasta, että kasvattavatko tosiaan minun kanssani vai olettavatko, että kasvatan vain kotona ja sanovat sitten minulle, että kasvata paremmin tai lapsesi ei voi jäädä tänne, kuten esimerkiksi tuossa puistotoiminnassa (edelleenkin ymmärrän täysin ettei puistotädeillä oli resursseja tälläiseen). Tottakai haluan kuulla miten lapseni on käyttäytynyt enkä elää siinä uskossa, että olisi enkeli (ihmettelisin jos olisi, koska ei ole kotonakaan). Ihmettelin vain tuota, että oli käyttäytynyt huonosti, koska on aina käyttäytynyt hyvin nimenomaan muiden lasten seurassa, koska viihtyy.

Ja tosiaan jos lapsella ilmenisi liikaa vilkkautta, mahdollisesti jopa adhd:ta (en ala uhmaikäistä vielä diagnisoimaan,ainakaan itse), joutuisiko lapsi siirtymään päiväkotiin jossa tälläisiä tapauksia osattaisiin käsitellä vai saako lapsi mahdollisesti avustajan? En ole ikinä kuullut erityispäiväkodeista. Olisi myös sääli, jos joutuisi lähipäiväkodista pois ja lapsi pitäisi viemään bussilla puolen tunnin matkan päähän hoitoon.

En myöskään jaksaisi pettyä siihen, että olen suunnitellut opiskelevani ja jos päiväkodista sitten aletaan toivoa, että lopettaisin kokonaan lapsen hoidon, kun kiusaa muita. Tätä halusin lähinnä selvittää, että miten päiväkodissa kasvatetaan vähän hankalampia tapauksia.
 
"mamma"
Samantapaisesta käyttäytymisestä alettiin meidän pojalla epäilemään tarkkavaisuushäiriötä päiväkodissa. Häiritsi muiden leikkejä, hyppäsi leikistä toiseen, potki ja löi muita, ei vaan pystynyt keskittymään mihinkään. Kaikki oppiminen vaikeaa kun ei pysty keskittymään. Pukeminen ja riisuminen haasteellista ja muutenkin käskyjen noudattaminen ja paikallaan istuminen.
Täyttää nyt kesällä sitten 4 ja diagnoosi voidaan aikaisintaan silloin saada. Päiväkodissa on tosin jo avustaja hälle erikseen ja puheterapia ja toimintaterapia on aloitettu jo vuosi sitten.
 
ap.
Jos sä haluat, että sun lapsi tuttuu muihin lapsiin ja käy siellä puistossa, sun on alkuun vietävä se vaan vähäks aikaa. On hankalaa itselle alkuun, mut palkitaan varmasti myöhemmin. Ä

Meidän reilu 2v ei oikein aluksi viihtynyt puistossa, jossa paljon lapsia, vaikka äitikin on mukana. Liikaa hälinää ja uutta. Nyt useamman kerran jälkeen on alkunut jo leikkiä paremmin seurassa.

Ei se lapsi opi ryhmässä olemista kerrasta. Toi puistoon totuttelu auttais kyllä varmasti päiväkodin aloitusta. Ei tule siellä sitten hälinä uutena.
Lapsi ei ole siis kuin kokonaisuudessaan menossa kuukaudeksi puistotoimintaan. Enempään ei ole tarvetta ja alkaa sitten päiväkoti. Siksi tuntuisi vähän hassulta yrittää totuttaa, kun ei tule kuitenkaan olemaan siellä kovin pitkään. Voisi lapsi näinkin ymmärtää, että koska käyttäytyi huonosti, ei sinne enään pääse. Puhuin lapsen kanssa hoidon jälkeen, että miksi oli käyttäytynyt niin ja sanoin, että hänen ei sinne uudestaan voi mennä, jos käyttäytyy noin.

Vai mitä mieltä olette? Kannattaako kuukauden takia totutella?
 
ap.
Se on kivempi niille muille, paremmin käyttäytyville lapsille että viet omasi sinne joko lyhyemmäksi ajaksi tai et vie ollenkaan. Ei se ole päiväkoti, vaikka ei päiväkodissakaan varmaan riemuissaan olle sylkevästä ja muita hakkaavasta kolmevuotiaasta.
Tämän takia mietin myös kokonaan lopettamista, koska en tosiaan halua, että lapseni kiusaa muita lapsia ja muut joutuvat siitä kärsimään. Voihan tuo kiusaaminen alkaa vaikka samantien seuraavalla kerralla. Mieheni on sitä mieltä, etten voi lasta enään sinne viedä ollenkaan tuon takia. Itse en oikeen tiedä pitäisikö kokeilla se puoli tuntia edes. Tuntuu vähän turhalta, kun tiedän, että lapsella on vähän hankaluuksia eikä yrityksistä huolimatta välttämättä onnistu ja siinä menisi aikaa. Kuitenkin vain kuukaudesta kysymys.
 
"mamma"
Niin ja se vielä jäi kertomatta että lapsi on kyllä kotona ihan rauhallinen kun saa tehdä omia juttujaan. TV:n edessä istuu mielellään ja katsoo mieliohjelmiaan. Kuuntelee myös jos kirjaa luetaan ja osallistuu tarinan kertomiseen.
Ongelmaa tulee isossa lapsiryhmässä kun on liikaa hälinää, keskittyminen on silloin tasolla 0 ja alkaa häiriökäyttäytyminen. Myös tilaisuudet missä on paljon ihmisiä kuten messut tai ulkoilmatapahtumat on hankalia. Lapsi ei pysty ottamaan käskyjä vastaan, ei yksinkertaisesti pysty keskittymään niin paljon että kuulisi mitä sanotaan.
Ollaan sitten vältetty tällaisia tilaisuuksia toistaiseksi, kunnes vähän kasvaa.
 
"vieras"
Älä vie jos et jaksa. Mutta mä varmaan yrittäisin vielä. Vois olla lapselle tärkeää saada hyvä kokemus puistoilusta ennen päiväkotiin menoa. Eihän sitä tiedä vaikka tulis joku lapsi puistosta samaan päikkyryhmäänkin ja ois helpompi alottaa kun ois tuttu kaveri.

Jos yritätte vielä niin jää kytikselle ja puutu peliin heti jos lapsi kiusaa eikä lopeta hoitajien pyynnöistä/komentamisesta huolimatta. Ensin vaikka puol tuntia, sit 45 min jne.
 
villiäkin vekaraa kasvattanut
Kyllä sinne päiväkotiinkin totutellaan vähitellen. Ensi käynneillä vanhempi on mukana koko ajan, ja mieluiten aloitetaan ihan lyhyillä päivillä. Ihan hyvin voisit viedä puistoonkin pari kertaa ihan hetkeksi vain. Teet vaikka pienen vaunukävelyn sillä aikaa?

Uskoisin, että lapsesi tottuu varmasti hienosti ryhmätoimintaan, kunhan oppii ryhmässä toimimisen pelisäännöt. Sitä en tosin tiedä, paljonko siellä puistossa pystytään ryhmätaitoja opettamaan, mutta päiväkodissa asiaan panostetaan varmasti paljon. Huoli pois ja itsevarmuutta tilalle! En sano tätä pahalla, mutta kirjoituksestasi huokuu kovasti huolta, epävarmuutta, arastelua. Villikon äiti tarvitsee napakkuutta, johdonmukaisuutta ja määrätietoisuutta ihan eri tavalla kuin rauhallisen lapsen äiti, joten pää pystyyn, tsemppiä!
 
ap.
[QUOTE="mamma";28439361]Samantapaisesta käyttäytymisestä alettiin meidän pojalla epäilemään tarkkavaisuushäiriötä päiväkodissa. Häiritsi muiden leikkejä, hyppäsi leikistä toiseen, potki ja löi muita, ei vaan pystynyt keskittymään mihinkään. Kaikki oppiminen vaikeaa kun ei pysty keskittymään. Pukeminen ja riisuminen haasteellista ja muutenkin käskyjen noudattaminen ja paikallaan istuminen.
Täyttää nyt kesällä sitten 4 ja diagnoosi voidaan aikaisintaan silloin saada. Päiväkodissa on tosin jo avustaja hälle erikseen ja puheterapia ja toimintaterapia on aloitettu jo vuosi sitten.[/QUOTE]

Eli teillä on siis ihan normaalissa päiväkodissa, mutta avustaja vain apuna? Katsoin päiväkotimme tiedot ja meillä on näemmä tuolla erityispäivähoitoa vaativille ryhmä. "Integroitu erityisryhmä puhehäiriöisille lapsille ja lapsille, joilla on kehityksen erityisvaikeuksia." Joten on tainnut sattumalta sitten valittua sopiva päiväkoti, jos jotain tulee eteen.
 
ap.
Alkuperäinen kirjoittaja villiäkin vekaraa kasvattanut;28439407:
Kyllä sinne päiväkotiinkin totutellaan vähitellen. Ensi käynneillä vanhempi on mukana koko ajan, ja mieluiten aloitetaan ihan lyhyillä päivillä. Ihan hyvin voisit viedä puistoonkin pari kertaa ihan hetkeksi vain. Teet vaikka pienen vaunukävelyn sillä aikaa?

Uskoisin, että lapsesi tottuu varmasti hienosti ryhmätoimintaan, kunhan oppii ryhmässä toimimisen pelisäännöt. Sitä en tosin tiedä, paljonko siellä puistossa pystytään ryhmätaitoja opettamaan, mutta päiväkodissa asiaan panostetaan varmasti paljon. Huoli pois ja itsevarmuutta tilalle! En sano tätä pahalla, mutta kirjoituksestasi huokuu kovasti huolta, epävarmuutta, arastelua. Villikon äiti tarvitsee napakkuutta, johdonmukaisuutta ja määrätietoisuutta ihan eri tavalla kuin rauhallisen lapsen äiti, joten pää pystyyn, tsemppiä!
Ihan mahdollista, koska tosiaan eihän se mukavalta koskaan tunnu huomata lapsensa olevan mahdollisesti tarkkaavaisuushäiriöinen. Haluaa uskoa, että olisi vain uhmaa, mutta välillä mennyt niin pahaksi, että kyllähän siihen välillä väsyy. Olen tosiaan oppinut määräilemään keskellä katua, välittämättä muista ihmisistä. En ole mielestäni siis mitenkään arka äiti, mutta toki huolestunut olen ja kyllähän sitä aina vähän pettyy, että miksi oma lapsi niin vaikea, onko itse tehnyt jotain väärin, kun kiva reissu menee täysin pilalle lapsen riehumisen takia. Mutta tosiaan sellaisen käsityksen sain, että tuolla puistotoiminnassa ei voida opettaa ryhmätaitoja vaan jos et osaa käyttäytyä, et voi käydä toiminnassa ja ymmärrän sen hyvin ettei tälläiseen ole resursseja.

Mutta kiitos tsempistä :)
 
Kijubhv
Päiväkodissakin on hälinää, joten nyt olisi ainutlaatuinen tilaisuus lapsellesi opetella käyttäytymistä ja sietämään muiden lasten läsnäoloa.

Eli viet edelleen puistoon, mutta todellakin lyhyemmäksi ajaksi. Esim. Ekalla viikolla vaikka vain puoleksi tunniksi, ensi viikolla kolmeksi vartiksi jne. Sä koet että sulla menee sitten aikaa hukkaan, mutta ota retkituoli mukaan ja lue vaikka lehteä sen aikaa. Tai sitten teet reippaan kävelylenkin.
 

Yhteistyössä