Luovutettu munasoluhoito, vol. 2

Huomenta kaikille!
Nyt siis pp 6. Onpa ika kulunut ihan erilailla kuin muissa siirroissa.... on ollut niin paljon kaikkee muuta ettei ole oikein huomannutkaan ajan kulua. Oireita? Vielä toissapäivänä aika voimakkaita, nyt eilisestä lähtien vähemmän. Vähän rinnoissa tuntuu ja tietty maha ihan turvoksissa (luget)... eipä paljon muuta ainakaan nyt. Niin, testipäivät on mulla tällä kertaa 18.5 ja 20.5, mutta voihan sitä halutessaan kotitestillä aiemminkin, en tiiä vielä.
Sela, piiniskaverin, tule kertomaan miten matka meni!!! Ja tervetuloa takaisin viettämään aurinkoista pitkää vkloppua!
 
Heippa

Hyvää ja aurinkoista keskiviikkoaamupäivää kaikille =)

Tarton reissusta kotiuduttu tänään yhden aikaa yöllä. Oli aika rankkan reissu näin yhdelle päivälle, mutta onnellisesti nyt ohi.

Kaksi pienokaista saatiin tosiaan matkaan mukaan 7 ( 1-2 ) ja 6 ( 2 B ) Tällaisilla alkioilla on yleensä raskauduttu oli lääkärin kommentti. Toivotaan parasta, että tälläkin kertaa koska kaikki pitäisi olla kunnossa. Limis tosin näytti nyt 1mm vähemmän kuin silloi kp11 jolloin se oli 11mm, mut kuulemma jos ultralla katsoo päältä päin niin ei saa niin tarkkaa mittaa. Lääkäri kyllä painotti että se 10 mm riittää kyllä mainiosti. Taisin olla pettyneen näköinen kun olikin vähemmän.
Itse toimenpide oli hankalampi ja kivuliaskin, en tiedä miksi, jännitinkö? vaikka yritin olla rentona. Aulassa huomasin kyllä jännittäväni huomattavasti enemmän kun ensimmäisellä kerralla.
Udeltiin myös siitä viime kerran hcg- arvosta, et oliko tapahtunut tämän lääkärin mukaan mitään (ei siis ole aikaisemmin kommentoinu kysymykseeni) Nyt myönsi, että kyllä siellä on ollut kiinnittymis yritystä, mutta noin matalaa arvoa ei kannata tukea lääkityksellä koska yleensä niissä jotain vikaa ja joudutaan monesti keskeytykseen. Pienin arvo millä on saatu aikaiseksi normaali raskaus ja terve lapsi on ollut heillä kuulemma 9.

Lääkäi sanoi, että luovuttaja on, Ei ihan musta mutta ruskea. Mies siihen sitten , että ihon väriäkö tarkoittaa, niin lekuri hieman tuhahti ja sanoi, että hänen ihonsa on suunnilleen samanvärinen kuin vaimosikin :) Itsekkin mietin heti että mitä tarkoitti asialla kun unohti mainita, että puhui hiuksista. Meistä ihan hauska juttu ja lääkärikin naureskeli lopuksi asialle :LOL:
Mut ei ne toiveet siellä paljoa paina ulkonäkö seikoissa, koska toiveena meillä on ollut vaalea,vaaleanruskea, tummanvaalea hiuksiltaan. Mut, mut, kaiken näiden asioiden edelle ajaa kyllä se mahdollinen pieni lapsi.

Olenkohan jo höpöttänyt tarpeeksi ja päästän teidät pinteestä :)

teekuppi Piiniskaveri :hug: :)
 
Jotain sitten kuitenkin jäi mitä piti teiltä kysyä

Mitä teillä on lääkäri sanonut seksistä? Siis milloin voi sekstailla alkionsiirron jälkeen?
Ei tässä sen puoleen nyt mikään hätä ja kiire ole, mutta kun viimeeksi meille sanottiin, että parikolme päivää taukoa on hyvä pitää, mut nyt sitten sanoi, että jos niin pitkälle päästään niin ultraan asti ainakin on hyvä olla sekstailematta. Ja jos ultrassa kaikki ok niin sitten voi.
Vähän olimme ällikällä lyöty, et ihanko tosi :eek: vai voiko se vaihdella sit eri kerroilla?
 
Ihanaa Sela, että onnistunu reissu, nyt sitte vaan piinistellään.... koskas ne siellä laitto testipäivän ja ultran? On se kyllä pitkä aika, mukllekin sanottu aina että muutamia päiviä. Siirrot on kai sillai erilaisia et mullakin edellisessä sattu aika paljo ja nyt taas ei yhtään, eikä ekallakaan yhtään. Limiksestä ni kyllä 10 mm on hyvä, mulla ollu kahdessa ennen tätä jotain 9mm ja sekin oli lääkärin mielestä hyvä. Vaikee sanoo tohon seksitaukoon mitään... ehkä kuitenkin ite sit tekisin niin et uskoisin lääkäriä ku en muutakaan uskaltais, hoh hoh. No joka tapauksessa oon tosi ilonen kun sulla meni kaikki hyvin.

Ja Marisabel, noi lääkkeet vaikuttaa mielialaan tosi vahvasti mullakin, itken,nauran....välillä kuvittelee että on tullut oikeesti hulluksi.

Sela, millanen on lääkitys nyt sulla?
 
teekuppi Testipäivä on 24.5 mut meillähän tuo testitulos tulee sitten vasta pari pvää kokeen jälkeen.
Lääkkeenä on nyt per päivä , 3*zumenon, lugesteron 2*400, miniasperiini*1 ja multivitamiini raskaana oleville ja imettäville 1*. 7-8.6 on sitten ultra

Marisabel
Juuh, tasan neljä pitkää viikkoa pitää vaan odotella jos hyvin käy :)

Lyyra
Onneksi tosiaan saatiin asia selvitetty :) Olisi kyllä vaivannut niin, että varmaan olisi pitänyt Andreille pirauttaa.
 
Jep, on näissä ohjeissa ja lääkkeissä tosiaan eroja sekä eri maiden että klinikoiden välillä. Ultraksi meillä laitettiin 11.6 vaikka siirto aikasemmin. Eihän se tietenkään tarkkaa ole mutta suunnilleen silloin. Jos siis hyvin käy.
Ja lääkkeitä on Selaan verraten enemmän: Lugeja 1000 mg, zumeja 4x 2mg,klexane 0,2 x 1, kortisooni 1x 1 ja sitten vielä tuo 800 foolihappoa. Mutta maallikot tekee niinku lääkäri käskee...
 
No niin, juuri kun hetki sitten pääsin kertomaan että aika oireetonta ollu ni nyt alkoi melkoinen selkä- ja mahasärky, menkkamainen olo. Ja rinnat tuli kun tyhjästä tosi kipeeks. Hyvä vai huono merkki, ei oo kyllä ikinä alkanu menkat piinisajalla....
 
Pikalista tämä ei korvaa pidempää listaa, mutta nopeampi päivittää ja hahmottaa..

Odottelee hoitoa/luovuttajaa/pitää taukoa (ikä suluissa)

Josko (30+) Esikoista toivomassa.
Cornelius (33) Haaveissa 1
Saaga (39)
Tinulinen (32) eka haaveissa, pitkään jonossa.
EliseT (31) Haaveena ensimmäinen lapsi.
Papillon (40+)
Viinirypäle (33) haaveissa ensimmäinen.
Hillevi (46), haaveissa eka, siirto toukokuun lopulla
NellaMaija (32) eka
Maijatar (41) ekaa haikaileva
Lotta(32) toiveissa eka, Procren-jarrulla kesän, hoidot jatkuu elokuussa
Sharlin (35) eka haaveissa
Miimi78,
Alma (34) eka haaveissa
Iituska (38), haaveissa eka
Jaasminia (xx)
OnniUnelma76 (34) haaveissa eka, PAS kesäkuussa
Jonsku-78 (31) haaveissa eka
Typyliini (28) haaveissa pikkusisarus esikolle
Tyyne73(36) haaveissa eka
Minni 73 (36) esikoisesta haaveileva
Lyyra (), 3. lahjasolulapsi haaveissa, hoito touko-kesäkuu

Piinistelijät
Marisabel (29) 3 siirtoa tehty, haaveissa eka, testi 16.5.
Teekuppi ( ) haaveissa eka, PAS, siirto 6.5., testi 18.5. ja 20.5.
sela (40), 2. yhteinen toiveissa (1. kuollut hoitovirheeseen), siirto 11.5. testi 24.5.

Plussanneet =) (kun sydämet laskettu ultrassa, saa sen/ne sitten tännekin)

Matilda (30), plussa 13.10 , ultra viikolla 47 LA 22.6.2010 :heart:
Minni007 (45), plussa 2.11, HCG 3.11, ultra 22.12, LA 12.7.2010 :heart:
Kaipuu, eka haaveissa, plussa 21.11.09, ultra 11.12, LA 31.7.2010 :heart:
Discovery (40+), haaaveissa kuudes, 2 alkion siirto 22.1.2010 :heart:
Aliisa08 (26), ensimmäinen haaveissa, LA 27.10.2010. :heart:
Emilia (xx) LA 3.11.2010 :heart: :heart:
Tuuttituulia (39), haaveissa eka, LA 13.11.2010 :heart:
lokakuu, (40+) haaveissa toka, esikoistyttö kuoli kohtuun rv 26+

Maaliin päässeet :flower:

Lutuliini, poika 1.6.2008
Bea, esikoinen tyttö 10/2008
Enkelitytön äiti, tyttö 23.1.2009
Watrossi, esikoinen poika 5.2.2009
Suzyanne, esikoinen, poika, 7.5.2009
Pihla, esikoinen tyttö 3/2009
Piri, toinen lapsi, tyttö 6.6.2009
Bardolino(30) eka, tyttö 3.11.2009
Kauniskuu (32) eka, tyttö 8.11.2009
Juuni (48) 2. lapsi tyttö 16.11.2009
Rudy, kaksostytöt 1/2010
Marru (35) esikoiskaksostytöt
Simmis (38) toinen lapsi, tyttö 1/2010
Vekara (45) eka yhteinen, peikkotyttö 2/2010
Pomppaduu (27) kakkonen, tyttö 2/2010
Nennuliini (35) eka lapsi, tyttö 3/2010
Vilhelmiina72 (37) ekat, terveet pojat 24.4.2010

Taustalle siirtyneet
Dream73 (36)
 
Hei pitkästä aikaa!

Meniköhän listan päivitykset oikein, joko Marisabel kävit hoidossa?

Teekupille ja Selalle onnea piinapäiviin pääsystä ja pitkää pinnaa. Ehkäpä Teekuppi, nuo oireet ovat hyvä merkki, toivotaan niin!

Täällä napsitaan Zumenonia, 2-3 tablettia päivässä (miten muistan). Kamalasti väsyttää, turvottaa ja syke nousee välillä. Ehkä täytyy käydä terveydenhoitajalla mittauttamassa verenpaine. Siirto olisi kahden viikon päästä, jos kaikki menee ok.

Tällä iällä pidättäytyminen ultraan asti ei olisi hankalaa - vaikka kyllä luomuraskaudessani (joka meni kesken), hormonit hyrräsivät niin että mies oli ihan naatti. :saint: Lugemössöt jotenkin vie innon, jos ei lemmiskelykieltoa määrätä.

Kaikille ihanaista kevään alkua, sääkin suosii kerrankin vapaapäivää!
Hillevi
 
Teekupille ja Selalle piinispinnaa!! Peukutan täällä teitä kovasti!

Marisabel: koita jaksaa. Mullakin oli noita itkukohtauksia hoitojen aikana ja odotellessa hoitoa. Itkin varmaan muutaman vuoden aikana enemmän kuin koskaan elämässäni tulen ikinä itkemään (toivottavasti..). Kait se on "normaalia"..

Takana eka äitienpäivä pikkuenkelien kanssa. Miten ne onkin jo niin omia persoonia ja rakkaita parissa viikossa!!! Ja enemmän ei omilta pojilta voisi tuntua, enemmän en voisi heitä rakastaa!!!
Hassua on, kun kaikki aina kommentoi niitä ulkonäköasioita,miten vauva näyttää isältä tai äidiltä jne. Mulle jo kaksi ystävää (jotka siis tietävät, että pojat saaneet alkunsa luovutetuilla munasoluilla..) on kommentoineet, miten toinen poika näyttää isältä ja toinen minulta.. Niin automaattisesti noi kommentit ehkä tulee, eikä he edes huomanneet, että olisivat sanoneet jotain outoa :)

Nautitaan kevätauringon paisteesta!!!
Vilhelmiina
 
Iltaa,

Marisabel, älä huoli oireista, multakin hävis taas eilisen jälkeen kaikki. Onpa sulla pitkä pinna kun et jo testaile. mä olen aina tehny pissatestin jo muutamaa päivää ennen virallista päivää. Mullahan on eka virallinen testi jo pp 12 ja aattelin kotitestin tehdä varmaan jo pp10.

Mitenkäs se Sela voi?
 
Täällähän on voitu oikein mukavasti ja päivä on menny tuolla ulkosalla pihatöissä, pottumaan laitossa. Ajattelin tosiaan, että otan ihan normaalisti nämä päivät, et tuskin voin tehdä mitään sellaista mikä olisi vahingollista.
Toista piinispäiväähän tässä vasta mennään eikä tuntemuksia oikein ole mitään, paitsi alavatsa tuntuu ihan ilmapallolta eli ihan kun olisi turvoksissa ja painaisi älyttömästi ja sit pientä kipuilua munasarjojen kohdilla.

Taitaa noista tuntemuksista aika mahdotonta sanoa kumpaankaan suuntaan miten käy. Tosiaan kun lukee toisten tuntemuksia niin on niin laidasta laitaan ja sit ei välttämättä mitään. Pitää vaan olla ajattelematta mahdottomasti. Hitto ku siitä vaan on tehty niin vaikeaa :)
 
Lyyrakin pääsee kohta piinistelemään, hienoa!
Toivottavasti onnistuu nappiin kaikki!
Puutarhahommissa olen minäkin ollut ja ollu ihan normaalisti. Ainahan noita oireita seurailee kuitenkin vaikka hyvin tietää ettei niistä mitään tiedä!
Kiitos tsempityksistä Wilhelmiina ja nautihan ihanasta vauva-ajastasi!
 
Huomenta!
Kyllä vaan nyt on semmonen tunne et ekaa kertaa tulee suoraa nega. Kahdessa edellisessä plussassa ollu aina melkoisesti " oireita" ja nyt ei kyllä oikeestaan yhtään mitään. On jotenkin " liian hyvä olo", liian terve olo. Ei edes lääkkeet aiheuta mitään, vai onko tässä jo niin kroppa turtunut näihin pillerimääriin???
Aurinkoista päivää kaikille, toivottavasti monilla on vapaapäivä!
 
Hei taas,

Mitenkähän oli mennyt Marisabelin hoito minulta ihan ohi, nyt lisäsin sinut piinistelijöihin. Kyllähän tuota listaa sopii muidenkin päivittää. Klikkaa vain kohtaa 'lainaa' viestin alaosassa, sitten poistaa tekstin alusta [quot="Hillevi"] ja ihan viimeiseltä riviltä [quot], tekee päivitykset ja lähettää viestin. Jos keskustelu on vielä samalla sivulla ja huomaan päivitettävää, käytänkin muokkaa-painiketta, ettei lista tule moneen kertaan näkyviin pienen päivityksen takia.

Kiitos teille ihanat ystävät onnen toivotuksista :heart: Tämä on nyt meidän viimeinen hoito, jos pakastettavaakin tulee, ne tietenkin myös käytetään. Mutta on jo pidemmän aikaa tuntunut, että valitsemme kaksin elämisen kuin tämän vuoristoradan tunnepuolella: toivoo, pettyy, toivoo, pettyy... Äitienpäivän vietin oman äitini kanssa ja tulipa mieleeni, mitenkä sitä sitten viettää kun oma äiti ei enää ole täällä hemmoteltavana. Jonkunlainen perheen ja suvun elämän päättyminen minun jälkeeni myös mietityttää, vaikka oma tyhjä napa tässä lähimpänä onkin.

Lyyralle paljon onnea hoitoon ensi viikolla, onko se PAS vai tuorehoito?

Kaikille kaunita kevätpäiviä ja peukut tietty pystyssä pikapuoliin testaaville!
Hillevi
 
Lyyra, kiitos lämpimistä ajatuksistasi.
Tuoresiirtoa odotellessa onkin jännitettävää... tuleeko munasoluja, hedelmöittyvätkö ja jakautuvatko ne sitten + teillä matka Tartoon. Paljon onnea matkaan!

Toivotaan tosiaan, että tämä kolmas luovutushoito meillä onnistuisi. Meillähän on kolme muuta kertaa suunnitelmat hoidosta jääneet alkuvaiheeseen, kun luovuttajat ovat peruneet/olleet epäsopivia luovuttamaan. Lahjasolusiirtoja on kuitenkin tehty vain kolme, kaksi tuoresiirtoa js yksi pas, kaikissa siirretty kaksi alkiota. Omilla soluilla kokeiltiin myös kolme kertaa ICSI ja 3-4 inssiä siihen alkuun.

Teekuppi
, muistelen ettei minulla onistuneessa hoidossa ennen testiä olut mitään poikkeavaa muihin piinapäiviin verrattuna. Toivotaan parasta!

Ihana sää! Nautitaan kaikki ainakin siitä!
 
Lämmin huomen kaikille, aurinko se paistaa edelleen ja pihatyöt jatkuu. Pääsee maalaamaan ulkovajaa.
Eilen juteltiin noista oireista. Mulla ei aamulla tosiaan mitään ollu ja sit päivällä tuli rinnat tosi araksi. Nyt yöllä oli vaikee löytää ees hyvää asentoo niiden takia. Elikkä taidanpa tehdä sulle Marisabel huomiselle testiseuraa vaikka onkin vasta pp10 mulla huomenna.
Mitenkähän se Lokakuu jakselee, eikä ole Aliisastakaan mitään kuulunut??
 
helteinen tervehdys kaikille :wave:

On siis niin ihanan lämmintä, että ihan unohdin että nythän elämme vasta toukokuuta. Viime päivät hurahtaneet puutarhatöissä. Onneksi ne sentään vievät ajatukset ajoittain näistä hoidoista pois.
Mulla seuraava lmisultra 19.5 eli keskiviikkona.

Hilleville onnea hoitoon; nyt on sinun vuorosi onnistua jo :hug: . Olet ihanan positiivinen ihminen.

Lyyralle myös onnea.

Aliisa tule keromaan kuulumisia.

Laitoin äskettäin savusaunan lämpiämään. Ihanaa päästä illalla nauttimaan vähän erilaisesta saunatunnelmasta kun saan vielä miehenkin töistänsä kotiin.

Lämmintä viikonloppua kaikille ja nautitaan tosiaankin lämmöstä :flower:

Minni 73
 

Yhteistyössä