Lehmänmaitoon siirtyminen

Ois kiva kuulla kokemuksia siitä miten ja missä vaiheessa olette siirtyneet lehmänmaitoon lapsen ruokavaliossa (lähinnä juomapuolella), että vois itekkii kenties hieman viisastua aiheen suhteen.:D
Meiän heppuli on vielä vajaa 1v, mutta on jonkin aikaa jo saanut ruoassa lehmänmaitoa. Nyt oon hikkupiljaa joskus kokeillut myös laittaa maitoa korvikkeen sekaan, että masu tottuis. Tuntuu, että masu kuitenkin mahdollisesti vielä reagoi tuohon maitoon... Ainakin kakka tulee löysempänä kun on saanut tavallista maitoa ja en oo ihan varma, että vaivaako masu muutenkin toisinaan, lähinnä öisin (kun tulee hampaitakin (poskareita) nyt samaan aikaan niin on vaikea sanoa...).

Kuin nopsaan teiän pienet on tottunu lehmänmaitoon, ja onko siityminen tapahtunu helposti (kun maitohan ei oo yhtä makeaa kuin korvike)? Ja tosiaan että missä iässä on alkanu mennä maitoa mukista / pullosta korvikkeen / äidinmaidon sijaan? :)

Kiitosta paljon jo etukäteen vaivaanäkeville!! :D
 
Hapanmaitotuotteita menee jo suht usein eikä masu niihin reagoi mitenkään (on annettu jo vajaa 10kk iästä asti nousujohteisesti). Eikä siihenkään, että puuro tehdään nykysin aina maitoon.
En oo tuostakaan ihan satavarma, että tekeekö se tavallinen maito korvikkeen seassa sitä masuvaivaa... On muutama muukin juttu, jotka on epäiltyjen listalla. Niin harvakseltaan on tullu sitä tavallista maitoa kuites käytettyä, ja aina tosi pieniä määriä (ihan 10-20ml). Täytyis ottaa ja kokeilla se asia "kunnolla" (eli siis niin, että asian vois kunnolla todeta, en nyt tarkota, että lataisin jonkun ison annoksen lehmänmaitoa kerralla :D) niin sithän tuo selviäis. Tosin pojalla on edelleen kakka normaalistikin suht löysää, ei mitään papanoita. :p
Toi yöheräämisten tulkitseminen on aika poppamiesten hommaa. Heppuli heräili aiemmin ehkä 1-2 kertaa yössä, mutta nukahti nopsasti uudestaan. Aattelin, että jos masu purnais, kun tuntui pieru haisevan pinniksessä. :D Mut tosiaan noita poskareita on tehty jo pitemmän aikaa ja välillä on tuntunu, et heppu näkee pahoja uniakin ja herää niihin. Nyt taas on nukuttu pari yötä kuin unelma. Ja eihän noille heräämiselle aina ees välttämättä oo mitään selvää syytä...:O
 
Viimeksi muokattu:
Hapanmaitotuotteita alkoi saamaan siitä 10 kk iästä, tykkää kovasti, paitsi piimästä. Mitään mahaongelmia ei ollut. Kevytmaitoa oon tarjonnut jo monta viikkoa, mutta maistaa kerran eikä sen jälkeen huoli : / Imetän vielä, niin tietysti maistuu pahalta, kun ei ole makeaa. Pitääköhän lämpimän tuttelin kautta kokeilla totuttaa? Ikää pojalla 12,5 kk.
 
Meillä kans aloitettiin hapanmaitotuotteilla 10 kk ikäisenä. Hyvin maistu kaikki, eikä mitään vatsaoireita tullu. Sit vähän ennen 1 v. ikää siirrtyyiin ihan suoraan vastikkeesta kevytmaitoon. Hyvin maistu, eikä vatsa reagoinu sen kummemmin.
 
Jee, lehmänmaito ei tee enää masuoireita! Se vaati vain muutaman kerran kokeilun, että masu tottui (paitsi kakka haisee järkyttävän paljon pahemmalle kun juo tavallista maitoa.:D Korvikemaito-kakka on kuites vähän makean hajuista, tämä haisee nyt jo aikuisen sonnalle, yhyy...). Vielä mennään korvikkeella suurimmaksi osaksi, mutta eiköhän korvikkeet ole nyt ostettu esikoisen osalta. Käytetään pois nuo olemassa olevat ja sit saa pelkkää lehmänmaitoa. :)
 

Yhteistyössä