"Lokakuun lutuset 2014"

Ninni Toivottavasti pian typy saavuttaisi tuon 8kg painon että saisitte helpotuksen noihin korviin. Toivottavasti myös palovammat olisivat alkaneet parantua eikä ihosiirtoja tarvittaisi. On teillä kyllä melkoinen taistelija siellä, taidatte olla kaikki taistelijoita :)
 
  • Tykkää
Reactions: ninni12345
Ninni pienen ihana hymy varmasti antaa teille paljon voimia. Nyt vaan toivotaan koko tämän palstan voimalla, että iho siteiden alla paranee hyvin ja paino nousee niin, että korvien putkitus on mahdollista.

Meillä ei mitään uutta. Päiväunet 30min pätkiä ja tyttö pyörii vain napansa ympärillä. Saa nähdä mitä sanovat 8kk neuvolassa kuun lopulla jos syöminen tai liikkuminen ei suju silloin yhtään nykyistä paremmin.Hammasvaihe taitaa olla nyt ohi ja yöt vähän rauhoittumaan päivän. Viime yönä 21-6.30 taisi olla vain kaksi tai kolme syömisheräämistä.
 
  • Tykkää
Reactions: ninni12345
Mahtavaa ninni että pärjäilette olosuhteisiin nähden hyvin. Hurjalta tuntuu tuo pikkuneidin ruokavaliokin mutta pääasia että sopiva maito taitaa nyt ainakin olla löytynyt. Kunpa refluksikin hellittäisi! Teitä on kyllä koeteltu monen vuoden edestä.

Vauvan kanssa lentämisestä oli puhetta. Meidän poju on lentänyt jo kuusi vai seitsemän kertaa :) Lennot on olleet kylläkin vain lyhyehköjä kotimaanlentoja. Hyvin on aina sujunut, paineenvaihteluihin ei ole pikkumies reagoinut mitenkään. Pienempänä oli tissillä ja nyt "isompana" imee tuttia jos/kun on siltä tuntunut. Viimeksi lensin eka kertaa yksin vauvan kanssa ja sitä vähän jännitin mutta ihan turhaan. Manduca on lentokentällä ihan huippujuttu! Turvatarkastukseen reppu piti riisua ja silloin jouduin laskemaan vauvan sekunniksi lattialle jotta sain repun uudestaan puettua vyötärölle, onneksi poju pysyi jo hetken aikaa istuma-asennossa niin ei joutunut nuolemaan lentoaseman lattiaa ;) Avoimin mielin reissuun vaan! Kyllähän näiden pienten kanssa kaikenlaisia kommelluksia tulee vastaan mutta aina niistä selviää.

Imetys on nyt tosiaan loppu. Viikon verran oli tosi tukalaa kun rinnat täyttyi ja oli hurjan kosketusarat mutta nyt on jo helpottanut. Vielä ei ole kokonaan tuotanto ehtynyt. Lapsi ei ole tissiä näyttänyt kaipailevan, onneksi, joten sopuisasti sujui lopettaminen.

Ensimmäinen hammaskin puhkesi eilen. Jäätävän huono yö sitä edelsi, kamalaa jos on samanlaista koettelemusta jokainen hammas :confused:

Ensi viikolla tulee täyteen 8 kuukautta ja on neuvolakin. Saa nähdä sitten joko pikkumörssäri on yli 10 kiloa!
 
Ninni12345: hieno juttu!

Eilen pitkät pätkät tänne kirjoittelin, mutta ne eivät ole tulleetkaan?! En enää muista mistä kirjoitin, uutta lähinnä että ns puita pitkin kävelty nyt parisen viikkoa ja voi että mikä onni ja autuus jos joku taluttaa käsistä. Myös yösyötöistä vierotus alkoi TÄNÄÄN, joten pitäkää peukkuja. Muu perhe pistetty nukkuu toiseen päähän taloa ja me sitten neidin kanssa toiseen päähän. Muut ovat lopettaneet ne itse ja viimeistään 8kk:n kohdalla. Tämä yöllä lutkuttaa sen 1-3krt, mut nyt yritän saada kaikki pois. 4 iltaa olen nyt nukuttanut syliin hyssytykseen enkä ole antanut nukahtaa tissille eli se on onnistunut, mut keskellä yötä, äääh, huomenna viisaampia asian suhteen :)
 
Ninni12345: hieno juttu!

Eilen pitkät pätkät tänne kirjoittelin, mutta ne eivät ole tulleetkaan?! En enää muista mistä kirjoitin, uutta lähinnä että ns puita pitkin kävelty nyt parisen viikkoa ja voi että mikä onni ja autuus jos joku taluttaa käsistä. Myös yösyötöistä vierotus alkoi TÄNÄÄN, joten pitäkää peukkuja. Muu perhe pistetty nukkuu toiseen päähän taloa ja me sitten neidin kanssa toiseen päähän. Muut ovat lopettaneet ne itse ja viimeistään 8kk:n kohdalla. Tämä yöllä lutkuttaa sen 1-3krt, mut nyt yritän saada kaikki pois. 4 iltaa olen nyt nukuttanut syliin hyssytykseen enkä ole antanut nukahtaa tissille eli se on onnistunut, mut keskellä yötä, äääh, huomenna viisaampia asian suhteen :)

Tissitön sujui niin hienosti, että neiti nukkuu edelleen ja klo 9.20 :D pari krt yöllä havahtui eikä saanut unesta kiinni, niin sylissä hyssyttin uneen eikä mennyt kun muutama minuutti.
 
  • Tykkää
Reactions: ninni12345
Hei :D Joskus kauan sitten tuli ilmoitettua itsensä lokakuisten 2014 listalle, mutta kirjoittelu sitten jäi... silti juolahti vielä mieleen, että voisi kai ilmoittaa että mekin vauvamme saatiin, terve pieni tyttö. Kaikki on mennyt hyvin, toivottavasti myös teillä muilla.
 
2. Yö ilman imetystä ja ainoa mitä mietin MIKSI EN TEHNYT tätä aiemmin?! Meidän neidillähän on ollut tapa käyttää tissiä nukahtamiseen eli tuttia, havahtuu AINA tunti sen jälkeen kun mennyt nukkumaan ja syö toisen rinnan ja yleensä klo 0.30 ja klo 4 havahtui ja vaan otti tissin suuhun ja nukahti uusiksi aamulla sängyssä vielä "tainnutin" takaisin uneen, tai yritin. No, eilen illalla annoin tissiä vähän, mutta kun meinasi nukahtaa niin nostin pystyyn, korviketta pullon johon ei nukahtanut mut melkein, sitten omaan sänkyyn silittäen nukutin. Ja tänään hän heräsi klo 8, edelleen omasta sängystä, kertaakaan en joutunut yöllä nukuttamaan :)
 
Ihania uutisia Ninni! Onnea!
Vautsi Malttamattoman, kuinka hienosti teillä on mennyt yötissittelystä vieroittaminen! Sain motivaatiota yrittää itsekin. Katsotaan reissun jälkeen... Toivottavasti teillä jatkuu yöt vähintään yhtä loistavasti!
Kiitos tsempeistä lentomatkalle! Lennot menivät paremmin kuin hyvin ja nyt nautimme lomailusta, vaikka rutiinit ovatkin vähän hukassa! :)
 
CB oli kiva nähdä!

Ninni
kiva kuulla ettei ihonsiirtoja tarvita.

Malttamaton vau mitä öitä teillä, tässähän iskee ihan kateus :) Meillä illan tarkistus herääminen on jäänyt nyt noin joka toinen ilta tekemättä ja olen siitä saanut nukutettua silittämällä. Sen jälkeen herätykset vaativat aina maitoa ja nyt usein 2-3krt yössä.

Meillä uutuus on se, että piltin velli kelpaa pullosta. Vauva ei siis ole pitkään aikaan suostunut juomaan mitään minkäänlaisesta pullosta vain tissi kelpaa ja pari hörppyä vettä lasista. Nyt on mukavampi lähteä illalla esim jumppaan kun ei tarvitse jännittää kuinka itkuinen maitohiiri on odottamassa.

Miehen loma alkaa juhannuksesta ja suunnitelmissa kokeilla nukuttaa neitiä omaan sänkyyn.
 
Ihanaa kun kaikille näyttäisi kuuluvan hyvää :) Niin meillekin pääsääntöisesti, yöt on olleet nyt vähän tavallista rikkonaisempia mutta johtunee siitä kun on oltu reissussa. Kaksi alahammasta on nyt puhjennut, niille kavereita odotellessa!

Ryömiminen on tyyliä "hyökkäysvaunu" ja vauhti on ihan kamala. Konttaamista treenaa kovasti mutta ei ihan vielä suju. Harmi vaan kun ryömii niin tohkeissaan ja vauhdikkaasti niin pulauttelu on lisääntynyt ihan hirveästi :sick: Vaatteet on koko ajan likaisenmärkinä kun sitten ryömii puklulammikkonsa yli ennen kuin ehtii kissaa sanoa.. No ehkä tämä tästä helpottaa viimeistään kun jaloilleen nousee, mutta kylässä käyminen on kyllä tosi stressaavaa kun poju sotkee kaikki paikat o_O
 
Lullaby, komeat 10 kg! Meillä viimeisimmät 8 kk mitat 75 cm ja 8,1 kg. Eli pitkä ja hoikka. Paino laahaa pahasti alakäyrillä. Tyttö teki muutama viikko sitten kiinteille miltei täyslakon, se oli samaan aikaan kun ilmestyi kaksi alahammasta, joten uskoisin sen johtuvan hampaiden tulosta. Samalla yöt ovat muuttuneet levottomammiksi ja herätyksiä on ollut aiemman yhden sijaan nyt 2-3. Nyt jo ruoka maistuu paremmin kun sen tarjoilee kylmänä :) Jääkaappikylmä hedelmäsose on herkkua. Kai se tuntuu ikenissä kivemmalta. Jotenkin hurjaa vain tarjoilla vihannessoseet lihalla täysin kylmänä :) mutta näin maistuu paremmin. Oletteko muuten sormiruokailua harrastaneet?

Koiruuz, hienoa että pullo on kelvannut! Helpottaa omaa elämää kummasti. Malttamaton hienoja yöunia!

Hauskaa juhannusta kaikille!
 
Bosch ja lullaby: ompa teillä ollut mukavan kokoiset vauvat :) saattaa jo käsissä tuntua, kun kantelee kymmenkiloista!

Malttamaton: kuulostaa hienoilta yöunilta! Pelkästään silittelylläkö olet siis saanut vauvan takaisin yöunille? Meillä pitäisi myös tehdä sama homma. Viime yö meni taas tissi suussa :( . Meinaa vähän väsyttää!

Cubula: meillä ollaan harrastettu sormiruokailua. Melkein joka päivä lounas ja päivällinen syödään sormin. Välillä syö paremmin ja nyt taas vähän huonommin. Facebookissa on hyvä sormiruokailijoiden ryhmä, sieltä on saanut paljon hyviä ruokavinkkejä :)

Hyvää juhannusta kaikille :) !
 
Tuulia84: joo ihan silittelyllä. Siis tähän asti aina iltaunille nukahti tissille. Mut annan iltapuuron, pesut ja pullosta maitoa 150ml. Maidon tuotanto koki inflaation herkkulakko ja yösyöttöjen lopettamisen myötä eli muuten syö tissiä, mutta yöunille saa tuon pullon. Sen jälkeen pimeeseen huoneeseen ja sylissä heijaan pari minuuttia unilaulun ajan (isommat kuuntelee sen omista sängyistä) ja siirrän sänkyyn. Nukahtaa ihan minuutissa kun silittelee selkää. Yöllä jos havahtuu, niin taputtelen pepulle muutaman kerran ja nukahtaa uudestaan.
 
cubula Vieläkö soseet on pannassa? Meillä ei onneksi hampaiden tulo ole tuntunut ruokahaluun vaikuttavan? Me ollaan ihan vaan leivän paloja syöty ja maissinaksuja mutta ei muuta vielä. Ei oikein tunnut olevan ideoita, vaikka nettihän niitä olisi pullollaan. Onko täällä kellään hyväksi koettuja sormiruokia?

tuulia84 Täytyy kyllä sanoa että kyllähän tuo tuntuu! Tietysti itse siihen on jo tottunut mutta vieraat kun ottavat syliin niin jo 5min jälkeen antavat takaisin ja ravistelevat käsiään :D

Meillä myös pitäisi varmaan kokeilla tuota omaan sänkyyn nukkumista taas uudelleen. Meillähän nukkuu siis päivä unet muitta mutkitta omassa sängyssä mutta illalla jos omaan sänkyyn laittaa herää noin 30min kuluttua eikä suostu omaan sänkyyn. Muutenkin on sellainen iltavirkku että valvoo yhtä pitkään kuin mekin, eli siis noin klo 22 asti.

Meillä tehdään on pihjennut nyt jo viides hammas, kaksi on ylhäällä ja kaksi alhaalla valmiiksi.

Mitenkäs teidän juhannukset meni?
 
Toivottavasti korvien putkitus tuo avun vauvan korvakierteeseen Ninni

Hienoja 8kk lukemia täällä. Meillä vielä viikko neuvolaan.

Cubula meillä ihan sama ettei hampaita tehdessä maistu kuin kylmät ruoat ja niistäkin vain hedelmät. Onko kaksi hammasta saanut lisää kavereita?

Olen tarjonnut sormiruokana keitettyja kasviksia, mutta eivät ole maistuneet. Maissinaksuja menee ja kivikovan pikkurinkelin jyrsiminen on kivaa vaikka pelkään vauvan tukehtuvan jos saa palan irti. Innostuin tilaamaan Stokken tuoliin tarjottimen sotkun rajoittamiseksi ja pitää yrittää perehtyä sormiruokailuun kunnolla.
 
Onhan täällä hiljaista! Oletteko te kaikki ihan lomalla :)

Malttamaton esitin miehellenikin vakavana perusteluna, että imetys vaikeutuu kun olen herkkulakossa ja kerroin netistä lukeneeni :) Miestä jaksaa hämmästyttää mun "pulla päivässä pitää maidon makena" ruokavalio ja olen siis ihan sokerikoukusssa. Ongelmana vaan kun ei meinaa mennä kesähousut päälle vaikka kilojen suhteen mitään ongelmaa ei ole, mut toi vyötärö...

8kk mitat olivat 70,5cm ja 7,5kg. Täällä taitaa siis asua tämän ryhmän neiti pikkukirppu. Pituus tasaisesti ikäluokan keskikäyrällä ja pituus tasaisesti omalla miinuskäyrällään niin hyvin kasvaa. Fysioterapiaan tuli läheti kun tyttö ei varaa painoa jaloilleen. Sain painostusta yöimetysten lopettamiseen, mutta uskon kyllä vauvan olevan niin fiksu, että lopettaa itse kun ei maitoa enää tarvitse tai katsotaan asiaa 1 vuotiaana uudestaan. Meillä siis normaali iltapala 5 lusikallista kaurapuuroa ja 0,5-1dl hedelmäsosetta ja tissimaitoa päälle. Tarjoan hedelmää vain puuron kanssa tai välipalana niin päivällinen tai lounas voi hyvin olla 1-5 lusikallista sosetta niin jotenkin ajattelen, että vauvalla voi ihan oikeasti olla yöllä nälkä.

Pureeko teidän pienet tissiä imetyksen yhteydessä? Mä en oikein tiedä mitä pitäisi tehdä kun välillä saan kipeää tekevän puraisun kun vauva ottaa tissistä imuotteen. Lähinnä alahampaat osuu ja vauva ei jotenkin tajua mitä tekee kun irrottaminen ei auta mitään. Julkisilla paikoilla on vaikea vahtia, että pieni suu on tarpeeksi auki ja tunkea tissi syvälle suuhun. Esikoinen yritti muutaman kerran puremistä kesken imetyksen aikanaan ja sen sain kyllä kitkettyä nopeasti, muttan nyt olen vähän neuvoton.
 
Moikka!

Meillä alettiin juhannusaattoiltana konttaamaan. Viime viikolla oltiin pienellä kolmen yön kesäreissulla ja siellä alkoi sitten kunnollinen istuminen ja tukea vasten seisomaan nouseminen. Huuh, kun on kova vahtiminen nyt, kun vauhtia riittää!!! Tämä neiti se vielä seistessään irrottaa otteensa, eikä osaa pelätä yhtään :( Kauhea kiire vissiin tuli opetella kaikkea uutta ennen 8kk ikää, joka tulee meille vasta perjantaina täyteen. Ensi viikolla sitten neuvola, kunnon lukemat meilläkin tulee olemaan, sen verran on tuota vauvanpyöreyttä :D

Nyt ollaan flunssassa minä ja vauva. Itellä on ainakin ihan karsea olo ja varmaan pienelläkin, kun aikas tyytymätön on ollut pari päivää.

Täällä pitäisi kaiketi kans ottaa tuo yösyöttö pois -projekti. Ei vaan meinaa jaksaa, josko sitten kun flunssa helpottaa ;) En uskalla kauheammin vähennellä tisittelyä, kun en saa pullosta menemään mitään. Tarvitaanhan sitä maitoa kasvamiseen!
Ja siitä tulikin mieleeni, että mulla tukka lähtee päästä, hiuksia siis tippuu tosi paljon :D Viehkeetä...
 
Päivät menee nykyään niin vauhdikkaasti ettei taida enää ehtiä tai muistaa koko palstailua! Pikkumies on melko lailla 8,5kk nyt ja vauhtia on ihan kiitettävästi. Uusimpia asioita on tukea vasten nouseminen ja haparoivat konttausyritykset. Ryöminyt onkin jo yli kuukauden. Yhtenä päivänä naureskelin kun täälläkin joskus keskusteltiin siitä mitä tehdä vauvan kanssa, niin meillä näyttää nykyään riittävän että hengailen lattialla kiipeilytelineenä :D

Yöt on melko risaisia, viime yönäkin kai(?) viisi kertaa piti käydä pientä miestä tutittamassa ja asentoa parantamassa. Onneksi saan heti uudestaan unen päästä kiinni, mutta harmittaahan se kun parin tunnin välein pitää pompata pystyyn. Tällä hetkellä uskoisin että tukea vasten nouseminen aiheuttaa öihin levottomuutta, hampaita ei näyttäisi nyt olevan tuloillaan. Yösyötöt loppuivat 1,5kk sitten.

Kesälomareissulle lähdetään viikonloppuna kun miehen loma alkaa. Suomea ajellaan ristiin ja rastiin, sukuloimisen lisäksi ollaan varattu majoitusta ja välietappeja myös muuallekin. Innolla odotan reissaamista vaikka pitkät automatkat onkin aika kurjia. Poika onneksi viihtyy autossa ihan kohtalaisen hyvin, nukkuu ja seurustelee ja sittenhän onkin taas jo tauon paikka.

Kiva käydä välillä tarkistamassa itse kunkin kuulumisia. Hyvää ja toivottavasti lämmintä heinäkuuta kaikille! (ja minä kyllä aioin aurinkorasvata lasta vaikka kuinka apteekissa kieltäisivät o_O)
 
Kyllä sitä aurinkorasvaa saa käyttää kunhan käyttää oikeanlaista eli sellaista missä fysikaalinen suoja eikä kemiallinen.

KoiruuZ: hurjan pieniä teillä nuo ruokamäärät. Meillä aamupuuro tehdään 3/4dl hiutaleita&1,5dl vettä määrään ja siihen puolikas purkki hedelmäsosetta, iltapuuroon tarvitaan 1dl hiutaleita ja 2dl vettä+hedelmäsosetta. Lounaaksi mene kokonainen iso purkki ruokaa, välipalaksi esim banaani ja päivällisellä 3/4 isoa purkkia. Tissin saa aina ennen herättyään eli melkein aina ennen ruokailua tai ruokailun jälkeen iltaisin. Myös maito voi viedä tilaa ns oikealta ruualta.

10kk tulee ensi viikolla täyteen, joten ollaan pari krt maustamatonta jogurttia syöty ja tykkää kauheasti. Piimä sitten olisi seuraava, unohdin vaan ostaa. Muut lapset ovat radikaalisti vähentäneet tissittelyä piimän aloituksen jälkeen.

Ja meillä tällä hetkellä purraan tissiin. Ylähampaat tulossa läpi, ihan turvonneet punoittavat ja tuntuvat/näkyvät ikenen läpi, joten musta tuntuu että niitä kutittaa. Mä vaan lopetan imetyksen siihen puraisuun ja lasken lapsen lattialle.
 
Tirppa taisi vähän pahastua neuvolantädin saarnasta ja nukkui näytösluontoisesti omassa sängyssä 21.30-7 neuvolareissua seuraavan yön :) Nyt parin viikon jälkeen pitää kyllä sanoa, että omaan huoneeseen ja sänkyyn siirtäminen kannatti. Usein on riittänyt muutamat taputtelut alkuyöstä ja yksi imetyskerta. Omaan sänkyyn nukuttaminen ei kyllä mitenkään helposti mene, mutta tässähän vasta opetellaan. Yöunet ovat muutenkin olleet jo kuukauden pidentymään päin ja vanha 9h on nykyisin 10h tai joskus jopa enemmän. Pieni on myös kaiketi jättämättä kolmansia päiväunia pois. Vähän hankalaa kun jos kahdet unet ovat 30+30min niin kolmansia tarvitaan tai pidempiä unipätkiä kahdessa erässä.

Toinen yllätys on se, että vauvan maha toimii nyt hyvin ja pulauttelu on lähes loppunut. Ruokaa tarjoan aina ennen maitoa ja välillä tulee pitkiäkin ruokavälejä, mutta ei vaan maistu. Aiemmin uskoin ainoan vellin mikä kelpaa kovettavan mahaa, mutta ehkä sen uskaltaa ottaa päivittäiseen iltaohjelmaan. Vellin menekki voi olla huima 1dl :)

Tyttö lähti eilen ryömimään ja nyt on aika sitten siivota kaikki takkatarvikkeet yms lattialta pois :)

Saimme jonkun peruutusajan vielä tälle viikolle sinne fysioterapiaan.
 

Yhteistyössä