Lapsi naarmutti oman perheen auton pilalle. Korvaako vastuuvakuutus???

  • Viestiketjun aloittaja "hädissään"
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja Äkäinen Hra Majuri;26841446:
Eipä tuota hyvin koulutettua 17v enää tartte vahtia
Ihan varmasti on ollut tilanteita, joissa lapsesi on jotain rikkonut joko tietämättömyyttään, tai tahallisesti. :p
 
Alkuperäinen kirjoittaja Äkäinen Hra Majuri;26841446:
Eipä tuota hyvin koulutettua 17v enää tartte vahtia
Äläs nyt, ei se koulutuskaan aina auta. Johan ne aikuisetkin tekee typeriä virheitä. Odota kun vetää kunnon kännit mitä sitten saa aikaan :stick:

No joka tapauksessa väitän, että kenenkään lapsuus olisi "virheetön". Meillä ainakin lapset saa elää =)
 
hghg
Mulla on olemassa niin sanottu pöljän pojan vakuutus jonka osuus kattaa juurikin nuo lapsen tekemät jutut niin omiin kuin muidenki autoihin yms. En nyt muista kuuluko se sit kotivakuutukseen osana, mutta maksat juurikin omavastuun itse ja vakuutusyhtiö korvaa tiettyyn summaan saakka.
Mistä vakuutusyhtiöstä nykyään saa pöljän pojan vakuutuksia? Yritettiin kysellä niin sanoivat ettei selllaisia ole enää olemassakaan. Ois tullu tarpeeseen yhden tosi pöljän tapauksen kanssa.
 
[QUOTE="vieras";26841111]Mikä on auton ilkivaltaturva? Korvaako se jos auto tekee ilkivaltaa liikenteessä[/QUOTE]
Se on ilkivaltaa jos joku vandaali tärvelee autoasi tarkoituksella. Esim potkaisee peilit paskaksi tai pasauttaa pesismailalla ikkunat rikki tms.Tällaista ei siis "tavalliset" vakuutukset kata vaan pitää olla erillinen ilkivaltavakuutus. Joissain voi sisältyä kaskoon.
 
gjlg
No tuskin auto on pilalla vaikka maalipinnassa on naarmuja. Jos vakuutus ei korvaa, kannattaa auto viedä maalattavaksi johonkin ei tyyriiseen paikkaan, vaikka ammattikoululle. Onneksi itsellä on parin tonnin Toyota jota muutama naarmu vain kaunistaa...
 
tee näin
Teet nyt seuraavaa:

Annat lapselle auton maalausvehkeet ja sanot, että siitä auton luota ei pois lähdetä, ennen kuin se naarmutettu kohta kimaltelee kauniisti kuin uusi. :)
 
omat ja naapurin kakarat
[QUOTE="aloittaja";26841175]Meillä on tässä ehkä kuusi perhettä joiden lapset ovat voineet olla osallisina... Mieluiten pistäisin oman vakuutuksen piikkiin, kun en tiedä tarkkaan milloin vahingot tapahtuneet.

oma lapsi väittää ettei ole tehnyt mitään.[/QUOTE]

Vastuun siirtäminen naapureille ja korvauksen saaminen heiltä tai heidän vakuutuksistaan alkaa tässä tapauksessa jo edellyttää poliisitutkimusta mahdollisten vastuunjakojen selvittämiseksi. Kuka naulan omisti? Kuinka pitkiä naarmuja kukin veti? Kuka yllytti? Oliko luotettavia todistajia? Lisäksi oman lapsen tekemä ilkivalta omaan omaisuuteen ei yleisesti ottaen sisälly vakuutukseen. Lisäksi tilannetta vaikeuttaa muutenkin, että ei ole tiedossa edes koska naarmuttaminen on tapahtunut. Ilkivaltavakuuutus kannattaa ottaa aina autoon, samoin kuin pysäköintivakuutus, jota ei tosin ole kaikilla yhtiöillä.
 

Yhteistyössä