Maidoton perunamuussiaines

No niin tekniikan ihmelapsi täällä :wave: En osaa kaivaa esiin ketjua jossa oli listattu maidottomia ruoka-aineita mm. maidoton perunamuussiaines, sitä kovasti kaipailisin! Ja jos joku tietää muita maidottomia pikapuurohiutaleita kuin kaurahiutaleista tehdyt (esim. Elovenat) niin vinkkejä otetaan vastaan.

Eli jos joku muistaa maidottoman perunamuussiaineksen merkin ja mistä sitä saa niin olisin kovin kiitollinen :flower:
 
untis
Pussimuuseista ainakin Mielihyvä (http://www.mummon.fi/index.php?194) on maidotonta, tosin muutamia lisäaineita on seassa toisin kuin tuossa Oolannin pakasteessa. Jos pakastin on siis käytössä, niin Oolanti parempi :)

Maidotonta pikapuuroa löytyy ainakin riisistä ja hirssistä. Nopeita riisihiutaleita on ainakin Muksulla tai Kousa RisDiet -merkkisenä. Jälkimmäisen pitäisi olla hyvin puhdasta riisiä, joka sopii useimmille herkimmillekin allergikoille - joille siis riisi ylipäätään sopii. Näitä saa ainakin isommista marketeistä (Prisma, Sittari): Muksu on löytynyt lastenruokahyllystä ja Kousa RisDiet ihan normaalien hiutaleitten luota. Pienemmistäkin kaupoista noita löytynee, ainakin meidän pikkukunnan S-marketissa on Kousaa. Hirssipuurohiutaleita taas on Holle-merkkisenä, myös hedelmillä maustettuna. Ilmeisesti Hollea saa joistakin luontaistuotekaupoista tai ainakin Allermiinasta. Googlella löytynee muitakin nettikauppoja. Perusruokakaupoissa en ole sitä nähnyt.

Nuo yllämainitut hiutaleet ovat tosi helppoja käyttää, eivät vaadi edes kiehuvaa vettä vaan saostuvat kylmäänkin. Reissuruokana pienelle allergikolle kullanarvoisia! Kotona olen esim. marjapuuroja tehnyt lisäämällä tilkan vettä ja hiutaleita sulaneisiin marjoihin. Kylmä marjaherkku maistuu ainakin meillä näin kesällä välipalaksi ja hiutaleilla saostettuna ei sulaneiden marjojen mehu sotke niin paljoa pikkusyömärin ympäristöä :)
 

Yhteistyössä