Lapset ja omat huoneet

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Minä haaveilen neljännestä lapsesta, mutta uudessa talossamme on vain 4 makuuhuonetta ja yksi pieni tila, mistä saisi remontilla tehtyä ehkä jossain vaiheessa jonkinmoisen huoneen. Kuinka te, joilla on keskivertoa enemmän lapsia, olette ratkaisseet huonejärjestyksen?

Järki yrittää pitää vauvakuumeen aisoissa, mutta tunne siitä, että neljä lasta olisi täydellistä on niin vahva...
 
"ulpu"
Tarvitseeko jokainen oman huoneen? Onko ikäerot pienet, jolloin kaksi mielellään samaa sukupuolta olevaa voisi olla samassa huoneessa? Kuinka iso on vanhin? Koululainen tarvitsee omaa rauhaa mutta ei niin paljon tilaa. Vauva menee ensin teidän makkarissa ja myöhemmin pienestä tilasta voisi tehdä koululaisen sopin. Sopu sijaa antaa
 
Palstan mukaan olen huono äiti ja lapseni rassukoita kun kaikilla ei ole omaa huonetta, meillä on 5 lasta ja neljä makkaria+yksi vaatehuoneesta tehty pikkuinen lastensoppi.
Tällä hetkellä pojalla 14v on oma huone, pojalla 11v ja tytöllä 9v yhteinen (koska halusivat yhteiseen huoneeseen, lähinnä siksi että kumpikin halusi XBox Kinectin omaan huoneeseensa), pojalla 5v oma huone jonne tyttö 2v muuttaa pian kun uusi vauva menee vaatehuoneesta tehtyyn huoneeseen.
Huonekavereita vaihdellaan aika ajoin, vähän miten muksut tykkää.
Jos miestä ei olis niin mä uhraisin oman makkarini ja nukkuisin vaikka sohvalla mutta miehen työaikojen takia täytyy olla oma makkari meillä että voi rauhassa nukkua vaikka muut hereillä.
 
"vieras ap"
Meillä on lapset kahden vuoden välein. Vanhin tyttö on 5 ja pojat 3 ja 1. Nuorin nukkuu vielä meidän huoneessa, mutta kaksi muuta keskenään. Minunkaan mielestä omet huoneet eivät ole mikään välttämättömyys, mutta toisaalta vauvakuume onkin sumentanut pääni =)
 
"vieras"
1-v, 2-v ja 3-v kaksoset jakaa huoneen. Kaikki poikia. 7-v ja 9-v tytöt jakaa huoneen ja 11-v ja 12-v pojat jakaa huoneen. Vanhemmilla oma huone. Eli 8 lasta ja 2 aikuista neljällä makuuhuoneella. Pienten huone on iso. Siellä on hivenen (turvallisuussyistä ) madallettu parvisänky, jonka alle on kiinnitetty yksi sänky, jonka alla on yksi pyörällinen sänky lisää. Sitten yksi runkopatjasänky, jonka alla rullasänky. Eli nukkumistilaa on viidelle.

Mielestäni lapset ei tarvi omia huoneita.
 
"tytteli"
Miellä oli niin, että lapset (2) halusivat nukkua samassa ja toinen vapaa huone toimi "lasten olohuoneena" tosi kauan. Pojan mennessä yläasteelle laitettiin heidät eri huoneisiin, mutta iltaisin edelleen kuulimme kuinka ne huuteli toisilleen monet kerrat hyvät yöt ja nukuksä jo-huudahduksia...=) Sitten 16ja 14 veet halusivat jo sulkea oven...kyllä se siitä omalla painollaan.
 
  • Tykkää
Reactions: Äitikissa

Yhteistyössä