LED/vesiviljely -pöytäyrttipuutarha - Mikä paras?

  • Viestiketjun aloittaja kaupan yrtit kasvuun
  • Ensimmäinen viesti
kaupan yrtit kasvuun
Ruokakaupasta hankittujen yrttiruukkujen säilytykseen ja kasvatukseen on monta erilaista LED-valo/vesiviljely pöytäyrttipuutarhaa. Mutta mikä niistä kannattaisi ostaa?

Fiskars HerbGarden -yrttipuutarha
Fiskars HerbGarden -yrttipuutarha | Sisäviljely | Puutarha | Verkkokauppa.com

Fiskars KitchenGarden -pöytäpuutarha Basic/Premium
Fiskars KitchenGarden Basic -keittiöpuutarha | Sisäviljely | Puutarha | Verkkokauppa.com
Fiskars KitchenGarden Premium -keittiöpuutarha | Sisäviljely | Puutarha | Verkkokauppa.com

Tregren Genie Kitchen Garden -vesiviljelylaite
verkkokauppa.com/fi/product/37811/dntqn/Tregren-GENIE-Kitchen-Garden-vesiviljelylaite-valkoinen

Tregren Herbie Indoor Garden
verkkokauppa.com/fi/product/17225/dcrjj/Tregren-HERBIE-Indoor-Garden-valkoinen

Plantui Smart Garden White -älypuutarha
verkkokauppa.com/fi/product/41459/fbgtf/Plantui-Smart-Garden-White-alypuutarha-valkoinen

..onko kokemusta?

Tarkoitus olisi laittaa basilika, minttu, persilja.. ym. kasvamaan LED-valon alle tuollaiseen laitteeseen, kun omassa ruukussa kasvaen tulee pitkiä ja vähälehtisiä. Kysymys kuuluu, otetaanko kaupan yrtti multaruukustaan pois ja pestään multa kokonaan pois ennen vesiviljelyruukkuun/alustaan laittoa? Pitääkö veteen laittaa ravinteita, vai riittääkö pelkää kraanavesi, jota vaihdetaan kohtuu usein? Jos ravinteita pitää käyttää, niin mitkä vesiviljelyravinteet ovat syötäviin yrtteihin turvallisia, ja saako niitä jostain edullisemmin kuin näitä laitteita myyviltä sivuilta joissa melko arvokkaat merkkiravinteet?

Mikä noista pöytäyrttipuutarhoista olisi siis paras 3 tai useammalle yritille?
 
osviittaa
Vertailu pöytäpuutarhoista: Tuoreita yrttejä keittiön pöydältä
http://www.energiaviesti.fi/vertailut-2/vertailu-poytapuutarhoista-tuoreita-yrtteja-keittion-poydalta.html
 
"viherpeukalo"
Meillä on Click and Grow'n pöytäpuutarha kolmelle yrtille ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Siinä ei siis isketä mitään kaupan purkkia laitteeseen, vaan ns. patruuna, josta yrtti alkaa kasvaa. Mullassa on sitten valmiina kaikki ravinteet. Tykkään tosi paljon ton muotoilusta ja muutenkin on ollut kyllä hintansa väärti. Meillä on ollut nyt muutaman kuukauden ja vieläkin on saman "patruunan" yrtit purkissa :)
 
"Rii"
Itse kyllä kokeilisin ensin sen loppuunsyödyn yrttiruukun laittamista ihan tavalliseen multaan (alkaako se kasvattaa uutta vartta ja lehtiä?) ennen kuin investoisin tuollaisiin.
 
vesiviljely kannattaa
[QUOTE="Rii";30333173]Itse kyllä kokeilisin ensin sen loppuunsyödyn yrttiruukun laittamista ihan tavalliseen multaan (alkaako se kasvattaa uutta vartta ja lehtiä?) ennen kuin investoisin tuollaisiin.[/QUOTE]
Vesiviljelyssä yrtit kasvavat paljon nopeammin ja runsaammin.
 
toimivaa
Tregren GENIE Kitchen Garden -vesiviljelylaite 69,90 € on paras. Gigantissa 79 € tällä hetkellä.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/37811/dntqn/Tregren-GENIE-Kitchen-Garden-vesiviljelylaite-valkoinen
 
"yrtti"
Plantui on toiminut meillä huippu hyvin. On kivan näköinen, valaisee myös mukavasti. Koko keittiön koriste. Yrtit kasvaneet hyvin ja nopeasti, maistuvat hyviltä. Kevääksi laitan siihen orvokkeja, tulee tosi kaunis. Suosittelen!
 
heijuntit
juntit hei!
sanotte että vesiviljely on paljon nopeempaa mutta kukaan ei mainitse aikoja :)
taitaa tuollanen kallis vesiviljely olla pelkkää humpuukia joka ei koskaan maksa itseään takaisin
 
koti rusakko
hommasin tollasen plantuin. kun kerran on suomalainen. viikossa tuli kaikki pinnalle ja eikä aikaakaan kun sai laittaa ekan korokepalan väliin. paketin kyljessä oli aikajana että noin 14 pv ensimmäiseen korokkeeseen ja siitä toiset 14 pv alkaa poiminta. tähän asiti mennyt kyllä nopeemmin... vielä en oo maistamaan päässy mut näinä päivinä otan maistiaisen! paketin mukaan satoa on noin 30pv. ei se mikää kasvissyöjän loputon keidas ole mutta varmasti hyvä lisä ilman säilöntäaineita! vähän oli hintava mut jos fiskarsin maksaa 170 € ja osaa laittaa valolle eri sävyjä niin on se minusta pikkasen liian vähän osaamista sille rahalle. annoinpa tuntemattomalle merkille mahdollisuuden!
suosittelen ainakin toistaiseksi!
paketissa olleen ohjeen mukaan kun käy plantuin sivuilla saa yhden setin lisää yrttejä ilmaiseksi!!
mitähän muuta se osais kasvattaa... ;)
 
Mulla sellainen Indoor Garden. Kovasti oon tykännyt. Yrtit laitetaan sinne kaupan muoviruukuissa. Kasvavat kovaa vauhtia ja vettä saa lisätä muutaman päivän välein. Ravinteitakin saa ostettua erillisissä pusseissa. Välillä käytän ravinteita, mutta useimmiten pelkällä vedellä mennään..
 
Plantui
Valo on yrttien kasvattamisessa yksi tärkeimpiä asioita. Plantui Smart Gardenissa tähän on kiinnitetty erityistä huomiota. Led-valojen teho on säädetty valikoimamme kasveille sopivaksi, ja spektrit ovat optimaaliset yhteyttämiselle. Näin kasveista tulee tiiviskasvuisia ja runsassatoisia. Oikeanlaisissa olosuhteissa yrteistä tulee intensiivisen makuisia. Rakenteeltaan ja maultaan Plantuin yrtit ovat parempia kuin kaupan ruukkuyrtit, lisäksi ne ovat aina ehdottoman tuoreita.

Taimien kasvun seuraaminen on ilahduttavaa, kun yrtit kasvatetaan alusta asti itse. Plantui kasvikapseleissa on jo valmiiksi siemenet, myös ravinne tulee pakkauksen mukana. Kotipuutarhurin tarvitsee vain laittaa kapselit laitteeseen ja lisätä vettä ja ravinteita säiliöön. Laite huolehtii sopivasta kastelusta ja noudattaa käyttäjän valitsemaa vuorokausirytmiä. Pumppu käy vain muutaman kerran päivässä ja on lähes äänetön.

Kun kasvit ovat kasvaneet riittävän suuriksi, voi satoa kerätä jatkuvasti. Kasvit uusiutuvat sitä mukaa kun lehtiä poimitaan ja taimia latvotaan. Mikä tärkeintä, hävikkiä ei tule yhtään!
 
vieras*
Kuningaskuluttaja testasi:

Pöytäpuutarhat lisäävät kaupan ruukkuyrttien ikää viikkoja
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/25/poytapuutarhat-lisaavat-kaupan-ruukkuyrttien-ikaa-viikkoja
 
vierailija
juntit hei!
sanotte että vesiviljely on paljon nopeempaa mutta kukaan ei mainitse aikoja :)
taitaa tuollanen kallis vesiviljely olla pelkkää humpuukia joka ei koskaan maksa itseään takaisin
Juntti kysyy aina kaikessa kuinka kauan kestää takaisinmaksussa. Kauanko kestää sen kapisen saksanpaimenkoiran tai Tallinnan kaljojen takaisinmaksussa. Selvästi ei ole omaa kokemusta vieläpä jos edellyttää joitain taulukkoaikoja kasveille ja onhan se köyhälle kalliskin. Sen pleikkarin, taulutelkkarin ja iphonen jälkeen.
 

Yhteistyössä