lapsi naarmuisena neuvolaan

  • Viestiketjun aloittaja huoh...
  • Ensimmäinen viesti
huoh...
Sattui kiva pikku ylläri tuossa illalla juuri ennen nukkumaan menoa. Sisarukset nahisteli ja sisko onnistui raapaisemaan veljeään, jäi naarmut oikein. Heti tietysti puutuin siihen ja sanoin tytölle ettei ketään saa satuttaa ja anteeksi pyysi. Huomenna on kuitenkin sitten mentävä pojan neuvolaan, ja pojalla on naarmut kaulasta rintaan. Mitähän ne siellä sanoo? Että lasta on nyt pahoinpidelty? Pitääkö siellä riisua vaatteet mittauksia varten enää viisivuotiaana, lapsihan jää yksin huoneeseen? Jos ei pidä, niin sittenhän ne naarmut ei näkyisi.. Nykyään kun kaikesta tunnutaan "huolestuvan", niin mietityttää.
 
Asiallinen terkkari kyllä ymmärtää eron vahingon ja pahoinpitelyn välillä. Ja fiksu lapsi kysyttäessä vastaa kuinka jälki on tullut kunhan ei johdatella. Esimerkiksi "Oho, mitäs sulle on tuohon sattunut?" Sisko/veli raapas. Tai oho onko isi/äiti tehnyt tuon sinulle? Öö joo.
Fiksu hoitaja handlaa tilanteen kyllä.

On meilläkin lapset menny vaikka mitä jälkiä kehossa hoitoon ja neuvolaan ilman huolestumisia. Lapset kun sattuu koheltamaan.
 
Viimeksi muokattu:
Huoli pois
Älä suotta ajattele koko asiaa, ovat varmasti nähneet jos jonkinlaista normaalia ruhjetta lapsilla. Meillä on ollut mustaa silmääkin neuvolaan mennessä ja ei ole tarvinnut mielestäni erikoisemmin selitellä kuka muksi ketä tai mitä seinää päin kummitusta leikkiessä kävelivät. En nyt lähtisi heti ovelta selittelemään jälkiä josta saattaisi tulla erikoinen fiilis vaan vastaat asiallisesti mitä on tapahtunut jos edes kysyvät ja todennäköisesti kysyvät tuon ikäiseltä lapselta itseltään
 
khh
Kyllähän jo viisi vuotias osaa jo kertoa mitä kävi. Tuskin siellä riisuvat kun meidän muksulla oli 4 vee neuvola eikä siellä enää riisuiltu mitään. Paitsi pitkähihasen kun sai piikin käsivarteen
 

Yhteistyössä