"Lokakuun lutuset 2014"

Täällä käytiin lomailemassa pohjanmaalla ja meni yllättävän hyvin. Täällähän on yöt nukuttu ilman ruokaa kuukausia omassa sängyssä.
Korvat on putkitettu ja yksi lievä tulehdus on ollut ja nyt on lievä vatsatauti päällä, ruoka ei maistu millään ja pari oksennusta ja ripulia tullut. Neiti kyllä tekee montaa kulmahammasta kerralla että sekin tietysti vaikuttaa ruokahaluun.
Ensi viikolla on pitkästä aikaa neuvola, ihan kiva saada tietää pituuskin, viimeksi katottu huhtikuussa. 10kk tulee täyteen 15.7 ja painoa on nyt 8060g.
Me käydään kerran viikossa fysioterapiassa ja pari kertaa on nyt kääntynyt mahalleen :)
Ruokana on edelleen vain mango ja maito. Bataatista tuli vaippaihottumaa ja nyt ei uskalla kokeilla mitään uutta..
 
Erityisen kivalta tuntuu aina lukea ninnin kuulumisia :) Hienoa että alkanut kääntyillä, varmaan ottaa sitten jossain vaiheessa oikein pyrähtämällä muita kiinni. Kurjaa tuo ruokavalion niukkuus, toivottavasti siihen löytyy helpotus. Taas kerran jaksamista teille arjen haasteisiin!

Hyviä uutisia teilläkin koiruuz. Omaan sänkyyn nukahtaminen pitää vain opetella ja harjoitella, kyllä teidänkin tirppa sen vielä hiffaa. Me oltiin välillä niin väsyneitä siihen hyssyttely- ja silittelyrumbaan että suosiolla otin heti illalla vauvan viereen nukkumaan ja kas, ei se mennytkään siitä piloille vaan seuraavana iltana jatkoi taas omassa sängyssä olemista. Tsemppiä treeneihin!
 
Viimeksi muokattu:
Meidän pieni vatsatauti kesti sitten viikon kiertäen enemmän tai vähemmän koko perheen. Esikoisella alkoi kuumeella ja jatkui oksennuksella ja jäi Robinin keikkakin väliin :( tämä pienempi on myös sitten perinyt siskonsa tavan oksentaa kaaressa kun kuume nousee, viikon oli syömättä, ripuloi ja oksenteli välillä ja kuume kävi 39 asteessa.. Lääkäri harkitsi jo nesteytykseen lähettämistä sairaalaan mutta ei tarvinnut onneksi. Nyt onneksi ollaan terveitä ja syödään!
Ensi viikolla jo 10kk täynnä ja mitat on 7930g ja 68cm. Liikkumaan pitäisi päästä, mutta ei oikein tiedä miten :) ainakin ryömiminen jää välistä, nyt jännätään jääkö konttaaminenkin.
Hampaita tehdään kovasti, yläikenet pullottaa todella kipeän näköisesti :(
Kelaltakin tuli ilmoitus että matkakorvauksissa on omavastuu täynnä, tänään mentiinkin Töölön palovammapolille taksilla kelan piikkiin! Olen omalla autolla vienyt häntä 41 kertaa ( kyllä luit oikein) lääkäriin, kyllä oli helppoa näin! Vammaistukihakemukseen ei ole tullut vielä päätöstä, äitiysloma loppuu 24.7, siitä kulutan osan lomista ja aloitan hoitovapaan 1.9 ainakin vuoden loppuun, saa nähdä saisko ruokia lisättyä siihen mennessä että pärjäisi päiväkodissa. Olen miettinyt jos tekisin aluksi 6tuntista päivää, pakko on kuitenkin lainaa lyhentää, ei pysty olemaan kauaa kotona.
Tyttö on kyllä uskomaton taistelija, niin kiltti ja rauhallinen kun kaikki on hyvin, labrassa käydessä ei edes inahtanut kun pistettiin.
Meillä tosiaan nukutaan omassa sängyssä pääosin, sohvalla juodaan iltamaito ja jos refluksi on kunnossa nukahtaa pullolle ja hetken kuluttua kannan sänkyyn. Jos on huono päivä, pyörii sylissä ja nukahtaa tutille 15-45 minuutissa. Jos yöllä herää annan tutin ja silitän, jos itse jo nukun, en jaksa kauaa rauhotella. Jos ei rauhotu, otan viereen :) nukahtaa 20:30-22 välillä ja herää 7-9 aikaan.
 
Ninni12345: huh huh, 41krt?! Kyllä siinä on muutaman kerran tultu käytyä. Vatsatauti on kyllä niin syvältä. Me käytiin Robinissa ja isot neidit oli kyllä niin fiiliksissä. Tekisi kyllä mieli antaa palautetta järjestäjälle. Tapahtuman kesto klo 12-15 ja siellä ei ollut mitään muuta ohjelmaa kun tuo Robinin keikka klo 13-14, olisi luullut että olisi ollut esim paikallisille yrityksille hyvä paikka promota.


).( meillä käytiin kanssa 10kk tsekkauksessa kun halusin nähdä pituuden, viimeksi mitattiin väärin kun ei ollut oma neuvolantäti: neiti oli 75cm ja 9980g. Ilman tukea ylös noustu/seisty jo kohta 1kk ja nyt alkanut yrittää ottaa askelia, muutaman kerran onnistunut yhden ottamaan. Eilen käytiin Korkeasaaressa oli kyllä kivaa :) nyt jännittämään milloin hauvavauvat syntyy, jännittää melkein yhtä paljon kun oma synnytys.
 
41 krt on hurja reissumäärä Ninni, toivottavasti pienelle löytyisi niitä sopivia ruokia. 6h on varmasti ihan hyvä vaihtoehto työpäivän mitaksi kun nykyisin osittaisen hoitovapaan kelakorvauskin (mikä lienee se virallinen nimi) on parempi kuin vielä muutama vuosi sitten.

Malttamaton tuo kuulostaa ihan perusjameilta, hurjan hintaiset liput ja aivan "sukka" järjestelyt, mutta onhan siellä aika monta kertaa tullut käytyä kun missä muualla voi sellaisen määrän vanhoja koulukavereita yms tavata :)

Yöt on nyt sujuneet ihan kivasti ja jos joskus päiväuniinkin tulisi jotain tolkkua ongelmana enää olisi syömättömyys. Nyt monta päivää peräkkäin päiväunet olleet 2x30 minuuttia ja 16-17 välillä tulee sellainen hetki kun vauva on ihan poikki, mutta ei osaa nukahtaa mitenkään ja sitten taas virkistyy iltaa kohti. Odotan jo kauhulla huomista automatkaa näiden muksujen kanssa kolmistaan kun ajellaan kotiinpäin noihin aikoihin ja pieni varmaan huutaa kun isompi nukahtaa eikä ole antamassa leluja.
 
Nyt meillä kävellään <3 5 askelta mentiin jo!

KoiruuZ: perusjamit joo. Oltiin lauantaina, oli kivaa, mut kivempaa musta oli olla aloittelemassa kaverilla: syömässä ja ottaa muutama skumppalasi. Jameille kun päästiin, porukka hajosi ja kun itse ei paikkakunnalta niin ei tuttuja niin kauheasti. Menin suoraan nukkuu kun loppui ja skippasin baarin ajatellen just sitä Robinin keikkaa, mut huh mikä olo oli silti useamman päivän :-o
 
Viimeksi muokattu:
Ninni pieni ei edes avaa suutaan ja maista mitä lusikassa olisi. En tiedä voiko taas olla tulossa lisää hampaita. Aiemmin kun söi sentään jotain yöt miltei meni jo hetken yhdellä imetyksellä, mutta nyt tarvitaan kaksi ja tietty sekin voi vaikuttaa intoon syödä päivällä. Tänäänkin jos en olisi antanut toista kertaa maitoa vauva olisi herännyt 4.45 niin ei minusta ole siihen kun edelleen arvostan myös omaa nukkumistani. Toisella imetyksellä sain lisää uniaikaa ja herätys oli 6.10. Nyt kellon ollessa melkein puoli kahdeksan en ole vielä edes tarjonnut puuroa kun yritän odottaa sitä nälkää. Satunnaisesti jostain päivänateriasta on voinut viime aikoina muutama lusikallinen mennä.
 
Meillä tuli täyteen 9kk muutama päivä sitten. Tukea vasten noustaan pystyyn koko ajan ja joka paikassa ja suorastaan pakonomaisesti. Nukahtaminen on vaikeutunut PALJON, kun ihan umpiväsyneenäkin on pakko nousta seisomaan uudestaan ja uudestaan.. Pahoilta kaatumisilta on vielä vältytty mutta mahdotontahan tuota on koko aikaa vahtia ja suojella.

Ryömiminen on nyt suurimmaksi osaksi vaihtunut konttaamiseen. Ihanan näköistä ja kuuloista kun kädet läpsii lattiaa niin rytmikkäästi ja jalat slaidaa perässä :D

Hampaita on edelleen vain 2kpl. Kuolaa tulee ja sormea kaluaa koko ajan mutta lisää tulokkaita ei ole näkynyt yli kuukauteen.

Kokonaista yötä ei vielä ole meille suotu :( Taitaa olla ihan oma syy kun ollaan totutettu pikkumies liikaan palveluun. Pitäisi varmaan jokin unikoulu järjestää eikä aina kipittää sitä tuttia nostamaan jokaiseen pikkukitinään. Nyt tietty viime aikoina on tuo seisomisharjoittelu aiheuttanut levottomuutta öihinkin.

Mies on lomalla ja on ollut tosi kivaa! Kolme viikkoa ollaan kohta oltu reissussa. Lapsi on pärjännyt menossa mukana oikein hyvin ja ollaan nautittu toistemme seurasta kaikin rinnoin! Koira mukaanluettuna ollaan nukuttu yhteispäikkäreitä saman viltin alla koko porukka :) Kyllä loma on ihmisen parasta aikaa.

Meillä täällä kovasti jo yritetään pikkukakkosta saada alulle, toivottavasti saadaan tärppi nyt edes tämän vuoden aikana että ikäero olisi alle 2 vuotta. Samaan konkurssiin vaan kaikki univelat ja vaipparumbat, sitten on vauvatouhut meidän osalta ohi.
 
Ninni, hyvä että päätös tuli. Onko pienen ruokavalioon vielä saatu uutta, vai edelleen mango/maito?

Bosch, meillä myös suunnitelmissa toinen lapsi pian! Meillä kiirettä pukkaa jo meidän iän takia. Kätilöt silloin laitoksella antoivat luvan 6kk synnytyksestä alkaa yrittämään (vaikka sektio). Ei heti toukokuussa kuitenkaan aloitettu yritystä, kun oli jotain lääkekuuria ja kilpirauhasarvoissa tarkistamista. Nyt odotetaan lääkärin lupaa, ja kovasti kuumeillaan.

Meidän pieni on 9½kk. Konttaa kovaa ja tutkii rohkeasti huoneita kaukana vanhemmista, silmälläpito on käynyt haastavaksi. Hampaita 8. Jokeltelee. Toistuvia "sanoja" esim. äiti, ssii (tarkoittaa isää), mämmä, mamma, amma, tättä, ai, oioi, innin, ynnin. Ymmärtää varmaan jotain sanoja, mutta vaikea sanoa, mitä - ainakin oman nimensä, ein, vaipan, kiikun. Tapaa ilmoittaa, kun kakkaa: joko konttaa vaipanvaihtopisteelle äännellen vaativasti tai tulee rääkäisemään vanhemmalle. :)

Hyvä nukkuja on ollut jo pitkään, säännöllisesti nukkunut ruokkimatta öitä 21.30 - 7.30. Nyt kun alkoi konttaamaan, on silloin tällöin herännyt keskellä yötä ja jouduttu silittelemään uneen, tai jos on oikein levottomana, niin ihan syliin tuudittelemaan. Päiväunille nukahtaminen (vaunuihin edelleen nukutetaan) on myös vaikeutunut, mutta ei nyt mitään ihan kamalaa.

Pian pitäisi raaskia viedä perhepäivähoitoonkin (osaksi päivää) pikkuinen. Saa nähdä miten vanhemmat kestää asian. Lapsi voi pärjätä hyvinkin, vierastaminen on ollut aika lievää ja vähän kuin ohi menossa jo. Mutta on tuo niin pieni vielä!
 
Meillä ikää 10kk, kaksi hammasta, osaa kääntyä mahalleen ja siitä pääsee konttausasennon kautta istumaan. Ei konttaa, eikä ryömi mutta jotenkin liikkuu lattialla. Nyt on pari viikkoa saanut bataatti/kesäkurpitsa/palsternakka pilttiä. Ehkä loppuviikosta uskallan antaa jotain lihaa. Meillä maito ja riisi on ainakin pois ruokavaliosta, kotimaisia viljoja pitäisi jossain kohtaa yrittää. Päivähoitohakemus pitäisi laittaa, täällä on 4kk jonot. Saa nähdä onko tyttö tammikuussa siinä kunnossa että voi hoitoon laittaa..
 
Ninni onnea uusista taidoista ja uudesta ruoasta tai tuossahan on jo peräti kolme aineista samassa :)

Pidän myös peukkuja teille vauvoista haaveileville.

Meillä on taas ruoka maistunut vähän paremmin. Edelleen lihaa/kalaa sisältävien soseiden menekki on vähäistä, mutta nyt sentään välillä menee muutama lusikallinen niitäkin ja tänään meni piltti peruna-porkkanaa paria lusikkaa vajaa koko (pikku) purkillinen. Eilen myös kotitekoista bataatti-palsternakkaa meni hyvin. Useampi yö meni tosi levottomasti ja päiväunille nukahtaminenkin itketti hurjasti, uusia hampaita ei ole ilmestynyt niin olisiko voinut olla jotain kasvukipuja? Mene ja tiedä nyt näistä, mutta viime yö meni taas ihan ok ja tänään nukahtamiset.

8kk lääkäritarkistus on kuukauden myöhässä ja vasta ensi viikolla. Saa nähdä miten paino kehittyy. Fysioterapian opeista on ollut apua ja tyttö varaa välillä pieniä hetkiä painoa jaloille eikä aina nosta niitä ylös kuten aiemmin. Mitään suurempaa kehitystä ei kuitenkaan ole tullut, mutta ryömimällä hän menee kovaa vauhtia.

Tissin pureminen on edelleen ongelmana. Välillä se oli jo pois, mutta nyt onnistui taas puraisemaan niin, että olen ihan pulassa haavan paranemisen kanssa. Imettäminen sattuu niin, että tuskanhiki vaan valuu selkää pitkin ja vesi valuu silmistä. Eilen pumppailin pari kertaa, mutta kun edes se pumpattu maito ei kelpaa pullosta ja vellin juominen on ihan historiaa.
 
tervehdys pitkästä aikaa! Ninni hyvä että asiat etenee.

Täällä on lomailtu miehen ja tytön kanssa oikeastaan juhannuksesta asti. "Etelän" reissulla oltiin viikko ja sitten pienempiä reissuja suomessa. Tyttö ryömii kovaa vauhtia, mutta ei vielä konttaa tai istu itsekseen. Hetken tänään seisoi tukea vasten itsekseen, mutta kovin huteraa on vielä. Koiruuz, oliko tuo jalkojen varaaminen lattiaan tuon fysioterapialähetteen syynä? Hyvä jos siitä on ollut apua! Minkälaisia harjoituksia siellä neuvottiin?
Täällä yöt ovat olleet tosi rikkonaisia koko kesän, joten nyt ollaan vieroitetty öitä pois tissistä ja tosi hyvin on mennyt. Olen nukkunut nyt viimeiset 3 yötä eri huoneessa ja mies on hoitanut yölliset rauhoitukset. Olis kyllä pitänyt jo aiemmin tehdä tämä, mutta jotenkin ajattelin, että kun ruoka on maistunut niin huonosti niin olen antanut syödä tissiä öisin.

Ruokaa maistuu vaihtelevasti, useimmiten tosi pieniä määriä aina kerralla, hedelmäsoseita paremmin. Hampaita on tullut neljä.

Auts, Koiruuz tuo tissin pureminen. Entä jos irrottaa heti otteen ja kieltää kun puraisee, niin miten reagoi? Vai miten olet reagoinut tähän?

Tsemppiä teille, jotka sisaruksia toivotte!
 
Koiruuz, ja muut joilla vauva rintaa puree - meillä sitä oli lyhyen aikaa. Kokeiltiin kieltämistä ja imetyksen lopettamista siltä erää aina ensimmäiseen puraisuun. Ei toiminut. Yrityksen ja erehdyksen kautta hoksattiin, että yritettiin väärässä rytmissä tarjota maitoa. Kun vauvalla ei ollut tarpeeksi nälkä, puri.

Täällä ollaan tänään epäuskoisissa tunnelmissa. Siivosin kaappeja, ja löysin 2014 alkuvuodesta ostettuja käyttämätömiä raskaustestejä 2 kpl. Totesin, että vanhaksi on äskettäin mennyt, mutta kun ei vielä ole kuukautiset alkaneet vaikka olisi pitänyt, voisi kuitenkin kokeilla ennen kuin heittää roskiin. Hailakan haamuplussan testiin sitten sain, ja nyt ei uskalla kuitenkaan uskoa tulokseen! Kai niissä testeissä ihan syystä on viimeinen käyttöpäivä. Ja niin hailakka on se toinen viiva, muistaakseni pojusta oli vahvempi melkolailla heti kun sai testin ohjeen mukaan tehdä.

Mun pitäisi pysyä kokonaan erossa noista raskaustesteistä loppukierrosta, ja testata vasta kun menkat olisi olleet ainakin viikon myöhässä. Jostain syystä mulla menee heti ihan överiksi ja helposti testaisin monta kertaa päivässä ja kuulostelisin (=kuvittelisin) kaikenlaisia tuntemuksia. Yritän tässä nyt viikonlopun yli odotella, josko kuitenkin olisi vain ns kemiallinen raskaus ja vuoto tästä vielä alkaisi. Eihän me oikeastaan ehditty vielä edes aloittaa yrittämistä.
 
Ensi viikolla ikää 11kk, painoa 8320g, ruokavalioon on saatu lisättyä maissi-bataatti-kalkkuna. Hampaita on kolme, pian neljä. Yöt on nukuttu kauan hyvin. Seuraavaksi pitäisi kokeilla uudelleen kauraa. 1v kuvaus varattu ja seuraavaksi pitäisi alkaa suunnittelemaan ensimmäisiä syntymäpäiviä!
 
Kasenja kerrassaan jännittävä viikonloppu teillä, pysytkö housuissasi vai kävitkö tyhjäämässä apteekin?

Ninni ihanasti pienen tukka kasvaa. Onko juhlamekko jo valittu. Hienoa myös, että uusia ruokia on löytynyt. Maistuuko ne hyvin?

Meidän Tirppa ei osaa mennä itse istumaan, mutta istua pönöttää jo sen verran tukevasti, että voin jättää hetkeksi istumaan imetystyynyn "sisään" olematta ihan vieressä. Leikkiminen on istuen paljon helpompaa ja kotihommissa auttaa kummasti kun neiti ei ryömi jatkuvasti perässä. Meillä päiväunet ovat ihan mitä sattuu ja ihan normipäivä on kahdet 30min unet.

Tissiin pureminen on tosi pulmallinen asia. Se ei ole mitenkään päivittäistä, mutta puraisu tulee jos on tullakseen imetyksen alkuun. Viimeksi kunnon puraisun sain toissayönä ja tytöllä oli varmasti nälkä kun kello oli jo neljä ja oli yön eka herätys. Tuntuu ettei pieni oikein tajua mitä tekee ja ottaa tissistä kiinni huonolla imuotteella. Itkee surkeasti jos laitan lattialle eikä saa maitoa. Tarjoan maitoa vain ateroiden jälkeen, että ruokakin maistuisi ja 1-2 krt yöllä.

8kk lääkärineuvola oli vasta tällä viikolla. Uusia mittoja ei otettu ja olihan taas oikein venäläisen hoono soomi lääkärin tekemä pikatarkistus. Pitäisi soittaa neuvolaan ja yrittää saada omalle neuvolan tädille 10kk tarkistus aika ja jutella siellä varaanko uuden ajan fysioterapiaan. Cubula fysioterapia lähetteen syy tosiaan oli se kun tyttö ei varaa yhtään painoa jaloille ja katsottiin harjoitteita miten sitä voisi opetella.
 
Kasenja: vau, mitäs uusi testi näytti? Mulle kävi noin just viimeksi, tosin neljättä ei ollut tarkoitus tulla. Mutta kannattaa tehdä digi niin näet missä mennään. Mulle järkytyksenä tuli meinaa, että rv oli jo 8, viiva ei meinaa kauhean tumma kun hcg oli jo niin korkealla.

Meille ei mitään uutta. Enemmän viettää aikaa 2:lla jalalla kun 4:llä, muutamia sanoja tulee. Huominen jännittää älyttömästi: esikoinen aloittaa koulun ja toiseksi vanhin eskarin. Jäädään aamupäiviksi siis itsekseen pienten kanssa kotiin, hui!
 
Minäkin huhuilen Kasenjan perään, miten kävi testin kanssa? Meille myös ilmestyi plussa ruutuun ihan vastikään mutta aika epäuskoinen fiilis nyt toistaikseksi on vielä, katsotaan ainakin ensi viikkoon ennen kuin uskallan neuvolaan soitella. Ihana juttu tietenkin ja toivottavasti kaikki menee hyvin että saadaan keväällä perhe täysilukuiseksi!

Ihana pirpana ninnillä siellä ja hurjaa että kohta jo vuoden ikäinen. Hienoa että ruoka-aineitakin on saatu lisättyä.

Kamalalta kuulostaa tissien pureminen! Onneksi meidän imetystaival loppui ennenkuin hampaita alkoi tulla. Uskoisin koiruuz että lapsi puraisi silloin yöllä nimenomaan kovan nälän ja siitä johtuvan kiireen vuoksi. Oletteko imettäjät muuten aikoneet pitkäänkin imettää? Minua tavallaan harmittaa kun niin aikaisin lopetettiin (7,5kk) mutta on kyllä ihanaa kun ei tarvitse kaivella tissiä enää esille missään vaan lapsen voi syöttää ja juottaa kuka tahansa ja missä tahansa. Nostan kyllä silti hattua pitkään imettäville äideille.

Meidän poju on ensi viikolla 10kk. Tukea vasten nousee hyvin ja osaa nykyään laskeutuakin hallitusti. Nyt nousee jo ihan seinääkin vasten ja valitettavan hyvin yltää jo esim uunin ja lieden säätönappuloihin.. Konttaamalla etenee hurjaa vauhtia. Aika rämäpäiseltä vaikuttaa ja ensin menee, sitten vasta miettii. Tämä tuli toteen viikonloppuna esimerkiksi kun pääsi putoamaan portaisiin :cry: Portti unohtui auki ja eihän siinä ehditty kissaa sanoa kun vahinko oli jo käynyt. Säikähdyksellä onneksi selvittiin.

Yöt nukkuu ihan ok, täysistä öistäkin on jo vähän nautittu mutta useimmiten pitää käydä tutittamassa 1-2 kertaa. Päiväunia nukkuu x2, ei mielestäni ole vielä valmis siirtymään vain yksiin uniin. Sängyssään nukkuu päivisin ja kestoltaan unet on noin tunnista jopa yli kahteen tuntiin.

Ruuat maistuu hyvin ja aika karkeaa ruokaa on jo annettu. Maitotuotteita ei meillä maistella allergian vuoksi. Ensi viikolla mennäänkin pitkästä aikaa allergialääkärille ainakin kalsiumlisän aloitukseen ja muutenkin vähän tilannetarkastukseen. 10kk- neuvolaan emme mene vaikka sitä tarjottiinkin, koska ajateltiin että päästään kuitenkin puntarille sitten allergialääkärillä ja muuten ei se neuvola oikein kiinnostakkaan ;).

Äitiyslomakin loppui ja nyt olen kesälomalla, syyskuussa alkaa sitten hoitovapaa. Mies on töissä jo toista viikkoa ja arki on taas kehissä. Tsemppiä kaikille koululaisille ja työläisille!
 
Pikaiset kuulumiset: epäily kohdunulkoisesta. Kävin tänään pojan 10 kk neuvolassa (73cm, 10.5 kg, kaikki hyvin) ja mainitsin tästä hailakasta plussasta - ei siis ole juurikaan vahvistunut. Eilen minulla alkoi tulla toispuoleisia vatsakipuja, tänään pahentunut. Siitä neuvolassa huolestuivat, laittoivat nyt seurantaan ettei kyse olisi kohdunulkoisesta. Kävin labrassa ja ultraan huomiseksi aika.

Digitaalista en tehnyt kun olisi pitänyt lähteä vähän kauemmaksi ostamaan, mutta kyllä niihin viivatesteihin plussan saa ihan testiajalla - on vaan selkeästi haaleampi kuin vastaavalla viikolla tästä 10kk vanhasta. Olen kuitenkin melko varma ettei raskaus ole kauemmin kestänyt, kun meillä on ollut ehkäisy käytössä vielä aiemmin.

Itsestä tuntuu vahvasti, ettei tässä kuitenkaan kaikki ihan oikein ole. Tuulimuna tai kohdunulkoinen tai jotain. (Ja sitten kuitenkin sitä elättelee pientä toivoa, että jos kumminkin olisi ihan normaalisti asiat.) Mutta nuo kivut ei minusta hyvää lupaa. Ei mitenkään sietämättömiä eikä jatkuvia, mutta pahempia kuin mitkään menkkajuilinnat. Ja sattuu vain yhteen pisteeseen, tavallaan, tuohon oikean munasarjan tienoille.

Bosch - voi kun teillä menisi nyt hyvin ja huhtikuussa (?) saisitte pienoisen! Varovaiset onnittelut!
 

Yhteistyössä