Lapsi ei ole käynyt hammaslääkärissä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
4v ei oo kertaakaan käynyt hammaslääkärissä! Huomenna aika ja pelottaa mitä ne tuumaa. Ollaan paljon muutettu ja koskaan ei neuvolassa oo puhuttu eikä oo tullut kotiin kutsua. Hampaita pesty päivittäin. Tunnistaako reiät jostain? Ihan valkoset hampaat hällä ja toivon todella ettei yhtään reikää olisi.. Voiko ne tehä jonkun lastensuojeluilmotuksen ku ei olla käyty kertaakaan ennen??
 
vierailija
Et ole sitten itse varannut asuinpaikkakunnalta lääkäriaikaa edes joskus?

Hyvä että olette kuitenki pessyt hampaita. Eli ei varmaan pahoja plakkikertymiä joista neuvola olisi kyllä maininnut.
Reikä voi näkyä tummana pienenä pisteenä tai sitten sitä ei edes huomaa, jos esim. ienrajassa tai hammasvälissä.
Tuskin lasua tehdään.

Toivottavasti opit jotain ja pidät lapsen hammashuollosta hyvää huolta jatkossa (y)
 
vierailija
Todellakin opin. Niin kauhee syyllisyyden tunne. Koko viikon stressannut ja melkeen yö unet menettäny.miten voi edes käydä näin. Hävettää. Meillä kuitenkin kaikki hyvin perheessä. Hampaat pestään aamuin illoin ja karkkia saa kerran viikossa (ihan pikku rasian) syödään kotiruokaa. Syö purkkaa ja herra hakkaraista.
 
vierailija
Täällä tuonikäisillä taitaa olla vain yksi hammaslääkärikäynti, hammashoitaja tarkastaa muuten ja laittaa sitten hammaslääkärille, jos katsoo sen tarpeelliseksi. Tuskinpa siitä mitään tulee, jos hampaat on hoidettu, eikä ole mitään ilmiselviä pahoja purentaongelmia.
 
Meilläkin 4v menee ekan kerran hammaslääkärille (jos todetaan että karies löytyy niin silloin 3v),sitä ennen vain hammashoitajalla. Mekin skipattiin kuopuksen eka käynti kokonaan,mentiin vasta 2v:nä jolloin täällä meillä otetaan sylkinäyte. Ne pari ekaa käyntiähän on lähinnä sitä neuvontaa.
 
Meidän nuoremman ensimmäinen hammaslääkäritarkastus oli vasta 8-vuotiaana, vai olikohan tyttö kerennyt täyttää jo 9 vuotta.
Oikomishoitoja on tehty tytön ollessa 5-vuotias.
 
vierailija
Eihän tuon ikäisen tarvitse hammaslääkärillä olla käynyt, toisissa kunnissa eka hammaslääkäri tarkastus vasta kouluun mennessä. Suuhygienistillä tosin ennen sitä pari käyntiä, turhaan tuollaisesta stressata. Ja ei todellakaan ole mikään syy mitään ilmoituksia tehdä! Relax (y)
 
vierailija
En ole jättänyt lapsien hammastarkistuksia vain pakollisten varaan, joita on ennen kouluikää 2 kertaa.
Joka vuosi varaan hammashygienistille tarkistusajan ja ennen kouluikää on myös yhdellä lapsella kerran näytetty hampaita hammaslääkärille narskuttelun vuoksi. Samalla lapset tottuvat suun ja hampaitten tutkimiseen ja toivottavasti vältetään näin myös hammaslääkäripelko.

Ei maksa mitään ja varmistetaan ettei ehdi ongelmia kehittymään. En voi pitää meitä vanhempia täydellisenä lasten hampaitten huoltajina, vaikka harjataan aamuin illoin eikä sokerisia herkkuja tai juomia nautita.
 
vierailija
Meillä kävi kuopus ensimmäisen kerran hammashoitajalla 5 vuotiaana, sama, muutimme usein ja vapaita aikoja oli hankala saada. No, kyllä ne siellä kyseli että ja ihmetteli 'miksi ei näy tekstejä' aikaisemmista käynneistä, mutta ihmettely loppui kun ylläri ylläri kaikki oli enemmän kuin hyvin. Suosittelen kuitenkin säännöllistä hammaslääkärillä käyntiä ja jatkossa olen ehdottomasti huolellisempi. Ja joo ei tehty ilmoitusta mihinkään.
 

Yhteistyössä