leojen omistajia??

meille on tulossa leo vauva ja olisi kiva kuulla miten muilla on mennyt leon kanssa?kauan kesti sisäsiistiksi oppimisessa?miten tuli toimeen muiden koirien kanssa?oliko koulutus helppoa?
kaikkia vinkkejä otetaan vastaan mitä kannattaa huomioida =)
kasvattajan kanssa tulemme olemaan tiiviissä yhteydessä mutta kiinnostaa tietää miten teillä muilla on mennyt? =)
 
LEP
Täällä yksi leonperkeleen omistaja! :wave: Kyllähän nuo kaikki on niin koirasta kiinni olevia juttuja, että millainen on luonteeltaan. Oma leo taisi olla sisäsiisti siinä puolen vuoden iässä. Välillä jo tuntui, että ei se koskaan opi, mutta oppihan se lopulta. Saattoi sillä olla jo välissä päiviä ettei sisälle tehnyt, mutta sit taas sai päähänsä kusta sisälle.

Tällä hetkellä meidän uroksella on ikää 1v 5kk ja meinaa olla melkoinen pullistelija muille koirille. Etenkin uroksille. Häntä menee heti kippuraan ja pitää alkaa pörhistellä. Ei tosiaan siis mikään hentoisen talutettava, jos saa päähänsä alkaa hölmöilee. :ashamed: Mutta jospa tuo tasoittuisi murkkuiän mentyä. Kyllä leoissakin taitaa vaan löytyä aika paljon näitä jotka ei saata olla niin ylimpiä ystäviä samaa sukupuolta olevien kanssa. Vaikka muuten mukavia ovatkin.

Koulutukseen vaikuttaa hirveästi pennun luonne. Osalla leoista kun ei juuri saata löytyä miellyttämishalua, kun taas toiset ovat kovinkin innokkaita toimimaan ja tekemään töitä. Aika paljon riippuu pentujen vanhemmista ja siitä mihin kasvattaja pyrkii kasvatuksellaan. Oma koira on kasvattajalta joka haluaa panostaa siihen, että leosta on harrastuskoiraksi lajiin kuin lajiin ja siinä kyllä onnistunut. Meidän koira on ERITTÄIN vilkas ja innokas touhaamaan. Silmät oikein loistaa kun jotain aletaan tekemään koulutuksessa. Nopea oppimaan, mutta myös "unohtamaan" tai sitten se kuulo välillä menee ja vouhotetaan vaan. Ja jos joku asia ei huvita, niin se ei kanssa silloin huvita! Loukkaantuu vaan jos alkaa kovemmin käskemään. :D Riistaviettiäkin tuntuu löytyvän melkoisen paljon, nimittäin jänistäkin ajettas oikein mielellään ja noudetaan sorsaa yms.
Tärkeää pennusta asti sopia ne pelisäännöt perheessä ja pitää niistä kiinni, koska se ei kauaa ole se pieni pallero! ;)

Ja aina vaan plussaa jos kasvattajan kanssa ollaan yhteyksissä ja sieltä tulee neuvoja. Ruokinnan suhteen etenkin pitää olla erittäin tarkkana isoilla roduilla, ettei sitä painoa tule liian nopeesti ja ala vääntyilee. Mieluummin kasvuikä pitää hieman hoikkana koiraa kuin tuhtina. Näin luusto saa kasvaa rauhassa ilman liian kovaa rasitusta. :)

Siinäpä jotain. :D
 
Lisäilen omia kokemuksiani... Mulla ollu 2 leoa, uros ja narttu. Narttu oli ekana, ja koulutus sujui kyllä, mutta koira oli melkoisen itsepäinen. Oli kuitenkin kiinnostunut oppimaan ja todella utelias, näinollen koulutus tuotti hyvän tuloksen. Sisäsiisti tyttö oli 5-6kk iässä.
Uros oli todella rauhallinen mietiskelijätyyppi ihan pennusta asti. Siltä puuttui miellyttämisenhalu, joten koulutuksessa oli motivoitava makupaloilla reilusti. Uros oli enemmän sellainen perässävedettävä malli. Sisäsiistiksi oppi jossakin puolen vuoden hujakoilla, vahinkoja sattui kyllä sen jälkeenkin välillä. Meillä on molemmat koirat tulleet hyvin toimeen kaikenlaisten koirien ja ihmisten kanssa, nartulla oli tosin "mörköikä" n10kk-1,5v iässä ja silloin mörisi vähän kaikelle omasta mielestään kummalliselle. Silloin vahvistettiin kehumalla toivottua käytöstä ja vaihe meni itsekseen ohi. Molemmat suhtautuivat tuntemattomiin ihmisiin välinpitämättömästi, kun taas tutuilta kerjättiin huomiota kaikenlaisin keinoin. Lasten kanssa tulivat älyttömän hyvin juttuun, kivoja kavereita... Meijän leonperkeleet käveli nätisti hihnassa, mutta sitä on harjoiteltava pennusta asti. Vapaana pysyivät myös nätisti, mutta meillä ei uros suostunut pihassa olemaan hetkeäkään ilman meijän seuraa, tuli aina heti oven taakse haukkumaan :D

Leo on mainio kaveri, kannattaa panostaa koulutukseen ja huolehtia kasvuaikana oikeanlainen ruoka ja liikunta että saa terveen koiran. Leonbergiä ei myöskään saisi ojentaa liian ankarasti, vaan koulutus tulisi olla hyvin pehmeää ja tapahtua palkitsemalla toivotusta käytöksestä.
Vielä tuli plussia mieleen; leot ei kuolaa samalla tavalla ku muut isot koirat, eikä ne haise. Turkki on helppo, kun hylkii aika hyvin likaa ja vettä. Ainiin, leoilla on monilla myös hieman omalaatuinen tottelemistyyli, jos vertaa vaikka palveluskoiriin, esim. luoksetulo tapahtuu kyllä kutsuttaessa, mutta meijän koirat saatto tehdä mutkia ja tulla hitaasti luokse "sitten kun ehtivät". Lisäilen myöhemmin jos tulee mieleen jotain.

Onnea uuden perheenjäsenen johdosta! :heart:
 
LEP
Alkuperäinen kirjoittaja KeepGoing:
Ainiin, leoilla on monilla myös hieman omalaatuinen tottelemistyyli, jos vertaa vaikka palveluskoiriin, esim. luoksetulo tapahtuu kyllä kutsuttaessa, mutta meijän koirat saatto tehdä mutkia ja tulla hitaasti luokse "sitten kun ehtivät". Lisäilen myöhemmin jos tulee mieleen jotain.

Onnea uuden perheenjäsenen johdosta! :heart:
Meillä taas tullaan luoksetulossa sellaisella vauhdilla, että meinaa itse nurin mennä kun jarrut ei ajoissa ehdi toimi. Siinä sitten edessä napotetaan, että mitäs nyt? :D Mutta tosiaan samaa mieltä tuosta, että Leoa ei kannata kovin herkästi ojentaa liian kovasti, kun meillä ainakin huomattu tämä loukkaantumisasia. Sitten ei kuunnellä vähääkään enää, jos herra vetää herneet nenään. :whistle: Mutta tietenkin pitää jämpti olla jos ei kielto perille mene ja tekee sellaista minkä tietää olevan kiellettyä.

Pentuna kannattaa suosia pennun omaehtoista liikuntaa, etenkin jos mahdollista irti pitää pihalla, metsässä tai pelloilla. Saa vaava mennä sitä mukaa kuin haluaa ja huilata halutessaan. Tottakai hihnaankin kannattaa opettaa pienestä :) Mutta mitään lenkkeilyä en suosittele pennun kanssa. Ja muistakaa heti pennusta kuljetella erilaisissa paikoissa, että näkee ihmisiä, rekkoja, linja-autoja, pyöriä yms. Ja oppii kulkemaan autossa nätisti. Helpottaa sitten elämää, kun oppii kaikenlaiseen pienenä. :)

 
Heippa hei!
Nyt kyllä tulee eri rotuisesta mutta pakko oli koira ihmisenä liittyä keskusteluun....
Meillä on 1 1/2 vuoden ikäinen saksanpaimenkoira. Luulen että kaikki on niin yksilöllistä, siis sisäsiistiksi oppiminen ja toisiin koiriin suhtautumin....Meän koiruliini oppi sisäsiistiksi todella nopeesti, kakkas vissiin kerran sisälle sen jälkeen ku tuli kasvattajalta. Toisien koirien kans tullaan hyvin toimeen!Poika koirat vain joskus pakkaa vain Bean pyllyyn niin siitä se ei tykkää ja haluaa vain pois koko tilanteesta!Oikea ihmis vauva meille tuli kesäkuussa ja senkin koira on ottanut hyvin vastaan, käy vain välillä ohi mennen nuolemassa tytteliä!
 
LEP
Kiva kuulla, että hyvin alkanut elämä! :) Tuo on ikävä juttu jos liian nopeeta meinaa kasvaa. :/ Toivottavasti erikoisruoka on nyt hidastanut kasvuvauhtia. Vai siellä jo uutta vauvaa suunnitellaan! :D Suosittelen odottamaan ainakin hieman, että toinen kasvaa isommaksi jo. Murkkuikä kun osaa olla joskus oikein mukavaa aikaa. :snotty: Olikos teillä uros vai narttu? Uroksilla etenkin tuo murkkuikä pörhistelyineen on sitten niiiiiiin "ihanaa"!
 
LEP
Alkuperäinen kirjoittaja hulipumpsis:
uros on.meinattiin vaan kaveri sille kun tää rakastaa ulkona oloa mut ei viihdy hetkeäkään yksin.toi meidän brassi taas ei viihdy ulkona yhtään,on ihan vilukissa :D
tarkkaan mietitään nyt tää juttu,kasvattajalta olisi kyllä tässä jossain vaiheessa mahdollista saada koira,puhettakin on jo ollut =)
Joo suosittelen tosiaankin miettii tarkkaan! :D Itse tulisin hulluksi jos kahta murkkuikäistä urosta yhtäaikaa kouluttelisin. Ja ennen kaikkea se, että mitä pienempi ikäero, niin sitä herkemmin myös usein tulee niitä yhteenottoja keskenään, kun katsotaan kuka on kuka. Monet leourokset kun on aika herkkiä machoilemaan. ;) Sekä mietti asiaa siltä kannalta, että ei kannata ajatella vaan ottavansa koiralle kaveria vaan sitä omaa jaksamista. Joukossa tyhmyys niilläkin kun tosiaan tiivistyy. :whistle:
 
LEP
Joo ei meilläkään tämä leo ole ainut koiruus talossa. Mutta itse olen aina pyrkinyt siihen, että tulokkaiden välillä ikäero olisi vähintään 2 vuotta. :) Ihan sen takia, että pystyy keskittymään ensin toisen kanssa koulutukseen ja elämän sääntöihin, sitten toisen kanssa. Ja lisäksi se, että välttäisi niitä yhteenottoja koirien kesken, kun ei liian samanikäiset yksilöt ole kyseessä. Nimenomaan siis jos samaa sukupuolta ottaa. Meinasittekos te ajatella narttua vai urosta kaveriksi? :)

Kyllähän ne leot vie mennessään, sen hyvin tiedän! :D Saa nähdä vaan onko seuraava meillä leo vai joku seisoja, kun metsälle mies haikailee myös kaveria. :whistle:
 
Alkuperäinen kirjoittaja LEP:
Joo ei meilläkään tämä leo ole ainut koiruus talossa. Mutta itse olen aina pyrkinyt siihen, että tulokkaiden välillä ikäero olisi vähintään 2 vuotta. :) Ihan sen takia, että pystyy keskittymään ensin toisen kanssa koulutukseen ja elämän sääntöihin, sitten toisen kanssa. Ja lisäksi se, että välttäisi niitä yhteenottoja koirien kesken, kun ei liian samanikäiset yksilöt ole kyseessä. Nimenomaan siis jos samaa sukupuolta ottaa. Meinasittekos te ajatella narttua vai urosta kaveriksi? :)

Kyllähän ne leot vie mennessään, sen hyvin tiedän! :D Saa nähdä vaan onko seuraava meillä leo vai joku seisoja, kun metsälle mies haikailee myös kaveria. :whistle:
ei oo viel päätetty mut nyt ollaan narttua mietitty...

 
LEP
Alkuperäinen kirjoittaja hulipumpsis:
ei oo viel päätetty mut nyt ollaan narttua mietitty...
Varmasti paras yhdistelmä jos pieni ikäero olisi. :) Voi kun iski taas pentukuume itsellekkin, mutta ei auta kuin vaan odotella sopivaa hetkeä tulevaisuudessa. Kohtahan tuota ihmisvauvakin talossa, niin eiköhä se pentukuume hetkeksi siirry. :D

Onkos teillä leo onnessaan lumentulosta? Täällä voitaisiin asua kyllä taas tuolla pihalla ja peuhata vaan lumessa. Itsekkin odottaa jo, että pääsis synnyttää ja ulkoilemaan enemmän koirien kanssa. :)

 

Yhteistyössä