Lisäaineet, voi vai margariini, myrkyt vaatteissa, myrkyt rasvoissa jne. Ketä vaivaa?

  • Viestiketjun aloittaja hölmöläinen
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Yhteisvaikutuksia ei ole kukaan tutkinut koskaan, ei missään.
Esimerkiksi alumiinia on yhä lisäaineissa ja torjunta-ainejääminä, vaikka on kauan on tiedetty sen kertyvän aivoihin, eikä sitä sieltä pois saa. Mutta kun ihmiselle tulee alzheimerin tauti, luulee hän tietysti, että ne lääkkeet auttaa... ja alumiinihydroksidilla saadaan aiheutettua allergia mille tahansa asialle. Miksi sitä on lääkkeissä, saa arvata itse... Mutta suurin osa myrkyistä kertyy rasvakudokseen. Jos sitä ei ole, en tiedä, minne silloin, mutta just siksi nopea laihtuminen ei ole hyväksi: munuaiset ja maksa ei kestä. Ei tuolle teollisuudelle kukaan enää mahda mitään, kun tälle tielle on menty:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/globalisaatio-tekee-meistä-kaikista-orjia-1.139121
:ninja::ninja::ninja::ninja::ninja::ninja::ninja:
 
vierailija
On kai osittain kysymys siitäkin, että viljaa ei tarvi kuivata tarpeeksi hyvin, kun energia siihen hommaan on niin kallista - vai oottekos nähneet kuhilaita pelloilla viime aikoina?!

Tällaisen löysin aiheesta:
"Vastuututkija: Parikka Päivi
Kesto: 01.01.2003 - 31.12.2010
Tutkimusohjelma: Vastuullinen elintarviketalous

Tiivistelmä:
Yksipuolinen viljakierto lisää toksiininmuodostajien mahdollisuutta lisääntyä kasvukaudesta toiseen. Kasvitautitorjunta ei tulosten perusteella suojaa riittävästi punahometartunnalta ja toksiinien muodostumiselta. Fusarium-tartunta heikentää jyvien kehitystä ja pienissä jyvissä myös toksiinpitoisuus on korkein. Sadon lajittelulla voidaan alentaa toksiinipitoisuutta, jopa määritysrajalle. Suorakylvö ei näytä lisäävän viljan DON-pitoisuuksia, sensijaan se on riski kauranviljelyssä, sillä erityisesti lämpiminä vuosina T2/HT-2 toksiinien muodostajat tartuttavat suorakylvettyä kauraa voimakkaimmin ja toksiineja löytyy sadosta eniten. Erityisesti Fusarium langsethiae on muodostumassa ongelmalliseksi toksiinintuottajaksi myös Suomessa. lajia esiintyy eniten kauralla, mutta myös ohralla. Se tartuttaa viljaa tähkälletulosta lähtien, eikä vaikuta olevan riippuvainen runsaasta kosteudesta, kuten DON-muodostajat F. culmorum ja F. graminearum. Viljalajien ja lajikkeiden välillä on kuitenkin eroja Fusarium-tartunnassa ja siksi myös toksiinipitoisuuksissa, yleensä myöhäiset lajikkeet ovat alttiimpia punahometartunnalle ja niillä esiintyy myös runsaimmin toksiineja."
Punahomeen mainitsi muuan vilelijä aamutelkkarissa, kun se vilja on pilalla sen takia ja lehmät saavat keskenmenoja, tulee pelkkää tappiota. Miten se leivonnaisissa / viljatuotteissa oleva punahome ihmiseen vaikuttaa?
 
Tietysti vaivaa ja ärsyttääkin.

Miksi sellaisenaan hyvään tuotteeseen pitää lisätä jotain?
Vaikkapa kermaan.

Ja kun kerran nykyään kuljetus on aiempaa helpompaa niin miksi täytyy käyttää enemmän säilöntäaineita?
 
vierailija
Tietysti vaivaa ja ärsyttääkin.

Miksi sellaisenaan hyvään tuotteeseen pitää lisätä jotain?
Vaikkapa kermaan.

Ja kun kerran nykyään kuljetus on aiempaa helpompaa niin miksi täytyy käyttää enemmän säilöntäaineita?
Eipä riitä kunnollinen voi enää meille, kun tätä katsoo. Mutta margariiniin en ole koskenut tällä vuosituhannella ollenkaan - nikkeliallergian vuoksi alunperin, mutta terveenä olen saanut olla, kai siksikin:)
 
vierailija
On toki kun niiden vastavaikuttajia syötetään järjestelmällisesti
Niin, vaikka me eletään nykyään vanhoiksi niin syöpää on monella. Tietty iso osa syövästä johtuu geeneistä, mutta johtuisiko se osittain myös lisäaineista?

Mutta silti haluaisin tarkempaa tietoa noiden aineiden kerääntymisestä elimistöön eikä vaan semmoista "ne nyt vaan kerääntyy elimistöön."

Mihin ne aineet kerääntyy? Suolistoon, sisäelimiin, vereen, aivoihin? Onko tehty vertailua miten paljon erilaisia lisäainekertymiä on kullakin, ja ovatko he sairaampia kuin muut?
 

Yhteistyössä