Leipäohjeita?

Puolukkavuokaleipä

3 dl maitoa
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1/2 ps kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
1 rkl fenkolia
1 dl puolukoita
1/2 dl tummaa siirappia

1. Lämmitä maito noin 42-asteiseksi.
2. Sekoita kuivahiiva ruisjauhojen joukkoon.
3. Lisää vatkaten maidon joukkoon.
4. Anna taikinajuuren nousta noin kaksinkertaiseksi.
5. Lisää kohonneeseen taikinajuureen suola, hienonnettu fenkoli, hieman survotut puolukat, siirappi ja vehnäjauhot.
6. Voitele pitkänomainen vuoka.
7. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä pitkänomaiseksi pötköksi ja nosta vuokaan.
8. Anna kohota hyvin lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
9. Pistele taikinaa muutamasta kohdasta puikolla pohjaan asti, ettei kuori irtoa.
10. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
11. Kumoa ja anna jäähtyä ritilän päällä.
12. Tämä leipä sopii erittäin hyvin myös ruokalahjaksi.

Porkkana-aprikoosileipä
(2 annosta)

2 (n. 150 g) porkkanaa
1/2 ps (à 250g) kuivattuja aprikooseja (Diva)
5 dl vettä
2 ps (à 11 g) kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 dl mantelirouhetta
3 dl kaurahiutaleita
n. 9 dl vehnäjauhoja
1/4 dl öljyä

Voiteluun:
1 kananmuna

Koristeeksi:
mantelirouhetta

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
2. Huuhdo aprikoosit ja leikkaa ne saksilla pieniksi paloiksi.
3. Sekoita noin 42 asteisen veden joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva.
4. Lisää porkkanaraaste, aprikoosipalat, suola, mantelirouhe ja kaurahiutaleet.
5. Alusta vehnäjauhot vähitellen ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
6. Kohota kaksinkertaiseksi.
7. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo kahdeksi soikeaksi leiväksi.
8. Kohota.
9. Leikkaa saksilla leipien reunoihin pienet (noin 3 cm) vinot viillot.
10. Viillä veitsellä leipien pintaan viillot lehtiruotien tapaan.
11. Voitele pinta munalla ja ripottele viiltoihin mantelirouhetta.
12. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Mallasleipä

1 1/2 dl kaljamaltaita
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
5 dl vettä
1 pala (50 g) hiivaa
3/4 dl siirappia
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
noin 12 dl hiivaleipäjauhoja

1. Mittaa maltaat kulhon pohjalle ja kaada päälle kiehuva vesi.
2. Anna hautua ja turvota noin tunti.
3. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
4. Lisää turvonnut mallasseos, siirappi, suola ja öljy.
5. Alusta joukkoon jauhot niin, että taikina on pehmeää.
6. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
7. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja leivo leiviksi.
8. Pane leivät pellille leivinpaperille ja pistele.
9. Kohota leivät peitettyinä hyvin.
10. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 35 - 40 minuuttia.
11. Tarkista kypsyys koputtelemalla leipien pohjaa.
12. Jos ääni on kumiseva, leipä on kypsä.
13. Voit sivellä leipien pintaa vedellä ohennetulla siirapilla paistumisen loppuvaiheessa.

Joulumuorin omenaleipä
(2 annosta)

1tlk (370g) omenasosetta
2 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl pomeranssinkuorta
1/2 dl öljyä
1/2 dl siirappia
2 dl luomu-mysliä
n.12 dl hiivaleipäjauhoja

Täyte:
50 g margariinia tai voita
1 1/2 dl rusinoita

Voiteluun:
3 rkl vettä
3 rkl siirappia

1. Kumoa huoneenlämpöinen omenasose taikinakulhoon.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää seos omenasoseen joukkoon.
3. Lisää suola, pomeranssinkuori, öljy, siirappi, ja mysli.
4. Lisää hiivaleipäjauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi.
5. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa 20 - 30 minuuttia.
6. Jaa taikina kahteen osaan.
7. Kauli toinen taikinapala jauhoja apuna käyttäen 25 cm x 40 cm kokoiseksi levyksi.
8. Levitä levylle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle puolet rusinoista.
9. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi.
10. Viipaloi rulla 10 palaan.
11. Pane palat voideltuun sydänvuokaan tai pyöreään kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm)kierrepuoli ylöspäin.
12. Leivo samoin toinen taikina.
13. Kohota leivät liinan alla hyvin ja voitele ne vesi-siirappiseoksella.
14. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
15. Voitele vielä kypsät leivät vesi-siirappiseoksella.
16. Kumoa hieman jäähtyneinä.

Teeleivät
2 leipää

2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
2 dl maitoa
2 omenaa
sokeria ja kanelia

1. Laita uuni kuumenemaan 225 °C:seen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
3. Lisää öljy ja maito sekä muut aineet ja sekoita. Sekoita mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin niin, että ainekset sekoittuvat tasaisesti.
4. Jaa taikina pellille leivinpaperin päälle kahteen osaan.
5. Taputtele ne pyöreiksi, n. 1 cm:n ja 1/2 cm:n paksuisiksi leiviksi.
6. Jaa paksumpi leipä leivinpyörällä neljään osaan ja pistele haarukalla.
7. Levitä ohuemman leivän päälle omenaviipaleita, sokeria ja kanelia tai omenasosetta. Näin saat makean pikataikinaleivonnaisen.
8. Paista uunin keskiosassa n. 15 min.
9. Tarjoa lämpiminä teen kera.

Nyrkkirieska

1 ½ l karkeita ohrajauhoja
½ l vettä
2tl suolaa

1. Lisää veteen suola ja jauhot.
2. Alusta kova taikina.
3. Leivo noin 2cm vahvuinen rieska.
4. Pistele ennen paistamista.
5. Paista rieska kuumassa uunissa.
6. Tämän rieskan voi tehdä vain erikoisjauhetuista jauhoista. Niitä ei tänä päivänä saa kaupoista.

Nykyajan rieska

1l maitoa
1 pala hiivaa
2tl suolaa
ohrajauhoja silmämäärällä a eli sopivasti

1. Hiiva sekoitetaan kädenlämpöiseen maitoon ja jauhoja niin paljon, että saadaan sopivan vahvuinen taikina, ei liian kova.
2. Taikinaa ei kohoteta, vaan leivotaan ja annetaan hetken aikaa kohota leivinpöydällä ja sitten uuniin.
3. Sähköuuni saa olla 300 astetta
4. Paistetaan kypsiksi.

Rieska

1 tlk kermaviiliä
2 dl ruis- tai ohrajauhoja

1. Sekoita kermaviili ja jauhot.
2. Jaa taikina neljään osaan pellille.
3. Levitä ne ohuiksi rieskoiksi.
4. Paista 250 asteessa noin 20 minuuttia.

Ruisrieska

2 dl ruisjauhoja
2 dl ruisrouhetta
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
1,5 dl sulatettua rasvaa
2 dl kermaviiliä

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
2. Lisää sulatettu rasva ja kermaviili.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Tasoita taikina lastalla tai jauhotetuin käsin.
5. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.
6. Paista 225C asteisessa uunissa noin 15-20 min.
7. Syö rieska lämpimänä keiton kera.

Muusista Ohrarieskat
(10-12 kpl)

1/2 pss (200 g = 4 dl) pakasteperunamuusiainesta
2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
n. 3 dl ohrajauhoja
1/2 tl suolaa

1. Sekoita pakastemuusiaines kiehuvan veden joukkoon.
2. Lisää ohrasuurimot.
3. Anna turvota hetki.
4. Lisää suola ja ohrajauhot rivakasti kauhalla sekoittaen, mutta älä vaivaa.
5. Nosta taikinasta kakkaroita pellille.
6. Painele ne jauhotetuin käsin ohuiksi.
7. Paista heti 250-300 asteessa 13-15 min.
8. Maistuvat parhailta kuumina.

Perunarieskat

3 dl perunasosetta
1 dl keitinvettä
tilkka rypsiöljyä
2-3 dl ohrajauhoja

1. Sekoita kylmään perunasoseeseen kylmä keitinvesi, tilkka öljyä ja sen verran ohrajauhoja, että saat pehmeän taikinan.
2. Kaada taikina leivinpöydälle ja lisää jauhoja tarvittaessa.
3. Pyörittele taikina pallomaiseksi ja edelleen pötköksi jauhotetulla alustalla.
4. Leikkaa parin sentin paloja ja taputtele jauhoisin käsin puolen sentin paksuisia pyöreitä rieskoja.
5. Tärpi rieskojen pintaan ristikkokuvio parin sentin välein ja 5-6 läpimenevää reikää.
6. Pintakuvion ansiosta rieska saa kaunistäpläisen pinnan, ja reikien pistäminen estää kuoren irtoamista. Jos et omista tärppiä, tee kuviot ja reiät haarukalla oman näkemykseksi mukaan. Siirrä hiilet pois uunista ja luudi arina.
7. Paista rieskat kuumalla arinalla ruskean kukertaviksi, käännä tarvittaessa.
8. Nosta koriin ja peitä liinalla. Rieskat maistuvat parhailta lämpiminä.
9. Ilman leivinuunia voit paistaa rieskat hyvin kuumassa uunissa.
10. Anna pellin kuumeta uunissa ennen kuin nostat rieskat sille.

Rieska

3 dl hiivaleipäjauhoja
½ tl suolaa
noin 1 ½ dl kylmää vettä

1. Sekoita jauhot ja suola.
2. Lisää kylmää vettä sen verran, että taikinasta tulee kiinteä ja pehmeä.
3. Anna taikinan levät liinan alla ½-2 tuntia.
4. Jaa taikina neljään osaan, pyöritä palloiksi.
5. Kaaviloi ohuiksi leiviksi.
6. Paista leivät kuumalla pannulla ilman rasvaa yksitellen.
7. Leivät ovat valmiit, kun ne ovat hiukan kohonneet ja niiden pinnassa on pieniä laikkuja.

Ohrarieska

1/2 l perunasosetta tai kuorittujen perunoiden keitinvettä
1/2 tl suolaa
1-2 dl vehnäjauhoja
6-10 dl ohrajauhoja

Leipomiseen:
ohrajauhoja

1. Lisää perunasoseeseen tai keitinveteen ensin suola, sitten vehnäjauhot - perunasoseeseen pienempi määrä kuin pelkkään veteen.
2. Sekoita ja lisää ohra-jauhoja niin paljon, että saat kiinteän taikinan.
3. Nosta taikina leivinpöydälle ja jaa 2-3 palaan.
4. Taputtele palat ohrajauhojen avulla kakuiksi.
5. Kaaviloi litteiksi rieskoiksi leivinpaperille pellille.
6. Vedä rieskojen pintaan kuvioita ja pistele ne haarukalla.
7. Kypsennä 250-asteisessa uunissa kunnes pintaan tulee hiukan väriä.

Perunarieska

n. 5 dl perunasosetta
2 tl suolaa
2 munaa
3 dl ohrajauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja

1. Valmista ensin perunasose, tai jos on jäänyt keitettyjä perunoita edelliseltä päivältä, tee niistä sose.
2. Lisää survokseen suola, munat ja jauhot.
3. Taputtele taikina ohuiksi rieskoiksi suoraan pellille.
4. Pistele ja paista 250 asteessa n. 20 min.
5. Tarjoa lämpimänä munavoin tai juuston kanssa.

Pitaleipä

2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

1. Kuumenna muurinpohjapannu tasaiseksi.
2. Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
3. Lisää suola ja öljy ja alusta käsistä irtoava taikina.
4. Leivo litteitä puolen sentin paksuisia leipäsiä.
5. Nosta ne välittömästi kuumalle pannulle.
6. Monet nostattavat taikinan, leipovat sitten taikinasta ilman pois ja tekevät ohuita leipäsiä pannulle.
7. Pitaleivän tekeminen perustuu epäonnistuneeseen leivän paistoon.
8. Kun kakkaraa ei nostateta ennen paistoa, paistamisen aikana leipäsen kuoret irtoavat hiivan voimalla ja saadaan ilmava pitaleipä.
9. Käännä leivät, kun kuori alkaa nousta.
10. Leipien paistoaika on 5-8 minuuttia paksuuden ja pannun lämpötilan mukaan.
11. Nosta leivät koriin liinan alle.
12. Jos pitaleipien paistaminen epäonnistuu, niin saat tavallisia ohuita sämpylöitä.
13. Nämä ovat täysin käyttökelpoisia hampurilaisiin.

Pitaleipä 2
20 kpl

Ohjeet pitaleipään muodostuu paistettaessa keskelle tyhjä tila, johon täytteet sitten laitetaan. Pitaleivät voi huoletta pakastaa.

25 g hiivaa
5 dl vettä
1 rkl öljyä
2 tl suolaa
13-14 dl vehnäjauhoja

1. Liota hiiva tilkkaan 37-asteista vettä.
2. Lisää loput vedestä sekä öljy, suola ja jauhot vähitellen.
3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä n. tunnin ajan.
5. Lämmitä uuni 275 asteeseen.
6. Kaada taikina reilusti jauhotetulle leivinpöydälle, taikina on nimittäin löysää.
7. Vaivaa.
8. Jaa taikina kahteen osaan, muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa ne 10 palaksi.
9. Leivo palasista pyöreitä pullia, jotka kaaviloit sitten 1 cm:n paksuisiksi pyöreiksi levyiksi.
10. Laita levyt kuumalle pellille (anna pellin olla kuumassa uunissa muutama minuutti ennen kuin laitat taikinalevyt sille) ja paista uunin keskitasolla n. 8 minuuttia.
11. Kaaviloi sillä aikaa loput levyistä valmiiksi ja paista nekin.
12. Anna pitaleipien jäähtyä leivinliinan alla.

LEIPÄKONEESEEN OHJEITA

Kauraseesamileipä

1,8 dl vettä tai piimää
1 rkl sokeria tai hunajaa
2 rkl öljyä tai voisulaa
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl kauranjyviä
0,5 dl kauralesettä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1,5 tl kuivahiivaa

1. Mittaa neste leipäkoneen vuoan pohjalle ja lisää siihen sokeri, rasva ja suola.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vuokaan.
3. Tee jauhoseokseen keskelle kuoppa, johon mittaat hiivan.
4. Muunnos: Käytä nesteenä jogurtin ja veden seosta noin puolet kumpaakin.
5. Öljyksi käy hyvin auringonkukka-, rypsi- tai oliiviöljy.
6. Valitse ohjelmaksi perus-tiivis-ohjelma tai perus-tiivis-pikaohjelma.

Pellavansiemen-ruisrouheleipä

1,8 dl vettä tai piimää
1 rkl sokeria tai hunajaa
2 rkl öljyä tai voisulaa
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl ruisrouhetta
0,5 dl pellavansiemeniä
0,4 dl ruisjauhoja
1,5 tl kuivahiivaa

1. Mittaa neste leipäkoneen vuoan pohjalle ja lisää siihen sokeri, rasva ja suola.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vuokaan.
3. Tee jauhoseokseen keskelle kuoppa, johon mittaat hiivan.

Muunnos:
Käytä nesteenä jogurtin ja veden seosta noin puolet kumpaakin. Öljyksi käy hyvin auringonkukka-, rypsi- tai oliiviöljy.
4. Valitse ohjelmaksi perus-tiivis-ohjelma tai perus-tiivis-pikaohjelma.
5. Erinomainen lopputulos tulee myös makea-makea-ohjelmalla käyttäen vaaleaa ruskistusastetta.

Sipuli-parmesaanileipä

1 dl vettä
0,8 dl jogurttia
1 rkl sokeria tai hunajaa
1,5 rkl öljyä tai voisulaa
0,5 tl basilikaa
0,5 tl sipulijauhetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,6 dl parmesaaniraastetta
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl vehnälesettä
0,5 dl kauralesettä
reilu 1,5 tl kuivahiivaa

1. Mittaa neste leipäkoneen vuoan pohjalle ja lisää siihen sokeri tai hunaja, rasva, suola ja mausteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vuokaan.
2. Tee jauhoseokseen keskelle kuoppa, johon mittaat hiivan.
3. Muunnos: Käytä nesteenä jogurtin ja veden sijasta piimää tai pelkkää vettä.
4. Öljyksi käy hyvin auringonkukka-, rypsi- tai oliiviöljy.
5. Valitse ohjelmaksi makea-makea-ohjelma käyttäen vaaleaa ruskistusastetta.

Lese-seesami-valkosipulileipä

1,6 dl 43-asteista vettä (1,5 dl + 2 tl)
1 rkl sokeria tai hunajaa
2 rkl öljyä tai voisulaa
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
0,6 dl vehnälesettä
2 rkl seesaminsiemeniä
1,5 tl kuivahiivaa

1. Mittaa neste leipäkoneen vuoan pohjalle ja lisää siihen sokeri tai hunaja, rasva, suola ja valkosipulijauhe.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vuokaan.
3. Tee jauhoseokseen keskelle kuoppa, johon mittaat hiivan.
4. Öljyksi käy hyvin auringonkukka-, rypsi- tai oliiviöljy.
5. Valitse ohjelmaksi perus-tiivis-pikaohjelma.

Kauraleipä

1,8 dl vettä, maitoa tai piimää
1 rkl sokeria tai hunajaa
2 rkl öljyä tai voisulaa
0,5 tl suolaa
3,2 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
0,7 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kauralesettä
1,5 tl kuivahiivaa

1. Mittaa neste leipäkoneen vuoan pohjalle ja lisää siihen sokeri, rasva ja suola.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vuokaan.
3. Tee jauhoseokseen keskelle kuoppa, johon mittaat hiivan.
4. Voit käyttää nesteenä myös jogurtin ja veden seosta (noin puolet kumpaakin).
5. Öljyksi käy hyvin auringonkukka-, rypsi- tai oliiviöljy.
6. Valitse ohjelmaksi perus-perus- tai perustiivis-ohjelma.

Ruisleipä Myllärin ruisleipäaineksesta

3 dl vettä
5,6 dl ruisleipäainesta

1. Huom! Ohjeessa on käytetty kilon pussissa olevaa ruisleipäainesta, jossa on hiiva mukana.
2. Kahden kilon pussissa hiivaa ei ole.
3. Mittaa vesi leipäkoneen vuoan pohjalle ja lisää ruisleipäaines.
4. Sekoita jauhot veden kanssa ennen koneen käynnistystä.
5. Valitse ohjelmaksi tiivis-tiivis-ohjelma käyttäen tummaa ruskistusastetta.
6. Myllärin ruisleipäaineksella saa erittäin hyvää ruisleipää vähällä vaivalla. 4 dl:n annos (4 dl vettä, 7,5 dl jauhoseosta) sai aikaan leipäkoneen vuoan kokoisen leivän, mutta taikina on sen verran raskasta, että kone ei oikein jaksa sekoittaa taikinaa kunnolla, joten parempi lopputulos tulee 3 dl:n nestemäärällä, vaikka leipä jääkin hieman pienikokoiseksi.


 
Sipulirieskat
12 kappaletta

3 dl hienonnettua sipulia
1 rkl öljyä
0,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl siirappia
0,5 dl pellavansiemeniä
3 dl perunasosetta
1 dl kaurahiutaleita
4 dl hiivaleipäjauhoja

1. Hauduta hienonnettu sipuli öljyssä ja anna jäähtyä.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
3. Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet, sipuli, perunasose, kaurahiutaleet ja jauhot.
4. Anna kohota.
5. Kauli kohonnut taikina 1/2 cm paksuksi levyksi.
6. Ota muotilla pyöreitä (10 cm) rieskoja leivinpaperin päälle pellille.
7. Kohota ja pistele.
8. Paista uunissa + 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Omena-kaurateeleivät
(munaton)
8-10 kpl

2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 dl öljyä
2 dl maitoa
1 iso omena raasteena

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää öljy ja maito sekä lopuksi omenaraaste.
3. Sekoita tasaiseksi.
4. Muotoile jauhotetuilla käsillä ohuita teeleipiä leivinpaperin päälle uunipellille.
5. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.

Niinan kauraleipä

2 dl kaurahiutaleita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl maitoa

1. Sekoita aineet.
2. Muotoile käsin n. 1-2 cm paksu leipä.
3. Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.



 
Jhhk giytgygtgytyvitfityf
I
Sipulirieskat
12 kappaletta

3 dl hienonnettua sipulia
1 rkl öljyä
0,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl siirappia
0,5 dl pellavansiemeniä
3 dl perunasosetta
1 dl kaurahiutaleita
4 dl hiivaleipäjauhoja

1. Hauduta hienonnettu sipuli öljyssä ja anna jäähtyä.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
3. Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet, sipuli, perunasose, kaurahiutaleet ja jauhot.
4. Anna kohota.
5. Kauli kohonnut taikina 1/2 cm paksuksi levyksi.
6. Ota muotilla pyöreitä (10 cm) rieskoja leivinpaperin päälle pellille.
7. Kohota ja pistele.
8. Paista uunissa + 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Omena-kaurateeleivät
(munaton)
8-10 kpl

2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 dl öljyä
2 dl maitoa
1 iso omena raasteena

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää öljy ja maito sekä lopuksi omenaraaste.
3. Sekoita tasaiseksi.
4. Muotoile jauhotetuilla käsillä ohuita teeleipiä leivinpaperin päälle uunipellille.
5. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.

Niinan kauraleipä

2 dl kaurahiutaleita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl maitoa

1. Sekoita aineet.
2. Muotoile käsin n. 1-2 cm paksu leipä.
3. Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.
 

Yhteistyössä