Lapsienne ikäerot

Meillä on pojat 11v ja 8v. ja tyttö on 1v2kk. Pojilla on siis 3v. ikäeroa pidin siittä ettei ollut kahta vaipotettavaa yhtäaikaa ja 3v.kassa voi jo suunnitella ja keskustella asioista. Minkäänlaista mustasukkaisuutta ei ollut. Näin siis meillä :heart:
 
Vanhimmilla lapsilla on ikäeroa 2v2kk ja se tuntui hyvältä väliltä, oli leikki seuraa toisilleen. Kolmannen ja toisen ikä ero on 12v8kk ja siinäkin on omat hyvät puolet. Se ett vanhemmat lapset on jo isoja ja osaavat tehdä jotain jo itsekkin ja siten on aikaa enemmän kuopukselle.
 
Ensimmaisen ja toisen lapsen ikaero on 4v. ja toisen ja kolmannen valinen ikaero on tasan kaksi vuotta. Mielestani pienempi ikaero on parempi (ainakin lapsille ;) ) , silla he leikkivat paljon yhdessa ja kiinnostuksen kohteet ovat samat.
 
kukkerikuu
2 v ja 15 päivää. Tällä hetkellä tukkanuottasilla ovat koko ajan mutta kyllä se siitä lutviutuu. Luonto hoiti onneksi tehtävänsä kun jätin pillerit pois että kakkosen raskautta ei tarvinnut odotella montaa kuukautta.
 
Esikoisen ja keskimmäisen ikäero on reilu 5v ja keskimmäisen ja kuopuksen ikäero 2v 6kk. Ajatuksena meillä oli että kaksi ensimmäistä lasta ois ollu 3 vuoden sisään, mutta "yläkerran herra" oli erimieltä. Mutta täytyy myöntää että jälkimmäisellä pienemmällä ikäerolla syntyneiden kanssa on melkoista huisketta. =)
 
Ikäeroa 1v 10kk. Toivottavasti helpottaa ensi vuonna... huokaus! nyt siis sisko 10 kk ja veli 1v 8kk. Ja ilmassa on niin paljon ja usein mustasukkaisuutta että välillä meinaa hermo mennä! Veljellä kun on uhma, minäitse, mustatukkaisuutta jne.kaikkea yhtäaikaa. Mutta, onhan sisaruksista toki iloakin jo toisilleen ja ovat kovin kiintyneitä toisiinsa. Vaikka välillä raskasta, eivätköhän jo pian löydä yhteisiä leikkejä :wave:
 
Kahdella ekalla ikäeroa on 1v1kk-ei ollut mustasukkaisuutta,leikit osui yksiin nopsasti..
Toisen ja kolmannen kanssa ikäeroa oli 3v4kk-ja mustasukkaisuutta oli havaittavissa,varsinkin siinä vaiheessa kun kuopus lähti liikkeelle ja osallistui leikkiin..
 
Esikoisen ja kuopuksen ikäero 6,5 vuotta. Tammikuussa on tulossa vauva, joten jos kaikki menee hyvin on keskimmäsen ja kuopuksen ikäero 1 v 7 kk. Ajattelimme olevan helpompaa kun ei tarvitse aloittaa vauvavaihetta taas kerran alusta. Tuntuu vaan itsestä että koko ajan imettää tai on raskaana. Ennen keskimmästä kun oli tuulimunaraskaus, joten nyt jo 2,5 vuotta ollut joko raskaana tai imettänyt.
 
Ikäeroa 1v9kk eli kakkonen sai alkunsa esikoisen 1-v synttäripäivänä =)
On mielestäni hyvä ikäero nyt kun alkavat leikkiä keskenään. Alussa oli kyllä vähän raskasta, mutta olisi voinut olla vielä raskaampaakin. Onneksi kakkonen on ollut helppo ja hyväuninen.
 
Meillä ensimmäisen ja toisen lapsen ikäero tasan 1,5 vuotta, seuraavien 2 vuotta. Tietysti paha mennä sanomaan mikä on hyvä ikäero ku ei ole kokemusta kuin näistä. Hyvin on kuitenkin leikkikavereita omasta takaa, tottakai rähinää ja mustasukkaisuuttakin on riittänyt, mut miusta hyvä on näin... =)
 
anne-68
Mulla muksut syntyneet v-88,-95 ja-04,et aiikamoiset ikäerot ovat.Niissä on hyvät ja huonot puolensa tietysti.Jos tilanteeni jostain ihmeen syystä olisi jo kauan ollut näin hyvä ja tasainen kuin nyt ja järjenjuoksuni sama kuin nyt,olisin tehnyt lapset melkolailla peräkanaa.On kyllä hiivatinmoista jossittelua!jos ja jos ja jos...Mut hyviä puolia on se ettei ole montaa taaperoa hoidettavana yhtäaikaa,ei ole niin kauhean kuormittavaa itselle.ja on isommat sisarukset antamassa lyhytaikaista hoitoapua jos tarvis tulee(harvoin tulee kylläkään).Ja se tietty vielä on kiva että on jokainen saanut olla kauan aikaa se "ainoa pieni",saanut sylitellä rauhassa vuosikausia tarvimatta jakaa sitä.Mut anyway:enemmän heistä seuraa toisilleen olisi jos olisivat enemmän samanikäisiä.Hyvänen aika,jos tyttäreni saa muksun siinä iässä kuin minä hänet aikanaan,olen "mamma" jo kun nuorimmaiseni on vasta 4v...Mut mikäs sen hauskempaa,eipäs tarvitse vauvakuumeilla kun saa hoidella lapsenlastaan!
 
On hyvä että siitä välillä muistutetaan, että lapsi ei aina tule niin kuin itse suunnittelee. Pitää olla onnellinen että on saanut lapsia tai useampia, ikäerolla mikä nyt on ollut tullakseen. Kaikki ei saa yhtäkään...

Meillä kolme lasta, ikäero ekoilla 1v 5kk, ja kuopuksen ja keskimmäisen väli 2v 9kk. Toki oli hässäkkää kun ekat oli pieniä, mut nopeesti se alkaa helpottamaan. Kolmannen kans oon saanu nauttia vauvan tuoksusta eri tavalla, isommat leikkii tosi paljon keskenään. On ihanaa olla äiti!
 
Meillä on ekan ja tokan väliä 4v8kk:isommasta oli jo apua, mutta ei heistä sitten oikeen ole ollut toisilleen seuraa.
Tokan ja kolmannen väliä on 1v2kk:eek:li kaksi vauvaa, mutta ei se tuntunut työläälle ja ovat nyt ylimmät ystävät(tyttöjä molemmat).
Kolmannen ja neljännen väliä on 1v7kk:ei vaikea väli tämäkään.
Neljännen ja viidennen väliä 2v1kk:ehkä hankalin ikäero, muttei nyt mitenkään mahdoton ja ovat nyt hyvät kaverit, vaikka toinen onkin tyttö ja toinen poika.
Viidennen ja kuudennen ikäeroksi TULEE 3v8kk.
 
Tasan 1v ja 8kk:ta.
Alussa oli rankkaa kun oli kaksi vaippapeppua hoidettavana, mutta nykyään aivan ihanaa, poika reilut 3v ja tyttö vajaat 2v eli ovat hyviä kavereita toisillensa ja saan itsekin tehtyä kotiaskareita ym.ta siinä samalla.
Itse en alunperin toivonut näin pientä ikäeroa, mutta onneksi mies osasi puhua minut ympäri tässäkin asiassa, sillä nyt ne vaippajutut on jo kohta historiaa meidän kohdalla ja enkä kyllä enään jaksaisi yöherätyksiäkään.....eli sopiva ikäero meille!
 
Sinäminä
Meillä on pojat 6v ja 1v.Tyttö on 4v.
pidän ikäeroa hyvänä.Jotkut sanovat,että lapsilla tulee enemmän riitoja/tappeluja kun on ikäeroa vähän.(joidenkin mielestä toisinpäin)
Meillähän ei sitä ikäeroa ole kovin paljon,mutta ei kovin vähänkään.Eipä tunnu riitelevän..No mitä sitten 6v ja 4v tuossa kinastelevat pieniä asioita.
Ikä ero on minusta hyvä niinkui ''peräkkäisillä'' lapsilla 2-4vuotta.
 

Yhteistyössä