Lapsi unohti yhden kerran pyöräilykypärän ja sai rehtorilta 2vkon

  • Viestiketjun aloittaja 2km matka
  • Ensimmäinen viesti
***
Sitä mieltä, että pyöräilykielto kahdeksi viikoksi on ihan hyvä tapa muistuttaa lasta pyöräilykypärän tärkeydestä. Tuosta takavarikoinnista en osaa sanoa, se menee minusta hieman yli (onko ylipäätään edes oikeutettua mitenkään?).
 
Ärrimiau
Asiallista. Voi kun autoilijoiltakin otettaisiin pois auto vähäksi aikaa, kun rikkovat liikennesääntöjä.
Onhan se pyöräilykypärän käyttökin laissa säädetty.
 
"Piika-äiti"
Hyvä kuulla, että on kouluja, joissa asiaan puututaan. Juuri näin kuuluu tehdäkin.

Aion kertoa hienosta mallistanne vanhempainyhdistyksellemme ja ehdottaa meille vastaavaa käytäntöä.
 
ihan ok. kypärä kuuluu pyäräilyyn,ilman sitä ei polkemaan saa lähteä. no ehkä viikko olis riittänyt. mutta sääntö on hyvä, että ollaan tosissaan

ja koulumatkahan on kouluaikaa eli eikös se kuulu koulun vastuuseen. eiks oo sääntökin ettei ekaluokkalaiset esim saa tulla pyörällä kouluun
 
Ihan hyvä. Ehkä se virkistää muistia kun pari viikkoa kävelee kouluun. Eikös se nyt ole ihan lakiinkin kirjattu se pyöräilykypäräpakko? Se että siitä ei saa poliisilta sakkoja ei tarkoita sitä ettei sitä tarvii noudattaa. Ihan jokaisen omaksi parhaaksihan se on käyttää sitä kypärää.

Tuo pyörien takavarikointi on sit taas musta mielivaltaista eikä koululla ole siihen mitään oikeutta. Miksi koululla olisi oikeutta tehdä sellaista mitä poliisikaan ei voi tehdä? :eek:
 
juuh
Tosi hyvä, että kypärän käyttöä valvotaan ja valitettavaa, että koulu sen joutuu tekemään. Kypärää ei voi unohtaa, jos se on jo vauvasta asti kuulunut pakollisiin pyöräilyvarusteisiin. Ihan samalla lailla, kun turvavyötä ei voi unohtaa autoon mennessä. Säännöt ilman rangaistuksia on ihan turhia. Takavarikointiin ei kyllä ole oikeutta, se on totta.
 
"vieras"
Aika ankaraa yhdestä kerrasta pistää kahden viikon kielto. Sinänsä hyvä, että kypäränkäyttöön puututaan, mutta luulis nyt saavan vaikka varoituksen ensin. Ja pyörää ei kyllä voi koulu takavarikoida ellei vanhemmat siihen suostu.
 
Hyvä homma että asiaa edes jossakin valvotaan. Minä huomautin lapsemme luokanvalvojaa siitä, että juuri kukaan ko koulun oppilaista ei käytä kypärää. Tämä hyväkäs vastasi että eivät voi sille mitään kun laki ei sitä vaadi.

Eli suomeksi että EVVK.
 

Yhteistyössä