"Lokakuun lutuset 2014"

Totta että ihan älytöntä vauhtia kehittyvät ja muutenkin aika menee niiin nopeasti että hirvittää. Nyt saisi hieman hidastua, kohtahan meidän pienet vauvat eivät ole enään ollenkaan pieniä :)

Meillä täällä myös opitaan jatkuvasti uutta ja ihmeellistä. Ryömitään kovaa vauhtia eteenpäin ja noustaan käsistä avuttaessa jaloille seisomaan. Tasapainoa ei kyllä löydy vielä nimeksikään, joten melkoista huojumista homma on :D

Syksyn mahdollinen töihin lähtö mietityttää kovasti. Haluaisin olla kotona ja aloittaa uusia harrastuksia tytön kanssa mutta voi olla että on hieman pakko mennä töihin. Onneksi ei kuitenkaan tarvitse tyttöä hoitoon viedä, mummo on luvannut hoitaa jos olemme molemmat töissä. Mutta surku on silti että ei saa enään olla 24/7 pienen kanssa :(

Täällä yöt ovat olleet nyt hieman vaikeita. Jossain vaiheessahan meidän tyttö nukkui hienosti omassa sängyssä, mutta jossain ihmeen vaiheessa on siirtynyt pääsääntöisesti viereen. Nyt sitten kun liikkuu eikä enään uskalla aamuisin jättää yksin sänkyyn, on omaan sänkyyn opettelu taas edessä. Ja sinne omaan sänkyynhän ei suosiolla mennä kun äiti ja isi ovat vieressä. Päivisin nukkuu vaunuihin ja omaankin sänkyyn ihan ok, mutta voi herran jestas mikä huuto iltaisin syntyy kun yritetään omaan sänkyyn laittaa... Ei hyvää päivää. Muutenkin nukkuminen on ollut levotonta. No, jospa se tästä :)
 
Hupskeikkaa, puolihuomaamatta meillä on yösyönnit loppuneet, nyt uskaltaa jo ääneen sanoa kun yli viikko on jo kulunut. Yöheräämisiä pikkumiehellä on yhä 2-4 kpl joka yö, mutta tutilla ja kyljen vaihdolla sammuu uudestaan. Välillä on kokeiltu ettei mennä huoneeseensa ollenkaan ja sitten onkin simahtanut itsenäisesti kitistyään ensin vähän aikaa (varmaan siis 20-60 sekuntia.) Ne itkut kyllä tunnistaa nopeasti joihin tarvitaan äitiä apuun ;)

Kahdet päiväunet -taktiikka on melko vakiintunut, aamupäivällä nukkuu pinniksessä ja iltapäivällä vaunuissa. Eilenkin kyllä simahti lyhyen aikaa vielä automatkalla kun tultiin kyläilemästä mutta heti herätettiin kun tultiin pihaan.

Meidän poika taitaa syödä teidänkin vauvan edestä, koiruuz.. Puuroannos esim iltaisin on ihan levoton ja siihen vielä puoli purkkia hedelmää lisäksi sekä pullosta maitoa. Muutkin ateriat on ihan hyvänkokoisia ja mukisematta (ja pulauttelematta) poika kyllä syö. Mitäpä niitä määriä silloin vähentelemään. Ja ei tuo mikään pullukka kuitenkaan mielestäni ole, kaikenlaiseen touhottamiseen ja vähän jo liikkumiseenkin taitaa sitä energiaa ihan kivasti kuluakin.

Imetystä on 2 x vuorokaudessa, kohta vähennän toisen niistäkin pois. Vähän haikea mieli mutta toisaalta tuntuu nyt jo tosi vapauttavalta! Ja hei, kohta saan taas syödä juustoa kun loppuu maitoallergikon imetys :D Allergioista puheenollen, olin huomaavinani pojalla reagointia naudanlihaan, mikä on vissin ihan tavallistakin jos on maitoallergia. Kurjaa silti. Pitää kokeilla taas uudestaan jonkin ajan kuluttua.

Ihan mukavan tasaista on elämä. Nautin tosi paljon siitä että vauvan kanssa voidaan mennä paikkoihin hänen ollessaan hereillä eikä tarvitse "pelätä" esim bussissa että kohta se herää, kohta se herää :) Myös säännölliset ruoka-ajat on helpottaneet elämää paljon.

Kiva lukea muidenkin kuulumisia aina välillä vaikka alkaakin olla hiljentynyt tämä palsta. Hyvää ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua!
 
kiva lueskella taas kuulumisia. Täällä menee myös melko tasaisesti :) Viime päivinä tuntuu, että jokeltelu on muuttunut monipuolisemmaksi ja tänään hoettiin äittä, äittä, äittä. Ihan varmasti harjoiteltiin sanomaan äiti :) Liikkuminen tapahtuu kierien. Myös lantio nousee selällään ollessaan hauskasti. Nyt on todenteolla alkanut pää heilumaan ja kun monesti alan nauramaan tämän seurauksena niin sittenhän se pään heilutus ja nauraminen yltyy vain. Tyttö on oikea aurinkoinen ja muutaman kuukauden takaiset ns. "käninäpäivät" ovat jääneet pois.

Bosch, sama juttu täällä tuon ulkoilemisen ja liikkumisen kanssa. Nyt on kiva liikkua ja mennä kun tyttö viihtyy rattaissakin hyvin, ainakin kun ne ovat liikkeessä. Aurinkolasit ovat olleet must-juttu näillä aurinkoisilla keleillä.

Ruokailut ovat alkaneet nyt sujua paremmin kuin esim. kk sitten. Aamupuuro ei kyllä meinaa upota ja siinä taiteillaan ensin maitohörppyä ja siinä vanavedessä saattaa mennä pari lusikallista puuroakin. Soseissakin täytyy tietää taktiikka niin sitten onnistuu. Anoppi kun syötti liian hitaasti niin heti hermostuttiin. Todellinen ongelma on että tyttö on nyt tottunut mun omiin pöperöihin enkä ole saanut sitä syömään mitään kaupan ruokaa. Eihän siinä muuten mitään ongelmaa olisikaan, mutta kun ollaan lähdössä kesällä reissuun niin pitäisi siihen mennessä saada jotain valmista sapuskaa syömään.

Koiruuz, saattaahan olla, että jos tyttö tankkaa kovasti öisin niin sen vuoksi ei meinaa kiinteät maistua. Mä olen huomannut sen, että jos on poikkeuksellisen monta herätystä ja maidonsyöntiä yöllä niin sitten ei kyllä ruuat maistu seuraavana päivänä.

Yöt ovat menneet täällä hyvin nyt kun iltaisin on ruoka sekä iltapuuro maistunut. Nukkumaan klo 22 ja yksi herätys neljän-viiden maissa ja aamulla herätys 7-7.30.

Hyvää viikonloppua!
 
Meillä meni todella hyvin, tyttö söi ja nukkui ja oli iloinen. Tänä aamuna hän sai revittyä sitten vedenkeittimen päällensä, ambulanssilla lastenklinikalle ja nyt ollaan ainakin pari päivää teholla ja ainakin pari viikkoa sairaalassa.
 
Voi hurjaa Ninni, voin vain kuvitella..:(
Meidän ystävä perheellä kävi niin että 1vuotias veti keittokattilan päällensä. Äitillä onneksi hermot kesti ja sai toimittua, poika syliin ja jääkylmään suihkuun ambulanssin tuloon asti.
Teholla olivat myös pari viikkoa, sairaalassa 1-2kk, ihonsiirron ja muiden hoitojen jälkeen ei pojassa juurikaan mitään näy.
Toivottavasti Ninni ei käynyt pahasti ja kovasti jaksamista teille, kyllä pientä koitellaan :(

Meillä Turkinreissu takana, ihanaa oli. Lämmöt 30 ja aurinkoa riitti joka päivälle. Ainoa ikävä juttu oli että pikkuinen sai puolessa välissä kovan nuhan :( Nyt on vajaa viikko mennyt, kova nuha, yskii silloin tällöin ja välistä räkää kertyy niin paljon että yskän päätteeksi oksentaa. Nuhan saa niistettyä nenäfriidalla ja kuumetta ei ole.
Mikä on teidän mielipide, pitäisikö piipahtaa lääkärillä..??

Matkarattaissa päädyttiin YoYoihin ja joka euron väärti olivat, ihan super näppärät, liikkuvat todella hyvin yhdelläkin kädellä, ovat kokoonsa nähden tosi vanttetat (eteenkin kun muksu on kyydissä ja paino jakaantuu oikein). Kentällä toimivat hyvin kun kulkevat käsimatkatavarana koneeseen asti. Tyytyväinen :) :)

Täällä myös kasvu ja kehitys on melkoista, hui. Vaatekoko on tällähetkellä 80.
Täällä ei vielä ryömitä ja luulen että se jääkin väliin. Vetää itseään konttausasentoon ja nitkuttaa siinä, nyt muutaman kerran jalat on vedetty ihan pepun alle, ostumisyritys ja selälle kups :) Onneksi olen saanut aina lopun ettei pää kolise.
Täälläkin jokellellaan ja se muuttuu koko ajan monipuolisemmaksi.
Iloinen ja tyytyväinen vessikka, itkee vain jos on todella aihetta, viihtyy välillä itekseenkin <3
Mitäs te touhuilette hereilläoloaikana tai mitä vauva touhuilee? Itse en ole mikään superviihdyttäjä-äiti ja välistä otan itselleni huonoa omaatuntoa siitä kun en jatkuvasti leiki, laula, kutita, viihdytä ...:(

Yöt on vihdoin alkaneet sujua (liputan puuta) Meillä taikatemppu oli mahallaan nukkuminen :) Illalla syödään puuro ja sit maidon kera unille 20-21, kääntyy mahalle ja nukahtaa samantien, syö kerran ja ehkä pari tuttihukassa heräämistä, niitäkään ei aina :)
Johan tässä puoli vuotta menikin parin tunnin unipätkästä...
Hei Pkseutulaiset, treffataanko vielä ennen lomia?
Mukavaa viikkoa kaikille :)
 
Minäkin mietiskelen miten teillä Ninnimenee?

Kivan kuuloinen reissu ollut teillä chocolatebox :) Minun mielestäni lääkärille kannattaa mennä jos vähänkin siltä tuntuu, ihan vaan vaikka oman mielenrauhan takia. Ja aika hurjalta tuo yskä kyllä vaikuttaa.
 
Meidän muru on taistelija! Tänään päästiin kotiin ja ei joka tyttö saa tehdä ekaa hammastaan morfiini-infuusiossa :) meillä kanssa tilanteen pelasti mun ripeä toiminta, kylmässä suihkussa oltiin kunnes ambulanssi (tai oikeestaan kaksi) oli pihassa. Siitä kahden hoitajan ja kenttäjohtajan tutkimusten ja lääkityksen jälkeen pahasti kylmettynyt tyttö pillit päällä suoraan lastenklinikalle. Siellä päässä oli kirurgi ja ovella vastassa, tunti ensiavussa. Ihon arviointi ja putsaus/käärintä ja tyttö teholle kivunhoitoon. Yksi yö teholla ja siitä osastolle. Eilen plastiikkakirurgi avasi siteet leikkaussalissa ja diagnoosina oli 19% toisen asteen palovammat joista yhtä lukuunottamatta paranee itsestään! Yksi kohta jalassa on vielä harkinnan alla laitetaanko siihen ihosiirre. Tyttö näytti kyllä luonteensa hoitajille, kukaan muu ei kelvannut kun äiti, huusi ju kiljui kunnes tulin paikalle. Edes vessaan en päässyt. Morfiinista huolimatta tappeli vastaan vaipanvaihdossa ja kaikessa ???? eli asiat voisinolla todella paljon huonommlnkin. Nut nautitaan omasta sängystä ja toivotaan että ensi viikon tutkimukset palovammapolilla sujuu hyvin ja siirrettä ei tarvisi. Refluksi ikävä kyllä puhkesi kaikesta lääkkeistä ja tyttö on syönyt tänään huonosti, toivottavasti paranee loppuviikolla ettei sen takia tarvisi takaisin mennä.
 
ninni Ihanaa kuulla että siellä on kaikki tapahtuneeseen nähden hyvin ja olette päässeet jo kotiin! On teillä sitkeä sissi! Kaiken koettelemuksen jälkeen ei teille voi kun nostaa hattua. Taidatte kaikki olla melkoisia sissejä :). Kovasti nyt parantumista ja jaksamista, toivottavasti teidän koettelemukset oli vihdoin tässä :)
 
Hienoa ninni että teillä pärjäillään noinkin hyvin! Sisukas pikkuneiti teillä siellä :)

Meillä ryömitään, jee! Jostain syystä nyt jo kaikki kielletty kiinnostaa, pistorasiat on ihan parhaita ja pyykkitelineen on meinannut kaataa päällensä jo monta kertaa.. Koirakin on nykyään katsonut parhaaksi pysyä poissa pojan näkyvistä :D Nyt siis mennään eikä meinata!
 
  • Tykkää
Reactions: lullaby89
Tervehdys!

Voi Ninni! Kurja tapaturma teillä :( Onneksi kuitenkin niin hyvin osasit toimia ja tyttönen toipuu... Huh! Suukkoja pienelle :heart:

Täällä myös ryömitty jo pari viikkoa, joka päivä nopeempi tahti. Konttausasennossa heijataan myös usein, muttei varsinaisesti kontata. Neiti ottaa konttausasennosta sellaisen syöksyn eteenpäin mahalleen :D
Yöt on vielä hyvin katkonaisia ja tissiä joka välissä. Josko syksymmällä nukkuisi jo paremmin? Tuttipullo ei kelpaa, eikä nokkamukista juominen oikein luonnistu vielä, (tykkää kovasti ja haluaa juoda, mutta määrät ihan onnettomia, mitä suuhun asti menee), niin ei oikein sitä imetystä ilkeisi alkaa vähennellä, kun maitoa kumminkin täytyisi juoda jotakin reittiä. Kesäkin tulee ja kuumalla tarvii juoda...
Meillä tuo vaatekoko kovin vaihteleva, 68-80? Housuja noi pienimmät, bodeissa 70 tulee jo pieneksi. Muutama 80 vaate käytössä ja muutama 68 housu, sitten enimmäkseen 74 vaatteet nyt. Lyhytjalkainen kaiketi tämä pikkuneiti :D
Syömiset on meillä aikamoista sirkusta monesti :D Päiväunien jälkeinen perunaliharuoka menee parhaiten, aamupuuro huonosti melkein aina, kaiketi yöllisen tissitankkauksen ansiosta.
Ihanaa, kun kesäloma alkoi koululaisilla, eikä tarvitse arkiaamuisin nousta ite seiskan aikoihin =) En nyt aina välttämättä oo noussukaan, mutta onhan siihen väkisin heränny, kun kolme lasta rymyää kouluun :D Tänäänkin sai nukkua melkein kasiin asti, heh, varsin pitkään.

Nyt on kyllä ihanaa aikaa, kun ei niin paljoa tarvii pukea päälle ulos ja rattaissa meidän vauveli tällä hetkellä viihtyy pihassakin katselemassa, vaikka kun äiti tekee pihahommia, ainakin hetken :) Tulis nyt vaan niin lämmintä, että vois hiukan viltilläkin "kölliä" nurmikolla. Taitaa kyllä vilkaasti siirtyä ruohikon puolelle ;)

Elli ja Linda :heart: 7kk ensi viikolla (!) huh niin iso jo!
 
Tsemppiä Ninni!

Täällä liikutaan edelleen kierimällä. Niinkin pääsee yllättävän pitkiä matkoja vaeltamaan haluamaansa paikkaan :) Yksi huvi on hieroa takaraivoa parkettia vasten. Siitä kuuluu mukava äänikin. Eli edelleen on kalju läntti takaraivolla :) Aamupuuro ei edelleenkään uppoa, mutta mun itse tekemät soseet uppoaa hyvin. Olen pitänyt nyt taukoa valmiiden soseiden testauksissa koska ne aiheuttivat niin suuren harmistuksen ettei mikään ruoka enää mainannut maistua. Alaikenessä tuntuu, että ensimmäinen hammas puhkeaisi ihan kohta.

Juu, sovitaan tapaamista. Mulle käy esim. ensi viikolla mikä päivä tahansa, mutta ei torstai.
 
Meillä oli viime perjantaina 8 kk neuvola. Painoa oli tullut edellisen käynnin jälkeen noin 300 g ja pituutta parisen centtiä. Tuntuu niin vähäisiltä nuo grammat niihin alkukuukausien kilo per kk määriin. Nyt siis noin 8400 g ja 72 cm. Käyrillä mentiin kuitenkin ihan hyvin eikä lääkärikään ollut huolissaan. Miten teillä muilla on kasvettu?

Lääkäri myös katseli vähän tytön toista jalkaa, joka kääntyi seisoma-asentoon laitatteassa aina ulos päin. Soitin sitten tänään vielä siitä terkkarille ja kysyin, että onko ok ostaa kesäkengät. Piti sitä hyvänä ajatuksena, suositteli tukevia ensiaskelkenkiä. Voidaan ruveta myös harjoittelemaan kenkien pitämistä sisälläkin. Kenkien pitämisellä pitäisi saada jalkaterä suoraan asentoon ja tarvittaessa saadaan fysioterapiaan lähete. Onneksi soitin ja kysyin, olisin nimittäin ostanut jotkut h&m:n ballerinat :D
 
Chocolatebox ja Cubula maanantaina 15.6 pääsisin liikkeelle ilman esikoista. Muuten poika mukana sopii kyllä kaikki muu kuin pari seuraavaa tiistaita. Olette myös tervetulleita tänne. Onko Anniki vielä mukana tässä ryhmässä?

Tuo CB:n löytämä linkki voisi olla ihan hyvin tämän ryhmän pojat :)

Hassua kun 7kk merkkipaalu tuli viime viikolla täyteen, mutta outoa kun ei ollutkaan neuvolaa. Täällä tehdään hampaita hurjaa tahtia. 1,5 viikon sisään on tullut esiin 3 ylähammasta. Yöt ovat tosi katkonaista maidon tankkausta ja surkeaa kitinää on ollut välillävpäivälläkin. Jos nämä hampaat nyt riittäisi vähäksi aikaa kun alhaallakin on jo kaksi. Uskon muuten kamomilla valmisteesta olleen hieman apua vauvan suukipuun kun kipulääkettä en ole antanut.

Ruoan maistumisen suhteen ilmassa on ollut pieniä toiveita. Kaurapuuroa on mennyt aamulla ja illalla jokunen lusikallinen ja jotain omatekoista sosettakin eilen peräti 10 lusikallista. Sain myös hieman jauhettua kanaa sekoitettua siihen tuttuun Bonan kasviksiin. Tyttö kyllä ihmetteli mut söi muutaman lusikallisen.

Vauva on nyt monena aamuna herännyt vasta kuudelta ja esikoinen nukkunut puoli seitsemään asti kun on malttanut pysyä omassa huoneessaan. Vielä kun saisi joskus saisi nukkua 3h pätkän ilman herätystä, jos meno nyt hieman rauhoittuisi kun hammasvaihe menee ohi....
 
Hei kaikki!
Voi, ensin luen hymy huulilla teidän ihania kertomuksia mitä kaikkea teille ja teidän pikkuisille kuuluu, ja sitten yhtäkkiä luen Ninnin järkyttävän kirjoituksen. Ihan uskomatonta miten teitä koetellaan! Mutta huomaa että sinä olet erittäin sisukas kun osasit heti toimia oikein. Ihana että pikkuinen pärjäsi hyvin ja toipuu! Tsemppiä ja paranemisia!
Puhelimella olen pari kertaa aloittanut tekstin kirjoittelua, mutta sitten teksti on kadonnut ja hermot on mennyt ja kirjoittaminen on taas jäänt. Meille kuuluu hyvää, yöt ovat vielä aika katkonaisia, nukahdetaan pääasiassa tissille ja ruokaa syö useimmiten aika huonosti. Omaa aikaa kaipaan, mutta pikkuneiti on niin ihana ilopilleri (melkein aina), että nopeasti unohtuu huonot hetket ja ikävä tulee jos olen poissa hänestä. Harmittaa kun kerhot ovat kesätauolla mutta meillä on onneksi paljon kavereita joita tavata ja välillä on ihana olla ihan vain kotosalla. Aika hyvin pikkuinen viihtyy itsekseen, tai sitten mukana lattialla kun teen kotiaskareita. Välillä lauleskellaan, rakennan lego-torneja (jotka pikkuinen kataa), leikitään "kukkuu"-leikkejä yms. Viikko sitten oppi menemään istuma-asentoon ja istuen tahtoo nyt vain olla. Huomaa että nyt taas viihtyy paremmin itsekseen kun on enemmän liikkuvainen. Eteenpäin menee kovaa vauhtia, vetää itseään eteenpäin. Konttaus- ja karhuasentoonkin menee mutta ei ole vielä tajunut miten kontata :D Rattaissakin viihtyy ja ihmettelee suu auki kaikkea mitä sieltä näkee. Voi, on kyllä niin ihana saada seurata tämän pikkuisen kasvua! Meillä on parin viikon päästä tiedossa eka ulkomaanmatka ja lentäminen jännittää... Kunhan ei korviin sattuisi :/
 
Tänään käytiin palovammapolilla, kirurgi oli tyytyväinen kun tyttö oli kivuton ja kuumeeton. Viikon päästä otetaan siteet pois ja selviää jatkohoito.
Sitten käytiin illalla mehiläisessä juttelemassa oman hoitavan lääkärin kanssa allergioista ja refluksista ja pyysin todistusta vammaistukea varten ja yllätys että molemmat korvat oli tulehtunut ja toinen todella pahasti.. Miksi yksi lapsi joutuu kärsimään koko ajan? tiedän kyllä että asiat voisi olla huonomminkin ja meillä ei ole mitään vakavaa tautia mutta kyllä täö välillä tuntuu epäreilulta että toisen lapsuus on jatkuvaa lääkärissä oloa..
 
Voi, Ninni! On kyllä todella epäreilua miten paljon teidän pikkuinen ja koko perheenne on joutunut ja joutuu kokemaan! Tuli oikein huono omatunto kun kirjoituksessani jännitin lentämistä ja te (varmasti) vaan toivotte toimivaa arkea! :(
 
Tänään taas käytiin lääkärissä, ei korvatulehdus tunnu parantuvan. Heti kun on 8 kg rikki saadaan putket! Keskiviikkona saadaan lisäksi kaikki siteet pois ja selviää tarviiko ihosiirtoja tehdä, kaikesta huolimatta meille on uskomaton tyttö! Palovammat ja kipeät korvat ei himmennä hymyä :) eletään apteekin maidolla ja mangolla ja kasvetaan hitaasti omalla käyrällä <3
 
Ninni12345: on se ihana, että toinen kaikesta huolimatta jaksaa hymyillä! Kuinka paljon uupuu 8kg:sta?

Meillä neidillä kauhea kiire kävellä... Eilen tuli 9kk täyteen ja pari viikkoa tätä tehnyt eli kävelee ns puita pitkin ja onnesta soikeana jos joku kävelyttää käsistä ympäri taloa. Kävelykärryä en ole antanut vielä, kun ajattelin ettei taidot riitä mut eilen nappasi sitten siskojen brion nuken vaunut joilla pääsi hienosti eteenpäin sivuttain.

Marieh: älä turhaan jännittele lentämistä, meillä aina sujunut lapsien kanssa erinomaisesti.
 

Yhteistyössä