*~*Maaliskuun mussukat 2010*~*

Moiks, johan oli eilinen Bearin (4kk 3vko) syömisten kanssa! Ei meinannut mennä mikään alas meidän suursyömärille ja olo vaikutti kaikin puolin epämukavalta. Ei maistunut bataattisose ja rinnallakin keikkui vain hetken kerrallaan ja sen minkä sai syötyä, pulautti kaaressa ulos. Ruokahalu palasi vasta illalla, kun tuli ensin vaipan täydeltä tavaraa :)

Meikkis jo etsi netistä vauvan ummetuksesta tietoa ja edelleen hämmennyn, että onko oikeesti ihan ok, jos kakkaa ei näy eikä kuulu moneen päivään. Tuntuu, että ei voi olla ok. Soseiden aloittamisen jälkeen väli on harventunut ihan ymmärrettävästi, mutta jos joku päivä jää välistä, niin meidän pikkumiehestä sen kyllä huomaa. Josko luumusose auttaisi, varmaan kannattaa kokeilla...

Ens viikolla 5kk neuvola, sitten viimeistään kuulumisia!
 
Pikaiset kuulumiset:

Neiti oli viime viikolla yhden päivän ukin ja mummin hoivissa, kyllä jänskätti jättää (lähinnä siksi kun tuo maito ei ole maistunut pullosta kovin hyvin viime aikoina)... Tähän asti vain isi on ollut hoitamassa pari tuntia kerrallaan. Nyt oltiin noin 9tuntia poissa. Mutta tosi hyvin oli menny. Neiti oli nukkunu enemmän kuin normaalipäivinä, syönyt oikein mallikkaasti soseet ja päälle vielä nokkamukista maitoa. Kokeilin sitten seuraavana päivänä antaa nokkamukista maitoa, niin kappas, sehän upposi hetkessä... Se ilo tosin oli lyhyt, ei ole onnistunut toista kertaa... Korvikkeet ja vellit eivät kelpaa... Oisin halunnu iltaisin antaa velliä, jos se ois vähän täyttävämpää ja nukuttaisi paremmin...

Nyt parina viime päivänä on syöminen ollut muutenkin vaikeampaa. Ei välttämättä huoli tissiäkään... menee aika pitkiä aikoja sitten syömättä. Ja kun aiemmin soseet meni sellasta vauhtia, että hyvä että ehdin lusikoida... niin nyt syö tosi vähän ja vaikeasti aiempaan verraten.. Mutta eipähän tuolla neuvolassa ollu mitään sanomista painon tai pituuden suhteen, joten kaipa se riittävästi saa ruokaa...

Yöunet onkin nyt se hankalin homma. Aiemmin 1-2herätyksen sijasta nyt mennään niin että alkuyöstä nukutaan enimmillään 4tuntia ja aamuyöstä heräillään 1-2tunnin välein. Ja nyt taas viime yönä valvottiin pari tuntia kitisten :(

Hampaita ei näy vielä, mutta kaikki lelut ym. menee suuhun ja kovasti jäystää.

Ei vierasta vielä. Tosin me ollaan kylätelty ihan entiseen malliin ja neiti näkee vieraita säännöllisesti niin on varmaan aika tottunut vaihtuviin kasvoihin :)

Masullaan touhuilee, taputtaa lattiaa ja potkii kovasti. Kääntyy napansa ympäri jonkun verran, mutta ei etene muuten. Jalat kyllä hakee alle välillä ja välillä on varpaiden varassa pylly ilmassa... Jutustelu on nyt vähentynyt huomattavasti.

Ensi kertaan...
 
Moiks, meillä opittiin eilen illalla kääntymään! Ja mitä tekee äiti silloin: on kitkemässä rikkaruohoja, nyyh! On se vaan niin ihmeellistä, aivan kaikki, mitkä tämän ensimmäisen lapsen kanssa tapahtuu... :heart:

HYVÄÄ VIIKONVAIHDETTA KAIKILLE!
 
HEI KAIKILLE tosi pitkän tauon jälkeen. Olimme koko kesän mökillä ilman nettiä.

Meidän pojan mitat toissapäivänä 4kk3vk iässä 65,5 cm ja tasan 7000g. Ihmellsitä kyllä, painokin on minuksella (pituudesta puhumattakaan) vaikka on mielestäni aika pyöreä.

Liikkuminen Mahalle on kääntynyt 3kk2vko iästä, mutta vasta nyt tekee sitä kiihkeällä innolla, on kai hoksanut, että mahalla oleminen on vaan välivaihe johonkin isompaan, ja nyt pyrkii jaloilla työntämään, pyöri napansa ymnpäri kierros toisen jälkeen. Varpaat ovat löytyneet, sitterissa pyskii istumaan (nostaa selvän ja pään ja roikkuu kippurassa pitkään, kerran kaatui nenälleen kun pylly ei ollut sitterissa ihan pohjassa).KAikkea yrittä käsillä tarttua ja huitoa, yksi lautanen on jo rikottu. Viime päivät on isot sitarukset aivan erikoisen kauniita hymyja saanyt pikkuveljeltä, selvästi special hymyt juuri heille.

Ruoka PElkällä rintamaidolla mennään. En yhtään halua aloitta soseita, siitä saa vaan lisää sotkua. Varsinkin kun poika on aikamoinen pulattelija.

Yöt nukkuu ihan hyvin, eka pätkä 3-4h ja sen jälkeen herää yleensä 2h (joskus 1h) välein syömään, mutta vieressä kun nukkuu, ei se ole vaivalloista, koska heti saatuaan rinnan suuhun jatkaa torkkumista ja itse en paljon siihen herää. Joskus tosiaan on pakkoasennossa nukkumisesta aamulla selkä aika jumissa, se on haittapuoli, mutta muuten siitä ei ole paljon vaivaa.

Rekisteröin pojan vauvauintiin, syyskuusta alkaen.

Yritän jatkossa taas vähän ahkerammin kirjoitta.
Mirabel ja Otu 4kk3vko
 
Nukkumaan klo 21, syömään 4.30, herääminen 9.20 ja jotta äidin riemulla ei olisi rajoja, tämä tapahtui ensimmäisenä yönä omassa huoneessa :heart: :heart: :heart:
...voivatko vauvat olla myös tällaisia?

terv. Sallamaria ja Bear tasan 5kk
 
Pojalla oli tänään 6kk neuvola.
pituus 73,8cm
paino 9,655kg

Eli pitkä mies taitaa olla meille tulossa B)

Kaurapuuroa ollaan nyt maisteltu kuukauden verran ja hyvin maistuu, joskis hedelmäsosetta on seassa makuna. Muutamana päivänä on myös nyt maisteltu kanaa bataatti-porkkanasoseen kanssa ja hyvin maistu, eikä tullu mitään masuoireita. =)

Reippaasti käännytään selältä masulle ja takasin selälleen, liikutaan navan ympäri ja pyörimällä pääsee tosi kätevästi paikasta toiseen :LOL: Ja vaipanvaihdon yhdeydessä ei millään meinaa ehtiä olemaan paikallaan kun pitää jo välillä kääntyä masulleen.

Yöt menee edelleen hienosti, syömättä pärjäillään 10-11 tuntia :)
 
Meidän neiti on ensimmäistä kertaa elämässään sairaana. Räkätauti iski päälle muutama päivä sitten ja äidille hieman jälkijunassa. Tähän asti niistin on ollut hauska vehje, mutta nyt sitä on saatu tarpeeksi. Ensin huudetaan sitä, että pitää niistää, sitten sitä, että maidon imeminen ei tahdo onnistua tukkoisella nenällä ja lopuksi sitä, että pitäisi nukkua, kun vatsa ei tunnu täydeltä, kun syöminen ei suju..

Voi itku miten kade olen Lohikäärme Justukselle ja Sallamarialle. Meillä nukutaan koko yö max kahden tunnin pätkissä. :'( Siis myös terveenä.. Tyttö kyllä nukkuu syöttöjä lukuun ottamatta noin kuudesta kuuteen, mutta äiti alkaa olla aika väsy. Kiinteä ruokakaan ei oikein neitiä kiinnosta. Kaiken näköistä on nyt maisteltu ja vain noin yksi lusikallinen päivässä uppoaa nätisti suuhun.. Unikouluakaan en oikein uskalla aloittaa pelkän rintamaidon varassa.

Plussapuolella on sentään se, että tytön kinesteettinen kehitys on hienoa. Kierimisen lisäksi repertuaariin on nyt tullut vatsallaan navan ympäri pyöriminen. Jalat menevät näpsäkästi myös mahan alle, mutta ylävartalon nostamista neiti ei ole vielä hiffannut.
 
Meillä on myös nyt ekaa kertaa kipeänä. Kuumeinen, ei toistaiseksi muuta...
Nyt supon myötä kuume laskenut ja jaksoi jo neiti rummuttaa jumppapalloa ja nauraa kätkättää siitä kuuluvalle kuminalle =)

Nyt muutaman yön on nukkunut niin että herää kerran tai korkeintaan kahdesti syömään, toivottavasti ei nyt ota taas sitä parin tunnin rytmiä...



 
Moi!

Muutama päivä sitten huomasin että eka hammas on Timpalla puhjennut esiin.

4kk neuvolassa käytiin ja minua kyllä ärsytti kun neuvolantäti oli sitä mieltä että 4kk ei vielä osaa vierastaa. Niin mitähän tuon pojan käytös sitten on jos ei vierastamista, kun ennen kelpas kaikkien syli ja kaikille juttelijoille hymyili ja nyt jos vieras ottaa syliin tai tulee liian lähelle juttelemaan niin alkaa huuto joka helpottaa vasta äitin sylissä. Luulis että nimenomaan neuvolantäti tajuaa että lapset kehittyy kovin eri tahtiin. Ei ollu vakiotäti vaan sijainen. Siis kun Timppa rupes sille neuvolantätillekin itkemään niin totes sitten myöhemmin että "Ei tuon ikäset vielä osaa vierastaa, varmaan vaan huomas että oli vähän erilaiset otteet kun äitillä"

Soseita on kokeiltu ja porkkana ja maissi sai aikaan tyytymättömän lapsen joten ne päätettiin lykätä myöhemmäks. Ois kyllä mielellään maissisosetta varsinkin T. syöny. Mustikkaa tai mangoa maistellaan päivittäin. Tuttipullosta ei kelpaa velli eikä korvike, mikä minua harmittaa kun kovasti tykkäsin esikoista tuttipullosta syöttää. Sylissä aina joi maitoa pullosta niin autuas ilme kasvoillaan että nimitettiin toimintaa "maitohartaudeksi". Imetin kyllä esikoistakin 6,5kk, mutta 3kk iästä alkaen velliä annettiin pullosta ja korvikettakin välillä.

4kk mitat muistista 67,9cm ja paino n.7600g
Helka ja Timppa 4kk 13pv
 
Me alotettiin pojan kanssa vauvajumppa maanantaina. Poikakin jakso sen puol tuntii sitä ja sitten nukahti syliin. Mutta kaipa se on mukavaa siinä nukkua, kun joku jaksaa vähän heijata sen vajaan tunnin. Kiinnostuneena myös seuras muita lapsia ja ihmetteli niitten tekemisiä. Onkos muilla jotain vauvaharrastuksia alkanut tai suunnitteilla?

Eilen oltiinkin 5 kk neuvolassa. Onneks saatiin vihdoinkin suhteellista painokäyrää vähän kääntymään ylöspäin ni ei sitten tarvi missään ylimääräsissä tarkkailuissa käydä. Ärsyttävää tuossa neuvolassa käymisessä on se, että meillä on nyt ollut melkein joka kerta eri hoitaja niin aina sitten saa samoja juttuja uudelleen selittää, kun eivät ole vanhoja tietoja lukeneet. Mutta jospa pian saisivat jonkun vakituisen sijaisen meidän omalle th:lle niin jospa sitten tämä vähän muuttuis.

Mitat:
Paino 7460 g
Pituus 69 cm
Py 45 cm
 
Hejsan!

5kk neuvolamitat:
paino 7930 g
pituus 67,5 cm
pipo 44,3 cm


Hyvin on kasvettu ja kerrankin Bear näytti hyvällä tavalla kaikki temput neuvolatätille. Kun kysyin soseiden määrästä, niin antaa kuulemma mennä vaan niin paljon kuin poika haluaa, kun ei kerta aiheuta mitään allergiaoireita. Muutenkin jäi oikein hyvä mieli käynnistä. Ainoa kenkku juttu oli rokotteet, mutta niistäkin selvittiin. Reaktioita odotellessa...

lohdutuksena virgolle ja muille, että ei meilläkään menty kuin yksi yö tällä yhden varikkokäynnin taktiikalla.. iloitsen kuitenkin siitä, että sekin on mahdollista.

minjoh, mekin ilmottauduttiin eilen vauvajumppaan, alkaa syyskuussa. Odotan kovasti, että näkee muita mammoja ja pääsee itse jumppaamaan.

palataan, isoäitini saapui =)
 
Hei mä poistin tuolta etusivulta kaikki sellaiset, jotka ei oo käynee kirjotteleen moneen kuukauteen (ovat ilmoittaneet mittatietoja 2 kk asti enintään). Tottakai, jos haluaa tulla takaisin, niin lisään ilman muuta uudestaan ne tiedot. Joten älkää pelästykö, miksi olen karsinut sitä listaa. :)

 
Jäi se kuume onneksi yhteen päivään, joten ei sen kipeämmäksi tyttö mennytkään.

Harrastussuunnitelmista:
Vauvauintiin ei päästy, joten ilmoitin meidät sitten jumppaan, joka alkaa syyskuun alkupuolella. No, onpahan se ainakin huomattavasti edullisempaa ja varmasti mukavaa, uskon että neiti tykkää...

Me ei 5kk neuvolassa saatu piikkiä; kun oli tätillä loppunu rokotteet, joten tuumaili että ensi kerralla sitten, ei haittaa muutaman viikon viivytys...

Päätin lopettaa vellin tyrkyttämisen tässä vaiheessa, kun se ei yksinkertaisesti uppoa (ei lusikalla, ei mukista eikä varsinkaan mistään pullosta). Eilen aamulla maisteltiin sitten ihan kaurapuuroa, ja ihan hyvin maistui, joten jospa sitä sitten. En vaan tiedä mitä illalla antaisi täyttävämpää.... Vaikka ihan hyvinhän tuo neiti on nyt nukkunut ihan maitotankkauksellakin. Pidemmälle ajatellen: Mitä sitten kun ei enää imetetä...? Kai sitä neitin pitäisi jossain vaiheessa alkaa kiinnostua juomaan maitoa muutenkin kuin tissistä???? (tai siis ylipäätään juomaan) Onko jollakulla hajua; pitääkö miun koittaa opettaa sitä juomaan esim. mukista vaan sitkeästi vai oppiiko se sen jossain vaiheessa ihan tuosta vaan?
 
Täällä vielä lueskellaan.

Joona on toista viikkoa kipeä, kuumetta ripulia, korvatulehdusta ja kaikkea. Ihanan pikkuvauvan tilalla meillä on kärtyinen yleistyytymätön vauva. Lääkkeet ei oo auttaneet.

Myös itse kipeänä, väsyttää jo ihan törkeästi. 5 kk nlaan ei oo päästy kuumeen takia. :(
 
Heippa!
Kiitos marisca uudesta pinosta =)
Tässä Nupun mitat lisättäväksi eli 4kk 5,570kg ja 59,3cm
5kk 5,820kg ja 60,5 cm


merremiakyllä se vauveli ihan varmasti oppii itsekseen ajan kanssa, kokeilet jossain vaihees ja nokkamuki voipi olla hyvinkin kiintoisa mut ei kannata väkisin tyrkyttää jos ei halua ;)
Ryysyrannan prins. pikaista paranemista teille :hug:

Meillä oli eilen Nupun 5kk neuvola ja meillä tuo pituuskasvukäyrä laskee edelleen kuin lehmän häntä :ashamed: Neiti ei ollut kasvanut kuin 1,2cm kuukaudessa eli pituus oli 60,5cm ja painoakin tullut ainoastaan 250g eli paino oli 5,820kg :/ Paino menikin nyt sen piikkiin että neiti liikkuu niin paljon ja pituuskin piti katsoa seuraavalla kerralla et jos edelleen käyrä alas niin sit kyselee lääkäriltä et tarviiko tehdä jo jotain tutkimuksia :ashamed: Meillä siis ryömitään niin täysiä ja nyt parina päivänä neiti mennyt konttausasentoon mut kädet ei sit tottelekkaan et mennään välillä kuppelis keikkaa ;)
Kuitenkin mulle sanottiin et pelkällä rintamaidolla saanpi jatkaa et ei tarvitse vielä alkaa mitään kiinteitä antamaan.
Meillä varmaan pienin täysaikainen 5kk vauva kun lukee teidän muiden vauveleiden kokoa ja sit kaupassakin kun ihmiset aina kysyy et ei taida olla vielä paljoa ikää kun noin pieni ja hämmentelee kun sanon et tulee juuri 5kk :/ Ehkä Nuppukin vielä jossain vaiheessa ottaa sen kasvupyräyksen ;)

Gallup otatteko vauvoille sen sikainfluenssarokotteen? Mulle sanottiin neuvolassa et seuraavalla kerralla oisi mahdollista saada se kun tulee tuo puoli vuotta täyteen ;) Nyt siitä vaan lehdissä ym. kamala kohu et vähän mietityttää........ :/

Tässä siis meidän oleellisemmat, palailen paremmal ajal :wave:
Ävm70 ja Nuppu sunnuntaina 5kk :heart:
 
Täällä ollaan kipeinä myös. Nuhaa ja kuumetta. :( Ostin eilen pikkuniistäjän muttei siitä mitään apua ollut kun kokeilin tai sit en osannu käyttää. Yöllä piti laittaa suppo kun kuume nousi yli 39asteen. Nasolinia ja keittosuolatippoja laitettu. Kaikkensa sitä koittaa tehdä että toisen olo helpottaisi. Hiukan mietityttää koska lääkäriin tarvii lähtee. Esikoisella oli 5kk:den iässä eka korvatulehdus. Pelkään että sama homma toistuu.

Meillä on tyttö alkanut selvästi vierottamaan itteään tissistä pikkuhiljaa. Muutaman kerran käynyt niin että nälkä selvästi ollut ja tissiä kun tarjonnnut niin kauhia äläkkä ja kääntää päätään pois. Pullon kun antaa niin oi autuutta ja sitä kyllä vedetään niin kuin ei olisi koskaan ruokaa saatu :LOL: Ei siinä mitään, olen tyytyväinen kun olen 5 kuukautta pystynyt imettämään. Nyt meillä ruokalistalla jo kaikkea mahdollista, puuroa, velliä, lihaa, kanaa, tänään maistettiin Piltin mustikka-vadelmajogurttia ja sekin maistui. Kaikki on mennyt tähän mennessä mitä suuhun on laitettu paitsi..Piltin 5kk pikku karjalapata. Siinä oli aika isoja kokkareita ja niitä aikansa yökittiin ja sitten tuli jo itku, ainut mikä ei ole kelvannut. En tiedä miksi siinä olikin niin "isoja" kokkareita kun 5kk ikäsen ruoasta kuitenkin kysymys. :eek:

Aika jännää äiti vm 70 kun sanottiin että rintamaito riittää vaan edelleen vaikka painoa ei ole tullut eikä pituutta. Meillä sanottiin jo 3kk neuvolassa kun painoa ei tullut että lisämaitoa annettava ja heti 4kk iässä kiinteät kehiin.

Ollaan alottamassa vauvauinti kunhan tulisi ilmottautumiset ja jos päästää mukaan. Aikamoinen tunku niihin on ilmeisesti ollut. Olen koittanut kytätä paikallisesta lehdestä koska ilmottautuminen on mutta ei ole mitää ollut vielä. Pian pitäisi tulla kun syyskuussa ne jo alkavatkin.

Nyt olisi mun vuoro saunoa joten lisää toisella kertaa :wave:

Mamu-78 ja Sofia nuhanenä 5kk :heart:
 
Taitaa moni olla kipiänä, paranemisia. Voi ne pienet olla kärttysiä tukkosine nenineen...

Pitikin eilen kehua kuinka hyvin nyt on nukuttu... Viime yönä herättiinkin tunnin-parin välein, ja täyttä itkua, joka kylläkin loppui aina kun otti syliin ja sitten saattoi laittaakin takaisin nukkumaan. Aamuyöllä otin jo viereen, ja sitten riitti kun otti kainaloon niin rauhottui takaisin uneen. Ja koko tämän päivän on ollut kärttyinen ja nukkunut vain lyhyitä puolen tunnin pätkiä vällillä (paitsi vaunulenkillä meni n.tunti). Mutta yksi päivä nyt ei vielä itelle käy niin rankaksi, kun niillä joilla tuo unirytmi on jatkuvaa (vielä mie muistan sen ajankin).

Äiti vm70
Eipä ole meillä sikainfluenssarokotteesta puhuttu mitään! Mutta taitaa muutenkin olla jäissä ne rokotukset noitten narkolepsiajuttujen takia, joten ei vissiin tarvii sillä päätä alkaakaan vaivaamaan...
Mie sitä mukia tänään kuitenkin taas tarjosin (korvikemaidolla), ja neiti pitää kahvoista kiinni ja pistää nokkaa suuhun, mutta ihmettelee kun jotain valuu sitten kaula-aukosta sisään, kun ei se sitä niele kumminkaan kuin ihan vahingossa vähäsen. Eli leikkimistä se homma... :) Mutta tottuu kai se siihen aikanaan, ja kun todistetusti se on siitä mukista kaksi kertaa juonutkin (että osaa kyllä, jos tahtoisi)....

:wave: palailee taas...
 
Moiks, me oltiin tänään vauvateatterissa :heart: Mulla oli taas ennakkoluulot, että on varmaan niin naiivia, että kuolen myötähäpeään, mutta se oli tosi kiva juttu. Oli laulua, leikkejä ja Bear 5 kk jaksoi seurata koko 45 minuuttisen, ihme!

Sikaflunssaa ei olla ottamassa, mä otin sen raskausaikana itse ja en todella halua sellasta oloa vauvelille. Ja eikös vauvalle pitänyt jonkinlainen suoja tulla äidin kautta siitä rokotteesta, muistaako joku?

Kovasti on porukkaa sairaana, kovasti paranemisia ja me jotka ollaan toistaiseksi vältytty, niin toivotaan että vältytään edelleen sairasteluilta. Meillä on kuumemittaria (mittaa otsalta) käytetty niin ahkerasti, että on paristot loppu, pitääkin hommata heti huomenna uudet, että toimii sitten tarvittaessa tosipaikan tullen.

Ah, iltapalapitsan ja parin tuijotetun Frendien jakson jälkeen itse iltatoimille,
HYVÄÄ VIIKONLOPPUA =)
 
Alina, osanotto. :hug:

Gallupkyselyyn:
Todennäköisesti en anna pistää pojalle sitä rokotetta enkä taida uskaltaa ottaa itsekään. Ei mulle itselle tullut siitä mitään oireita viime vuonna, eikä kellekään muulle mun tutulle/sukulaiselle. Mutta viimeaikaiset keskustelut mediassa tästä aiheesta sai aikaan sen, että en riskeeraa.
 

Yhteistyössä