MAALISVAUVAT 2008 ¤¤¤TAMMIKUUSSA¤¤¤

Mikaelin 10kk neuvola:

Paino 10,860g (10,500g)
Pituus 80cm (77cm)
Päänympärys 47,5 (46,4cm)

Suluissa 8kk neuvolan mitat.


Meillä on nyt uusi neuvolantäti kun osoite muuttuu.


Hyvin kasvaa. Paloja ruuasta sylkee pois.
Nan 2 korvike, Jekovit 3 tippaa.
Ulkoilua sään salliessa. Iho hyvä.
Aukile tuntuu. Konttaa, nousee tukea vasten,
istuu tuetta. Pinsettiote.
Atopiaa poskissa, natusania käytetty.
Kuulo uikulle +/+, hb 118.


Varasin samalla ajan itelle lääkäriin tän kuun loppuun.
Ku menkat on tullu keskenmenon jälkeen miten sattuu..viimeks marraskuussa taas!

Nyt ei taas yllätys kerkee enempää :ashamed:
Palaan paremmalla aikaa.

Heidi ja Miksu 9kk 3vko 4pv :heart:
 
Kiitos Oppa artisokka vinkistä, olin kokonaan unohtanut sen olemassa olon =) Täytyykin kokeilla jos siitä saisi vähän vaihtelua pojan ruokiin.

Täällä kanssa yksi, joka välillä jo pähkäilee 1-vuotissynttäreitä... Tykkään muutenkin järkkäillä kaikkea ja onhan nämä ekat synttärit omalle lapselle. Ja mietinpä tässä yksi päivä jo 1-vuotis kuvaakin. Että missähän ne kuvat ottais ja mitä laittais pojalle päälle :ashamed: Juu, että tosi ajankohtaista näin tammikuussa :LOL:
 
Hepsulis kaikille ja oikein ihanaa sekä tapahtumarikasta vuotta 2009!!!

Aikaa on taas viime kerrasta, mutta eihän sitä lasketa. eihän. :whistle: Aina olevinaan jotain puuhastelua, ettei ehdi koneelle kuin vilkaisemaan.

Joulu sujui mummoloita kiertäen, lahjoja yllättäen oikein kohtuudella. Aattelin kyllä, että mummo ja kummi ostavat älyttömiä, mutta ei. Itse laitoimme pojalle vain muutaman paketin, kun olimme just ostaneet vaatteita ja kirjoja. Isovanhemmille annoimme lahjaksi kipsiset jalan/kädenkuvat kehyksissä ja kovin olivat innoissaan ja nakuttelivat taulut heti seinälle. Kannatti siis, vaikka äipältä meinasi mennä hermot taikataikinan ja kipsin kanssa. Uusi vuosi otettiin vastaan ihan omalla porukalla, raketteja ihmeteltiin ikkunan takaa ja valettiin tinat. Nyt sitten harjoitellaan taas arkea kahdestaan, kun iskäkin palasi takaisin töihin. Meillä ollaan kovasti iskän kavereita, kaikkea mitä tekee pitää päästä seuraamaan. Toisaalta sitten jos on väsy tai suru, niin äipän syli auttaa.

Olen päässyt viime aikoina ihmettelemään tuota miesgeenin vaikutusta jo näin pienellä pojalla. Pappa oli meillä porailemassa ja ruuvailemassa, jolloin pikkumies oli ihan täpinöissä. Kaikki koneet, johdot yms. miesten vempeleet kiinnostaa aivan älyttömästi. Ja kaikkea on päästävä seuraamaan ja mielellään koskemaankin. siis taitaa tulla samanlainen rassaaja kuin isästään. Vai ovatko tytötkin tässä vaiheessa kiinnostuneita koneista???

Ja noista tulevista synttäreistä, mielessä ovat käyneet, mutta aattelin joskos nyt en vielä mieti niitä.. mutta taidan sittenkin kun muitakin löytyy :D Oma vauhtini tuntien tulee kuitenkin kiire, jos en nyt aloita ja kun tämä aika kuluu ihan liian nopeaan. Maalismamman tavoin olen sitä kuvaakin miettinyt, pitäisi selvittää missä olis hyvä kuvaaja.

Aika kummallista, että täällä edelleen nukutaan, vaikka petipaikka piti sijoittaa tällä pakkasella sisälle. Oisin voinu vannoa, että herääminen ois tapahtunut aikoja sitten. Elämä on edelleen hyvin arvoituksellista.

Mutta nyt täytyy mennä keittelemään jotain sapuskaa.

Kirppu ja nukkuva kamu 9 kk 3 vko


 
Mieki nyt jouvan tähän konneelle istahtaa toviksi. En ole usiampaan viikkoon kauhiasti täällä netissä muutenkaan pyöriny, ihan siksikin että ollu muuta puuhaa ja tekee ihan hyvää välillä olla ilman nettiä.. mutta myös siksi kun tuo meijän pikku-mies joutu taas sairaalaan pissatulhyksen uusimisen takia. Joo-o.. 16.12.08 käytiin sairaalassa kaikissa kokeissa ja kaikki oli kunnossa, estolääkityskin saatiin jättää pois. Mutta jo 20.12. lauantaina pojalla nous kuume. Maanantaina eka pissanäyte sairaalaan ja tiistaina osastolle. Meijän joulu meni siis sairaalassa juostessa. Lääkkeen anto väli oli aluksi 10 tuntia ja päästiin kotonakin käymään se väli mutta yöksi taas sairaalaan. Sitten torstaina antibiotti vaihdettiin toiseen, jota sitten annettiin 12 tunnin välein aamuin illoin ja sillon päästiin sitten kotiin yöksi. Katetri poistettiin maanantaina 29.12. ja saatiin vielä viikon antibioitti kuuri kotiin syötäväksi. Nyt sitten tiisatiasta asti syöty taas estolääkettä joka kestää vähintään puoli vuotta.

Aattona siis pyörähettiin kotona ja uus vuos nautittiinkin sitten kotona olosta, raketit käytiin ampumassa ja tultiin kotiin nukkuun. Viime viikonloppuna pyörähettiin anoppilassa, mutta sisätiloissa jumitettiin koko aika kun parhaimmillaan -30 oli pakkasta + viima. Nyt sitten on arki palannu, isot muksut koulussa jne.

Tämmöstä meille siis tällä kertaa.

Marmeladi ja Matias *hymy poika*
 
Täällä ollaan nyt sitte järjestetty pienimuotoisia juhlia tolle Jasminille kun hän täyttää huomenna 2v jo.Kyllä se aika menee sitte tosi nopeeta.

Aina kun mä meen esim vessaan tai jonnekki muualle niin eiköhän Juho tuu hetken päästä kovaa vauhtia jo perässä.

Mut nyt poika rupes itkee täytyy mennä
 
Marmeladi Lähettelen täältä paranemispillereitä jotta tulehukset pysyis kurissa.

Hirmu paljon tekis mieli kertoilla asioita, mutta silmät seisoo päässä ja nukkuakin pitäis. 5,30 palasin töistä ja ysin jälkeen pitäis olla jo jäällä (joo lohipilkkiä kisamuodossa taas). Ei vaan meinaa uni tulla. Johtuiskohan siitä että taas pitkästä aikaa yksin kotona kun isäntä töissä ja muksu mummilassa yökylässä.

Jospa sitä heittäs sohvalle pitkälleen ja toivois kissan tekevän sen minkä aika usein se tekee, eli tulee selän päälle tassuillaan leipomaan. Siihen nukahtaa aina.

haukotteleva salmo |O
 
Ooo
Heippa hei mamsulit :wave:
Tänään on taas sellainen päivä kun toivoisi olevansa jotain ihan päinvastaista mitä on, siis sinkku kaupungissa, jossain pienessä helposti ja nopeasti siivottavassa asunnossa ilman kotieläimiä jne. Joku joka nukkuisi ennenkaikkea yönsä hyvin ja makoisasti kenenkään herättämättä, voisi lueskella romaaneja pitkin päivää, loikoilla viltin alla juoden rommiteetä ja syöden suklaata. Kaukana ovat ne ajat eivätkä realistisesti taida enää koskaan palatakaan :ashamed: Onneksi joka päivä ei vaihtaisi tätä pois, mutta aina joskus pitää unelmoida.
Oppa jossain viestittä aiemmin kyseli miten meillä unikoulu sujuu... Juu ei siis kovin hyvin. Jonkun prosentin paremmin kuin aikanaan, sillä poju nukkuu sivuvaunussa ja yösyöttöjä on kolmen sijaan enää kaksi, mutta vielä olisi melkoisesti tehtävää, että voisi hyvistä öistä puhua. Viime yönä söi kahdelta ja viideltä (nukkumaan n. klo 21, herättiin n.klo 7.30), huusi ja kieri lukuisia kertoja siinä välillä. Ja itse vielä kaiken kukkuraksi valvoin tuon ekan syötön jälkeen noin neljään kun ei vain saanut unta. se se vasta sietämätöntä on! Joka aamu kiukkua täynnä vannon aloittavani kunnollisen unikoulun ilman yhtäkään yösyöttöä heti seuraavana yönä, mutta kun ilta lähestyy, niin alkaa kaikenlaiset syyt tulla mieleen ja menee pupu pöksyyn. Meillä suurin syy (oman paniikin lisäksi) on tuo kehno painonnousu. Heidi1985:n vauveli on varsinainen könsikäs tähän meidän pikkumieheen verrattuna, pari kiloa eroa :)
Mitäs muuta vielä raivolla valittaisin kun olen alkuun päässyt? Niin, viihtyykö teidän muiden vauvat yhtään itsekseen? Meillä ei voi kahdeksi minuutiksikaan jättää -vaikka olisi näkyvissäkin siis- kun jo huudetaan. On raivostuttavaa! Kai sitten helpottaa kun oppii liikkumaan, nyt tuntuu raivoavan kun ei pääse etenemään vaikka haluja varmaan olisi!
Yritän seuraavaksi kehitellä jotain positiivisempaa tunnelmaa kun taas tänne ehdin :D Nyt tilaisuus käyttöön ja valokuvia tallentelemaan kun poika vielä nukkuu! Jaksamista muillekin :flower:
 
Ooo
Vielä turhis kommentti... mutta ostin niitä talkMURU-muroja, joista tuolla edellisessä syyspuolen ketjussa puhuttiin. Maistuu myös meillä ja oppi poika samantien peukku-etusormi-otteenkin niiden kanssa :D Riisimurot oli liian pieniä. Muutenkin olen antanut maistaa lähes mitä vain, on suuri onni, ettei ole mitään allergioita :whistle:
 
Jaksamisia Ooo teidän öihin, ihan varmasti ne siitä vielä helpottaa :hug: Meillä helpottui yöt vasta kun siirryttiin eri huoneeseen nukkumaan, sitä ennen heräiltiin aivan koko ajan, ei tosin syömään, mutta jos jonkinlaiseen muuhun meuhkaamiseen. Taidettiin siis vain häiritä meidän herkkis-nukkujaa :/ Mutta tiedän siis mitä on valvoa ihan äärirajoille ja mulla ainakin tuli tuota valvomista kanssa sitten kun väsymys meni vähän jo yli niin sitten ei tullut unta vaikka oisikin saanut nukkua.

Itsekseen viihtymisestä... Alkuun helpotti tosi paljon kun poika alkoi liikkua kunnolla, seurasi perässä jos tahtoi katsoa mitä teen. Mutta nyt taitaa olla jokin eroahdistus meneillään kun yhtään ei äiti saisi kadota näkyvistä. Lähes kaiken ajan kyllä tuon kanssa touhuilenkin, mutta ennen onnistui sentään käydä vessassa tai lämmittää itselle ruokaa toisessa huoneessa. No ohimenevä vaihe varmasti tämäkin ja onneksi tuo nukkuu hyvin päikkäreitä niin silloin voi vähän hengähtää :)

Meillä on kanssa noita talkMURU-muroja. Oltiin miehen kanssa ihan ihmeissämme kun meistä ne olikin ihan hyvän makuisia. Katsottiin ensin, että on niin terveellisen näköisiä, että EI VOI olla hyviä :LOL:
 
Voi Ooo jaksamisia sinulle :hug: Rupesin itekki ajatusleikkiin tuolla laittamallasi sinkkuelämällä ilman lemmikkejä... noh, melko yksinäistähän se voisi olla ja mieti! eikös se kävis vähän tylsäks jos aina olis aikaa pitää koti järjestyksessä eikä sais kokea sitä jännitystä kun etitään kiireessä isännän auton avaimia tai korjataan muksun hajottamaa perintövaasia :D Eikös sitä kuiteski ole ihana olla vain se vaatimaton unelmoiva äiti joka on niin tärkeä omalle perheelleen :heart:

maalismamma08 , Ooo ja muut talkMURUttelijat :attn: Ne on kyllä aikamoinen löytö. Opettaa mukulalle hienomotoriikkaa ja... ja... ja... syömistä... ja... ja... hmmm... Vaan minusta ne on kyllä aika pahoja :snotty: siis pelkiltään pahoja. Jugurtin seassa menee, mutta sillonki syön pakon sanelemana jos muksulta on jääny yli. Mutta muksu vetelee kun hullu puuroa :D

taaperotx4 kerrothan juhlatunnelmia ja tietty vinkkejä tarjoiluun! Vuosikasjuhlat meillä kaikilla taitaa häämöttää joten KAIKKI mukaan ideoimaan ja vinkkejä jakamaan!

Vaan nyt täytyy ihan hehkuttaa vaikka ajattelin jättää tämän pois vauvapalstalta...

:attn: VOITIN LOHIPILKIN NAISTENSARJASSA EKAN SIJAN!!!!!!!!!!!
:attn: JA ISÄNTÄ OLI OMAN SARJANSA KAKKONEN!!!!!!!!!!!!!

Kisat on menny viime ja tänä vuonna ihan pyllylleen eli kalatta oon jääny joka kerta ja nyt tärppäs! Kyllä olen niin ilonen/onnellinen... Mutta kiitos kun sain päästää sen ilmoille :xmas: Eniten tässä onnessa tekee se että isäntä sai olla kerrankin ylpeä. Hän se minut tähän harrastukseen opetti ja nyt näki ettei työ ole menny ihan hukkaan.

onnesta soikee salmo
 
Juhlat meni hyvin ja tyttö oli lahjaansa tyytyväinen.Hän sai semmosen nauravan nuken ja nyt nukutaan taas nukke kainalossa.Meillä oli nyt vaan semmosta jotai hedelmäkakkua joka syötiin jo eilen,jos joku haluu sen reseptin niin voin kyllä antaa meinaan se on tosi hyvää,ainakin meillä muksut tykkää.

Juholle on nyt sitte tulossa 4 hammasta kerrallaan tonne ylös,mutta itketä se ei häntä pahemmin.Nyrkkejään hän kyllä imeskelee sen minkä kerkiää.

 
Ooo
Onnea Salmo :flower: :wave:
En itse ole LAINKAAN kalanaisia, mutta vanhempani olivat ja muistan kyllä monet pilkkikisat ja ne jälkeiset tunnelmat =) Ja erityisesti ne useimmat kerrat kun nimenomaan äiti voitti! :D
 
Tässä ois sen kakun ohje mitä me teimme.

Uuninlämpö 175

RAHKA-HEDELMÄKAKKU

Kakkupohja:
4 munaa
1.5dl sokeria
1.5dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

TÄYTE
4 liivatelehteä
1.5 sitruunan mehua
2 tlk (a 250g) maitorahkaa
noin 1dl sokeria
3tl vaniliinisokeria
2dl kuohukermaa

KOSTUTUS
1.5-2dl säilykehedelmien lientä

TÄYTE
2 banaania
2 tlk (a noin 300g) säilykemandariineja

KORISTEEKSI
2dl kuohukermaa
1tlk aprikooseja tai persikoita mantelilastuja tai suklaarouhetta.

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.Paista kakkupohjaa vuoasssa miedossa uunissa noin 30min.Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä,puserra liika vesi pois ja liuota ne kiehuvaksi kuumennettuun sitruunan mehuun.Jäähdytä.
Sekoita rahkaan sokeri,vaniliinisokeri,liivateliuos ja vaahdoksi vatkattu kerma.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan jakostuta osat säilykehedelmien liemellä.
Vuoraa kakkuvuoan reunat leivinpaperilla.Pane kakkupohjan ylinkerros vuokaan yläpinta pohjaa vasten.Levitä päälle viipaloitu banaani,yhden mandariinitölkin sisältö ja puolet täytteestä.Tee toinen samanlainen kerros ja nosta alimmainen kakkupohjan kerros kaiken päälle.
Anna kakun hyytyä viileässä ainakin 6h,mielellään yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele vaahdoksi vatkatulla kermalla,säilykehedelmillä ja mantelilastuilla tai suklaarouheella.
 
Moikkelis!!!

Ja Onnea Salmolle!!!
Pilkkiminen, etenkin kevätkeleillä, on mukavaa puuhaa. Itse en ole koskaan lohipilkkiä kokeillut, ihan noita pikkusinttejä vedetty jäälle. Pilkillä on iskän kanssa käyty ihan pienestä pitäen ja nyt myöhemmin ainakin kerran talvessa tuon isomman ukkelin kanssa. Aaah, tulispa kevät ja aurinko...

Joopa, mutta tästä aasinsilta näiden nappuloiden ruokaan... taas kerran. Minkälaisia kalaruokia olette pienille tarjoilleet ja miten on mennyt kaupaksi? Täällä on kokeiltu itsetehdyt lohi- ja seiruoat sekä kaupan purkkeja, mutta menekki on aika vähäistä. Muutaman lusikallisen ottaa pienellä irvistelyllä ja sitten tulee totaalinen viivasuu. Ja kun kaikkialla kehotetaan syömään kalaa ainakin pari kertaa viikossa.... oisko vinkkejä viikoksi???

Ja vielä niistä talkMURUISTA, aivan huippunaposteltavaa, kiitos vaan sille kuka ikinä sen julki toi :flower: Pinsetti sujuu hienosti ja aikast mainiota kielijumppaakin, kun naperoa pyöritellään suussa puolelta toiselle. Ja aikuisillekin menee paremman puutteessa... suklaa on ollut pannassa vuoden vaihteesta.

taaperotx4 nam, nam!!! Täytyypä ottaa talteen.

Hitsi kun nuo kärryt heiluu ihan liikaa, täytyy poistua.
 
Kiitos onnentoivotuksista =) Se on kyllä ihana tunne kun saavuttaa jotain minkä eteen on kovasti harjoitellut ja töitä tehnyt. Ja vielä ihanampaa, Kuten Ooo sanoi, kun joku läheinen ihminen saavuttaa jotain!

Kalaruuista voisin sanoa että pojalle ollaan ainakin annettu lämminsavulohta makupaloina ja tänään ensimmäisen kerran paistinhaukea (ruotia sai kyllä tosi tarkkaan). Hirmu monet lasten valmiskalaruuat haisee aika yökölle :whistle: Sempperillä tais olla joku saariston lohiherkku tai vastaavan niminen pottu-kala-sose, mikä oli aikas hyvin menevää ja äiskän nenällekin käypästä :D Jos ei ruotia halua niin pakasteseihän on hyvää ja sen kun pistää vaikka keittäen niin hyvä ja suolaton tulee. Seitähän on niissä valmiiksi pilkotuissa pikkupaloissa (noin kolmen sokeripalan kokoisina paloina) pakastetavarana, joten niistä on ainaki helppo ottaa aina muutama nökkönen sulamaan ja kokeilla millä tavoin parhaiten maistuu.

taaperotx4 kiitos ihanasta paakkelssin ohjeesta. Tuota on ehdottomasti kokeiltava!

Kirppu73 Mielenkiinto heräsi - mitkä kärryt siellä oikein heiluu? :eek:

suklaanhimoinen salmo
 
Onnittelut Salmolle täältäkin!

Ja Ooo, älä lannistu nukkumisongelmien keskellä. Kyllä se joskus vielä helpottaa teilläkin - onhan edistystä jo tapahtunut. :) Silloin kun meillä oli vaikeinta nukkumisen kanssa, yritin vain ajatella että serkun tyttö heräili ja huusi yöt läpeensä melkein 2-vuotiaaksi (sellaista koliikkimaista itkua). He selvisivät siitä, joten mekin selvitään. Ja kyllähän se sitten helpottikin ja nyt meidän tyttö on siirtynyt nukkumaan omaan pinnikseen. Parina yönä on nukkumaan mennessä vähän itkeskellyt mutta muuten on sujunut varsin mukavasti. :)

Ja vehnäaltistuskin on tehty. Selvä allergiareaktiohan sieltä tuli (onneksi ei niin raju kuin maitoaltistuksessa) ja nyt voi sitten hakea Kelalta vilja-allergikoille myönnettävää tukea. Gluteenittomat jauhot ja leivät kun on aika tyyriitä... Ja jokainen killinki on tarpeen, kun meikäläinen kitkuttelee tässä kotihoidontuella (ilman mitään kuntalisiä ).

Selvisi myös että pikkuisen pituuskasvu on pysähtynyt. Syö niin huonosti soseita ettei ihmekään... Aamu- ja iltapuuron syö kyllä hyvin mutta puuron lisäksi vain tissimaito kelpaa. Soseita menee 0,5-1 desiä päivässä, joskus vain pari lusikallista. Ja kun olen imetysdieetillä, niin mahtaako maitokaan olla niin ravinteikasta. Me saatiin aika ravitsemusterapeutille parin viikon päähän ja kyllä tässä vähän huolestuttaa. :(

No mutta on tässä jotain iloisempaakin luvassa. Muutaman päivän päästä lähdetään moikkaamaan kavereita Ruotsiin. Mukava päästä hiukan tuulettumaan. :D
 
Täältäkin onnittelut Salmolle :flower: Minäkin kyllä tykkää kalastaa ja syödä kalaa, mutta aito kalamies en ole kun perkaamaan en suostu mistään hinnasta :LOL: Poika on syönyt oikeastaan vasta seitiä, aloitettiin niin pienillä määrillä kokeilu, että ei tuottanut ongelmia ja nyt syö ihan hyvin. Jotain muutakin kalaa pitäisi kyllä vaihtelun vuoksi kokeilla.

Oppa: tylsää, että on allergioita, mutta positiivista, että ne tietää eikä tarvitse arvuutella. Ja voi juuri hakea tuota tukeakin kun ei tosiaan tätä rahaa kotona ihan liikaa tienaa.

Tuosta pituuskasvusta piti vielä sanoa, että meillä oli kanssa tullut 8kk-10kk neuvoloiden välillä pituutta vain alle 1cm eikä painoakaan juuri mitään. Ja pituus vielä on aika hankala mitata kun toinen viuhtoo, että ei välttämättä ole tullut ihan sitäkään. Meillä ei neuvolassa oltu yhtään huolissaan, kuulemma hyvin yleistä tässä iässä kun liikutaan näin paljon. Ja meillä siis tuo poika syö kuin aikamies. Mutta toki hyvä, että pääsette juttelemaan ravitsemusterapeutille kun on noita allergioitakin. Halusin vain lohduttaa, että ei sen kasvun mitään kovin suurta tarvitsekaan olla =) :hug:

Minä sitten menin ja liukastuin eilen ulkona ja nyt tuntee selässä. Vaikea nostellakaan lasta. Ja tämä koneella notkuminenhan toki auttaa :whistle: Ehkä siis menen pitkäkseni vielä hetkeksi kun poika nukkuu :wave:
 
Ooo
Niin no, meillä kanssa on vuoroin pituuskasvu ollut mitätöntä, vuoroin tuo painonnousu. Nyt ollaan painoseurannassa ja loppukuusta taasmittaus/punnitus. Välillä ruokaa menee ihan ok, mutta sitten kun kuulee muiden määriä, niin alkaa taas mietityttämään :whistle:

Omaa painonnousua päätin myös alkaa mittailemaan :D Liityin siihen ilmaiseen Kiloklubiin, joka vaikuttaakin ihan hyvältä, kunhan jaksaa/ehtii merkitä syömänsä nettiin. Saa sitten itselleen päivän kalorit ja kommentit syömisensä laadusta. No, vasta toinen päivä takana, mutta koitan nyt ainakin jonkun aikaa tätä. Kai se niin on, että vaikka vain paperillekin joutuu kirjaamaan, niin vähän tarkemmin seuraa syömistään. Paitsi äskettäin lähdin kauppaan ostamaan herneitä (hernekeittoon) ja talvilinnuille talitankoa. Talitangon muistin, mutta herneitä en. Olihan siinä jo kaksi muistettavaa! Mutta herneiden sijasta toin laskiaispullat :LOL: Häpeillen sitten selittelin miehelle, että kun eilinen pojun 10kk synttärikin jäi juhlistamatta, niin nyt sitten pullat :ashamed: Häpeänkin säestämänä maistui kuitenkin hyvältä niin itselle kuin ukollekin =) Koira oli sitten vietävä lenkille itseä rangaistakseni.
 
Meillä allergialääkäri oli huolissaan tytön pituuskasvun pysähtymisestä ja halusi että mennään ravitsemusterapeutille tarkistamaan saako tyttö tarpeeksi energiaa ja ravintoaineita nykyisestä ruokavaliosta (no, ei varmaankaan saa). Mutta muutenkin täytyy selvittää näitä syömisasioita kun haluan lopetella imetystä tämän kevään aikana ja pitäisi saada nuo korvikeasiat kuntoon. Ehkäpä tässä vielä joskus voi itsekin herkutella laskiaispullilla. Painohuolia kun ei imetysdieetin takia ole - olen 10 kg kevyempi kuin ennen raskautta. ;)
 
Maalismamma08 paranemisia! Toivotaan kovasti ettei pahempaa nitkahdusta tullut vaan olisi ohimenevä! Tämmöset kelit on kyllä vaipasta. Joko kunnon talvikelejä kiitos tai sitten suoraan sulalle maalle.

Ooo :LOL: Aika hyvä tuo herneitten vaihtuminen laskiaispulliin. Vaan tsemppiä jatkossa! Saattaa vaatia monta lähtöä ennenkun lopulta onnistuu. Näin nääs kävi mulla. Ensalkuun yritin vaikka mitä ja kotona oli kaikenmaailman jumppavideot ja kuntouluvälineet. Sitten kävikin niin että exän kanssa välit viileni ja vietin vapaa-ajat, joita en halunnut kotona olla, kävellen korvalappustereot korvilla ympäri kaupungin pikkukatuja. Silloin paino putosi kovasti. Kiloista en tiedä kun puntarilla en käynyt, mutta housuista sai ommella saumoja sisään ettei jalasta pudonneet. Noh, tänä päivänä vielä paino on pysynyt suht haluamassani kuosissa. Tosin isäntä aina jaksaa muistuttaa että naisessa pitää olla jotain mistä saa kiinni ettei vaan karkuun pääse :D No mutta se siitä...

Oppalle ja muille allergia-asioiden keskellä painiville voimia!

Pojalla oli tänään ensimmäinen hampilääkärikäynti. Tai enemmänhän se taisi olla vanhempien valistus kerta. Oltiin jo varauduttu pahempaan tenttiin ja saarnaan sokereista ja säännöllisistä ruoka-ajoista, mutta käynti olikin oikein leppoisa ja miellyttävä. Suuhygienisti ei hyökännyt kimppuun teoriatietoineen kuten muutaman kerran raskausaikana sai kokea muilta hoitavilta tahoilta!


salmo (jonka muuten jostain kumman syystä tekee niin maan kauhiasti mieli laskiaispullaa...)
 
Maalismamma08, toivottavasti selkäkipu on jo hellittänyt. Maalismuksut alkavat olla sen painoisia ettei niitä ole kiva kanniskella kipeällä selällä.

Salmo, hyvä juttu että teidän hammaslääkärikäynti oli noin rento ja miellyttävä. En tiennyt että eka hammaslääkärireissu tulee näin varhaisessa vaiheessa. Neuvolassa ei ainakaan ole sanottu asiasta mitään. :eek: Tosin meidän 10 kk-neuvola on vasta tammikuun lopulla, ehkä se tulee siellä puheeksi.

Itse iloitsen tässä siitä että aletaan vihdoinkin päästä kiinni normaaleihin viikkorientoihin, kun tytön muskari ja mun tanssitunnit alkavat. Ihana lähteä vähän enemmän ihmisten ilmoille kun ollaan kökötetty aika paljon kotosalla (flunssan, sään ym. takia). =)
 
Oppa toivottelen ihania hetkiä tanssin pyörteisiin ja muksun muskariin! Meillekään eivät neuvolassa sanoneet kummosempia hammaslääkärikäynnistä vaan postissa tuli kutsu suoraan hammaspuolelta. Seuraava käynti tulee olemaan joskus 1,5 vuotiaana kun ongelmia ei (ainakaan toistaiseksi) ollut näkyvillä. =)
 
Uusi vuosi ja uudet kujeet!

En olekaan vielä ehtinyt kirjoitella tänne tämän vuoden puolella ja ajattelin nyt vihdoin korkata tämänkin pinon. Tultiin lauantaina pojan kanssa takaisin Suomeen ja isiä kaipailee kovasti. Joululoma meni enemmän ja vähemmän nuhaisena ja kerran käytiin lääkärilläkin ja punoitusta oli korvissa. Sai särkylääkkeet ja sitten tuli silmätulehdus mikä tosin meni ohi, mutta tuli uudestaan tuossa reilu viikko sitten. Nyt käytiin eilen lääkärillä täällä ja koska oli ollut pientä nuhaa ja noita oireita jo niin pitkään niin nyt sitten määräsi antibiootit korviin, kun toinen punoitti edelleen/taas ja silmiin sai tipat, kun rähmii. Toivottavasti parantuisi nyt vihdoin kunnolla. Muuten on ollut melko reipas poika. Painoa oli jo reilut 9 kiloa, mutta pituutta ei ole edellisestä kerrasta tullut oikeastaan lisää. Jostain kyllä luin joskus, että rintaruokitut vauvat kasvavat vähän eri tavalla kuin korvikeruokitut ja vielä enemmän tulee paino ja pituus sykähdyksittäin vuorotellen. En vain enää muista tarkkaan mitä siinä sanottiin ja milloin piti tulla mitäkin lisää... No ei voi tulla kovin pitkää poikaa kun ei vanhemmatkaan ole kovin pitkiä eli siihen nähden ihan normaalisti kasvaa.

Meillä olisi kanssa kovat meno halut ja luottaa ihan liikaa siihen että joku nappaa kiinni kun laskee irti tuesta ja tulee vaikka äitiä kohti. Isänsä opetti... Toinen hauska leikki on hyppiä sängyltä tai sohvalta syliin. Ja joku kysyi tuosta itsekseen leikkimisestä. Joskus aina leikkii hyvänkin tovin itsekseen, mutta sitten muistuu mieleen että jonkun pitäisi olla seurana tai kävelyttää ja hyökkää äkkiä kohti lähimpiä varpaita. Keinuminen on ihan huippu kivaa ja mummolassa kun on laitettu keinu sisälle niin siinä voisi olla vaikka koko päivän, jos joku vaan ehtii antaa vauhteja.

Salmolle täältä kanssa onnittelut! Meillä kalaruoat maistuvat. Vähän kaikkia kaloja on maisteltu, kun nuo mummo ja pappa ovat molemmat innokkaita kalamiehiä. Kotona jääkin vähän vähemmälle, mutta hyvin on yleensä kelvannut kun on keitetty sipulin ja yrttien kera milloin mitäkin kalaa. Kaupan soseita en meinaa saada syötettyä edes sitä pientä purkkia, kun on tottunut syömään kotiruokaa ja meilläkin ne TalkMurut on ihan ykkösiä, kun nyt vihdoin sain ostettua. Toinen suosikki naposteltava on mandariinit, klementiinit ja appelsiinit. Toinen loukkaantuu vallan hirveästi, jos näkee että joku muu syö eikä hän saa
:heart: Sitten on naama yhtä hymyä kun annetaan.

Allergioiden parissa painiville :hug: Rankkaa salapoliisityötä selvitellä niitä ja löytää sopivia ruoka-aineita. Toivottavasti hellittävät jossain vaiheessa!

Mutta nyt tenttikirjan pariin, kun huomenna olisi taas yksi kirjatentti suoritettavana.

Saini ja Keinuttelija
 
Ooo
Tervetuloa Saini taas Suomeen ja toivottavasti Keinuttelijakin parantuu pian...

Täällä taas pikkumies nukkuu ulkona (pirunmoisessa tuulessa) ja isompi mies meni käymään töissä. Soittivat kesken isäkuukauden, mikä tällaiselle kunnan töissä olevalle oli aika ihmetysta aiheuttavaa... Pikkufirmoissa on vähän eri meininki :eek:

Olen ollut kovin arka lähtemään vauvan kanssa minnekään ostoksille ym. kun täältä on sen verran matkaakin, että pitää suunnitella unet samaan reissuun ym... (seliseli). Eilen sitten lähdettiin mies mukana Ikeaan ja kaikki sujui oikein mallikkaasti; nukkuminen, ihmettely, vaipatukset ja jopa syöminenkin :D
Syöminen onkin kotona melkoista showta välillä. Ei aina avaa suutaan ilman yhtä loruja soittelevaa lelua. Mies vitsaileekin, että taas on paniikkinappulaa painettu, kun samat lorut soivat kämpässä. Mutta nyt reissussa tosiaan oli suu ihmetyksestä auki, niin oli helppo lusikoida vain pöperöt sisään :eek: Ruokana menevät vain SILEÄT mössöt (ja ne murut =) ), yritetään aina välillä saada jotain karkeampaakin sisään, että harjoittuisi, mutta kyllä vaikeaa on. Näyttää aina siltä kun tukehtuisi eikä maistu :x

Mut nyt meen pistämään hernerokat porisemaan kun vielä ehdin.
 

Yhteistyössä