Lapsi oksensi kerran, huomenna hoitoon?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Voi hitto kylläpä taas dilemman lykkäsi... Lapsi 2v oli siis tänään oksentanut kotona yhden kerran n. klo 18, itse en ollut silloin kotona. Sen jälkeen ei ole oksentanut, söi iltapalan hyvällä halulla, leikki ja touhusi illan normaalisti hyväntuulisena. Lapsella on ollut parin viikon ajan flunssa, ja nyt yskii välillä aika kovasti, kerran viime viikollakin oksensi yskänpuuskan yhteydessä. Nyt vaan mies oli ollut toisessa huoneessa eikä ollut kiinnittänyt huomiota siihen yskikö lapsi ennen oksentamista vai ei, ei siis tietoa onko tuo nyt yskään liittyvää vai joku virustauti. Olettaen että lapsi ei oksenna yöllä, veisittekö hoitoon huomenna?
 
"minä vaan"
Nythän on norovirusta liikkeellä vähän joka paikassa. Jos lapsi on oksentanut niin totta kai kotipäivä seuraavana päivänä! Jos flunssa on noin pahassa kunnossa, on syytä levätä!

Ajattele toisin päin: tahtoisitko sinä, että lapsesi päiväkotikaveri tuotaisiin hoitoon, vaikka olisi edeltävänä iltana oksentanut?
 
"Ap"
[QUOTE="minä vaan";28118004]Nythän on norovirusta liikkeellä vähän joka paikassa. Jos lapsi on oksentanut niin totta kai kotipäivä seuraavana päivänä! Jos flunssa on noin pahassa kunnossa, on syytä levätä!

Ajattele toisin päin: tahtoisitko sinä, että lapsesi päiväkotikaveri tuotaisiin hoitoon, vaikka olisi edeltävänä iltana oksentanut?[/QUOTE]

No enpä haluaisi, jos kyseessä jotain tarttuvaa, mutta jos oksennus on tullut yskän takia niin eipä se enää hoitokavereihin tarttuisi sen enempää kuin tähänkään asti. Eikä flunssa ole muuten mitenkään paha, jälkitautina vaan potee yskää ja välillä vaikka kovasti touhutessaan kun kurkku pääsee kuivumaan se yskänpuuska voi sitten yllättää.

Voiko yksittäinen oksennus olla oksennustauti?
 
"pk:n täti"
[QUOTE="Ap";28118060]

Voiko yksittäinen oksennus olla oksennustauti?[/QUOTE]

Tietysti voi.

Onko se nyt niin kamalaa olla töistä pois yksi päivä ja seurata muuttuuko lapsen vointi sen päivän, eli huomisen, aikana??
 
"moi"
nyt on tautiaalto, meillä oksensi viime tiistaina ja sitten oli pari päivää välissä ja oksensi taas. yleiskunto huono jo toista viikkoa joten ei viiä päiväkotiin.
 
Meillä kävi viimeksi koko perheen läpi mahatauti jossa osa oksensi kerran loput kahdesti.Toisaalta jos on yskäoksu niin onko lapsi tosiaan hoitokuntoinen jos yskänpuuskat on niin rajuja?
 
Viimeksi muokattu:
::
Näyttäisi tosiaan olevan liikkeellä sellaista tautia (ilmeisesti noroa?) että voi olla aika lievänäkin. Meillä poika oksensi kolme kertaa, tytöllä oli vaan vähän ripulia ja itselläni vähän pakki sekaisin yhden päivän ajan, mutta ei voi edes ripuliksi kutsua, miehellä oli vaan hieman etova olo.
 
voi olla vatsaflunssa
Meillä osa oksensi vain kerran ja osa monta kertaa, itsellä oli vain etova ja voimaton olo monta päivää. En veisi päiväkotiin. Juuri siten ne taudit leviää "ei meidän lapsella ole vatsaflunssaa kun oksensi vain kerran.." Joopajoo.

(Ja jos yskä on niin raju että oksentaa niin ei mielestäni ole myöskään päiväkotikuntoinen. Haluaisitko itse olla töissä siinä kunnossa että yskänpuuskan mukana tulee oksennus? )
 
"hei"
No ei todellakaan. Meillä on ollut nyt parin viikon välein oksutautia ees ja taas. Pienimmällä oli juuri sellainen, että oksensi vaan kerran, oli normaali välissä ja oksensi uudestaan 2 vrk kuluttua.

Oksennuksen jälkeen on syytä pysyä kotona 2 oksentamatonta vuorokautta. Enemmin et voi olla varma.
 
"hei"
[QUOTE="Ap";28118060]No enpä haluaisi, jos kyseessä jotain tarttuvaa, mutta jos oksennus on tullut yskän takia niin eipä se enää hoitokavereihin tarttuisi sen enempää kuin tähänkään asti. Eikä flunssa ole muuten mitenkään paha, jälkitautina vaan potee yskää ja välillä vaikka kovasti touhutessaan kun kurkku pääsee kuivumaan se yskänpuuska voi sitten yllättää.

Voiko yksittäinen oksennus olla oksennustauti?[/QUOTE]

Todellakin voi!

Ja juuri noin se tauti meilläkin meni!

Lisään vielä aiempaan (yksi lapsi, joka oksensi aina 2 vrk välein), että sisaruksensa oksensi koko taudin aikana vain kerran.
 
hystis
[QUOTE="mhm";28118093]En veisi hoitoon.

Mies toisessa huoneessa eikä kiinnittänyt huomiota vaikka vasta 2 veestä kyse? huhhuh.[/QUOTE]

Siis oletko itse ihan joka sekunti 2 veen kanssa samassa huoneessa? Uskomatonta! Tottakai lapsen perään pitää katsoa ja huolehtia turvallisuudesta mutta tuo menee jo yli, ettei voi esim. hakea toisesta huoneesta jotain ilman lasta. Tämä olikin varmaan provoiluksi tarkoitettu!

Tarkkailisin aamulla vielä vointia ja tekisin päätöksen sitten.
 
Minkä ihmeen takia niitä lapsia pitää viedä kipeänä sinne hoitoon? Oli kyse sitten flunssasta tai mistä tahansa.

1) Näin ne taudit sitten varmasti leviävät. Onko tässä ajatuksena se, että kun meillä ollaan kipeitä, niin muidenkin pitää sairastaa?
2) Miettikääpä kuinka kiva lapsestanne on kipeänä siellä hoidossa olla. Viihdytkö itse töissä, kun olet kipeä?
3) Sairas lapsi myös vaatii tervettä enemmän huomiota päiväkodissa, koska on yleensä itkuinen yms. Tämä on sitten taas pois muilta lapsilta.

Kyllä se työpaikka pysyy pari päivää pystyssä ilman sinuakin, ei ketään pitä _pakottaa_ sairaana mihinkään. Järki käteen!!!!
 
"mhm"
Siis oletko itse ihan joka sekunti 2 veen kanssa samassa huoneessa? Uskomatonta! Tottakai lapsen perään pitää katsoa ja huolehtia turvallisuudesta mutta tuo menee jo yli, ettei voi esim. hakea toisesta huoneesta jotain ilman lasta. Tämä olikin varmaan provoiluksi tarkoitettu!

Tarkkailisin aamulla vielä vointia ja tekisin päätöksen sitten.
No vähintään kuuloetäisyydellä olen ollut aina tuon ikäisen kanssa. Varsinkin jos saa yskänpuuskia joissa oksentaa. Ei se kovin paljoa vaadi että kiinnittää HUOMIOTA siihen mitä se muksu tekee vaikka olisikin eri huoneessa.

En tarkoittanut parin sekunnin tavaran hakua toisesta huoneesta, vaan sitä ettei isä ollut kiinnittänyt lainkaan huomiota siihen mitä ennen oksentamista tapahtui.

Sano vaan hysteeriseksi, mutta mussa tuossa on melkoinen riski tapahtua jotain.
 
"vieras"
tuohon vielä kun isä ei ollut kiinnittänyt huomiota oksennustilanteessa. Iseillä ei ole ns. äidinvaistoa ja eivät ole niin tarkkaavaisia lapsen kanssa vaikka kuinka yrittäisivät. miehet on miehiä ei siitä mihinkään pääse. Mutta en tarkoita että lapsi olisi turvaton isänsä kanssa.
 
[QUOTE="mhm";28119199]No vähintään kuuloetäisyydellä olen ollut aina tuon ikäisen kanssa. Varsinkin jos saa yskänpuuskia joissa oksentaa. Ei se kovin paljoa vaadi että kiinnittää HUOMIOTA siihen mitä se muksu tekee vaikka olisikin eri huoneessa.

En tarkoittanut parin sekunnin tavaran hakua toisesta huoneesta, vaan sitä ettei isä ollut kiinnittänyt lainkaan huomiota siihen mitä ennen oksentamista tapahtui.

Sano vaan hysteeriseksi, mutta mussa tuossa on melkoinen riski tapahtua jotain.[/QUOTE]

No kyllä taidat olla aika hysteerinen.
 
Ddr
Luepa Terveyskirjastosta Noro-virusohje! Oksennuksen/ripuloinnin jälkeen pitää olla KAKSI tervettä päivää ennen päivähoitoon menemistä. Samalla se flunssakin menee paremmalle mallille..,
 
"Ap"
Ei hätää, ei viety lasta tänään hoitoon, kun mieskin oli sen verran flunssainen niin jäi ihan mielellään kotiin... Lapsi ei ole edelleenkään oksentanut sen yhden kerran jälkeen, joten huomenna on kyllä hoitoon menossa. Mitä tulee isän "huolimattomuuteen", niin kyllä vähän itsekin ihmettelin ettei mies ollenkaan ollut kiinnittänyt huomiota siihen yskikö lapsi ensin vai oksensiko tuosta vaan. Mutta hän oli kuulemma ollut lasten kanssa kuuntelemassa lasten cd:tä ja tanssimassa, ja 2-vuotias oli sitten mennyt toiseen huoneeseen, jossa oli oksentanut. Mies oli havahtunut kun 2v oli ollut hetken aikaa hiljaa ja mennyt katsomaan, niin lapsi oli keskittyneenä tutkinut yrjöä paidan rintamuksella... Luulen että lapsi vaan riekkumisesta sai kurkkunsa niin kuivaksi että yskänpuuska tuli rajumpana ja siksi oksensi.
 
toipilaspäivät kunniaan
No hyvä, ettei tuon pahempana tullut vaikka noroa olisikin ollut. Meillä oltiin minä ja pieni molemmat aika heikkoina vuorokauden, pahimmillaan toisen paran kuume nousi 39,7:ään. :( Miehelle ei tullut muuta, kuin vähän huono olo ja mahaa kaiversi.

Mutta en tosiaan veisi oksentanutta lasta hoitoon heti seuraavana päivänä, joten ihan hyvä, ettette vielä toista hoitoon kiikuttaneet. :) Vaikuttaa kuitenkin siltä, että jos yskäkin on noin kovana vielä, että ei ole hoitokunnossa. Helppohan tässä on paasata, kun on yksi lapsi kotihoidossa, joten niitä toipilas- ja varalta-päiviä on helppo pitää. Mutta kun on ihan satavarmaa, että mekin saatiin se tauti perhekerhosta, niin tuntuu että ihmiset ei oikein tarpeeksi pidä niitä varapäiviä ja toipilasaikoja. Vaikka oma lapsi pääsisi helpommalla, jollekin toiselle se tauti voi iskeä kovana. Oli aika karsea arpoa, että joutuuko lähtemään keskellä yötä päivystykseen vai saako kuumelääkkeen jollain tapaa pysymään toisen massussa, kun supot tulee ulos yhtä helposti kuin suun kautta otettavatkin lääkkeet.
 

Yhteistyössä