Listataan vinkkejä grilliherkkujen tekoon

  • Viestiketjun aloittaja grillaaja
  • Ensimmäinen viesti
Pin
Kanaa useimmiten, joskus nakkeja, paprikaa, herkkusieniä, kesäkurpitsaa ja parsaa.
Tavallisesti myös maissia, mutta nyt pienin ei voi sitä syödä, niin olen jättänyt ostamatta. Kanan maustan pippurilla ja suolalla vaan. Lisänä sitten yleensä salaattia tai sitten kurkkupaloja, minitomaatteja tms. Ostan välillä niitä grillisalaatteja lisukkeeksi, aika hyviä. Etenkin se aurinkosalaatti vai mikä se olikaan... Raejuustokin toimii.

Aika perus varmaan siis, harvemmin tehdään mitään hienouksia. Nyt kun meillä ei ole edes uunia tai hellaa niin kaikki ruoka tulee grillistä, eli ihan laiskuuttaan simppeliä. :D
 
herkkuja
Meillä uppoaa täytetyt herkkusienet pekonilla, nam. Halloum-juusto ja tuore ananas/persikka. Minitomaatit.

Ja grillin pitää ehdottomasti olla hiiligrilli. Ei missään tapauksessa kaasugrilli :D Silloinhan ruoka ei edes maistu grilliruualle vaan voi samantien lämmittää vaikka uunissa.
 
vierailijaa
Minulla juuri itkettymässä kesäkurpitsat ja mustaapippuria päälle :p
Sitten esikeitin vähän perunaa ja heitän grilliin niin saa herkullisen grillin maun päälle
ja vähän makkaraa lihan virkaa toimittamaan. Nyt olen laiska ja on vaan kaupan aurinkosalaattia ;)
näillä mennään tämä päivä.
 
Nap
Meillä menee eniten jauhelihapihvejä. Kasa rotukarjan jauhelihaa, siis mausteet (ei mitään korppujauhomössöjä) ja tulelle. On sitten hirmusen hyvää! Kaveriksi sitten maissia tai uusia pottuja. ja ananasta.
Ja ainut makkara mitä meillä syödään on Huiluntuhti.
Broitsua on kans usein, joko ihan pihveinä tai sitten tehdään vartaita.

Joskus on sitten ihan pihviäkin, jos löytyy jostain hyvää lihaa. Vähän varovaisia ollaan noiden suhteen nykyään, ollaan niin usein saatu semmosta sitkeetä 'satulanahka'lihaa.

Mies joskus grillailee sitten itselleen sieniä ja kesäkurpitsaa, minä en niistä välitä.

Ja hiiligrillillä grillataan, tulee parasta.
 
vierailijamaisteri
Vain mielikuvitus on rajana. Ja ohittakaa kaikki valmismössöt ;) Niin marinaadi muodossa, kuin lisukeena.

Meillä hiiligrilli ja rinnalla iso muurikka, paellapannulla. Grillattava liha vaihtelee. Possua, nautaa, hirveä, peuraa, kanaa, kalaa.... Madinadin peruspohja on usein (lihalle) soijaa, viinietikkaa, hunajaa/tumma sokeria, raastettua valkosipulia... Tuota voi varioida aika monella tapaa. Dijon sinappia possulle, itämaisempaa jos haluaa niin inkivääriä ja seessamiöljyä. Kuivamauteita tms.

Jugurttimarinadi sopii hienosti kanalle, tekee mielestäni kanasta mehevämpää.

Helpoin kasvislisuke: Paprikaa, kesäkurpitsaa, retiisiä, parsakaalia, sieniä... palasiksi ja kypsennys tuolla paellalla, samalla kun liha kypysyy. Uusist perunoista saa herkullisen lämpimän salaatin. Paistelee taas paellalla perunalohkoja, kevätsipulia, oliiveja jne- Lopussa lisää vähän tuorejuustoa, maun mukaan...

Ai niin, helpoin kasvislisäke on grillatut tomaatit. Tomaatti puoliksi ja grilliin. Halkaistulle pinnalle hieman suolaa ja yrttimaustetta. Kun puolikaa ton kypsiä, nostetaan ne pois grilliltä ja raastetaan päälle vähän parmasania....

Grillaus on maialman helpoin tapa tehdä maistuvaa ruokaa. Ja mikä ihaninta että siinä voi loistavasti hyödyntää kesäkauden kasviksia. Jättäkää ne pakasteet pakkaseen kesän ajaksi kun tuorettakin on saatavilla =)

niin ja meillä nää pöperöt kelpaa niin aikuiselle kuin lapselle =)
 

Yhteistyössä