Lyhenevä kuukautiskierto pillereiden lopettamisen jälkeen? Kokemuksia?

Lopetin cerazette-pillerit 02/2009. Tätä ennen söin kyseisiä pillereitä noin viitisen vuotta. Cerazetteen siirryin tavallisista pillereistä, koska ne nostivat verenpainetta. Cerazetten syömisen aloitettuani menkat vähenivät ja jäivät lopulta kokonaan pois ensimmäisen vuoden aikana. Viimeiseen neljään vuoteen menkkoja ei siis ole tullut ollenkaan. Gynen mielestä kaikki on kuitenkin ollut ok ja joillakin vuodot voivat jäädä kokonaan pois.

Ekat menkat pillereitten lopettamisen jälkeen tuli maaliskuun puolivälissä ja muutamissa ekoissa kiertoväli oli 27pvää, sitten 25pvä, viimeksi 24pv ja nyt alkaneissa menkoissa 22pv. Aktiivisen yrittämisen aloitimme joskus maaliskuun alkupuolella ja nyt vauvakuume alkaa jo olla todella kova. Pettymys on suuri joka kuukausi, kun ei tarvitse edes vaivautua testaamaan, kun menkat alkaa jo päiviä ennen kuin testaaminen tulee edes mieleen! Mietityttää myös tuo kierron jatkuva lyhentyminen. Onko jollain muulla vastaavia kokemuksia? Ja onko vaikuttanut raskaaksi tulemiseen? Ajattelin varata gynelle ajan lähiaikoina, mutta kuulisin mielelläni millaisia kokemuksia teillä on.

Olen 29-vuotias ja mieheni on 30v. molemmilla esikoinen toiveissa. Kävin kurkkaamassa tuolla 20-30-vuotiaiden puolella, mutta vaikutti sen verran nuorelta, että ajattelin kirjoittaa tänne 30-40vee puolelle...

Kiitos kovasti jo etukäteen vastauksista ja kokemuksista :hug:
 
Tervetuloa vaan tänne vanhusten joukkoon. ;)

Mulla ei ihan vastaavia kokemuksia ole, mutta näin: alkuperäinen kierto joskus kauan sitten oli 32-34 päivää, sitten vuosien pillerien syönnin jälkeen 28 päivää. Vähän ennen ensimmäistä raskautta kierto lyheni 24-26 päivään. Silloin vaihdoin Diane Novan Merciloniin jolloin paino nousi reippaasti. Sitten olin ilman pillereitä vuoden jolloin tuo lyheneminen tapahtui. Ekan raskauden jälkeen kierto oli vain 21 päivää ja nyt toisen raskauden jälkeen ollaan vielä vähän hakusessa. Lyhentynyt on kyllä joka kierrossa ja nyt viimeinen oli taas tuon 21 päivää.

Ekaa raskautta yritettiin 10kk ja toista 16kk. Kyseltiin syytä tähän lääkäriltä mutta ei hän ainakaan kierron pituutta kommentoinut mitenkään.

Rutkasti onnea teille yritykseen, toivottavasti tärppää nopeammin!
 
Kiitos kannustuksesta =)

On hyvä kuulla, että hieman saman tyyppistä on esiintynyt jollain muullakin ja siitä huolimatta vauva on kuitenkin saapunut jossain vaiheessa. Pitkältä tuntuu tietysti varsinkin tuo melkein puolentoista vuoden odotus, mutta siinä vaiheessa ilo ja onni tuntuvat varmasti sitäkin suuremmilta!!!

Menee elokuun puolelle, ennen kuin saan ajan lääkärille. Voin sitten kertoa, mitä siellä sanottiin kierron lyhenemisestä. Mutta eihän sitä tiedä, jos vaikka hyvällä tuurilla olisi jo parempaakin kerrottavaa siihen mennessä :) =)
 

Yhteistyössä