Lasten ikäero vuosi, miten liikkuminen paikasta toiseen?

Toinen vauva kasvamassa masussa, esikoiselle ja kuopukselle tulee ikää noin 1v1kk. Meillä on käytössä Emmaljungan yhdistelmät ja olen miettinyt sisaristuimen laittamista siihen (juu, meillä lenkkeillään yleensä niin, että äidin kädet on kyllä rattaissa kiinni). Seisomalauta tuskin on vielä esikoiselle hyvä vuoden ikäisenä eikä varsinkaan pitkillä matkoilla.
Asutaan kaupungin laitamilla ja jonkin verran liikutaan bussilla, mutta rattaita joutuu liikuttelemaan joskus myös autossa eli tuplat tuntuu vähän hankalalta ja tilaa vievältä kapistukselta. Plus niiden säilyttäminen pienessä eteisessä/käytävässä joka on jo muutenkin ahdas kuulostaa mahdottomalta.

Onko joillain kokemuksia emmaljungien sisaristuimesta? Tai kenties joku muu hyvä varteen otettava vaihtoehto, miten päästään jatkossa kahden lapsen kanssa liikkumaan.
 
"viiden äiti"
Meillä isommilla oli vaunut ja niissä sisaristuin. Nuoremmilla oli tuplat, jossa sai vauvan nukkuma-asentoon ja isomman ns. rattaisiin. Lisänä oli avorattaat ja isommilta jääneet vaunut. En tykännyt sisaristuimesta, koska se teki vaunuista kiikkerän. Molemmat vaunut olivat Oran.
 
[QUOTE="mielipide";30789860]Pieneen tilaan taittuvat tuplarattaat hommaisin.[/QUOTE]
Olisko esimerkkiä, minkä merkkisiä näitä on? Ne perus matkarattaathan taittuu pieneen tilaan, mutta eipä tullut mieleen, että tuplatkin saisi suht hyvin taitettua.
 
"hymiö"
Meiltä löytynyt yhden istuttavat rattaat seisomalaudalla, mutta esikoinen suostui seisomaan siinä vasta päälle kahden vuoden. Joku halpis sisaristuinkin oli, muttei koskaan käytetty, kun saatiin tuplarattaat jotka ovat kyllä ihanan käytännölliset, kun liikutaan paljon kaupungilla missä voi molemmat nukkua päiväunensakin.

Puistoillessa on myös pienempi ollut kantoliinassa.
 
"Tuplat"
En osaa kuvitella että pärjäisin tuon kohta 1v:n kanssa pelkällä sisaristuimella. Nukahtaisi siihen istuma-asentoon sitten. Hiukka epämukavaa.

Tuplat meillä oli kun ikäeroa on n. 1,5v. Tuplista siirryttiin seisomalautaan nyt keväällä kun isompi on 2,5v ja vauva kohta 1v. Vauva tarvitsee ehdottomasti vielä kunnon rattaat joissa nukkua.
 
"been there"
Hommaa kunnon tuplat jossa molemmat saa nukkumis asentoon. Voi tulla niitäkin hetkiä on vain pakko lähteä 2 tunnin vaunulenkille että esikonenki saa nukuttua\lapset yhtä aikaa nukkumaan helposti ja itselle rauhaa, hiljaisuutta ja happea.
 
Aivan, enpä tullut ajatelleeksi, ettei tossa sisaristuimessa sitten kyllä nukutakkaan. Voi rähmä, ehkä se on sitten pakko alkaa niitä tuplia miettimään sitten kuitenkin.
Manduca on käytössä, että periaatteessahan se menee sitten joko esikoinen selässä tai vauva edessä, jos viihtyvät. Voi sitten palata siinä vaiheessa noihin omiin yhdistelmiin..
 
juuuh
Kunnon tuplat, joissa kummallekin tilaa nukkua. Kuskatkaa autossa niitä manducaa ja yhdistelmiä. Vuosikas nukahti usein rattaisiin ja jätin monestikin ulos nukkumaan molemmat lenkin jälkeen.
 
"Pipari"
Meillä oli isompi ikäero (tasan kaksi vuotta) ja mentiin ekat puoli vuotta esikoinen Emmaljungan yhdistelmissä ja vauva Manducassa. Vauva huusi kuin syötävä pötköllään vaunuissa. Sitten siirtyi esikoinen seisomalaudalle ja vauva vaunuihin kun niissä suostui puolivuotiaasta alkaen vähän pystymmässä asennossa olemaan.

Sisaristuinkin oli, mutta se oli niin outo härveli, että jäi asentamatta. Enkä tiedä, kuka siinä olisi istunutkaan, vauvaa ei tietenkään voinut istuttaa ja esikoinen painoi jo parivuotiaana yli 15 kiloa...
 
Meillä on brion go -rattaat, joita käytän tilanteen mukaan joko vauvan vaunukopalla tai sitten ratasosalla varustettuna. Lisäksi tuplat (brio wave). Lapset 2kk ja 1v8kk.
Variaatiot:
- Vauva kopassa ja isompi kävelee kunnes ei jaksa niin pääsee taaperoreppuun. Jaksaa parikin km helposti, mutta eteneminen on tietysti hidasta kun jokainen kivi pitää tutkia. Taapero painaa vaan hyvälläkin repulla kantaen sen verran, että kovin pitkiä aikoja ei äiti jaksa.
- (meidän favourite tapa) Isompi rattaissa ja vauva liinassa. Isompi kävelee kyllä tuolloinkin osan matkasta, jos ei ole kiire. Itselle voi tulla vähän kuuma kun on patteri kiinni kropassa eikä sadekelillä toimi, kun vauva jää sateelle alttiiksi. Kädet kun ei riitä enää varjon pitelyyn tuossa. Muuten kaikkein kätevin, jos ei olla tuntikausia liikkeellä.
- kokonaan ilman rattaita eli vauva liinassa ja isompi kävelee. Kauniilla kelillä ja kun on aikaa. Sitten vaa harmittaa kun isompi saa itkupotkuraivarit eikä suostu kävelemään enää metriäkään.
- tuplilla kun on pakko ja ollaan pitkään liikkeellä. Vaikka nuo ovat kapeimmasta päästä vierekkäismallisia, niin silti on tullut useammankin kerran vanhoissa Stadin rakennuksissa eteen tilanne etteivät ne mahdu sisään hissiin. Eli liina saa olla mukana aina :)

Tuplia säilytämme varastossa ja toisia rattaita sisällä kokoontaitettuna. Asutaan rivarissa.
 
"Ninni"
Minä voin lämpimästi suositella iCandyn tuplia (meillä Pear, mutta se on vanhahko malli), näissä on tosiaan hurjasti eri mahdollisuuksia, miten rattaita voi käyttää. Rattaat, vaunut, yhdelle tai kahdelle, saa kiinni turvakaukalon ja istuimet aikalailla miten päin vaan. Aisan säätö on ihan huippu ja tosi näppärät kaupungissa ja julkisissa. Kulkee kuitenkin myös talvikelillä kun on isot takarenkaat. Hyvän näköiset! Teillä varmaan käyttöäkin tulisi kun on noin pieni ikäero. Meillä lapsilla väliä 1v10kk ja mietin tarvitaanko tuplia ollenkaan. Onneksi ostin (käytetyt kyllä)!

Itse vertasin näitä lähinnä p&t:iin (en tykännyt kun tuntui, että vauva on ihan "muovikassissa" maan rajalla) ja city selectiin, joka oli mun mielestä tosi painavan oloinen jo ilman lapsia. ABC oli jotenkin toooodella pitkä ( eli epäkäytännöllinen?) ja Bugaboo ihan helkkarin kallis ja ahtaan oloinen (ja itse en halunnut vierekkäin istuttava missään nimessä)
 
Jos olis ollut fiksu niin olis ostanut suoraan kyllä ne Bugaboon Donkeyt heti tuon vanhemman lapsen kohdalla, koska niistä pystyy tekemään yhden ja kahden istuttavat aika kätevästi. Kun siis tykkään että vierekkäiset paikat on parempi kuin peräkkäiset, omaan tarpeeseen. Nyt pidetään "turhaan" useampia rattaita. Mutta onhan noilla kaikilla ihan hyvä jälleenmyyntiarvo, että pääsee eroon kun haluaa.
 
joggerit
Tuuletan kans baby joggerin city selectin puolesta vaikkakin vasta kk kuluttua tulee toinen kyytiläinen.. Ovat nyt muuten tosi hyvässä tarjouksessa verkkokauppa.com issa.. :)
 

Yhteistyössä