Vain mielikuvitus on rajana. Ja ohittakaa kaikki valmismössöt
Niin marinaadi muodossa, kuin lisukeena.
Meillä hiiligrilli ja rinnalla iso muurikka, paellapannulla. Grillattava liha vaihtelee. Possua, nautaa, hirveä, peuraa, kanaa, kalaa.... Madinadin peruspohja on usein (lihalle) soijaa, viinietikkaa, hunajaa/tumma sokeria, raastettua valkosipulia... Tuota voi varioida aika monella tapaa. Dijon sinappia possulle, itämaisempaa jos haluaa niin inkivääriä ja seessamiöljyä. Kuivamauteita tms.
Jugurttimarinadi sopii hienosti kanalle, tekee mielestäni kanasta mehevämpää.
Helpoin kasvislisuke: Paprikaa, kesäkurpitsaa, retiisiä, parsakaalia, sieniä... palasiksi ja kypsennys tuolla paellalla, samalla kun liha kypysyy. Uusist perunoista saa herkullisen lämpimän salaatin. Paistelee taas paellalla perunalohkoja, kevätsipulia, oliiveja jne- Lopussa lisää vähän tuorejuustoa, maun mukaan...
Ai niin, helpoin kasvislisäke on grillatut tomaatit. Tomaatti puoliksi ja grilliin. Halkaistulle pinnalle hieman suolaa ja yrttimaustetta. Kun puolikaa ton kypsiä, nostetaan ne pois grilliltä ja raastetaan päälle vähän parmasania....
Grillaus on maialman helpoin tapa tehdä maistuvaa ruokaa. Ja mikä ihaninta että siinä voi loistavasti hyödyntää kesäkauden kasviksia. Jättäkää ne pakasteet pakkaseen kesän ajaksi kun tuorettakin on saatavilla =)
niin ja meillä nää pöperöt kelpaa niin aikuiselle kuin lapselle =)