mä luovutan kohta kokonaan (vauvan syömisestä)

eli me ollaan jo yli kuukausi syöty soiseita pääasiassa peruna-porkkanasosetta, persikkaa ja perunakukkakaalisosetta.. mut nyt viime aikoina syömisestä ei tule yhtään mitään varsinki peruna porkkanasose, tuomas alkaa huuta ja sit jos yritetään sylissä syödä niin alkaa rimpuilee.. sen naama ja vaatteet aina ihan soseessa välillä kyl munki naama kun se prrrrrrrrr äännettä kun itkee niin mä saan osani :whistle: mä kojta luovutan että en anna kuin pelkkää maitoa :ashamed: oisko mitään neuvoja mitä kokeilla???


ja sit millä perunaporkkanasoseen vaatteista irti kun ei tavallisella pesuaineella lähde?+?
 
sappisaippuaa suosittelen kokeilemaan tahroihin ja sitten auringossa kuivatusta.

Ruokailuun en muutan voi ottaa kantaa kun meilläkin vasta harjoitellaan. Hampaiden tulo on välillä tehnyt vahvan stopin syömisessä mutta onneksi maito on yhteen vuoteen saakka se pääasiallinen sapuska.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 10:55 Aaban kirjoitti:
Anna sellaisia soseita, mitkä maistuvat parhaiten. Onko hampaita tulossa? Sekin vaikuttaa siihen, että ei välttämättä ruoka maistu(varsinkaan lämpöiset ruuat).
ikää tuomaksella on nyt vähän vajaa 4kk:tta voiko ja hampaita olla tulossa?
 
meniskö ne vellinä pullosta? Meillä yks junnu ei suostunut yhessä vaiheessa syömään mitään laitoin soseet pulloon ja lantrasin ne velliksi. Meillä oli maitoallerginen niin jatkoin vedellä, mutta voihan ne sekottaa maitoonkin ja eikö muksulla ole valmista perunaporkkana velliäkin.
 
HARMIS
Pidä taukoa kiinteissä... Kyl noin pieni vauva pärjää pelkällä maidolla viel (katoin profiilista että tammikuussa syntynyt). Saattaa kiinteiden syöntiin tulla uutta intoa esim parin viikon päästä.

Porkkanatahrat lähtevät sappisaippualla (saa mm. netistä kestovaippoja myyvistä kaupoista sekä ekokaupoista) ja toinen kikka on kuivattaa vaatteet auringonpaisteessa.. auttaa ihme kyllä!


Tsemppiä!
 
Älä anna kaupan hedelmäsoseita vielä ollenkaan, ennen kuin saat syömään muuta. Ne ovat aika makeita, ja muu ei kelpaa kun niihin tottuu. Näin siis hyvin usein käy. Voit hyvin pitää taukoakin, jos siltä tuntuu. Jos sose on itse tehtyä, voit painella sen siivilän läpi ja vielä löysätä maidolla litkuksi, jotta se on helposti nieltävää. Pienelle vauvalle riittää makuannoksetkin, eli muutama lusikan kärjellinen makua suuhun. Kehu, mutta älä hermostu, ettei tule huonot tuntemukset aterioinnista vauvalle. Annokset suurentuvat, kun vauva on oppinut kuljettamaan ruokaa suussaan ja tottunut makuun. Isommalle vauvalle voi antaa jokin tavaran käteen ihmeteltäväksi, jolloin saa huomion pois syömisestä ja vauva jaksaa pysyä paikoillaan. Voit hyvin pitää taukoakin ja kokeilla sitten uudestaan.
 
Lopeta muutamaksi päiväksi soseiden anto ja kokeile sitten uudestaan. Väkisin ei kannata syöttää. Syömis tilanteesta tulee kummallekkin inhottava.
Jos ei suostu syömään kun vaikka esim. kaksi lusikallista niin annat vain sen ja myöhemmin sitten lisää. Meillä on toiminut myös se että vauvalla on kädessä oma lusikka jota tutkii kun syötän.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 11:00 pöö kirjoitti:
Lopeta muutamaksi päiväksi soseiden anto ja kokeile sitten uudestaan. Väkisin ei kannata syöttää. Syömis tilanteesta tulee kummallekkin inhottava.
Jos ei suostu syömään kun vaikka esim. kaksi lusikallista niin annat vain sen ja myöhemmin sitten lisää. Meillä on toiminut myös se että vauvalla on kädessä oma lusikka jota tutkii kun syötän.
mutku aikasemmin mennyt purkki kerralla... ja nyt ku meen lautasen kanssa eteen niin itku tulee.. meillä oli tossa viikko taukoa pojan sairastelun takia :wave:
 
Meillä menee kans tytölle välillä koko purkillinen ja välillä pari lusikallista. Kipeenä suostuu syömään vaan pullosta. Tota ikää teidän pojalla on vielä niin vähän että en huolestus jos ei aina suostu syömään soseita jos ruoka pullosta kuitenkin maistuu.
 
Alle vuoden ikäisen lapsen pääruokana kuuluisi olla maito, ei mitkään kiinteät...

Kiinteitä kuuluisi tuossa iässä vasta maistella ja antaa lapsen rauhassa tutustua niihin. :)

Jotenka elä hoppuile syönnin kanssa. Korvaa kiinteät ruuat maidolla, niin voipi taas jonkun päivän tahi viikon päästä alkaa maistumaan. :D
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 11:23 Armiliina kirjoitti:
Alle vuoden ikäisen lapsen pääruokana kuuluisi olla maito, ei mitkään kiinteät...

HAH! sanon minä, sinulla ei taidakaan olla homma hallussa, jos ajattelet, että esim. 11 kk kävelevä pikkumies muka selviäisi pääasiassa maidolla. Aamulla ja illalla (aikuisten annos) puuroa + 2 lämmintä ruokaa+ välipala. Ei mitään toivoa, että pääasiassa maidolla oltais selvitty 6kk jälkeen (riippumatta maidosta). (poika on nyt 1v 10kk)
 
Kylpylelu harmaana
Tosta sotkemisesta sen verran että ennenku ostelet mitään sappisaippuaa, ni kokeile porkkanatahroihin ihan tavallista astianpesuainetta ensin. Eli kastelet vaatteen kuumalla vedellä ja hankaat tahraa vaikka Fairylla, ja sitä siihen tahralle ihan reilulla kädellä. Sit vaate pyykkiin muiden kanssa ja puhdasta tulee!
 
Älä ota ongelmaa noin pienen vauvan kanssa kiinteiden syömisestä, pitäkää taukoa, jos mielellään juo maitoa. Ja maistelkaa pikku annoksia. Ettei tule stressaavaa tilannetta tuosta syömisestä.
T.esikoisen kanssa syömisestä ongelman ottanut :headwall:
 
Kyllä lapsi syö jos nälkä on.Esikoisen kanssa stressasin minäkin joka lusikallisesta,mutta kolmas saa sanoa kiitos vaikka ei olis syönyt kuin lusikallisen...
Riittää se lusikallinen,pari tuon ikäiselle per ateria ihan hyvin.Kokeile jotian muuta makua...
 
Meillä oli syöminen pari kuukautta yhtä huutoa ja tappelua ja vauva oli silloin n 6 kk vanha, eli ruokaa olis ollu pakko syödä (mun mielestä maito ei oo pääasiallinen ruoka yli 6 kk ikäiselle). Meillä syötiin ja huudettiin vaikka se kurjaa onkin. Sit yllättäen ruuat alko taas maistua, ensin puuro, sit muutkin ruuat ja nyt menee ihan hyvin (vauva kohta vuoden). Mut sun vauva on vielä niin pieni, et voit mun mielestä ihan hyvin unohtaa soset vähäks ajaks ja koittaa sit vähän kerrallaan uudestaan.
 

Yhteistyössä