Liikuntaharrastus erittäin epäliikunnalliselle 11-vuotiaalle pojalle?

Heittäkääs ideoita, notta minkä liikuntaharrastuksen pariin mä saisin houkuteltua (=lempeästi pakotettua) tuon 11-vuotiaan? Sälli on siis pelkkää luuta ja nahkaa, erittäin hoikka, mutta että myös motoriikaltaan hyvin kömpelö. Tykkää pelata shakkia ja lukea tietokirjoja, mutta liikunnallisesti ollut aina ikäisiään jäljessä.

Että oisko ideoita? :D

Mikään joukkuepeli se ei voi olla - en laita häntä muun joukkueen riippakiveksi.
 
"eee"
Miksi lukutoukalle shakinpelaajalle pitäisi hankkia jokin liikunnallinen harrastus?
Jotta hän oppisi liikunnallisen elämäntavan ja oppisi ylläpitämään loppuelämänsä fyysistä kuntoaan?
Jotta hän kehittyisi ikätoveriensa lailla ja pystyisi osallistumaan näiden peleihin ja aktiviteetteihin niin koulussa kuin vapaa-ajalla?
Jotta hänen itsetuntonsa vahvistuisi ja hän huomaisi pärjäävänsä liikunnallisissa lajeissa?
Jotta hän kenties voisi löytää uuden, mieluisan harrastuksen?
 
"..."
Miksi lukutoukalle shakinpelaajalle pitäisi hankkia jokin liikunnallinen harrastus?
Lähinnä ihmettelen miksei sopivaa liikuntaharrastusta ole etsitty jo aiemmin. 11vuotiaana on tosi vaikeaa enää löytää aloittelijoitten ryhmää oikein mistään lajista. Voin vaan kuvitella miten kamalaa tuon ikäisen on mennä edistyneempien kanssa treenaamaan, siinä ei hirveästi onnistumisen elämyksiä saa.
 
[QUOTE="...";28860768]Lähinnä ihmettelen miksei sopivaa liikuntaharrastusta ole etsitty jo aiemmin. 11vuotiaana on tosi vaikeaa enää löytää aloittelijoitten ryhmää oikein mistään lajista. Voin vaan kuvitella miten kamalaa tuon ikäisen on mennä edistyneempien kanssa treenaamaan, siinä ei hirveästi onnistumisen elämyksiä saa.[/QUOTE]

On etsitty. Mutta ei ole löytynyt sellaista mikä olisi innostanut yhtä kautta pidempään.

Sällillä on lisäksi siis diagnosoitu as-piirteinen adhd-i, mikä taas vaikuttaa mm. jaksamiseen... niin kovin monenlaista juttua ei voi yhdelle viikolle ottaa, kun tuntuu, että joskus pelkästään pianoläksyt on liikaa. Ja tosiaan aiheuttaahan tuo mm. motorista kömpelyyttä. Ja tokikin näkyy myös rajallisina kiinnostuksenkohteina ja niin edelleen.

Mutta juurikin mm. #13:n luettelemista syistä sellaisen hänelle tahtoisimme löytää.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä