maitoallergia ja atooppinen ihottuma

Tytöllä on ollut atooppista ihottumaa jo kauan (lapsi nyt 3,5v.) ja nyt käskettiin lääkärin toimesta kokeilemaan muutama kuukausi maidotonta ruokavaliota..tässä on hirveesti uuden oppimista..luin että esim. proteiinia sisältävät tuotteet pitää jättää pois..(paitsi kala ja liha) mutta siis leivissä olevat proteiinithan tulee viljasta esim(?) (ei vilja allergiaa) eikös silloin voi leipää antaa jos ei erikseen lue että sisältää maitoproteiinia? ja mitens tuo lihaliemikuutio...? pitääkö siitäkin luopua ja vaihtaa riisi- tai kaurajuomiin? :eek: ehkä tää tästä vielä lähtee kun alkuun pääsee...ainakin toivottavasti :/
 
www
täällä on hyviä ohjeita: www.histamiini.com
kannattaa kirjautua niin pääsee lukemaan kaikkialle..

proteiini on valkuaisaine, eli melkein kaikissa ruoissa on proteiinia. on lihaproteiini,viljaproteiini, maitoproteiini. ne on kaikki eri asioita. teidän tarvii välttää nyt vain maitoproteiinia. :)
kaurajuoma oatlyn tuotteet on hyviä ruoanlaittoon, leivonnaiset yms voi tehdä ilman maitoa ja käyttää esim rypsiöljyä rasvana,ettei käytä siis maitoproteiinia sisältävää voita.
ilman pelkkiä maitotuotteita on aika helppo olla ja ruoan saa oikein hyväksi kun vaan tottuu tekemään. alku on rasittavan hankalaa tietysti

muista tarkistaa käyttämänne rasvalevitteet, niissä on maitoproteiinia. floralla on maidoton margariini.
 
..
Jos teillä on vain maito poissa ruokavaliosta, niin vältätte ainoastaan maitoproteiinia.
http://www.pirkanmaanallergia.fi/ruokaohjeet/tieto/maitoallergia.htm
Kiellettyjä ruoka-aineita maitoallergiselle ovat

* maidon proteiinit: maitoproteiini, hera, heraproteiini, kaseiini, kaseinaatti, laktalbumiini
* maito, maitojauhe, kerma
* luomumaito, ternimaito, yömaito
* hapanmaitotuotteet: piimä, jogurtti, rahka, viili, smetana, ranskakerma, kermaviili
* vähälaktoosiset Hyla- ja Intotuotteet
* laktoositon maitojuoma, laktoositon kerma, laktoositon jogurtti, herajuomat
* jäätelöt ja maitopohjaiset vanukkaat
* juustot, raejuusto, kotijuusto, tuorejuustot
* voi, margariinit jotka sis. maitoa
* kasvirasvapohjaiset jäätelöt, juustot ja rasvasekoitteet
* lehmänmaitoa sisältävät äidinmaidon korvikkeet
* vuohenmaito ja muiden nisäkkäiden maito
* valmisruoat ja elintarvikkeet, joissa on käytetty maitoa tai maidon osia
* ternimaitotabletit
 
googleta maitoallergia.

Mutta maitoallerginen ei siedä maitoproteiinia, näin ollen muu proteiini käy, ainoastaan maidon proteiini on kiellettyä. Tutustu go green tuotteisiin. Siellä on kauramaitoa, kermaa, jne... Lihaliemikuutiosta katsot tuoteselosteen... Kyllä se siitä alkuun lähtee, ja jos tuntuu oikeen vikeelta soitapa takas lääkärille ja pyydä lähete ravintoterapeutille, lakisääteisestihän teidät kuuluisikin ohjata hänen vastaanotolle.
 
www
yosa jugurtit on maidottomia ja hyvän makuisia. mutta aina siis pitää lukea tuoteselosteet..
ja monissa karkeissa on näitä piilomaitoja :hera, heraproteiini, kaseiini, kaseinaatti, laktalbumiini
 
Kysy mitä haluat, mulla löytyy kokemusta! Olin imetysdieetillä jo tytön ollessa 6-11kk. Nyt neiti itse noudattaa maidotonta ruokavaliota, eikä näytä alkavan sopimaankaan. Ikää nyt 1v9kk, pieniä altistuksia tehdään välillä ja aina ripulilla. Meillä ei siis iho-oireita ole tullut.
 
meillä on ainoastaan tuo atooppinen ihottuma tytöllä.ja siihen ei ole enää atoopikon rasvatkaan oikeen auttaneet..siksi alettiin testaamaan jos johtuukin maidosta..maitoa tyttö on nauttinut tähän asti aina.muita oireita ei ole ollut kuten laksatiivisia vaikutuksia. saa nähdä mitkä on tulokset jos tässä nyt muutama kuukausi mennään näin niin kai sen heti myös huomaa :)
 
huoh
Meillä hävis pojalta atooppinen ihottumma parin viikon maidottoman ruokavalion jälkeen. Nyt on 8-v eikä vieläkään kestä maitotuotteita. Eli jos saa maitoproteiinia puhkee noin vuorokauden kuluessa kauhea ihottuma :(
 

Yhteistyössä