Makuuhuoneen ikkunan alareuna hikoilee aamuisin...

Oho, siis meitä nukkuu kyllä kolme samassa huoneessa, ja koirakin joskus.. mutta ovi on auki tai ainakin raollaan muihin huoneisiin.
Auttaisko ikkunan tiivistäminen? vai onko se ollenkaan kiinni siitä? Siis ilmaantuu vaan näillä kovilla pakkasilla.
 
[QUOTE="vieras";23220297]Meillä tulee keittiössä noin, kun on pakkasilla laittanut ruokaa vähän pitemmän kaavan kautta. Ja ikkunnoista vetää pahasti koko kämpässä.[/QUOTE]

Meillä vetää myös, oisko vinkkiä mitä sinne iikunan reunoihin kandeis laittaa?? Siis onko joku tietty hyvä ikkunatiiviste??
 
meillä oli sama ongelma,ilmanvaihdossa vikaa..wc:n/kylppärin katossa olevan ilmanvaihto"renkaan " mikä lie onkaan :D putsaus auttoi..eli ottakaa se kokonaan irti ja putsatkaa pölystä,niin häviää pisarat ikkunasta
 
kostea sisäilma
Asunnon sisäilma kostea. Meillä ongelma oli kostea kylpyhuone. Nyt kun koko kylpyhuone on kuivattu (3 viikkoa) ja remontoitu kunnolla, niin ikkunoiden hikoilu loppui siihen. Kyseessä siis kerrostaloasunto.
 
pika-apu
Lämmin ilma kohtaa kylmän iloman tekee tuon, siihen auttaa ikkunoiden tiivistäminen niin että sisältä ei lämmin ilma mene sinne ikkunan toiselle puolelle, ikkuna vaanauki ja rautakaupan ikkunatiivistettä väliin jos paremmin haluaa ne tiivistää niin karmien ympäriltä auki ja uretaania karmien ympärille.
 
"näin meillä"
meillä "märkii" ulko-ovi eteisessä...vesi aivan valuu lasia pitkin ja oven yläosa on kans kokoajan kostee. eteisen ovea on pidetty väliin auki ja väliin kiinni mut kumpikaan ei auta... 5 vuotta vanha rivari et hyvin on talo tehty kun nyt jo falskaa tiivisteet :/
 
"pöh"
[QUOTE="näin meillä";23221090]meillä "märkii" ulko-ovi eteisessä...vesi aivan valuu lasia pitkin ja oven yläosa on kans kokoajan kostee. eteisen ovea on pidetty väliin auki ja väliin kiinni mut kumpikaan ei auta... 5 vuotta vanha rivari et hyvin on talo tehty kun nyt jo falskaa tiivisteet :/[/QUOTE]

miten niin tiivisteet? ovi on huonosti eristetty ja klasi ei o lämpölasi. Leikkimökin oveksi semmoinen, ei se asuinrakennukseen sovi!
 
meillä kans
meillä oli sama ongelma,ilmanvaihdossa vikaa..wc:n/kylppärin katossa olevan ilmanvaihto"renkaan " mikä lie onkaan :D putsaus auttoi..eli ottakaa se kokonaan irti ja putsatkaa pölystä,niin häviää pisarat ikkunasta
Tuskin aina johtuu tästäkään. Meillä on syksyllä valmistunut talo, eli ei pinttymiä ilmastointikanavassa. Ja muutenkin ilmastointi, suodattimet jne huollettu säännöllisesti ja virtaukset juuri mitattu. Putkimies todennut, että kun ilmastointi on 1:llä, niin se riittää. Ja meillä kertyy tuota hikoilua näin kylmillä ilmoilla joka huoneeseen. Mistä siis johtuu?
 
liian tiiviit ikkunat ja huono ilmanvaihto ..oviauki yöksi ni ei pitäis hikoilla...tarkoitan että sisäikkunan puoleisessa karmissa pitää olla konoaiset tiivisteet joka reunalla ja ulomaisella ikkunan puolella pitää olla tuuletus raot pitkillä sivuilla n5cm ...meillä niin ja ei hikoo
 
Viimeksi muokattu:
talvisin
Talvella ongelmana on yleensä liian kuiva sisäilma. Teillä ongelma on päinvastainen. Jos sisäilman kosteus nousee yli 45%, niin kosteus tiivistyy kylmille pinnoille kuten ikkunoihin (joista sen helpoiten huomaa) ja seiniin. Pitkittyessään ilmiö voi aiheuttaa kosteusvaurioita.

Kosteutta nostaa esim. pyykkien kuivaaminen sisällä, joskus jopa tiskaaminen tai kokkaaminen.

Ilmanvaihdon parantaminen (esim. päivittäinen tuulettaminen) voi auttaa.
 
Kuten bambiino tuossa jo sanoi niin sisäikkunan tulee olla tiivis mutta ulommainen EI SAA olla täysin tiivis.
Huoneilman lämpö lämmittää myös ikkunoiden välissä olevaa ilmaa ja tämän lämpimän ilmamassan sitoma kosteus tiivistyy pisaroiksi kylmälle pinnalle.

Ap:n tapauksessa jossa ikkuna "hikoilee" kun ikkunalaudalla on lunta, johtuu siitä lumi peittää ulommaisen ikkunan tuuletusreijät jotka usein ovat juuri siellä alareunassa.
 
Kiitos taas kaikille avusta, pitää pistää harkintaan tuo lumen siirtäminen, sekä se tiivisteiden uusiminen. Toki voin siivota sen ilmanvaihdonkin, mutta kosteaa meillä ei kyllä ole, sen mä kyllä voin melkeen vannoa.
Siis meillä kuivuu pyykit niin että jos illalla laittaa kuivumaan klo 22, niin aamulla klo 10 on kuivia pyykkejä. Että tuskin ainakaan kosteaa on.
 

Yhteistyössä